Familielid met Angststoornis/Psychose

Hier moet je zijn voor alles over LSD.

Familielid met Angststoornis/Psychose

Berichtdoor Eik op 03 jan 2017 15:25

Hallo beste forumleden,

Als alles goed gaat ga ik binnenkort voor het eerst LSD nemen met twee goede vrienden van me. Mijn vrouw waar ik al sinds 1999 mee samen ben is normaal gesproken niet zo van de drugs (paar keer per jaar een heis van een joint en 1-malig xtc) heeft altijd aangegeven geen interesse te hebben in psychedelica.

Ze weet dat ik het jammer vind dat ze mijn interesse hierin niet deelt maar ik heb dat altijd gerespecteerd en haar nooit gepushed iets te proberen. Nu kwam ze tijdens de kerst opeens met de mededeling dat LSD haar eigenlijk interessanter lijkt dan paddo's/truffels. Het idee dat je iets giftigs eet staat haar niet aan en ze heeft blijkbaar meer vertrouwen in LSD.

Er is echter 1 belangrijke belemmerende factor. Ze heeft een zus die al jaren lijdt aan een bi-polaire stoornis met daarbij ook ernstige angstaanvallen en een enkele keer zelfs psychoses.
Het is bekend dat psychedelica niet aangeraden wordt voor dit soort mensen.

Nu is de vraag of het voor mijn vrouw, die overigens verder erg stabiel lijkt te zijn, onverstandig is om te experimenteren met LSD. Ze is uiteraard een ander persoon maar heeft mogelijk toch wat van dezelfde genen. Mijn eerste indruk is dat een keer met een lage dosis experimenteren waarschijnlijk niet meteen een psychotische aanval zal triggeren maar ik hoor graag andere meningen hierover.

Het lijkt me fantastische om samen met mijn geliefde de wereld van de psychedelica te verkennen maar als hier serieuze risico's aan kleven dan is het me dat niet waard...

Ik hoor graag van jullie...
Avatar gebruiker
Eik
Experimenterende gebruiker
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 07 sep 2015 19:34
Woonplaats: Gelderland

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

Berichtdoor Mindless op 03 jan 2017 18:50

Paddo's/truffels giftig? Hoe komt ze daar bij?

Met psychedelica neem je overigens altijd een zeker risico wat betreft een angstaanval of zelfs een psychose krijgen. Dit risico is voor sommige mensen erg klein en voor anderen groter, maar je weet het dus niet. Omdat je vrouw gerelateerd is aan iemand die weleens angstaanvallen en een psychose heeft gehad, kan het inderdaad zo zijn dat zij daar een hoger risico op heeft bij het nemen van psychedelica. Ik denk dat ze veel moet gaan lezen over psychedelica gebruik en dan zelf een weloverwogen beslissing moet maken of ze dit wil proberen.

Wel denk ik dat het verstandiger is om (een lichte dosis) lsd te nemen dan psilocybine. De laatste is toch echt een stuk duisterder van aard en erg dwingerig in welke kant de trip opgaat. Maar ook lsd is natuurlijk geen kinderspel. Ik zou er erg voorzichtig mee omgaan. Het kan denk ik prima, maar iemand moet het zelf echt 100% willen en ook van tevoren aanvaarden dat de trip misschien niet alleen maar positief zal zijn. Is dat niet zo, dan kun je het imo beter bij dingen als mdma houden.
We fear the power of innocence.
Avatar gebruiker
Mindless
Moderator
 
Berichten: 1588
Geregistreerd: 14 mei 2015 13:25

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

Berichtdoor Fool op 04 jan 2017 01:56

Volgens de meest recente onderzoeken vallen de langdurigere mentale risico's bij klassieke psychedelica (paddos/LSD) juist heel erg mee, en is dit voor een groot deel bangmakerij dat zo vaak herhaalt is. Zie bijvoorbeeld dit artikel van Nature: http://www.nature.com/news/no-link-foun ... is-1.16968

Ik zou eerder denken dat een jointje hier en daar een stuk meer risico's op dit gebied met zich mee brengt.


Let wel op dat ik hier niet uitsluit dat je onder invloed heftige trips kan hebben waarbij je helemaal van de kaart raakt, maar dat risico is erg beheersbaar als je goed voorbereid bent.

Hier nog iets van hetzelfde: http://nymag.com/scienceofus/2015/03/tr ... lness.html
Fool
Badass junkie
 
Berichten: 4491
Geregistreerd: 02 dec 2013 22:44

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

Berichtdoor Tijdloos op 04 jan 2017 02:40

Ik zou indien mogelijk ook een benzo achter de hand hebben , mocht het nodig zin (wat ik niet denk op een lage dosis met goede setting etc)

Kan ook helpen om een fijn gevoel te geven , het stopt de trip niet maar je word rustiger en maakt je minder "scherp" . Zelf kan ik dan zelfs slapen maar dat is niet bij iedereen zo.

Better safe then sorry is mijn advies. Zolang men zich goed voelt voor inname gaat het (bijna) altijd wel goed.

Enjoy!
Avatar gebruiker
Tijdloos
Moderator
 
Berichten: 6640
Geregistreerd: 17 jul 2007 18:01
Woonplaats: Playtime Planet ©

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

Berichtdoor Psychedelibee op 04 jan 2017 17:17

Mogelijk loopt zij meer risico vanwege haar genen, maar daar is eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen.

Net zoals Mindless al aangeeft is het belangrijk dat ze zich zelf heel goed inleest en zo zelf kan bepalen of ze er voor open staat en de risico's aanvaardbaar vind. Het allerbelangrijkste is in ieder geval dat ze open staat voor mogelijke negatieve momenten tijdens een trip, hoewel dat vaak de meest leerzame momenten zijn moet je daar echt voor open staan, maar dat kan jij haar uit eigen ervaring ook wel uitleggen denk ik.

Zolang jullie met een kleine dosis beginnen samen met een goede set en setting kan er niet zo heel veel fout gaan denk ik, maar een risico neem je natuurlijk altijd.
There's more to reality than meets a normal eye.
Avatar gebruiker
Psychedelibee
Moderator
 
Berichten: 4918
Geregistreerd: 06 dec 2009 23:20

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

Berichtdoor Eik op 05 jan 2017 09:05

Hey bedankt voor de reacties!

Ik ben het helemaal met jullie eens dat ze zoiets alleen moet doen als ze het ook zelf wilt en niet om mij te "pleasen". Net als jullie ben ik ervan overtuigd dat een nare ervaring ("bad trip") altijd mogelijk is. Zelfs mensen met veel ervaring met psychedelica lopen hier soms tegenaan.

Bij haar is de kans wellicht iets groter maar misschien is er ook wel niets aan de hand. Als ze gaat experimenteren dan zullen we er zeker voor zorgen dat het met een hele bescheiden dosis is. Persoonlijk denk ik dat het risiso van een mindere ervaring acceptabel is. Als ze het risico loopt dat lsd voor haar een permanente trigger is voor blijvende pychissche problemen dan lijkt me dat niet aanvaardbaar...

Als jullie het over risico's hebben denken jullie dan vooral aan een negatieve ervaring tijdens de trip of aan een meer langdurige negatieve impact?
Avatar gebruiker
Eik
Experimenterende gebruiker
 
Berichten: 36
Geregistreerd: 07 sep 2015 19:34
Woonplaats: Gelderland

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

Berichtdoor Fool op 05 jan 2017 12:13

Eik schreef:Als jullie het over risico's hebben denken jullie dan vooral aan een negatieve ervaring tijdens de trip of aan een meer langdurige negatieve impact?

Op de lange termijn, ik ben ervan overtuigd dat zware trips uiteindelijk (meestal) een goed eindeffect opleveren. :)
Fool
Badass junkie
 
Berichten: 4491
Geregistreerd: 02 dec 2013 22:44

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

Berichtdoor ZERO- op 08 jan 2017 16:40

Ik denk dat als zij zelf erg stabiel is, het wel meevalt, al weet je het nooit zeker. Er is altijd een risico als je drugs neemt dat het mis kan gaan, en dat risico is wellicht ietwat groter omdat psychische problemen in de familie zitten. Anderzijds kun je net zo goed stellen dat jouw vrouw veel meer beschermende factoren heeft dan haar zus, waardoor zij stabieler is en waardoor de kans misschien wel kleiner is dat het mis gaat. Je kan van alles speculeren maar zeker weet je het nooit. Het is een schatting.

Dus tja, alleen drugs doen als je je goed en er zeker over voelt, that's it. Dan is 't prima. Als zij denkt dat het goed gaat, dan gaat het waarschijnlijk ook gewoon goed.

Overigens heb ik zelf ervaring met angst en depressie en mijn truffel/Lsd-trips zijn nooit verkeerd gegaan. Al heb je hier niks aan natuurlijk want één situatie zegt niets hehe.
Avatar gebruiker
ZERO-
Badass junkie
 
Berichten: 3067
Geregistreerd: 25 nov 2012 18:07
Woonplaats: Utrecht

Re: Familielid met Angststoornis/Psychose

Berichtdoor Lysergine op 13 jan 2017 17:16

Het lijkt me een goed idee om een benzodiazepine zoals diazepam of oxazepam bij de hand te houden, als je daaraan kan komen en LSD besluit te proberen. Natuurlijk kunnen benzo`s een eventueel uitgelokte psychose niet voorkomen - dat risico loop je nou eenmaal - maar dan heb je tenminste iets mocht de ervaring tegenvallen. Die wetenschap kan al kalmerend werken.
Lysergine
Newbie
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 06 dec 2016 20:05
Woonplaats: Vlakbij Haarlem


Keer terug naar LSD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten