Pagina 1 van 1

Familielid met Angststoornis/Psychose

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 15:25
door Eik
Hallo beste forumleden,

Als alles goed gaat ga ik binnenkort voor het eerst LSD nemen met twee goede vrienden van me. Mijn vrouw waar ik al sinds 1999 mee samen ben is normaal gesproken niet zo van de drugs (paar keer per jaar een heis van een joint en 1-malig xtc) heeft altijd aangegeven geen interesse te hebben in psychedelica.

Ze weet dat ik het jammer vind dat ze mijn interesse hierin niet deelt maar ik heb dat altijd gerespecteerd en haar nooit gepushed iets te proberen. Nu kwam ze tijdens de kerst opeens met de mededeling dat LSD haar eigenlijk interessanter lijkt dan paddo's/truffels. Het idee dat je iets giftigs eet staat haar niet aan en ze heeft blijkbaar meer vertrouwen in LSD.

Er is echter 1 belangrijke belemmerende factor. Ze heeft een zus die al jaren lijdt aan een bi-polaire stoornis met daarbij ook ernstige angstaanvallen en een enkele keer zelfs psychoses.
Het is bekend dat psychedelica niet aangeraden wordt voor dit soort mensen.

Nu is de vraag of het voor mijn vrouw, die overigens verder erg stabiel lijkt te zijn, onverstandig is om te experimenteren met LSD. Ze is uiteraard een ander persoon maar heeft mogelijk toch wat van dezelfde genen. Mijn eerste indruk is dat een keer met een lage dosis experimenteren waarschijnlijk niet meteen een psychotische aanval zal triggeren maar ik hoor graag andere meningen hierover.

Het lijkt me fantastische om samen met mijn geliefde de wereld van de psychedelica te verkennen maar als hier serieuze risico's aan kleven dan is het me dat niet waard...

Ik hoor graag van jullie...

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

BerichtGeplaatst: 03 jan 2017 18:50
door Mindless
Paddo's/truffels giftig? Hoe komt ze daar bij?

Met psychedelica neem je overigens altijd een zeker risico wat betreft een angstaanval of zelfs een psychose krijgen. Dit risico is voor sommige mensen erg klein en voor anderen groter, maar je weet het dus niet. Omdat je vrouw gerelateerd is aan iemand die weleens angstaanvallen en een psychose heeft gehad, kan het inderdaad zo zijn dat zij daar een hoger risico op heeft bij het nemen van psychedelica. Ik denk dat ze veel moet gaan lezen over psychedelica gebruik en dan zelf een weloverwogen beslissing moet maken of ze dit wil proberen.

Wel denk ik dat het verstandiger is om (een lichte dosis) lsd te nemen dan psilocybine. De laatste is toch echt een stuk duisterder van aard en erg dwingerig in welke kant de trip opgaat. Maar ook lsd is natuurlijk geen kinderspel. Ik zou er erg voorzichtig mee omgaan. Het kan denk ik prima, maar iemand moet het zelf echt 100% willen en ook van tevoren aanvaarden dat de trip misschien niet alleen maar positief zal zijn. Is dat niet zo, dan kun je het imo beter bij dingen als mdma houden.

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

BerichtGeplaatst: 04 jan 2017 01:56
door Fool
Volgens de meest recente onderzoeken vallen de langdurigere mentale risico's bij klassieke psychedelica (paddos/LSD) juist heel erg mee, en is dit voor een groot deel bangmakerij dat zo vaak herhaalt is. Zie bijvoorbeeld dit artikel van Nature: http://www.nature.com/news/no-link-foun ... is-1.16968

Ik zou eerder denken dat een jointje hier en daar een stuk meer risico's op dit gebied met zich mee brengt.


Let wel op dat ik hier niet uitsluit dat je onder invloed heftige trips kan hebben waarbij je helemaal van de kaart raakt, maar dat risico is erg beheersbaar als je goed voorbereid bent.

Hier nog iets van hetzelfde: http://nymag.com/scienceofus/2015/03/tr ... lness.html

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

BerichtGeplaatst: 04 jan 2017 02:40
door Tijdloos
Ik zou indien mogelijk ook een benzo achter de hand hebben , mocht het nodig zin (wat ik niet denk op een lage dosis met goede setting etc)

Kan ook helpen om een fijn gevoel te geven , het stopt de trip niet maar je word rustiger en maakt je minder "scherp" . Zelf kan ik dan zelfs slapen maar dat is niet bij iedereen zo.

Better safe then sorry is mijn advies. Zolang men zich goed voelt voor inname gaat het (bijna) altijd wel goed.

Enjoy!

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

BerichtGeplaatst: 04 jan 2017 17:17
door Psychedelibee
Mogelijk loopt zij meer risico vanwege haar genen, maar daar is eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen.

Net zoals Mindless al aangeeft is het belangrijk dat ze zich zelf heel goed inleest en zo zelf kan bepalen of ze er voor open staat en de risico's aanvaardbaar vind. Het allerbelangrijkste is in ieder geval dat ze open staat voor mogelijke negatieve momenten tijdens een trip, hoewel dat vaak de meest leerzame momenten zijn moet je daar echt voor open staan, maar dat kan jij haar uit eigen ervaring ook wel uitleggen denk ik.

Zolang jullie met een kleine dosis beginnen samen met een goede set en setting kan er niet zo heel veel fout gaan denk ik, maar een risico neem je natuurlijk altijd.

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

BerichtGeplaatst: 05 jan 2017 09:05
door Eik
Hey bedankt voor de reacties!

Ik ben het helemaal met jullie eens dat ze zoiets alleen moet doen als ze het ook zelf wilt en niet om mij te "pleasen". Net als jullie ben ik ervan overtuigd dat een nare ervaring ("bad trip") altijd mogelijk is. Zelfs mensen met veel ervaring met psychedelica lopen hier soms tegenaan.

Bij haar is de kans wellicht iets groter maar misschien is er ook wel niets aan de hand. Als ze gaat experimenteren dan zullen we er zeker voor zorgen dat het met een hele bescheiden dosis is. Persoonlijk denk ik dat het risiso van een mindere ervaring acceptabel is. Als ze het risico loopt dat lsd voor haar een permanente trigger is voor blijvende pychissche problemen dan lijkt me dat niet aanvaardbaar...

Als jullie het over risico's hebben denken jullie dan vooral aan een negatieve ervaring tijdens de trip of aan een meer langdurige negatieve impact?

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

BerichtGeplaatst: 05 jan 2017 12:13
door Fool
Eik schreef:Als jullie het over risico's hebben denken jullie dan vooral aan een negatieve ervaring tijdens de trip of aan een meer langdurige negatieve impact?

Op de lange termijn, ik ben ervan overtuigd dat zware trips uiteindelijk (meestal) een goed eindeffect opleveren. :)

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

BerichtGeplaatst: 08 jan 2017 16:40
door ZERO-
Ik denk dat als zij zelf erg stabiel is, het wel meevalt, al weet je het nooit zeker. Er is altijd een risico als je drugs neemt dat het mis kan gaan, en dat risico is wellicht ietwat groter omdat psychische problemen in de familie zitten. Anderzijds kun je net zo goed stellen dat jouw vrouw veel meer beschermende factoren heeft dan haar zus, waardoor zij stabieler is en waardoor de kans misschien wel kleiner is dat het mis gaat. Je kan van alles speculeren maar zeker weet je het nooit. Het is een schatting.

Dus tja, alleen drugs doen als je je goed en er zeker over voelt, that's it. Dan is 't prima. Als zij denkt dat het goed gaat, dan gaat het waarschijnlijk ook gewoon goed.

Overigens heb ik zelf ervaring met angst en depressie en mijn truffel/Lsd-trips zijn nooit verkeerd gegaan. Al heb je hier niks aan natuurlijk want één situatie zegt niets hehe.

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

BerichtGeplaatst: 13 jan 2017 17:16
door Lysergine
Het lijkt me een goed idee om een benzodiazepine zoals diazepam of oxazepam bij de hand te houden, als je daaraan kan komen en LSD besluit te proberen. Natuurlijk kunnen benzo`s een eventueel uitgelokte psychose niet voorkomen - dat risico loop je nou eenmaal - maar dan heb je tenminste iets mocht de ervaring tegenvallen. Die wetenschap kan al kalmerend werken.