DMT: handboek

Voor je vragen over drugs uit de natuur zoals paddo's, truffels, cacti, kanna, en andere herbals.

DMT: handboek

Berichtdoor psych-out op 08 jul 2011 15:51

Afbeelding Afbeelding

Wat is DMT
DMT is een wit/gele, scherpruikende kristallijne vaste stof met een smeltpunt van 49-50 graden Celsius. Het is onoplosbaar in water maar wel oplosbaar in organische stoffen en waterige zuren.

Afbeelding

DMT is een ruim aanwezig bestanddeel in de bast van Virola calophylla en wordt ook gevonden in:
1) de zaden van Anadenanthera peregrina
2) de zaden/schors van Mimosa hostilis, gebruikt in het oosten van Brazilië om een drank genaamd ajuca of jurema te maken
3) de bladeren van Banisteriopsis rusbyana, die worden toegevoegd aan harmaline drank, verkregen uit andere planten van het Banisteriopsis geslacht om oco-yage te maken
4) de bladeren van Psychotria viridis, dat ook wordt toegevoegd aan Banisteriopsis dranken.

het word ook nog in de volgende planten gevonden...
Acacia bark : 0.71% NN-DMT
Acacia maidenii bark : 0.36% NN-DMT
Acacia simplicifolia bark : 0.86% NN-DMT
Mimosa hostilis : 1% NN-DMT
Virola shoots & flowers : 0.44% NN-DMT
Desmanthus illinoensis root (bark): 0.34% NN-DMT
Pilocarpus organensis : 1.06% 5-MeO-DMT
Phalaris tuberosa : 0.10%NN-DMT ; 0.022% 5-MeO-DMT ; 0.005%5-OH-DMT
Phalaris arundinacea ('net gossip) : 0.060% NN-DMTPsychotria species : 0.200% NN-DMT

Geschiedenis
DMT werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1931, en aangetoond als zijnde hallucinogeen in 1956. Het bleek aanwezig te zijn in veel plantensoorten (Acacia, Anadenanthera, Mimosa, Piptadenia, Virola) en is een belangrijk bestanddeel van natuurlijke hallucinogene snuifmiddelen (cohoba, parica, yopo), zaden en dranken.
Tijdens de psychedelische revolutie was DMT een populair middel voor een korte, zeer spectaculaire trip. Het werd de "lunchtrip" genoemd, omdat je het bij wijze van spreken om kwart over twaalf in je middagpauze kunt gebruiken en om half twee weer nuchter op kantoor bent. Maar wat je intussen hebt meegemaakt, is buitengewoon.In 1971 werd DMT illegaal in de Verenigde Staten, wegens de '1971 Convention on Psychotropic Substances'.
Zoals zo veel magische middelen, is DMT al heel lang bekend bij sommige Zuidamerikaanse Indianenvolken. Zij bereiden een poeder uit boombast, dat yopo wordt genoemd, en blazen dit met pijpjes in elkaars neusgaten. Yopo is een van de twee bestanddelen van Ayahuasca. Qua samenstelling is het vrijwel identiek aan synthetisch DMT.

In de jaren negentig duikt DMT weer op. Het is populair in Amerika bij, zoals het weekblad Newsweek schreef, "serious psychonauts". In Engeland wordt het eveneens weer gebruikt en ook in Belgie zijn we het tegengekomen. Als partymiddel wordt het met marihuana of tabak of kruiden in een joint gerookt. Het veroorzaakt dan een buitengewoon sterke roes, maar toch is die niet te vergelijken met de entheogene ervaring die het geeft als je het puur gebruikt.

Chemische eigenschappen

Afbeelding

naam: N,N-Dimethyltryptamine
chemische naam: N,N-Dimethyl-1H-indole-3-ethanamine
alternatieve chemische naam: 3-[2-(dimethylamino)ethyl]indole, DMT
chemische formule: C12H16N2

DMT is een afgeleide van tryptamine, die wordt gevormd door methylgroepen te vervangen door de twee hydrogene atomen die verbonden zijn aan het niet-aromatische nitrogene atoom in het tryptaminemolecuul.
Zowel het moederbestanddeel tryptamine en het N-methyltransferase systeem die het tot DMT kunnen omzetten, bestaan in mensen maar er is nog geen bewijs dat DMT in levende wezens gevormd kan worden. DMT is echter wel geïdentificeerd in het bloed en urine van zowel gezonde mensen als schizofrene patiënten, maar de oorsprong en de functies daarvan zijn nog onbekend.

Effecten
Effecten zijn als die van LSD maar vaak intenser. Omdat pure DMT niet oraal ingenomen kan worden komen de effecten plotseling op en deze kunnen zeer overweldigend zijn. De term 'mindblowing' had voor deze drug uitgevonden kunnen zijn. Gedachten en visioenen komen met grote snelheid langs, evenals het gevoel de tijd te overstijgen en een gevoel dat de dingen hun vorm hebben verloren en zijn omgesmolten in een spel van trillingen. Het kan een effect opleveren van directe transportatie naar een ander universum.

DMT moet worden gecombineerd met monoamine oxydase remmers (MAO-remmers) om na inname via de mond actief te worden en hallucinaties te veroorzaken. Dit is het geval met het sjamanistische brouwsel ayahuasca.
Een ongewone eigenschap van DMT is de snelle aanvang en korte duur van de trip. Binnen vijf minuten na inname worden de pupillen al groter en gaat het hart snel kloppen, is er een hogere bloeddruk meetbaar en aanverwante vegetatieve storingen die doorgaans tijdens de rest van de ervaring blijven duren.
Binnen 10-15 minuten is de ervaring op zijn hoogtepunt, wat gekarakteriseerd wordt door hallucinaties met open of gesloten ogen en uitdrukkelijke beweging van het gezichtsveld.
Het is dan moeilijk om je gedachten te kunnen uiten, om je te concentreren op een bepaald onderwerp. Er is ook een stemmingswisseling naar euforie met lachbuien, maar er kunnen ook momenten zijn met paranoïde ideëen, waarbij angsten kunnen ontstaan en gedachten die de voorbode van een staat van paniek kunnen zijn.
De gebruiker is grotendeels weer symptoomvrij na 60 minuten, hoewel er nog wat overgebleven effecten kunnen zijn tijdens het uur daarna.
Wanneer het via roken geïnhaleerd wordt is de tijdsduur nog korter en de aanvang van de trip nog eerder, al binnen 10 seconden. Daarop volgt een korte periode van volledige bedwelming van 2-3 minuten, en na 10 minuten is de toestand van de gebruiker weer volledig normaal.
Bij hogere doseringen zijn er nog meer lichamelijke symptomen, en deze overschaduwen zelfs de psychedelische ervaring bij meer dan 150 mg.

Gebruik
Als je het rookt of ïnjecteerd...
Bij intramusculaire injectie komt heel plotseling activiteit op gang bij 30 mg, en een complete psychedelische ervaring wordt meegemaakt bij 50-70 mg (75mg geïnjecteerd, 30mg via inhaleren).
De meest gebruikelijke manier om DMT te inhaleren is de volgende.
Zorg dat je een 'freebase' pijp of bong hebt, met een zo lang mogelijke 'trechter'. Hier doe je een zo groot mogelijk fijnmazig filtertje in. De DMT mag niet aan de randen van het filtertje zitten, omdat het dan smelt en erover heen duppelt. Houd er een aansteker onder en inhaleer diep en langzaam. Zorg dat de vlam niet direct de DMT aanraakt want dit zal het vernietigen; het smelt en verdampt snel dus de truc is dat de hete lucht die vrijkomt door de pijp heen moet gaan. Het is niet moeilijk om dit te doen en de luchtkamer vol witte DMT damp te krijgen.
Bij iedere teug damp dien je je adem zo lang mogelijk in te houden. Adem uit en inhaleer direct opnieuw. Na ongeveer 10 seconden verschijnen de fysieke effecten als eerste: er zal direct een trilling door het hele lichaam zijn.
Afbeelding Afbeelding
De intensiteit van de effecten is geen betrouwbare maat voor de dosering DMT die je hebt genomen. Blijf het net zolang inhaleren tot dat alle afgewogen DMT is verdampt.
is de hierboven gegeven uitleg nog niet helemaal duidelijk dan kan deze link (lysergine25,Hoe rook ik de DMT en in wat voor pijp !! Het handboek ....) je misschien beter helpen, hier staan foto's,... bij.
viewtopic.php?f=7&t=13166

plaats
Wanneer je DMT neemt zorg dan dat je in een comfortabele en vertrouwde omgeving bent, het beste is een verlichte kamer waarin je kunt liggen of zitten. Een shot DMT nemen terwijl je staat zal je bijna zeker doen neervallen wanneer het inslaat.
De aangeraden dosering is 30 a 40 mg, deze moet worden afgewogen. Doses van minder dan 25 mg leveren alleen fysieke effecten op, terwijl je op de grens van de psychedelische effecten blijft. Doses tussen de 25-30 mg zijn gewoonlijk niet genoeg om de volledige reeks aan unieke DMT effecten zoals beschreven te ervaren.
Doses van meer dan 55 mg, vooral wanneer je goed en lang de damp in je longen houdt, kunnen HEEL erg sterk zijn en worden niet aangeraden aan mensen die voor de eerste keer DMT willen gebruiken.

Een niet-fysieke realiteit.
Het is al intrigerend genoeg dat DMT van nature wordt geproduceerd in de hersenen van mensen en andere zoogdieren, en dat het de neiging heeft buitenzintuiglijke waarneming en uittredingen te bevorderen. Maar wat het nog fascinerender maakt is het gevoel dat gebruikers krijgen, dat zij buitenaardse intelligenties ontmoeten.
Een psychedelica-expert, Terence McKenna zegt in zijn boek The Archaic Revival dat "je in een DMT- trance entiteiten ontmoet". Hij noemt deze wezens "tryptamine-mannetjes", die volgens hem "afspiegelingen zijn van een daarvóór verborgen en plotseling autonoom gedeelte van onze eigen psyche". Na zijn eerste DMT-ervaring was McKenna geschokt door het gevoel dat er "in het hier en nu, één quanta verder, een heel universum met actieve intelligentie voortdendert, dat het menselijke voorbij, hyperdimensionaal en volkomen buitenaards is".
Het gevoel contact te hebben met buitenaardse entiteiten is niet zo maar een subjectieve ervaring van een of twee experimenterende tijdgenoten. In het verleden aten Haïtianen zaden van Piptadenia Peregrina om met hun goden te communiceren. Vandaag de dag heeft de DMT-onderzoeker Peter Meyer geopperd dat "het fenomeen van ogenschijnlijk buitenaards contact zo indrukwekkend is [tijdens een DMT-sessie] dat de zaak grondig moet worden onderzocht".

Alternatieven
De korte duur van de ervaring maakt de intensiteit verdragelijk, en voor sommige mensen ook wenselijk. Er bestaan twee andere psychedelische synthetische drugs waarbij de methylgroep van DMT is vervangen door een hogere basis.
De drug DET is in dezelfde doses actief als DMT en de effecten duren iets langer; ongeveer anderhalf tot twee uur. DPT is ook langer actief en heeft minder bijwerkingen.

De wet
DMT valt sinds 1966 onder de opiumwet

Combinaties
Het is niet aan te raden om DMT met andere drugs te combineren.

Waarschuwingen
DMT is geen partydrug: in een stille ruimte zijn de effecten het meest vermakelijk. Zorg ook dat er een of meer vrienden aanwezig zijn die je in de gaten kunnen houden en de pijp van je over kunnen nemen. Je zult namelijk sneller dan je beseft in trance zijn en dan is bewegen niet zo eenvoudig meer en heb je mogelijk je ogen al gesloten.
Probeer niet op te staan. Neem zeker geen deel aan het verkeer. Bestuur geen zware machines.
Mensen die emotionele of psychologische problemen hebben moeten zich ervan bewust zijn dat DMT meer moeilijkheden kan veroorzaken.
Mensen met schizofrenie of mentale ziektes in de familie moeten weten dat psychedelica deze problemen kunnen veroorzaken.
Synthetische DMT is uitgebreid getest door medische autoriteiten in Europa en Amerika. Het is helemaal veilig met geen blijvende lichamelijke effecten bij bovenstaande doseringen. Echter, omdat gerookte DMT de bloeddruk heel snel omhoog brengt is dit niet goed voor mensen met een hoge bloeddruk of hartproblemen.

Links
http://www.azarius.nl/encyclopedia/17/DMT/
http://www.drugsinfo.net/uitjebol/dmt.htm
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dimethyltryptamine
...

MV

Afbeelding


deze post heb ik er al jaren geleden opgezet gehad maar is een paar maanden geleden hier verwijderd en op drugsforum.info gezet maar vond persoonlijk dat hij wel op 2 plaatsen kan staan. Voor mij blijft deze drugsforum het enige echte forum, niet .info

voor hetzelfde handboek met originele foto's kan je kijken op
http://www.drugsforum.info
i said NO to drugs... but they didn't listen
Avatar gebruiker
psych-out
Bewuste gebruiker
 
Berichten: 789
Geregistreerd: 07 nov 2008 19:13
Woonplaats: de maan, krater 25

Re: DMT: handboek

Berichtdoor Tijdloos op 16 jul 2011 04:28

Dank voor het delen weer! Nuttige info!
Avatar gebruiker
Tijdloos
Moderator
 
Berichten: 6865
Geregistreerd: 17 jul 2007 19:01
Woonplaats: Playtime Planet ©

Re: DMT: handboek

Berichtdoor De Verlosser op 30 aug 2011 20:15

Leuke handleiding!

