Informatie over Amfetamine, Speed

De naam zegt het al, hier kun je terecht voor alles over de harddrug Speed.

Informatie over Amfetamine, Speed

Berichtdoor Tijdloos op 11 maart 2011 05:58

Informatie over Amfetamine (Speed)

Amfetamine is een synthetische drug. Het smaakt bitter en is meestal een wit, grauwgrijs, licht roze of geel poeder en soms een fel gekleurde pil. Amfetamine kan worden gesnoven, geslikt, geïnjecteerd en in drankjes worden opgelost of gerookt.
De effecten

Na een halfuur zijn de effecten merkbaar, maar veel sneller als het geïnjecteerd of gerookt wordt. Het kan zes uur duren voordat het uitgewerkt raakt, maar dat is afhankelijk van de kwaliteit. Het high zijn wordt gevolg door een slecht gevoel dat heel lang duurt.
Meer effecten van speed:

* Door speed voelt iemand zich klaar wakker, opgewonden en spraakzaam. Mensen die discotheken bezoeken gebruiken het omdat zij daardoor genoeg energie hebben om uren achter elkaar te dansen zonder afgepeigerd te raken.
* Speed was vroeger het bestanddeel in afslankpillen omdat het hongergevoel erdoor geremd wordt.

Er is echter ook een keerzijde:

* Als iemand speed op heeft is het onmogelijk voor die persoon om stil te zitten of te slapen. Als de speed uitgewerkt is kan iemand zich geïrriteerd en depressief voelen en dit kan 1-2 dagen duren.
* Door speed kunnen sommige mensen zich paniekerig gaan voelen. Als je er veel van snuift in een kort tijdsbestek, hou er dan rekening mee dat je gaat hallucineren.

Amfetamine
Wat zijn de risico's

Regelmatig gebruik van amfetamine heeft tot gevolg dat het lichaam eraan gewend raakt en hogere doseringen van de drug zullen nodig zijn om hetzelfde high-gevoel te bereiken. Dit kan tot verslaving leiden.

Iemand die lange tijd amfetamine gebruikt kan last krijgen van paranoia, waanideeën en hallucinaties. Ook is er het risico op Hepatitis- of HIV-besmetting door besmette naalden. Sommige gebruikers worden gespannen en angstig nadat zij amfetamine hebben genomen en kunnen zich dagenlang vermoeid en depressief voelen. Herhaalde hoge doseringen kunnen paniekaanvallen tot gevolg hebben en ook ernstige spanning in de hartstreek veroorzaken.

Als de speed uitgewerkt is kan iemand zich een paar dagen heel slecht voelen, het concentratievermogen en het geheugen zullen aangetast worden. Vervolgens zullen mensen die langdurig veel gebruiken geestelijke afwijkingen kunnen krijgen. Een overdosis amfetamine kan fataal zijn en amfetamine gebruiken in combinatie met andere drugs kan zeer gevaarlijk zijn.
Afbeelding
* Speed veroorzaakt spanning op het hart. Het is zeer slecht voor mensen met een hoge bloeddruk of hartproblemen. Een overdosis kan dodelijk zijn.
* Het gebruik van speed in combinatie met antidepressiva of alcohol kan fataal zijn.
* Als je vaak speed gebruikt krijgt je immuunsysteem een opdonder. Je wordt vaker verkouden, krijgt vaker griep en last van je keel als je veel gebruikt.
* Speed veroorzaakt angstgevoelens, depressies, geïrriteerdheid en agressie, alsook geestelijke afwijkingen zoals psychose en paranoia.

Het injecteren van speed met een vieze en/of besmette naald draagt bij aan de verspreiding van hepatitis en HIV. Het is bovendien heel gevaarlijk omdat speed vaak versneden is met allerlei rotzooi.

bron
Avatar gebruiker
Tijdloos
Moderator
 
Berichten: 6850
Geregistreerd: 17 jul 2007 19:01
Woonplaats: Playtime Planet ©

Re: Informatie over Amfetamine, Speed

Berichtdoor Ruud op 11 apr 2015 16:40

Speed kan als freebase of carbonaatzout wel gerookt worden maar het Nederland gangbare sulfaatzout niet, het kookpunt ligt ver boven de temperatuur waarbij het verbrandt.
Avatar gebruiker
Ruud
Experimenterende gebruiker
 
Berichten: 56
Geregistreerd: 01 nov 2005 18:59


Keer terug naar Speed

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten