• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Recente inhoud door speeseend

 1. S

  Bang voor het leven zonder Bruin en wit!

  Hoe gaat het met TS?
 2. S

  Afkicken van suboxone

  Hehe, "botte antwoorden, kortaf..".. Ik dacht dat ik gewoon een klootzak was :-) Thanks for the excuse ;-) Mogelijk heeft die overstap naar Temgesic nog een extra positieve eigenschap, aangezien daar geen toevoegingen in zitten. Met suboxone had ik ook momenten dat het lek alsof hwt middel...
 3. S

  Afkicken van suboxone

  Ik heb bewust gekozen voor één lange periode van afbouw i.p.v. een korte met het risico van terugvallen. Een terugval zou mij teveel ontmoedigen omdat ik denk dat een terugval alle vertrouwen in iemand doet wegvloeien. Voor de persoon in kwestie en naasten. Natuurlijk had ik voor of tijdens de...
 4. S

  Meer rendement uit folie roken

  -proest-
 5. S

  Afkicken van suboxone

  En? Hoe was je gesprek met de dokter?
 6. S

  Afkicken van suboxone

  Re: Afkick Suboxone Ah, zie hier een update (: Denk je dat de pijn te herleiden is naar gebruik van Buprenorfine of zou het kunnen zijn dat de pijn er altijd was, enkel verdoofd door de Methadon, voorheen? update: Vergeet je nog te complimenteren met je 12+ dagen clean. Vanzelfsprekend van...
 7. S

  Afkicken van suboxone

  Ik heb ervaring opgedaan met Subutex. Bijna hetzelfde.. Probeer inderdaad langzaam af te bouwen, of heb je haast? Er zijn van Subutex ook 0.2mg. Hiermee kan je prima doseren naar een lager niveau. Overigens werkt het middel langer dan 24 uur, het lijkt mij zodoende niet aannemelijk dat je aan...
 8. S

  Wat luister je nu?

  Hell Yeah :rock:
 9. S

  Aankomende releases

  Op welke release verheug jij je? Ik verheug mij zeer op de EP Letur-Lefr van John Frusciante. Als het goed is zal op 9 juli 2012, na dik drie jaar, weer nieuw werk van deze geweldige muzikant uitgebracht worden. Helaas maar vijf nummer, maar toch.. (-: Nieuw werk!!
 10. S

  Heroïne chinezen

  Voor mij voelde het vanaf dag een erg lekker. Enkel de volgende dag wat misselijk en nog steeds erg high. Eerst spreek je af het maar eens in de maand te doen, dan al gauw twee keer per maand, zodra het geld binnen is, er iets te 'vieren' valt etc. Het gevaar zit 'm in de misleiding. Het lijkt...
 11. S

  Heroïne chinezen

  Ik zou het bij 1 tot 1.5 streep (ongeveer 1 tiende gram) houden. zeker niet meer, eerder minder! Snuiven is mogelijk wel de meest veilige manier, wanneer je de strepen klein (ongeveer 0,005gr.) maakt. Je voelt redelijk goed aan wanneer genoeg is.
 12. S

  opiaten detox gestart

  Probeer niet op te geven. Elke mislukte poging werkt verzwarend om de volgende poging te starten. Alles is beter dan opgeven in dezen. Succes.
 13. S

  afkick methadon

  Bij mij duurde het toch wel jaren, maar dat verscheelt per persoon. En nog steeds heb ik lichamelijke klachten / kwaaltjes. Misschien had ik die anders ook wel gehad, misschien ook niet. Een ding is zeker: ik moet er mee leren leven (: Als ik jou was, zou ik niet wachten met mijn leven op te...
 14. S

  oh dear.. het is zo ver

  Ben jij na twintig jaar clean te zijn geweest alsnog teruggevallen?
 15. S

  opium vraag

  Als het werkelijk mis gaat, zou ik een vriend 112 laten bellen i.p.v. zelf aanklooien met allerlei andere drugs. Zoals eerder gezegd zal Coke de symptomen van Opiaten verhullen maar de uitwerking van Opiaten niet ongedaan maken.
Bovenaan