Ben zelf net begonnen met het experimenteren met DMT, helaas nog geen breakthrough bereikt maar die zal er binnenkort ook wel aan komen :)!

Nu vraag ik mij toch af wat het effect is op de gezondheid want ik kan hierover nergens op het internet iets vinden. In principe adem je de damp van de DMT in, die dan weer kristaliseerd in je longen (toch?). Ik ben benieuwd wat jullie hiervan weten/vinden!

See u in hyperspaceee
De Verlosser
Newbie
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 20 aug 2011 18:38

Re: DMT: handboek

Berichtdoor Tufnut op 30 aug 2011 23:35

Zeker nuttig. Goed dat je dit handboek herpost,

Naar de gezondheideffecten ben ik ook wel benieuwd en ik vraag me af wat de verschillen zijn tussen nn-dmt en bv 5-neo-dmt?
Tufnut
Wijs gebruiker
 
Berichten: 1419
Geregistreerd: 17 maart 2011 20:39

Re: DMT: handboek

Berichtdoor psych-out op 17 sep 2011 22:22

Tufnut schreef:Zeker nuttig. Goed dat je dit handboek herpost,

Naar de gezondheideffecten ben ik ook wel benieuwd en ik vraag me af wat de verschillen zijn tussen nn-dmt en bv 5-neo-dmt?


In de hieronder gegeven link kan je de meningen zien van verschillende mensen :) mocht je toch nog vragen hebben, dan kan je dat nog altijd hier posten.
http://www.drugsforum.nl/viewtopic.php?f=10&t=17254
i said NO to drugs... but they didn't listen
Avatar gebruiker
psych-out
Bewuste gebruiker
 
Berichten: 789
Geregistreerd: 07 nov 2008 19:13
Woonplaats: de maan, krater 25

Re: DMT: handboek

Berichtdoor Raboy op 18 sep 2011 19:30

Grappig.. ik hoorde dat dmt juist trauma's of psychische stoornissen helpt te verwerken. Dus dit is niet het geval?
Raboy
Newbie
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 18 sep 2011 19:27

Re: DMT: handboek

Berichtdoor Raboy op 18 sep 2011 23:12

Raboy schreef:Grappig.. ik hoorde dat dmt juist trauma's of psychische stoornissen helpt te verwerken. Dus dit is niet het geval?


Ik denk dat de psygische of emotionele aandoeningen juist vergroten met onwetendheid, dus voor als je niet weet wat er gebeurd. Mij heeft het juist geholpen tegen diepzinnige vragen en angst voor pyschie :D
Raboy
Newbie
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 18 sep 2011 19:27

Re: DMT: handboek

Berichtdoor Maddog op 19 sep 2011 00:21

misschien lost het enkele knooppunten op, waar je altijd omheendraait en vast zit, je gaat er dan dwars doorheen en je kan het niet tegenhouden. De meesten genezen, enkelen ervaren het als trauma, en maken de blokkade alleen maar sterker.

Maar naar mijn ervaringen is DMT zo een andere demensie dat niets te maken heeft met het lichaam wat je nu hebt en alle gedachten en alle gevoelens die er bij horen.

Je kan een steen zijn en het begrijpen dat je in het water zinkt, en je erbij neerleggen( wat erg normaal is en ook erg logisch). Of je laat je door de stroming naar het strand voeren, terwijl je nog nooit een strand hebt gezien.
Je vind altijd iets op de laatste plek waar je zoekt.
Avatar gebruiker
Maddog
Belezen gebruiker
 
Berichten: 169
Geregistreerd: 01 sep 2011 01:27

Re: DMT: handboek

Berichtdoor waver op 14 nov 2011 17:24

Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen dmt freebase en dmt fumarate?
Done: wiet, hash, synthetische canabinoïden, mdma, ritalin, amfetamine, salvia x10, lsd, truffels, lachgas, gifsla, kattekruid, kanna, nicotine & alcohol

Life is short, so enjoy it to the fullest.
Avatar gebruiker
waver
Newbie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 27 aug 2011 11:00
Woonplaats: België

Re: DMT: handboek

Berichtdoor -spaceman- op 10 maart 2012 19:40

Dit is zeker de moeite waard om te bekijken voordat je aan DMT gaat beginnen:

DMT The Sprit Molecule

Afbeelding

Torrent:
http://thepiratebay.se/torrent/6040065/ ... _Molecule_[Complete_Collection]
-spaceman-
Badass junkie
 
Berichten: 4210
Geregistreerd: 21 nov 2006 22:51
Woonplaats: Overal en nergens

Re: DMT: handboek

Berichtdoor Dopejoo op 27 maart 2012 16:26

waver schreef:Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen dmt freebase en dmt fumarate?


freebase is de pure vorm van dmt en fumarate is een zoutvorm net zoiets als hydrochloride.

De 'pure' dmt word dan vastgehouden door de zoutkristallen. (correct me if i'm wrong)
Dopejoo
Experimenterende gebruiker
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 10 maart 2009 20:08

Re: DMT: handboek

Berichtdoor Dopejoo op 27 maart 2012 16:28

Per ongeluk heb ik waarschijnlijk 5-meo-dmt fumarate gekocht.

Hoe herken ik de freebase en de fumarate?

Hoe gebruik ik de fumarate versie? is het mogelijk om dit te vaporizen of kan het alleen nasaal?

Is het mogelijk om de fumarate op een niet al te moeilijke manier om te zetten naar freebase?


Bedankt en grtzz dopej
Dopejoo
Experimenterende gebruiker
 
Berichten: 31
Geregistreerd: 10 maart 2009 20:08

Re: DMT: handboek

Berichtdoor justmakepeace op 29 apr 2012 01:31

DMT lijkt mij iets wat ik een keer gedaan moet hebben in mijn leven, ik heb alleen nog wat ervaring met truffels (drie keer) en een keertje 4-fmp, niks speciaals dus. Maar als ik me totaal overgeef aan de ervaring kan ik het toch wel hebben? Een probleem kan wel zijn dat ik vanaf mijn 3e een fobie heb voor honden, die tot totale paniekaanvallen heeft geleden, tot een jaar of 3 á 4 geleden is het redelijk weggetrokken, maar misschien brengt mijn onderbewuste dit terug omhoog tijdens de trip. Hier heb ik overigens geen last van gehad tijdens mijn truffel trips, wat ik wel had verwacht. Hoe kom je aan DMT als ik vragen mag, want het is nou niet iets wat je bij je lokale pillenboer koopt toch? :P Ik heb een paar recepten gelezen waarmee je het in de keuken zelf zou kunnen maken maar daar heb ik niet echt de mogenlijkheid toe en het lijkt me een beetje gevaarlijk, als het niet tegen de forum regels is zou ik hier graag wat informatie over willen krijgen
justmakepeace
Belezen gebruiker
 
Berichten: 121
Geregistreerd: 11 okt 2011 22:12

Re: DMT: handboek

Berichtdoor ElvenSpice op 08 jun 2015 23:53

Om even wat duidelijkheid te scheppen, je hebt freebase DMT en DMT in verschillende zoutvormen.

DMT freebase is de versie die normaal gerookt wordt in een glazen vaporizer.
DMT in verschillende zoutvormen; DMT HCL (van Hydrochloric acid), DMT Fumerate (Fumeric acid) en er kunnen ook nog een paar andere worden gevormd maar die komen gewoon niet voor omdat het niet praktisch of slecht is (giftig zuur). De zouten zijn dus eigenlijk freebase dmt met zuren aan zich gebonden.

Deze zouten hebben het voordeel dat ze voor een erg lange periode kunnen worden bewaard (voornamelijk fumerate), maar zijn wel alleen oraal actief in combinatie met een MAIO inhibitor (net zoals hoe ayahuasca actief is). Probeer dus ook niet DMT-HCl of DMT-fumerate te roken want dan zal er vrij weinig gebeuren. Wat sommige mensen wel doen op bijvoorbeeld DMT Nexus, is als ze DMT extraheren uit de desbetreffende plant en het in een zout veranderen. Zodat het lang kan worden bewaard en ze het zelf elk moment ook weer in een freebase om kunnen zetten doormiddel van een base toe te voegen. Dit omzetten zou ik alleen echt doen als je weet waar je mee bezig bent en het ook niet te weinig is want er kan wat verloren gaan.

Dus kort, DMT zouten (HCL en Fumerate) alleen oraal actief icm een MAIO inhibitor en DMT freebase (5-meo of n,n) zowel oraal (met MAIO inhibitor) als rookbaar actief. Het zoutzuur (HCL) kan immers ook in je maag er een zout van maken.
Psychonaut and philosopher. Read, Learn and always use with care and with the goal to expand and grow your personal self.
Avatar gebruiker
ElvenSpice
Donateur
 
Berichten: 464
Geregistreerd: 16 jan 2014 10:58


Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten