Pagina 1 van 1

Vraag over speedgebruik (emoties wisselen heel snel)

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 01:59
door banaantje123
Hi, ik ben nieuw op dit forum dus even wat over mij:
Ik ben Anna 15 jaar zit in 3HAVO, woon in een crisisopvang en ik gebruik af en toe drugs. (i.v.m dat ik het soms als zelfmedicatie gebruik heb ik zelf gevraagd om preventiegesprekken bij de brijder stichting en daarnaast loop ik voor een aantal dingen bij een psychiater, en ik ben depressief en heb waarschijnlijk ADD). Ik zeg het er maar even bij zodat jullie een iets beter beeld krijgen ook van de vraag die ik ga stellen.

Misschien komt hier onbegrip over, ik kan tegen een beetje goedbedoeld advies en kritiek, maar ga niet haten a.u.b :)

Ik gebruik af en toe speed. Ik had het een maandje niet gedaan ook geen behoefte gehad (ik had daarvoor veel gebruikt) en rond oud en nieuw had ik een gram gekocht. Ik doe het meestal met vrienden dus dit keer ook. Ik voel me altijd super lekker bij mn vrienden en geniet er dan van, maar ik heb ook wel een heel klein beetje (extreem als ik zegmaar s'avonds thuis kom) het gevoel dat het om de tien minuten in 'fases' gaat. Eerst: ''Ik ga nog lekker gamen en appen gezellig en nog een nakkie maar over een paar uurtjes lekker slapen.''(soort van rush/upper gevoel).
En op het andere moment ''godverdomme je hebt ervoor gezorgd dat je minder goed kan slapen ik had nuchter moeten blijven etc. En ook het gevoel dat ik niet weet wat ik wil, want dan zit ik opties te bedenken en dan denk ik: ik vind niks leuk alles is gewoon verpest.
Mijn vraag: ik vind het zo hinderlijk van dat laatste gevoel, wat moet ik dan doen? Leuke dingen doen, nog een nakkie nemen (wat ik in het rush moment echt een goede optie vind om die nare gedachtes kwijt te zijn), mijn ogen stijf op elkaar houden, of wat anders?


Sorry voor dit lange bericht,

oxox

Re: Vraag over speedgebruik (emoties wisselen heel snel)

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 09:40
door Fool
Ervan leren zodat je het de volgende keer niet neemt, tenzij je van plan bent om de avond door te halen?

Props voor je initiatief tegenover Brijder, dat hoor je niet vaak!

Re: Vraag over speedgebruik (emoties wisselen heel snel)

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 13:32
door Psychedelibee
Er is niks kutters als je speed is uitgewerkt maar je wil of moet perse slapen. Daar had ik de eerste keren dat ik speed deed ook enorm moeite mee. Als ik het nu gebruik heb ik er gewoon vrede mee dat ik niet ga slapen en mocht het dan lukken is het mooi meegenomen. Als ik wel perse een goede nachtrust wil gebruik ik gewoon geen speed.

Op het moment dat je je kut voelt bijnemen heeft in ieder geval geen zin, want dat is alleen maar uitstel van executie. Dat punt dat je je kut voelt zul je doorheen moeten, maar als je vrede hebt met het feit dat je niet kan slapen is het al een stuk dragelijker.

Re: Vraag over speedgebruik (emoties wisselen heel snel)

BerichtGeplaatst: 08 jan 2017 17:03
door ZERO-
Ik herken dat van mijn alcoholgebruik. In periodes dat ik niet goed in mijn vel zit en ook last heb van angst en depressie kan mijn stemming erg wisselen als ik gedronken heb. Een vriendin van mij heeft ook soortgelijke stemmingswisselingen bij het gebruik van speed en xtc. Het is soms lastig, maar het helpt als je accepteert dat je af en toe even zo denkt en er vanuit gaat dat het over een kwartiertje bijvoorbeeld weer over is. Wat Psychedelibee ook zegt, accepteren dat je niet kunt slapen, en accepteren dat als je drugs gebruikt je je af en toe even zo voelt. Dat maakt het al heel wat dragelijker.

Maar goed, lastige situatie zit je wel in. Goed dat je erover in gesprek gaat/bent. Je bent wel heel jong om al regelmatig speed te gebruiken. Depressief zijn en drugs gebruiken is geen prettige combi. Hopelijk helpen die gesprekken je (:

Re: Vraag over speedgebruik (emoties wisselen heel snel)

BerichtGeplaatst: 11 jan 2017 20:41
door banaantje123
ZERO- schreef:Ik herken dat van mijn alcoholgebruik. In periodes dat ik niet goed in mijn vel zit en ook last heb van angst en depressie kan mijn stemming erg wisselen als ik gedronken heb. Een vriendin van mij heeft ook soortgelijke stemmingswisselingen bij het gebruik van speed en xtc. Het is soms lastig, maar het helpt als je accepteert dat je af en toe even zo denkt en er vanuit gaat dat het over een kwartiertje bijvoorbeeld weer over is. Wat Psychedelibee ook zegt, accepteren dat je niet kunt slapen, en accepteren dat als je drugs gebruikt je je af en toe even zo voelt. Dat maakt het al heel wat dragelijker.

Maar goed, lastige situatie zit je wel in. Goed dat je erover in gesprek gaat/bent. Je bent wel heel jong om al regelmatig speed te gebruiken. Depressief zijn en drugs gebruiken is geen prettige combi. Hopelijk helpen die gesprekken je (:


Ja, de gesprekken helpen me wel. Ik heb het advies gekregen op een ander drugsforum (waar ik een bericht postte over dat ik ga stoppen met blowen om te kijken of het effect had op mijn depressie) om een tijd te stoppen met MDMA (en andere uppers), dus dat ga ik proberen te doen. (Wat niet wegneemt dat ik niks anders meer op feestjes gebruik).

Re: Vraag over speedgebruik (emoties wisselen heel snel)

BerichtGeplaatst: 12 jan 2017 12:22
door Benzoboss
Op een een of andere manier voel ik me altijd kut als de speed gaat onwerken de eerste 20min ofzo :mrgreen:

Re: Vraag over speedgebruik (emoties wisselen heel snel)

BerichtGeplaatst: 13 jan 2017 07:25
door Exceptional Insight
Fool schreef:Props voor je initiatief tegenover Brijder, dat hoor je niet vaak!

Dit.

Re: Vraag over speedgebruik (emoties wisselen heel snel)

BerichtGeplaatst: 15 jan 2017 18:00
door ZERO-
banaantje123 schreef:Ja, de gesprekken helpen me wel. Ik heb het advies gekregen op een ander drugsforum (waar ik een bericht postte over dat ik ga stoppen met blowen om te kijken of het effect had op mijn depressie) om een tijd te stoppen met MDMA (en andere uppers), dus dat ga ik proberen te doen. (Wat niet wegneemt dat ik niks anders meer op feestjes gebruik).

Verstandig! Drugs gebruiken lokt depressie en angst wel uit ja. Ik denk zeker dat je klachten verminderen als je stopt met drugs gebruiken! Je kunt het beste alleen iets gebruiken als je goed in je vel zit. Ik doe het ook alleen in goede periodes (: