Pagina 1 van 1

Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 11:41
door oortjes
Hoi forumleden,

Inleiding?
Ik gebruik nu ongeveer 4 jaar echt drugs, daar zitten momenten bij van veel gebruik en misbruik tot soms helemaal niets. Sinds vandaag besloten om ermee te stoppen. Zo ben ik ook gestopt met roken, ineens krijg ik een 'openbaring' en ben ik er gewoon klaar mee.

Ik heb buiten dat ook genoeg redenen om te stoppen. Dit is voor mij even een mooi moment om mijn ei kwijt te kunnen. Ook zal ik actief blijven op het forum maar iets minder. TvdM die ik iedere maand maak ga ik ook nog meer door (van december komt er nog aan).

Het verhaal
Toen ik 15-17 jaar was luisterde ik altijd naar hardstyle/core, alleen ging ik nooit naar feesten omdat ik daar de behoefte niet aan had. Ik sportte altijd heel veel en had een mooie visie op het leven wat ik nou echt wou bereiken en hoe ik dat pad moet belopen.

Sinds ik met hard drugs in aanraking ben gekomen ben ik eigenlijk alleen maar van het pad afgeweken en er een soort van naast gaan lopen. Ik ging gemiddeld 1x in de maand naar een feestje, klein of groot maakte niet uit. Het geld wat ik normaal voor supplementen gebruikten om te sporten ging voor de helft naar drugs en feesten. Ik had op dat moment een nieuwe vriendengroep. Sommige gebruikten drugs en sommige niet maar het liep altijd goed.

Vorig jaar eind oktober kreeg ik te horen dat ik trombose had. Ik was een paar dagen geleden 21 geworden. Ik zou nog naar freaqshow gaan maar omdat ik zo ziek was ben ik niet gegaan. Rechtop lopen was ontzettend moeilijk voor me en was behoorlijk depressief. Begin februari was ik weer gezond verklaard en kon ik het achter me laten. De reden dat ik trombose heb gehad zal ik nooit weten, wel heb ik mijn eigen theorie: verkeerde pillen en niet consequent zwaar sporten.

Uiteindelijk ben ik maar gaan blowen omdat uppers veel risico geven voor mij. Toch deed ik soms uppers, wat een risico spelletje is. Uppers geven meer druk op de bloedvaten waardoor de kans op trombose groter is. Dit jaar wel naar freaqshow geweest wat echt een super feest is! Helaas heeft dat wel bijna zijn tol geƫist. Als ik onder invloed ben zeg ik moeilijk nee en blijf ik maar doorgaan. Dit keer heb ik teveel gebruikt waardoor ik voelde dat mijn bloedvaten het er moeilijk mee hebben. Vorig jaar duurde het 2 dagen voor ik mijn trombose ontdekten, vandaag zitten we op dag nummer 3 en het voelt zeker niet lekker maar de symptomen heb ik nog niet.

Ik heb mijn lesje geleerd. Bovendien was ik vroeger veel gelukkiger dan ik nu ben. Daarom heb ik besloten weer op te pakken waar ik was en dat is weer terug naar het pad waar ik was toen ik 15 jaar was.

Dankjewel voor het lezen, het was niet makkelijk om te schrijven.

*Oortjes over en uit*

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 13:05
door Psychedelibee
Geen slechte keuze denk ik gezien je lichamelijke klachten en het effect wat het op je gemoedstoestand heeft zo te lezen.

Goed dat je hier je verhaal doet in ieder geval.

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 13:13
door Mindless
Soms heb je misschien zo'n ervaring van misbruik nodig om er echt een punt achter te zetten. Knap dat je deze stap zet.

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 13:57
door Dunnetjess33
Knap van je hoor. En het is idd zo dat je er in ene klaar mee kan zijn. Succes! :wave:

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 15:01
door Tekzor668
Je gezondheid staat op de eerste plaats. De beste keuze die je kan nemen. Veel succes!!

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 23:28
door oortjes
Dankjewel voor de reacties. Ik zal zeker nog is iets nemen maar voor het aankomende jaar wil ik clean zijn. Upper stop ik gewoon mee. Drinken deed ik toch al nagenoeg niet en dat laat ik zo. Even genieten op zn tijd moet kunnen. Mijn lichaam heeft het echt zwaar te voorduren en het is zitten op de blaren. Hoop alleen niet dat het erger word.

