Wat te doen bij overdosis

Wat je ook maar over drugs wil weten of kwijt wil, hier kan het! Hier ben je ook aan het goede adres wanneer een specifieke drug niet genoemd staat bij de andere categoriën

Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor mattskovic op 19 dec 2008 23:23

ja dit is wat de meeste wel vreezen. dat 1 van je vrienden of jezelf perongeluk of niet over doseert.
maar als het toch gebeurt weet jij dan wat je moet doen ?
als je alle tekst niet wil lezen onderaan vind je en korte samenvating

hierbeneden ga ik enkel belangrijke punten met jullie meedelen zodat moest het gebeuren (beter van niet) wat je weet wat je moet doen.

Plotseling antwoordt degene naast je niet meer, hij zakt voorover en begint zwaar te ademen. Een duidelijk geval van een overdosis (od).

Als je niet snel handelt, gaat je vriend(-in) onder je ogen dood. Maar een overdosis hoeft niet fataal aftelopen. Het slachtoffer kan zelf niets meer doen, maar een omstander des te meer. Ook al is je eerste schrikreactie er misschien een van 'wegwezen', juist op dát moment moet je helpen. Blijf rustig en handel snel, dan kun je een leven redden. Als iemand nog leeft tegen de tijd dat de ambulance komt, is hij gered. Het ambulancepersoneel slaagt er altijd in om hem er bovenop te helpen. Aan jou dus de taak om een overdosis op tijd te herkennen, de ambulance te bellen en de tussentijd te overbruggen.

Verschijnselen
de verschijnselen hangen af van welk soort middel je gebruikt.

Iemand die te veel opiaten heeft gebruikt, zakt langzaam in elkaar en dommelt weg. De hersenen komen bijna stil te liggen, zodat de ademhaling wegzakt. Vaak komt er vocht in de longen, waardoor het slachtoffer nog minder zuurstof krijgt. Die benauwdheid voelt hij niet omdat hij ondertussen buiten westen raakt. Mensen met een OD zien er vaak slap en bleek uit. Ze ademen langzaam of helemaal niet. Soms hebben ze schuim op de lippen, soms braken ze of krijgen ze epileptische aanvallen.

Een overdosis pillen lijkt op een overdosis heroïne. Het maakt in principe niet uit welk middel de overdosis veroorzaakt: bij bewustzijnsverlies en ademnood moet je altijd op dezelfde manier handelen: ambulance bellen en mond-op-mondbeademing toepassen.

Een overdosis cocaïne komt minder vaak voor dan een overdosis heroïne. Cocaïne heeft een direct effect op het hart. Het grootste gevaar is een hartaanval of hartstilstand. Heeft iemand acute hartproblemen na cokegebruik, dan moet je direct 112 bellen. Eventueel kun je hartmassage toepassen.

OD of aan het trippen

Het is lastig vast te stellen of iemand echt teveel heeft genomen, zeker als je zelf ook onder invloed bent. Neem echter geen risico en grijp op tijd in. Beter een levende die kwaad is dan een dode. Voorkom dat het slachtoffer buiten bewustzijn raakt. Hoe eerder je ingrijpt hoe beter. Want hoe verder hij buitenbewustzijn is, hoe moeilijker hij weer bij bewustzijn is te krijgen. Als de ademhaling onregelmatig wordt of zelfs stopt, dan moet je zeker ingrijpen.

Wat niet helpt: een shot zout water. Dat is een fabeltje. Het heeft geen enkel effect op de hersenen, maar belast het lichaam nog eens extra. Je verliest er bovendien

Buiten westen

Je kunt controleren of iemand bij kennis is door roepen of schudden. Krijg je geen reactie, probeer hem dan wakker te krijgen en te houden. Hierbij is alles geoorloofd:

. In het gezicht slaan.
. Hard knijpen in spier boven sleutelbeen
. Met je duimnagel hard onder/op een vingernagel drukken.
. Een plens koud water of natte doek in het gezicht gooien.
Probeer het slachtoffer zo snel mogelijk op de been te trekken, en loop met hem rond of zet hem onder een koude douche. Dit stimuleert de bloedsomloop en bevordert het herstel. Ook als je hem weer bij kennis hebt gekregen, moet je attent blijven. Sommige drugs werken lang door, zodat iemand alsnog buiten kennis kan raken.

112

Als iemand buiten bewust zijn is en je krijgt hem niet meer wakker, dan moet je altijd 112 bellen. Zeg dat het om een spoedgeval gaat en vraag om een ambulance. In dat geval komt er geen politie mee, of alleen ter assistentie van het ambulancepersoneel (dus niet om mensen aan te houden of om spullen in beslag te nemen). Ga na het bellen meteen terug naar het slachtoffer.

Ambulancepersoneel weet precies wat het bij een overdosis moet doen. Als de ambulance er op tijd bij is, wordt het slachtoffer altijd gered. Zonodig krijgt hij het tegengif Narcan ingespoten, dat blokkeert de werking van heroïne en heft de overdosis acuut op. Het slachtoffer komt in één klap weer bij zijn positieven.

Een ambulance moet arriveren binnen 15 minuten nadat je hebt gebeld. Dat is een wettelijke norm. In de tussentijd moet je bij het slachtoffer blijven en zijn ademhaling in de gaten houden. Als zijn situatie verergert, dan moet je ingrijpen.

Kijk, luister en voel

Leg iemand die buiten bewustzijn is maar wel (weer) zelf ademt op zijn zij. Maak knellende kleding los, en zorg dat zijn mond leeg is. Leg het hoofd zo ver mogelijk naar achteren, met de neus en de mond naar de grond gericht. Dit heet de stabiele zijligging, en vergemakkelijkt het ademhalen en voorkomt stikken bij braken. Iemand die niet genoeg zuurstof binnenkrijgt, wordt bleek, grauw of blauwachtig.

. Kijk of de borstkas op en neer beweegt.
. Luister of het slachtoffer reutelende, rochelende of snurkende geluiden maakt, dan is de ademhaling onvoldoende.
. Voel met je oor of je wang of er nog een luchtstroom is.

Als de ademhaling onvoldoende is of stopt, dan moet je het slachtoffer beademen

Mond-op-mondbeademing

. Verwijder alle losse voorwerpen uit de mond (voedsel, kauwgom, kunstgebit!).
. Leg het slachtoffer op zijn rug.
. Breng het hoofd ver naar achter, de mond valt hierdoor open en de luchtweg komt vrij.
. Knijp zijn neus dicht, plaats je mond wijd open op zijn mond en blaas je adem erin. Kijk daarbij met een schuin oog of de borstkas omhoogkomt, zo kun je zien of je de lucht in de longen blaast. Blaas je de lucht in de maag, dan veroorzaakt dat braken. Het hoofd is dan niet voldoende achterover gestrekt.
. Haal je mond van de mond, laat de neus los en laat uitademen.
. Beadem ongeveer 12 maal per minuut (elke vijf seconden).
. Ga door met beademen tot het slachtoffer zelf kan ademen of totdat professionele hulp het overneemt.

Met mond-op-mondbeademing kun je een leven redden, maar het moet wel zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Veeg bloed of braaksel weg voordat je met beademen begint. Aids, hepatitis B en hepatitis C kunnen niet worden overgebracht door huidcontact, zoenen of adem. Mond-op-mondbeademing is te vergelijken met zoenen en kan weinig kwaad. Je kunt wel besmet raken met TBC of hepatitis A. Hepatitis A gaat vanzelf over, TBC is goed te behandelen.

Extra risico's

Een OD krijg je niet zomaar. Als je ervaring hebt met dope zal het je niet snel overkomen, maar de grens tussen 'erg stoned' en een OD blijft dun. Riskante omstandigheden:

. Als je de dope niet kent (in een andere stad, van een andere dealer, van een andere soort).
. Als je een tijdje niet hebt gebruikt. Bijvoorbeeld als je hebt vastgezeten, of een tijd clean bent geweest.
. Als je een tijd alleen hebt gechineesd en weer een shotje neemt.
. Als je heroïne én methadon gebruikt.
. Als je oververmoeid bent.
. Als je verzwakt bent of een lage weerstand hebt.
. Als je meerdere middelen door elkaar gebruikt. Bij pillen en alcohol krijg je het zogenaamde '1+1=3-effect'. Deze middelen versterken elkaar zo sterk dat je extra risico loopt.

Het is altijd veiliger om je shot niet in één keer te zetten. Zet eerst de helft, en wacht af hoe het valt. Valt het goed, dan kun je alsnog de rest nemen. Je kunt ook eerst een beetje dope roken om uit te testen hoe sterk het is.

Stap voor stap

Is nog bij kennis:
. Houd aan de praat.
. Houd op de been.
. Gooi koud water in het gezicht.

Is buiten kennis:
. Sla in het gezicht.
. Knijp in de spier boven het sleutelbeen.
. Druk je duimnagel op een vingernagel.
. Gooi koud water in het gezicht.

Blijft buiten kennis:
. Bel 112.
. Controleer de ademhaling.

Is buiten kennis maar ademt:
. Leg op de zij.
. Leg hoofd naar achter.
. Blijf ademhaling controleren.

Ademt niet of onvoldoende:
. Verwijder eventueel kunstgebit.
. Leg op de rug.
. Hoofd naar achter.
. Mond open.
. Knijp neus dicht.
. Mond op mond.
. Blaas lucht in mond.
. Haal mond van mond.
. Laat neus los.
. Herhaal dit 12 keer per minuut.

ik vind dit uiterst van belang dat een gebruiker weet wat hij moet doen dit kan iedereen voorkomen!!!!

greetz mattskovic
DONE: salvia, Cocaïne, Pep, XTC, Truffels, Mex paddo's, Ghb, Acid
and smoked a Shit load of weed

Todo: dmt, diazepam, bromodragonfly, 2C-*, Candyflip
Avatar gebruiker
mattskovic
Bewuste gebruiker
 
Berichten: 905
Geregistreerd: 03 apr 2007 00:16
Woonplaats: België

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Wacky op 19 dec 2008 23:30

"ok"
[ ] Geschikt
[x] Ongeschikt
Wacky
Badass junkie
 
Berichten: 3341
Geregistreerd: 02 mei 2007 01:10

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Patrick a.k.a Spaceface op 20 dec 2008 00:13

Ik zal het proberen te onthouden :D, in mijn vriendenkring zal ik alleen de eerste zijn die OD gaat dus heb er persoonlijk weinig aan. Wel goed dat er een keer bij stilgestaan word :beer: !
Ode aan de zondaars: Geniet maar space niet te matig !
Avatar gebruiker
Patrick a.k.a Spaceface
Bewuste gebruiker
 
Berichten: 713
Geregistreerd: 09 mei 2007 14:25
Woonplaats: In my head

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Ellesdee op 20 dec 2008 00:21

Wacky schreef:"ok"
People used to explore the dimensions of reality by taking LSD to make the world look weird. The world is weird & they take PROZAC to make it look normal...
Ellesdee
Badass junkie
 
Berichten: 6097
Geregistreerd: 02 apr 2006 23:39
Woonplaats: nergens

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Angramar Temenos op 20 dec 2008 14:55

Ellesdee schreef:
Wacky schreef:"ok"
●●● - Doe nou maar gek, Dan doe je al normaal genoeg... ●●●

Let's
Show
Devotion
Avatar gebruiker
Angramar Temenos
Badass junkie
 
Berichten: 4020
Geregistreerd: 26 jul 2008 19:57
Woonplaats: Aethergonia

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Chris Pontius op 20 dec 2008 15:26

