• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Recente inhoud door Guapo Temudgin

 1. Guapo Temudgin

  Dronken - sinds lang geleden

  Gevolg van leven. Wat moet je anders doen? Als je eenmaal wat gegeten hebt dan hoef je daarna in principe niks meer te doen.
 2. Guapo Temudgin

  Deel je inzicht!

  Mwah klinkt zo gek nog niet ;). https://nl.wikipedia.org/wiki/Advaita_Vedanta
 3. Guapo Temudgin

  Per ongeluk hijsje van joint met tabak

  Stoppen met roken heeft zin. Na vijf jaar is veel rookschade aan hart en bloedvaten hersteld. Na vijftien tot twintig jaar is een ex-roker niet slechter meer af dan iemand die nooit heeft gerookt, constateren Amerikaanse epidemiologen deze week in een artikel in The Journal of the Medical...
 4. Guapo Temudgin

  Dronken - sinds lang geleden

  Maakt de omschrijving wel compleet maar de oorzaak kan variabel zijn. Verslaafd zijn of iets te vaak doen is een gevolg van: ?
 5. Guapo Temudgin

  Gestopt met roken

  Als je het wil dan kun je het. Als je twijfelt niet doen.
 6. Guapo Temudgin

  Hallucinatie

  Dat is je gedachte.
 7. Guapo Temudgin

  Hallucinatie

  Dat heb je soms ook zonder drugs, je weet wel wanneer je iets verkeerd ziet.
 8. Guapo Temudgin

  Ten einde raad

  Als ik nou wat minder rommel zou gebruiken zou ik niet van die domme opmerkingen maken :P. Uhum heb er in ieder geval van geleerd bedankt @Neo-Shulginist .
 9. Guapo Temudgin

  Rilatine en kapotte neus

  Gelukkig weet je het antwoord zelf ook al wel. Het is tijd voor een afspraak bij de dokter. Ik zou het zelf de dokter gewoon vertellen, je hebt niks te verliezen toch? En over je verslaving, oef lastig parket. Allereerst proberen van dat snuiven af te komen want daar issie gewoon echt niet...
 10. Guapo Temudgin

  Welke drugs gebruik jij op dit moment?

  :stoned:
 11. Guapo Temudgin

  DMT bij overlijden / entiteiten

  Opmerkelijk, ik heb zelf het idee dat het altijd hetzelfde is. kom er hetzelfde in en uit, besef mij eindelijk dat ik droom en dan lijkt het net alsof iemand anders over neemt. Dan krijg ik ruzie met hem en word ik wakker. Of nja hem, ik ben het altijd zelf alleen dan in spiegelbeeld. Je...
 12. Guapo Temudgin

  DMT bij overlijden / entiteiten

  @Mindless Heb je geen portal gun in je droom? wtf.. Ik ga altijd vol rick & morty style :D Tenminste dat probeer ik, maar meestal eindig ik in discussie met iemand en als ik niet meer weet waar het over ging dan word ik wakker. Leuk dat dromen alleen jammer dat ik niet verder kom.
 13. Guapo Temudgin

  Xamoi

  Het zal wel werken maar de vraag is waarom zou je dat willen doen? Je neus is daar niet voor gemaakt en je maag kan wel het een en ander hebben. Je kan de capsule ook in je oog strooien of in je anus drukken. Waarom moet het voor jou door de neus?
Bovenaan