• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Recente inhoud door Miss Kittin

 1. M

  Hoe vaak?

  Nee, die tijd ligt gelukkig alweer bijna 1,5 jaar achter me :) en ik heb ook totaal niet de behoefte om me daar ooit nog mee bezig te houden... Echt klaar mee! :wave:
 2. M

  Sexpartners

  Je weet nooit wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren en daar komt bij dat mijn man en ik wel openstaan voor seks met een ander stel erbij, dus in die zin zouden er ook nog meer bedpartners voor mij/ons bij kunnen komen. :wink:
 3. M

  Hoe vaak?

  @ flameon: en dat zeggen alleen mensen die niet weten hoe het is om zo'n kleintje te hebben... :wink: Je hebt geen idee hoeveel energie de verzorging van een baby kost en dan volg ik er ook nog een voltijds hbo opleiding bij... Ik ben gewoon te moe om te neuken dus. :wink:
 4. M

  Sexpartners

  Tussen de 20 en 25... Zullen er ook niet veel meer worden denk ik. :wink: Ben inmiddels getrouwd, heb een kind en voor die tijd heb ik genoeg kunnen oefenen en experimenteren dus!
 5. M

  Hoe vaak?

  :lol: :lol: :lol: Dat ik dit topic ooit nog eens geopend heb zeg! God, dat waren dan nog eens tijden! Mensen, begin nooit aan kinderen, je seksleven zal daarna niet meer hetzelfde zijn... Maar voor de rest gaat het prima met me hoor! :wave:
 6. M

  Verslaafd aan neusspray/Otrivin (xylometazoline)

  Het was eventjes doorbijten, maar ik ben nu al zo'n 2,5 maand neusspray vrij. Yeah! :wave:
 7. M

  Onverklaarbare interesse in drugs?

  Alles wat "niet mag" en onbekend is, vinden de meeste (jonge) mensen zeer interessant, maar geloof me, het gaat in de meeste gevallen ergens ook wel weer een keertje over hoor. Geniet er lekker van, nu het nog kan en gebruik gewoon met mate! :wave: btw: een (lsd)tripje op z'n tijd, blijf ik...
 8. M

  methylfenidaat werkt niet.

  Ik kreeg het meteen van mijn psychiater, toen ik vertelde dat Ritalin niet lekker valt bij mij. Heeft ie nooit moeilijk over gedaan....
 9. M

  dexamfetamine i.c.m. l-tryptofaan en/of l-tyrosine?

  die wist het idd ook niet en op internet word ik verder ook niet veel wijzer... :wink:
 10. M

  dexamfetamine i.c.m. l-tryptofaan en/of l-tyrosine?

  Ik krijg inmiddels alweer een aantal maanden dexamfetamine voorgeschreven voor mijn ADD. Nou zat ik me alleen af te vragen, of er risico's aan verbonden zijn wanneer ik hier ook l-tryptofaan (of 5-htp) en/of l-tyrosine bij zou slikken. Iemand enig idee hoe dat zit?
 11. M

  Hoe vaak nemen jullie GHB/GBL ?

  Nooit... Paar keer mee geexperimenteerd, maar werd er steeds behoorlijk misselijk van en heb er maar 1x echt plezier op gehad. Verder vind ik het maar linke zooi. De effecten wegen voor mij niet op, tegenover de risico's en dus laat ik het voortaan maar lekker links liggen.
 12. M

  Datura: plaats je ervaringen hier

  Ik zet hem toch even bij de natuurlijke empathogenen, omdat dit verder dus geen tripreport is...
 13. M

  Tips afkicken van bruin

  Ik verplaats deze even naar verslaving...
 14. M

  Snuiven

  Dit hoort in het pep subforum...
 15. M

  GABA supplementen

  Ik denk dat je beter gewoon helemaal kunt stoppen met ghb i.p.v. nu ook nog eens te beginnen met vage supplementen... btw ik zet deze even bij ghb, aangezien je topic niet echt gaat over recreatief medicijngebruik...
Bovenaan