Goede "tut" alleen ik denk dat de meeste mensen die een OD krijgen vaak onverstandig bezig zijn, deze mensen zullen dit ook vast niet helemaal lezen.
En als mensen onverstandig gebruiken, wil ik zelf daar ook niet bijzijn.
geldt natuurlijk niet in alle gevallen voor ik weer verwijten naar mijn hoofd krijg ;)
DrugsForum is dood. Lang leve DrugsForum!
Avatar gebruiker
Chris Pontius
Badass junkie
 
Berichten: 7676
Geregistreerd: 05 dec 2008 21:05

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor tomz0r op 20 dec 2008 15:50

plantenbak schreef:geldt natuurlijk niet in alle gevallen voor ik weer verwijten naar mijn hoofd krijg ;)Verder goede info, bedankt voor het delen.
tomz0r
Badass junkie
 
Berichten: 2296
Geregistreerd: 02 feb 2008 18:58
Woonplaats: Rijswijk, Nederland

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor HallucineerMeneer op 20 dec 2008 15:54

ik heb gelukkig nog nooit een overdosis gehad, wel een toverdosis :D
Did's: wiet, hasj, mdma kristallen, xtc, paddestoelen(verschillende soorten) ayahuasca, dmt, lsd, salvia, lsa, 2c-e, 2c-b
To do: mescaline
Avatar gebruiker
HallucineerMeneer
Belezen gebruiker
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 22 feb 2008 13:43
Woonplaats: Waar wel? Waar niet?

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor magicwasso op 20 dec 2008 16:04

Angramar Temenos schreef:
Ellesdee schreef:
Wacky schreef:"ok"
magicwasso
Experimenterende gebruiker
 
Berichten: 93
Geregistreerd: 10 dec 2007 23:09

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor mattskovic op 20 dec 2008 18:50

plantenbak schreef:Goede "tut" alleen ik denk dat de meeste mensen die een OD krijgen vaak onverstandig bezig zijn, deze mensen zullen dit ook vast niet helemaal lezen.
En als mensen onverstandig gebruiken, wil ik zelf daar ook niet bijzijn.
geldt natuurlijk niet in alle gevallen voor ik weer verwijten naar mijn hoofd krijg ;)


vandaar de korte samenvatting :wink:


greetz mattskovic :stoned:

ps: aan al de gene die hier "ok" posten komen jullie posts te weinig ofzo ???
heb er niets op tegen want dan komt dit topic terug bovenaan zodat andere mensen dit nog kunnen lezen :wave:
DONE: salvia, Cocaïne, Pep, XTC, Truffels, Mex paddo's, Ghb, Acid
and smoked a Shit load of weed

Todo: dmt, diazepam, bromodragonfly, 2C-*, Candyflip
Avatar gebruiker
mattskovic
Bewuste gebruiker
 
Berichten: 905
Geregistreerd: 03 apr 2007 00:16
Woonplaats: België

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Zazuu. op 20 dec 2008 19:00

Denk inderdaad dat ik niet iemand tegen het lijf zal lopen die een overdosis heeft of gaat krijgen.

Overdosis kan volgens mij alleen maar als je teveel neemt of het verkeerde, dit gebeurt in beide gevallen niet.

Maar een aantal dingen zijn wel handig om te onthouden. Zeg nooit nooit. :wave:
Hoi.
Zazuu.
Bewuste gebruiker
 
Berichten: 572
Geregistreerd: 31 okt 2008 16:41

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Exceptional Insight op 20 dec 2008 19:04

Zazuu. schreef:Overdosis kan volgens mij alleen maar als je teveel neemt

QFFT!!!
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional Insight
DF god
 
Berichten: 11476
Geregistreerd: 03 mei 2007 17:25

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor mattskovic op 20 dec 2008 19:07

@ Zazuu.
ik dacht dat ik dit ook niet nodig zal hebben tot 1week terug...
een slechte combo is zo gemaakt alcohol en drugs is ALTIJD een verkeerde combo.

greetz matti
DONE: salvia, Cocaïne, Pep, XTC, Truffels, Mex paddo's, Ghb, Acid
and smoked a Shit load of weed

Todo: dmt, diazepam, bromodragonfly, 2C-*, Candyflip
Avatar gebruiker
mattskovic
Bewuste gebruiker
 
Berichten: 905
Geregistreerd: 03 apr 2007 00:16
Woonplaats: België

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor acidboy op 21 dec 2008 01:34

mattskovic schreef:een slechte combo is zo gemaakt, alcohol en drugs is ALTIJD een verkeerde combo.

greetz matti


Yeah, right :s
Raised my rifle to my eye, never stopped to wonder why, then I saw black and my face splashed in the sky.
Avatar gebruiker
acidboy
Badass junkie
 
Berichten: 2578
Geregistreerd: 03 apr 2007 19:05
Woonplaats: Utrecht

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Mindgamer op 21 dec 2008 10:49

Het zit in ons natuur om diegene te haten die respectloos met het leven omgaat.

Zelf wil ik immers ook genieten van mijn sterfproces na een overdosis downers, zonder dat altruïsten mij daarbij helpen.
Internet is niet bedoelt voor mensen met ADHD en een zwakke persoonlijkheid :)
Avatar gebruiker
Mindgamer
Wijs gebruiker
 
Berichten: 1806
Geregistreerd: 17 jun 2008 22:36

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Wile-E-Peyote op 22 dec 2008 01:29

Een epi pen helpt bij een overdosis heroine. maar dan heb je maar 30 minuten extra de tijd. En moet die persoon in een ambulance liggen op bij de eerste hulp. Daarna heeft je lichaam al anti-epifrine aangemaakt, en dat is een serotine achtige stof. Hierdoor kan je weer terugvallen.
De toekomst heeft meer te bieden dan het verleden.
Avatar gebruiker
Wile-E-Peyote
Badass junkie
 
Berichten: 2669
Geregistreerd: 23 dec 2007 00:54

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Angramar Temenos op 22 dec 2008 01:59

Helpt amfetamine niet bij een OD downers?
●●● - Doe nou maar gek, Dan doe je al normaal genoeg... ●●●

Let's
Show
Devotion
Avatar gebruiker
Angramar Temenos
Badass junkie
 
Berichten: 4020
Geregistreerd: 26 jul 2008 19:57
Woonplaats: Aethergonia

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Wile-E-Peyote op 22 dec 2008 02:02

Angramar Temenos schreef:Helpt amfetamine niet bij een OD downers?amfetamine gaat ook op je serotine receptoren zitten, wordt t alleen erger van.
De toekomst heeft meer te bieden dan het verleden.
Avatar gebruiker
Wile-E-Peyote
Badass junkie
 
Berichten: 2669
Geregistreerd: 23 dec 2007 00:54

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor TrippyShit op 22 dec 2008 02:14

Ik dacht dat amphetamine alleen op dopamine werkte :P Ben dan ook totaal niet into speed en lees ook weinig over dit middel. Niet genoeg intresse om te lezen hoe het in de hersens werkt.

Nah, weer wat geleerd :P
Degene die zegt dat iets onmogelijk is zegt dat omdat ie het zelf niet kan..
Avatar gebruiker
TrippyShit
Badass junkie
 
Berichten: 3113
Geregistreerd: 22 jun 2007 02:08
Woonplaats: Vianen ut

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor dubbel t op 22 dec 2008 02:19

OD´t 1 van je vrienden?

hard wegrennen, en nooit meer achterom kijken!

dan komt het allemaal goed met de OD´er...
zo niet?

Dan ken je diegene toch gewoon niet! no problemoooooo!


tfoe, zwervers die OD´en
Avatar gebruiker
dubbel t
Newbie
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 18 jan 2008 04:30
Woonplaats: Beverwijk

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor tomz0r op 22 dec 2008 02:20

TrippyShit schreef:Ik dacht dat amphetamine alleen op dopamine werkte :P Ben dan ook totaal niet into speed en lees ook weinig over dit middel. Niet genoeg intresse om te lezen hoe het in de hersens werkt.

Nah, weer wat geleerd :P


Speed laat ook mild extra serotonine vrijkomen. Maar het werkt inderdaad voor het overgrote deel op je dopamine. :)
tomz0r
Badass junkie
 
Berichten: 2296
Geregistreerd: 02 feb 2008 18:58
Woonplaats: Rijswijk, Nederland

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Immo op 22 dec 2008 02:23

ExceptionalInsight schreef:
Zazuu. schreef:Overdosis kan volgens mij alleen maar als je teveel neemt

QFFT!!!


:lol:
Avatar gebruiker
Immo
Badass junkie
 
Berichten: 2472
Geregistreerd: 24 apr 2007 20:34
Woonplaats: Rotterdam

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor TrippyShit op 22 dec 2008 02:25

Aha, nou weer wat wijzer :P
Degene die zegt dat iets onmogelijk is zegt dat omdat ie het zelf niet kan..
Avatar gebruiker
TrippyShit
Badass junkie
 
Berichten: 3113
Geregistreerd: 22 jun 2007 02:08
Woonplaats: Vianen ut

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor KoxBox op 22 dec 2008 19:18

ExceptionalInsight schreef:
Zazuu. schreef:Overdosis kan volgens mij alleen maar als je teveel neemt

QFFT!!!:lol: :s :wave:
Uw akte van vertrouwen.
Avatar gebruiker
KoxBox
Badass junkie
 
Berichten: 4324
Geregistreerd: 13 jun 2007 21:40
Woonplaats: Gent City

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Ghanzibaldhi op 22 dec 2008 20:47

dubbel t schreef:OD´t 1 van je vrienden?

hard wegrennen, en nooit meer achterom kijken!

dan komt het allemaal goed met de OD´er...
zo niet?

Dan ken je diegene toch gewoon niet! no problemoooooo!


Beetje kansloos, zoiets kan altijd gebeuren. Soms ben je van 1 goede pil en veel alcohol al zo vdk dat je al niet meer weet wat je doet, waardoor je makkelijker (onbewust) bijpakt. Daarom is het zaak dat je je vrienden NOOIT laat stikken, of zouden ze dat bij jou ook doen?? fijne vrienden heb je dan. :s
I live for the weekend!
Ghanzibaldhi
Experimenterende gebruiker
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 23 nov 2008 19:28
Woonplaats: Eindhoven de gexte

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Mindgamer op 22 dec 2008 20:50

Beter nog, ik zou een kussen op zijn bek douwen zodat ie stikt. Het leven is niet gemaakt voor losers die drugs gebruiken, dus afmaken die tuig!!
Internet is niet bedoelt voor mensen met ADHD en een zwakke persoonlijkheid :)
Avatar gebruiker
Mindgamer
Wijs gebruiker
 
Berichten: 1806
Geregistreerd: 17 jun 2008 22:36

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Serenity op 22 dec 2008 22:17

Mindgamer schreef:Beter nog, ik zou een kussen op zijn bek douwen zodat ie stikt. Het leven is niet gemaakt voor losers die drugs gebruiken, dus afmaken die tuig!!Juist. Afmaken DAT tuig bedoel je dus. Mensen zoals jij zouden afgemaakt moeten worden.
'De enige manier om te komen waar je wilt zijn, is te zijn waar je bent'. Anna Vali
'Alles stroomt en niets is blijvend'. Heraclitus

eens zeg je t
is 2009 lief
je ik zing al
Avatar gebruiker
Serenity
Badass junkie
 
Berichten: 3110
Geregistreerd: 22 maart 2007 13:29
Woonplaats: In a place of serenity.

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Mindgamer op 22 dec 2008 22:19

Jaja, ik ben moe, ga jij nou maar seksen met die gozert die vreemd is gegaan jij zwakkeling :beer:
Internet is niet bedoelt voor mensen met ADHD en een zwakke persoonlijkheid :)
Avatar gebruiker
Mindgamer
Wijs gebruiker
 
Berichten: 1806
Geregistreerd: 17 jun 2008 22:36

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor _Kat_ op 22 dec 2008 23:57

Bedankt voor de info. Dit wist ik namelijk dus niet. Wie weet komt het ooit van pas. :D
Avatar gebruiker
_Kat_
Bewuste gebruiker
 
Berichten: 302
Geregistreerd: 05 feb 2008 00:34
Woonplaats: Zwolle

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor kotssmurf op 23 dec 2008 00:06

Mindgamer schreef:Jaja, ik ben moe, ga jij nou maar seksen met die gozert die vreemd is gegaan jij zwakkeling :beer:


:s

Het is niet omdat je moe bent dat je daarom onvriendelijk moet doen, toch?
Done: Weed/Hash (Duh), XTC, Cocaine, LSD, GHB, MDMA-kristallen, LSA, Zolpidem, Alcohol, Cigarettes, Speed, Poppers, Valium, ketamine, Lachgas, GBL, 4FMP
To do: Ayahuasca, DMT, Opium, Morphine, Salvia, DO*, 2C*
Avatar gebruiker
kotssmurf
Belezen gebruiker
 
Berichten: 117
Geregistreerd: 03 dec 2007 17:32

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor cropp op 30 dec 2008 19:55

ligt er aan waar hij out van gaat denk ik, als iemand buiten westen raakt omdat ie een tegel hash heeft weggewerkt zou ik hem denk ik lekker laten slapen en zeker geen ambulance bellen
ik heb weer eens de kans gehad
en wederom vergooid
maar ik heb er een ding van geleerd:
ik leer het nooit!
Avatar gebruiker
cropp
Badass junkie
 
Berichten: 3929
Geregistreerd: 11 sep 2008 16:24
Woonplaats: wolk 4

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Petrovic op 31 dec 2008 00:26

op een paar kleine dingetjes ziet het er netjes uit, bedankt voor je bijdrage :) . Is wel sticky waardig.

Net je EHBO, of doe je iets in de zorg? :P
"We don't see things as they are, we see them as we are."
Afbeelding
Petrovic
Badass junkie
 
Berichten: 5641
Geregistreerd: 10 jun 2008 12:51

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor acidboy op 01 jan 2009 19:39

Het reanimatie gedeelte klopt niet.. Als iemand geen ademhaling heeft zal er hoogstwaarschijnlijk ook geen sprake meer zijn van circulatie? Dát probleem gaat niet verholpen worden met 12 keer per minuut beademen...
Raised my rifle to my eye, never stopped to wonder why, then I saw black and my face splashed in the sky.
Avatar gebruiker
acidboy
Badass junkie
 
Berichten: 2578
Geregistreerd: 03 apr 2007 19:05
Woonplaats: Utrecht

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor mattskovic op 02 jan 2009 23:46

Petrovic schreef:op een paar kleine dingetjes ziet het er netjes uit, bedankt voor je bijdrage :) . Is wel sticky waardig.

Net je EHBO, of doe je iets in de zorg? :P


geen van beide.
nog niet.
ben een curcus ehbo aan het volgen en op einde van de les mag je altijd wat vragen stellen aan de begeleider van dienst :D. en vond het wel interesant en dit zou eigenlijk iedereen moeten weten.

groetjes mattsi
DONE: salvia, Cocaïne, Pep, XTC, Truffels, Mex paddo's, Ghb, Acid
and smoked a Shit load of weed

Todo: dmt, diazepam, bromodragonfly, 2C-*, Candyflip
Avatar gebruiker
mattskovic
Bewuste gebruiker
 
Berichten: 905
Geregistreerd: 03 apr 2007 00:16
Woonplaats: België

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Tijdloos op 26 mei 2011 10:20

Was blijkbaar geen sticky meer kwam ik achter vannacht :s
Dus bij deze weer, goede post!
Avatar gebruiker
Tijdloos
Moderator
 
Berichten: 6850
Geregistreerd: 17 jul 2007 19:01
Woonplaats: Playtime Planet ©

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor edblok2 op 20 jun 2011 18:07

misschien wat uitgebreider maken dit topic, dus niet alleen bij een dodelijke OD op hero maar bijvoorbeeld ook wat je kunt doen als je 'fout' gaat van wiet/alcohol, een angstaanval krijgt bij tripmiddelen en (niet perse gevaarlijke) hartkloppingen van bijv coke?
Avatar gebruiker
edblok2
Belezen gebruiker
 
Berichten: 200
Geregistreerd: 12 maart 2011 12:10

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Machine op 04 aug 2011 16:12

Chris Pontius schreef:Goede "tut" alleen ik denk dat de meeste mensen die een OD krijgen vaak onverstandig bezig zijn, deze mensen zullen dit ook vast niet helemaal lezen.
En als mensen onverstandig gebruiken, wil ik zelf daar ook niet bijzijn.
geldt natuurlijk niet in alle gevallen voor ik weer verwijten naar mijn hoofd krijg ;)


true story
Gebruikt: XTC, Mdma, Speed, Cocaïne, truffels, wiet, hasj, salvia, alcohol, lachgas
Machine
Experimenterende gebruiker
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 04 aug 2011 12:17

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Ruski op 04 aug 2011 22:52

Ooit zaten we eens in een schuurtje te genieten van wat XTC, tot een vriend van mij (met een trage verteringssysteem) zware maagklachten kreeg. Hij was echt aan het creperen van de pijn, lag te rollen en shit en zowat te janken.

Anyway, to the point, mijn andere maat ging snel naar binnen en haalde een vel A4 blad, goot daar wat zonnebloem olie overheen, plakte dit op zijn blote maag en zette daar lichtjes druk op. Binne 2 minuten was mijn creperende vriend weer helemaal tiptop in orde. Zoiets had ik nog nooit gezien, mss kan het handig zijn om hier bij te voegen.

Naar het schijnt helpt fruit ook tegen paddo's en truffels, voor als je een bad trip krijgt.

En suikerwater werkt goed tegen speed, dan word je ook snel nuchter.

Ruski~
"They called us the dead generation, They told us that we wouldn't survive, As you can see we're all clearly alive..." - Corey Taylor
Avatar gebruiker
Ruski
Newbie
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 21 jul 2011 16:13

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor edblok2 op 06 aug 2011 20:11

Ruski schreef:Anyway, to the point, mijn andere maat ging snel naar binnen en haalde een vel A4 blad, goot daar wat zonnebloem olie overheen, plakte dit op zijn blote maag en zette daar lichtjes druk op. Binne 2 minuten was mijn creperende vriend weer helemaal tiptop in orde. Zoiets had ik nog nooit gezien, mss kan het handig zijn om hier bij te voegen.lol, wat een onzin.
Avatar gebruiker
edblok2
Belezen gebruiker
 
Berichten: 200
Geregistreerd: 12 maart 2011 12:10

Re: Wat te doen bij overdosis

Berichtdoor Ruski op 08 aug 2011 01:47

edblok2 schreef:lol, wat een onzin.


Kzou je dat wel eens willen horen zeggen terwijl je er recht bij zit en het ziet gebeuren met een van je beste vrienden.

Ruski~
"They called us the dead generation, They told us that we wouldn't survive, As you can see we're all clearly alive..." - Corey Taylor
Avatar gebruiker
Ruski
Newbie
 
Berichten: 21
Geregistreerd: 21 jul 2011 16:13

Volgende

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 5 gasten