Antwoord week 29 Spacecake en herinneringen

Hier vind je elke week het antwoord van het Trimbos Instituut op een interessante, door een lid gestelde vraag. Heb je zelf een vraag? Stel deze in "Voorstel voor Vraag van de Week".
Forumregels
  • Het plaatsen van nieuwe onderwerpen is niet toegestaan! (2x overtreden = waarschuwing)
  • Spam wordt niet getolereerd op dit forum. (2x overtreden = waarschuwing)

Hoe werkt het?
  • In dit subforum komen de door de professional beantwoordde vragen te staan.
  • Discussie of verdere vragen zijn mogelijk. Het Trimbos-instituut zal vervolgvragen proberen te beantwoorden als de tijd dit toelaat.

Op en of aanmerkingen?
Heb je op en of aanmerkingen kun je deze op het feedback forum kenbaar maken.

Antwoord week 29 Spacecake en herinneringen

Berichtdoor Drugs Infolijn op 09 dec 2010 10:37

Vraag:
Nu plaats ik het hier ff. Ik vraag me al een tijdje iets af sinds ik begonnen ben met expirimenteren met spacecake.

Een tijd terug ben ik een periode redelijk in de war geweest. Goed depressief, ziektewet, psychiater, antidepressiva, slaappillen etc. Ik was en ben heel soms van mezelf ernstig gestressed en soms paranoïde. Ik denk dan dat ik achtervolgd word of dat er camera's of geluidsaparatuur hangt etc.

De laatste tijd gaat dat erg goed, ik dronk veel en waarschijnlijk heeft het daar veel mee te maken gehad. Nu is het zo dat deze dingen wel redelijk voorbij zijn. Alleen heb ik heel soms als ik spacecake gehad heb, heb ik op de avond zelf die achtervolging een beetje en soms de dag erna ook nog.

En ook heb ik soms angsten waaraan ik ineens terug herinner. Zo heb ik in het verleden ervaring met sexsueel misbruik, en nu was het zo dat mijn vriendin me vast wilde houden, ik daar keihard van schrok, haar totaal niet vertrouwde en haar uiteindelijk een stuk van me af werkte.

Maar ik vraag me dus af of het kan dat dit soort dingen als wat ik net vertelde over mijn vriendin ineens terug kan komen net als andere dingen en dat het dan kan helpen met verwerking van sommige dingen? Dit idee heb ik, ik ga dingen op een andere manier bekijken en heb het gevoel dat ik er iets aan heb.

Zijn er mensen die dit herkennen en die misschien dit wat kunnen uitleggen? Ik heb er op zitten zoeken op google en dit forum. Nu heb ik wel eens van paddoo's gelezen dat het deuren kan openen, maar geld dit voor spacecake ook?


Antwoord:
Het is bekend dat drugs ervoor kunnen zorgen dat oude herinneringen of gevoelens weer boven komen. Dit geldt vooral voor drugs met een bewustzijnsveranderende werking. Cannabis heeft deze eigenschap ook enigszins. Dat je het in een cake verwerkt doet hier niets aan af.

Als nare herinneringen onder invloed plotseling boven komen kan dit zorgen voor angstige of paranoïde gevoelens. Er wordt niet voor niets aangeraden alleen drugs te gebruiken als je je goed voelt. Sommige deskundigen beweren wel dat je onder deskundige begeleiding met drugs bepaalde gebeurtenissen kunt verwerken. Dit is in Nederland in het verleden bijvoorbeeld gedaan bij oorlogsslachtoffers met behulp van LSD. Ook nu wordt er in Israël onderzoek gedaan met XTC als onderdeel van therapie bij slachtoffers van een Posttraumatische Stress Stoornis. Maar dit onderzoek is nog in volle gang en gaat uit van gebruik onder begeleiding van een ervaren therapeut. Het is dan ook niet aan te raden om in je eentje drugs te gebruiken in de hoop dingen uit je verleden te kunnen verwerken. De kans is aanwezig dat er dingen boven komen waar je zelf geen raad mee weet of dat er angsten ontstaan die je juist verder van huis brengen. Het verwerken van bepaalde gebeurtenissen kan het beste onder begeleiding van professionele hulp plaatsvinden.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) is een dienst van het Trimbos-instituut en geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op www.drugsinfo.nl en op www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Professional Trimbos Instituut
 
Berichten: 350
Geregistreerd: 06 mei 2010 10:28

Re: Antwoord week 29 Spacecake en herinneringen

Berichtdoor Cosmic Controler op 18 jan 2012 19:28

ik heb soms ook wel dat door THC je angst level omhoog gaat , vooral in het donker
Geniet er van voordat het voorbij is.
Avatar gebruiker
Cosmic Controler
Bewuste gebruiker
 
Berichten: 278
Geregistreerd: 08 jul 2011 15:27


Keer terug naar Vraag van de week

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast