• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Recente inhoud door Imke

 1. I

  Waar luister je naar als je stoned bent?

  Behalve in Utrecht dan. :smoke:
 2. I

  Wat luister je nu?

  Disturbed - Asylum
 3. I

  Wat luister je nu?

  Deftones - Diamond Eyes
 4. I

  Giraffe overleden in Artis

  De giraffe is de gehele dag door actief. Een half uur kort en diep slapen per nacht volstaat voor de giraffe: hij legt zich neer, draait zijn hals in een lus naar achter en laat zijn kop rusten op z'n romp. Op het heetst van de dag rusten de giraffen in de schaduw.
 5. I

  Heerlijk eten

  Kebab/pita Chips, alle soorten Chocolademousse Boterhammen met Nutella-choco (geen andere choco) Chocoladewafels Snoep, liefst lange zure matten, colasmaak M&M's met nootjes Milkshake Grote bak frieten met curryketchup of mayonaise Bickyburger Broodje Martino met alles erop en eraan...
 6. I

  Wat luister je nu?

  Dave Matthews – Crash Into Me
 7. I

  Wat gebruikt in het weekend ??

  Lsd, wiet en hasj.
 8. I

  Deja vu

  Dat heb ik ook al meerdere keren meegemaakt, echt raar.
 9. I

  Wat luister je nu?

  Simone White - The Beep Beep Song
 10. I

  Hoeveel blowen jullie per dag/week/maand/jaar ?

  Ja is beetje veel. Maar voorlopig hou ik het liever zo.
 11. I

  Welke drugs gebruik jij op dit moment?

 12. I

  Wat luister je nu?

  Is it cruel or kind not to speak my mind, and to lie to you rather than hurt you? Well I'll confess all of of my sins after several large gins but still I'll hide from you, hide what's inside from you. And alarm bells ring when you say your heart still sings when you're with me. Won't...
 13. I

  Nu officieel: Pingping is de kleinste man ter wereld

  Hij heeft dus Osteogenesis imperfecta. Dat is wel minder leuk..
 14. I

  Nu officieel: Pingping is de kleinste man ter wereld

  Ohh wat schattig phihi :) Heeft ie een ziekte ofzo?
 15. I

  Knetterstoned

  Haha dat heb ik ook al eens gehad. Irritant was dat.
Bovenaan