• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Recente inhoud door JackHerrer

 1. J

  Mijn laatste jointje was een ...

  Jazeker zwaar aan het minderen. Alleen met nieuwjaar gesmoked en daarvoor een maand niet. Ben er zeer blij mee :D. Thanks!
 2. J

  Kanna

  Ik ga het toch nog een keer een kans geven. Heb het nog steeds thuis liggen.
 3. J

  Mijn laatste jointje was een ...

  Alweer 2 weken geleden :D :rock:
 4. J

  Kanna

  Wat vindt je precies zo leuk aan kanna. Heb het een aantal keer geprobeerd. Ik heb het gerookt, gesnoven en thee van gezet maar ik vind het effect zo minimaal dat het de smerige smaak niet eens waard is. Misschien pak ik wel teveel of juist te weinig.
 5. J

  Extreem gewichtsverlies

  Zal ook veel vocht zijn. Drink en eet goed. Het gewicht komt er vanzelf weer bij
 6. J

  Atlantis 10g 2e keer truffels (in Amsterdam)

  Zomaar mijn naam gestolen :( ik ben jackherrer :D Welkom! Leuk reportje. Die tintelingen zijn inderdaad de bodyload. Als je dit nog nooit ervaren hebt snap ik dat dit als onprettig ervaren kan worden. Verder erg herkenbaar, ik had toevallig ook voor mijn eerste truffeltrip, 10 gram atlantis...
 7. J

  We are famousssssss!

  Kijk doen we even! :D Vooral jullie hoor!
 8. J

  Drank Speed Vriendin Werken?!

  Eigenlijk niet, inderdaad! :P
 9. J

  Drank Speed Vriendin Werken?!

  Ik was ook pizza bezorger. Ik heb ook eenmalig een nacht doorgehaald en daarna gewerkt. Was inderdaad heel kut en totaal niet veilig. Uiteindelijk vroeger naar huis gegaan. Het kan wel maar is gewoon kut en onveilig. Ik zou me gewoon ziek melden.
 10. J

  Je weet dat je teveel blowt als :

  Hahaha, nice! Binnenkort is een keertje doen!
 11. J

  Pep + wiet + alcohol

  Goeienacht, Ik ben nu op een feestje. Een maat van mij kwam met een vraag en ik kon deze vraag niet 100% beantwoorden. De vraag, kan je amfetamine (pep) nemen als je eerst alcohol gedronken (ik weet dat dit niet slim is). En daarna nog gaan smoken (wiet). Hoe kan ik hem goed uitleggen dat dit...
 12. J

  Goede Ice-o-lator amsterdam

  Thanks!
 13. J

  Goede Ice-o-lator amsterdam

  Interessant, ik ga binnenkort hier wat informatie over zoeken. Bedankt voor de tip!
 14. J

  Ketamine, vragen?

  Ik haal altijd bij dezelfde dealer. Ik ken hem al jaren. Wij zijn redelijk goed bevriend. Hij test altijd als hij een nieuwe 'lading' heeft ontvangen. Bewijzen hiervan worden meteen naar voren gehaald als ik hier om vraag. Zelf een keer getest en het kwam uit op 72%. Daarnaast dacht ik sowieso...
 15. J

  Ketamine, vragen?

  Naja het brandt niet maar je voelt wel iets. Wist niet goed hoe ik het anders moest definiëren.
Bovenaan