• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Doneren

Vind jij DrugsForum een goed initiatief? Het is mogelijk om het forum te ondersteunen met een donatie! Deze bijdrage wordt gebruikt om de site te onderhouden en de (betaalde) software bij te werken en uit te breiden. Donateurs hebben toegang tot het Donateurs only-subforum!

Donateursstatus

Iedereen die doneert, krijgt voor bepaalde tijd een donateursstatus. De donateursstatus gaat gepaard met een donateurs-badge bij de gebruikersnaam. Een gebruiker met de donateursstatus heeft de volgende extra mogelijkheden:

 • Toegang tot het Donateurs only-subforum
 • Eigen berichten kunnen bewerken tot zes uur na het plaatsen (normaal twee uur)
 • Zien en gebruiken van profielposts
 • Vijf in plaats van één keer wijzigen van de gebruikersnaam (eens per halfjaar)
 • Gebruik van het topicvoorvoegsel 'Evenement!' voor het markeren van topics over een evenement

Donatiemogelijkheden

Op dit moment kun je alleen doneren via de telefoon. We slaan je telefoonnummer niet op bij het verwerken van de donatie. Op je factuur komt alleen het servicenummer te staan, er wordt dus geen verwijzing naar DrugsForum gemaakt.

Methode Kosten Verlenging donateursstatus
Telefoon € 1,30 (NL) of € 1,25 (BE) per gesprek
+ reguliere gesprekskosten
één maand (30 dagen)

De grote kleine lettertjes

Aan de donateursstatus kunnen geen rechten ontleend worden. De donateursstatus is een extraatje en we hebben te allen tijde het recht om de mogelijkheden en privileges behorende bij deze status aan te passen of geheel te schrappen. Wel zullen we ons inzetten om alles in zo goed mogelijke banen te leiden. Mocht je van mening zijn dat een donateursstatus onterecht is opgeheven of niet is toegekend, neem dan contact met ons op en we lossen het z.s.m. op.

Leuk! Ik wil doneren

Tof! Met de knop hieronder kun je betalen. Na de betaling zal de donateursstatus direct verleend worden aan: Je bent niet ingelogd. Indien je een donateursstatus wilt ontvangen, log dan in en ververs deze pagina. Doneer je zonder in te loggen, dan is dat anoniem en ontvang je geen donateursstatus.

 • Gepubliceerd
  17 feb 2018
 • Paginaweergaven
  2.495
Bovenaan