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 04 jan 2017 02:47
door Tijdloos
Knap en een mooi voornemen om zo 2017 te beginnen! Je gezondheid en gemoedstoestand voorop plaatsen succes met het wennen , eenmaal gewend zal je het makkelijk gaan als ik je motivatie lees.
Af en toe sporadisch genieten moet kunnen inderdaad.

De beste wensen nog verder :wave:

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 04 jan 2017 10:50
door Helenas
Super goed van je!

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 08 jan 2017 16:16
door ZERO-
Heb afgelopen jaar ook wel posts van je gelezen waaruit bleek dat je het moeilijk had. Ik hoop dat het dit jaar weer beter met je gaat (:
Ik heb ook periodes dat ik geen of nauwelijks drugs gebruik, gewoon weer even helemaal met jezelf zijn, af en toe best fijn! Succes in ieder geval!

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 10 jan 2017 12:14
door SmartieAndMe
Hoop dat deze stap je helpt en dat je hierdoor gezonder wordt en beter in je vel zit! Het is je gegund!

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 10 jan 2017 13:33
door oortjes
Update 1 week clean:

Ik heb deze week erg moeilijk gehad. Ik had een werkweek van 50 uur. Ik verricht zwaar werk en had dan ook cravings naar een heerlijke dikke jonko na mijn werk. Gelukkig had ik besloten om weer te gaan mediteren en yoga te doen voor het slapen gaan. Met mediteren en yoga kon ik mijn gedachten goed losmaken en mezelf wijsmaken dat ik het niet nodig had. In bed kon ik niet slapen ook al was ik kapot en moe, de nadelige effecten waren hevig. Koude rillingen, trillen, zweten en lichamelijke onrust hebben mij de eerste 4 dagen goed te pakken genomen.

Gelukkig had ik een goede sportbasis en was ik al van plan om meer te sporten. Ik sport nu 3x in de week (om de 2 dagen). Dat werkt het beste voor mij als ik dat 6 weken volhoud. Daarboven op heb ik een dieet gemaakt en zorgvuldig berekend. Mijn vriendin doet met mij mee wat extra motivatie geeft.

Al met al gaat het steeds beter maar heb ik het er wel moeilijk mee. Slapen gaat beter maar nog niet wenselijk.

Groetjes!

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 10 jan 2017 14:49
door Psychedelibee
Goed bezig! Even doorbijten nog, die eerste week stoppen met blowen is veruit het zwaarst.

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 10 jan 2017 15:04
door Tekzor668
Blijven volhouden. De eerste harde week is voorbij dus kan enkel maar bergopwaarts gaan nu :-)

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 10 jan 2017 17:02
door SmartieAndMe
De eerste week is inderdaad het zwaarst, vooral omdat je dan nogal wat slaaptekort opbouwt... daarna begint het herstel en dan wordt het dag voor dag beter.

Je kunt zomaar nog een poosje vermoeid zijn, wees daarop voorbereid. Bij mij duurde het wel even voordat ik weer wat frisser werd (voor zover ik ooit volledig fris geworden ben :P )

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 10 jan 2017 17:36
door Psychedelibee
SmartieAndMe schreef:voor zover ik ooit volledig fris geworden ben :P

Ben je dat ooit geweest dan? :P

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 11 jan 2017 10:26
door SmartieAndMe
Vanochtend toen ik uit de douche stapte :D

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 11 jan 2017 15:14
door Psychedelibee
SmartieAndMe schreef:Vanochtend toen ik uit de douche stapte :D

Toen was je baard eindelijk een keer schoon?

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 11 jan 2017 16:24
door SmartieAndMe
Nee joh, ik heb allemaal snoep erin. Gummiberen om precies te zijn, of Goldbaren zoals de Duitsers het zeggen.

gummybear-beard.jpg

Re: Dikke doei drugs!

BerichtGeplaatst: 11 jan 2017 18:34
door Psychedelibee
Hehe lol.