• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Recente inhoud door Sterckx

 1. S

  waneer gebruikt iemand veel? en hoeveel gebruik je zelf?

  hangt gewoon van af is er iets te doen int weekend? festival,stom feestje,goed feestje en als de goeie feestjes op weekends na een vallen dan kan het zijn dat je elke week gebruik maar als er 3weken slecht feestjes is het ook gewoon smoren en niks slikken en snuiven
 2. S

  Je ergste drugsblunder

  het is niet dat ik het elke weekend doe... ken men maten ook na een lange tijd "nuchter" vliegen we der is goed in tegen het weekend en das ook alleen een keer (niet elk weekend) man man grenzen aftasten en limieten leren kennen ken je het?
 3. S

  Help! Hoe kan ik zo snel mogelijk herstellen van XTC?

  waarschijnlijk heb je alle 3-4pillen ineens geslikt wat heel dom is je moet gewoon 1nemen en goed doseren voor je gevoel te verlengen ik neem pillen van 160mg ik pak er 1 van en om het uur/2uur neem ik een halfje om mijn gevoel te verlengen na men avond volgende dag heb ik gewoon last van stijve...
 4. S

  1ste keer LSD en reggae festival

  zo als de titel zegt, we zijn met een groep van 8man naar festival vertrokken we zaten op de bus nog een 15min van camping we hadden in de Bus met zen alle op karton zitten sabbelen ik nam in begin een halfje kwestie van eerste keer oke alles ging nog goed we kwamen aan ongeveer 20min...
 5. S

  Drugs top 3!!!

  1. XTC 2. THC 3. SOS
 6. S

  Opkomen binnen 15 minuten??

  hangt af wat je doet als ik een pil neem als ik dan: -joint smoor -inspanning doet -redbulls drink krijg ik het effect al binnen de 10min vind best wel goed dat niet telang duurt ken vriendin waar bij het pas werkt na een uur tot anderhalfuur dan vind ik dat na 10 wel beter (:
 7. S

  Je ergste drugsblunder

  vorig weekend ik en 2 mate van mij hadden samen 30 roze diamandjes gekocht (ieders 10 voor hele weekend door te gaan) we begonnen vrijdag rond de avond van 7-8uur met 1 ste te nemen en omt uur - 2uur staken we halfe bij alles ging goed rond 7-8uur smorgen zijn we naar mijn thuis gegaan om te...
Bovenaan