• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Recente inhoud door BlijeChick

 1. BlijeChick

  Welk lied herrinderd jou aan je eerste x drugs??

  Voor mij was het op awakenings in de gashouder, eerste keer xtc. Het nummer wat toen werd gedraaid was echt snoeihard maar geeft me altijd weer dat melancholische gevoel. Het was Uns verbrennt die nacht van Knarz:
 2. BlijeChick

  Hé ... Raar.

  Haha zijn het niet gewoon restjes die zijn blijven plakken bij het snuiven?
 3. BlijeChick

  2CB blauwe mickey mouse.

  Oke ik snap dit niet helemaal. De waarschuwing is goed, maar je moet gewoon je pillen laten testen. Ik heb al een halfjaar blauwe mickey mouse pillen in huis, netjes getest en kwam uit dat er ongeveer 12mg 2cb in zit. Niks vervuild. Dus vooral de pillen die je zelf hebt laten testen. Zonde om...
 4. BlijeChick

  Welke drugs gebruik jij op dit moment?

  Dat is niet fijn dan, heb je wel een fijne omgeving en sfeer waar je bent? Muziekje aan enzo? Scheelt altijd wel vind ik, om meer ontspannen te gaan en je mindset te veranderen..
 5. BlijeChick

  Welke drugs gebruik jij op dit moment?

  Haha ik lees in de haast Ritalin :p
 6. BlijeChick

  Welke drugs gebruik jij op dit moment?

  Hi Karentje, lekker hoor even chillen op de vrijdag. Wazig zien lijkt mij niet heel ongewoon, de ervaring kan vergelijkbaar zijn met dronken zijn. Dan wordt je zicht ook vaak slechter.. Is het je eerste keer ketamine? Ik heb het laatst voor het eerste gedaan, vond het heel chill en gek maar wel...
 7. BlijeChick

  Dosering 2cb

  Ik zou ook eerder 1,5 nemen. Als je met 2cb hoger gaat doseren, wordt je bodyload ook heftiger. Zo ervaar ik het wel in ieder geval, dus liever tast je het af en ontdek je welke dosis jij prettig vindt. Het is ook echt per persoon verschillend hoe je reageert op dezelfde dosering en wat je...
 8. BlijeChick

  Verslaafd aan 3mmc

  Ik heb even meegelezen.. ik wens je veel succes. Dapper dat je je verhaal deelt en om tips vraagt!
 9. BlijeChick

  Wat is je (seksuele) geaardheid en ben je daar blij mee?

  Ik zie mezelf in eerste instantie als hetero, toch heb ik biseksueel aangeklikt. Omdat ik mij best goed kan voorstellen eens voor een vrouw te vallen.
 10. BlijeChick

  Wat luister je nu?

  Ik luister nu Aviar Alom van Mees Dierdorp. Heerlijk wegdromen...
 11. BlijeChick

  5htp dag voor xtc gebruik, schadelijk?

  Ik moet zeggen dat ik 5htp al lange tijd niet meer heb gebruikt. Bovendien merk ik dat andere factoren van veel grotere invloed zijn zoals je gemoedstoestand, hoe druk het op je werk is, het seizoen, etc etc voor hoe ik me de dagen ná xtc gebruik voel. Uiteraard ook gerelateerd aan hoeveel xtc...
 12. BlijeChick

  2CB bodyload

  Bijzonder dat het 3 uur duurde voordat je iets merkte. Toevallig heb ik het 2 weken geleden weer eens gedaan en bij mij werkt het meestal na 20 minuten al, deze keer heb ik bewust een kwartier gewacht met nemen nadat de anderen het hadden genomen. Dan gaan we gelijk op, is wel net zo leuk. Qua...
 13. BlijeChick

  4-MMC/Mephedrone live report

  Ik ben erg benieuwd hoe dit verder is verlopen en wat je dosering was? Kan weinig vinden over deze drug op het forum namelijk..
 14. BlijeChick

  Wat luister je nu?

  Ik luister old school muziek van DJVT. Best grappig weer eens te horen :-)
Bovenaan