• Beste Bezoeker,

    Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

    De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

    Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

    Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

    Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

    Stay safe!

Recente inhoud door Techneut

  1. Techneut

    Welke drugs gebruik jij op dit moment?

    Ja alleen werd het 06.00 ipv 04.00!
  2. Techneut

    Welke drugs gebruik jij op dit moment?

    Thnx komt goed 😉
  3. Techneut

    Welke drugs gebruik jij op dit moment?

    Hahaha das ook nog een optie. Of ik stop nu en als ik niet kan slapen vannacht ga ik gewoon verder, is dat een idee? 🤣
  4. Techneut

    Welke drugs gebruik jij op dit moment?

    Geen plannen het hele weekend dus zou ook kunnen doorhalen maar zou wel eens een keer “verstandig” gebruik willen ervaren en gewoon te slapen haha.
  5. Techneut

    Welke drugs gebruik jij op dit moment?

    Ik ook...oprecht zelfs als er een opener op tafel ligt lol.
  6. Techneut

    Welke drugs gebruik jij op dit moment?

    Ja alcohol, en Etizolam voor noodgevallen 😉
  7. Techneut

    Welke drugs gebruik jij op dit moment?

    @MDMAZING lach je me nou uit? 😳😂
  8. Techneut

    Welke drugs gebruik jij op dit moment?

    Hmmm als ik nu zou stoppen zou ik volgens jou om 04.00 kunnen slapen. Heb 4 sleutelpuntjes gehad. Twijfel haha!
  9. Techneut

    Welke drugs gebruik jij op dit moment?

    Toch maar weer eens wat 3MMC (nasaal) Als ik de dosis bescheiden hou en op tijd stop (voor middernacht) zou ik dan nog kunnen slapen vannacht? Ik haal meestal door namelijk.
  10. Techneut

    Etizolam als slaapmiddel

    Dat klopt, thanks haha! Komt vast goed inderdaad.
  11. Techneut

    Etizolam als slaapmiddel

    Goede punten @F.E.A.R. @KlaasVaak Thnx!
  12. Techneut

    Etizolam als slaapmiddel

    Ik ben een hele lichte slaper....Bij een klein geluid of beweging ben ik zo wakker, ook al voel ik me op mijn gemak. Ik ben het ook totaal niet gewend om het bed te delen met iemand, dat zal er ook mee te maken hebben. Ik ga het de volgende keer toch weer eens proberen zonder en hopelijk lig ik...
  13. Techneut

    Etizolam als slaapmiddel

    Zeker waar. Maar ik ben dus de laatste tijd bijna elk weekend van huis 😉 Wellicht ook weer eens proberen te slapen zonder de Eti inderdaad.
  14. Techneut

    Etizolam als slaapmiddel

    Ik heb gelezen dat een paar biertjes/wijntjes er bij niet veel kwaad kan, maar verstandig is het uiteraard niet. Ben zelf totaal niet thuis in de benzo wereld, vandaar dit topic.
  15. Techneut

    Etizolam als slaapmiddel

    Meestal vrijdag + zaterdag, en dan zondag t/m donderdag niks. Ik zal vanavond 0,5mg proberen. Misschien is dat ook al voldoende voor een goede nachtrust, thanks voor je bericht!
Bovenaan