• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Recente inhoud door abby

 1. A

  LSD opname

  Jawel, dat sacharides niet opgenomen kunnen worden en daarom afgebroken moeten worden, en hoe dat gebeurt. Maar niet waarom bepaalde stoffen precies in de speekselklieren kunnen opgenomen kunnen worden, en welke stoffen niet. Daarom dacht ik dat dat met molecuulgrote te maken had, waardoor ik in...
 2. A

  LSD opname

  Mijn vraag was dus waarom. Ik ging er van uit dat net als in de bloedvaten bepaalde stoffen niet in de cellen konden gaan omdat ze te groot zijn (zoals eiwitten). Wat moet ik er op zeggen dat jij niet weet wat je erop moet zeggen? Misschien dat ik nog maar in vwo 5 zit en nog niet zoveel kennis...
 3. A

  LSD opname

  Hoe kan het dat lsd wordt opgenomen via de speekselklieren, terwijl sacharose eerst afgebroken moet worden tot glucose? Niet te vergeten dat lsd misschien wel een groter molecuul is dan sacharose.
 4. A

  Mushrocks truffeltrip

  Jij krijgt natuurlijk nederlandse lessen van je vader :p
 5. A

  Mushrocks truffeltrip

  Ik minacht deze reactie echt vreselijk. Waarom denk je dat je zo iets op school leert? Of heb je wel eens iets op school geleerd? Vast niet he?
 6. A

  hitte paddokweek probleem

  Hoe zit die terrarium dan in elkaar?
 7. A

  Tripreport v/d Maand [TvdM april - okt '10] Heroïne, een zeer verslavende stof.

  Re: Heroïne, een zeer verslavende stof. Wat een vreselijke reactie.
 8. A

  Mensen die in LSD wanen blijven hangen

  Je blijft niet hangen in een LSD trip. Er zijn echter wel mensen waarbij LSD een psychose triggert. En omdat die 2 verschillende dingen op sommige vlakken overeenkomen denkt men dat die bepaalde persoon in een LSD trip is blijven hangen. Eigenlijk is die persoon dan in een psychose terecht...
 9. A

  Hoe doe je nu die vloei achter de tip zodat ie blijft zitten

  Re: Hoe doe je nu die vloei achter de tip zodat ie blijft zi Bedoelt hij niet een shagje draaien, i.p.v. met shag draaien?
 10. A

  Nieuwe inzichten tijdens trip

  Alcohol is veel minder erg dan een jointje natuurlijk...
 11. A

  CRYSTAL METH AKA ICE

  Dan is dat dus allemaal propaganda van de VS :p
 12. A

  Hoe doe je nu die vloei achter de tip zodat ie blijft zitten

  Re: Hoe doe je nu die vloei achter de tip zodat ie blijft zi Iedereen had het altijd over `draaien` en `rollen`, maar ik wist eigenlijk nooit wat er precies werd bedoeld, omdat simpelweg iedereen doet alsof het vanzelfsprekend is. Het gaat er gewoon om dat je het goed verdeeld, en dan het gene...
 13. A

  Badtrip Hongaars Wiet

  En waarom dan? Waarom plaats jij wiet kwa geestelijke schade onder xtc? Misschien is wiet (en voor deze persoon sowieso) wel veel schadelijker geestelijk. Mensen, stop met dat onderschatten...
 14. A

  Badtrip Hongaars Wiet

  De kans is helemaal niet zo klein dat je van blowen psychotisch wordt. Die kans is zelfs groter dan met paddo´s! En je bent wel flink bad gegaan. Dus pas er mee op!
 15. A

  Eerste keer MD: Hard en strak trippen!

  Echt vreemd dat er mensen zijn die niet eens de dosis checken voordat ze aan drugs doen. Ik hoop dat je dat voortaan wel doet...
Bovenaan