• Hey, waar zijn de Tripreports van de Maand gebleven?

    Ben je de Tripreports van de Maand en andere toptripreports kwijt? Deze hebben we onlangs verzameld in een eigen subforum, getiteld Tripreport Toppers. In dit subforum staan alle toppers in chronologische volgorde verzameld. Lekker makkelijk terugzoeken!

‘eerste keer XTC op latere leeftijd’

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Zeehond

Bewuste gebruiker
In december 2019 gingen mijn vrouw en ik samen met een goed bevriend stel (mijn beste vriend en zijn vrouw) naar een house feest in Amsterdam (een house feest was ook nieuw voor me). Ik was toen 50 en mijn vrouw drie jaar jonger. We wisten dat zij af en toe op feestjes wel eens een pilletje namen en ik was nieuwsgierig geworden. Zeker omdat mijn vriend altijd heel behoudend is, maar heel enthousiast vertelde over de effecten, maar het niet opdrong aan ons. We hadden van tevoren gezegd dat we het wilden proberen en zij hadden voor ons pillen mee. De pillen hadden zij niet laten testen, maar hadden ze al eerder gebruikt.

We kwamen rond half vier in de middag aan bij het feest en liepen eerst een beetje rond. Lekkere muziek en mijn vrouw en ik hadden het naar onze zin. Viel op dat er juist heel veel mensen van onze leeftijd rondliepen en dansten. Na een uurtje namen we op hun advies een half pilletje en ze hadden ons gerustgesteld dat ze goed op ons zouden letten. Het werd donker buiten. Na zo’n drie kwartier voelden we nog helemaal niets, zij ook niet, en we namen nog een kwartje bij. Na een kwartier kwam het gevoel er nogal ineens in, jeetje zeg. Bij mijn vrouw ook en die wilde naar buiten en voelde zich daar snel beter en had zuurstof nodig. We hadden echt zo’n warm gevoel van binnen en een super relaxed gevoel in ons lijf. Ik hield haar de hele tijd vast en heb alleen maar lieve dingen tegen haar gezegd. Hoe mooi ik haar vind, hoe lief, hoe sexy, wat een goede moeder het is en dat ze ook zo lekker kan zoenen haha. En dus ook heel veel gezoend en geknuffeld. Ik wilde haar niet los laten. Ik voelde me zo goed en ‘connected’ . Onze vrienden kwamen regelmatig kijken om te zien of het goed met ons ging en hadden het zelf ontzettend naar hun zin. Ik voelde me absoluut de allerbeste versie van mezelf en dat was ik volgens mij ook. Natuurlijk hebben we gedanst en we hadden een super avond. Iedereen op dat feest was zo relaxed en aardig, iedereen was lief voor elkaar. Dat beviel ons heel goed. Die avond zullen we nooit meer vergeten.

Ik denk dat we zo rond 21.00 uur met de trein weer naar huis gingen. De sterkste love effecten van de XTC waren toen al flink afgenomen, maar we voelden ons nog steeds super prettig. Ik denk dat ik 1 of 2 biertjes heb gedronken en verder heb ik af en toe een beetje water gedronken, maar zeker niet te veel. Wel gek dat we dus geen honger hebben gehad en geen avondeten hebben gehad, dat was een bijzondere ervaring. Thuis in bed nog lekker met elkaar geknuffeld.

We waren voorbereid op een dip, maar die hebben we niet echt gehad. Beetje sloom op zondag, maar geen dinsdag dip. Wel bewust gezond gegeten. Zelf had ik een soort van ‘afterglow’, waarbij ik dagenlang (misschien wel weken) vol verwondering terug heb gedacht aan die bijzondere avond en het effect van alles; ik was erg onder de indruk.

Inmiddels zijn we een jaar verder en ik lees zeer regelmatig op DF. Valt me op dat er veel verstandige dingen worden geschreven en geen onzin. Op het forum passen mensen op elkaar en is er onderling respect voor elkaar. Bovenal is het erg informatief en leuk om ervaringen van anderen te lezen.

In onze jeugd zijn wij nooit met drugs in aanraking gekomen, behalve met alcohol. Mijn vrouw heeft wel eens wiet gerookt vroeger, maar meer niet.

Mijn vrouw en ik zijn zo’n 20 jaar met elkaar samen en we hebben twee puber kinderen. Zeker de eerste kinderjaren gaat alle tijd en aandacht uit naar het gezin. Het leven draait om de kinderen en je cijfert jezelf dan toch weg. Dat geeft helemaal niet en dit was ook een hele bijzondere tijd. Nu de kinderen ouder zijn krijgen we meer tijd voor ons eigen leven. We kunnen vaker samen uit eten of een avondje weg. Dat waarderen we dan heel erg, ook al zijn we altijd weer blij om ze te zien.

Maar wij zien een paar keer per jaar met XTC als een verrijking van ons leven. We houden dit wel weg van onze kinderen. Mocht het ooit in de komende jaren ter sprake komen, dan zullen we er open over willen zijn en ze goed informeren. Vooral informeren en in gesprek blijven met elkaar is heel belangrijk. Wij willen dat onze kinderen alles met ons kunnen bespreken en zo groeien ze op.

Helaas door Corona ging er geen feestje meer door in 2020, maar hebben we nog 2 keer thuis XTC gebruikt (kinderen waren logeren) en dat was heel anders, maar ook een echte aanrader. Lekker muziekje erbij, heel weinig licht met romantische kaarsjes. We worden dan allebei onwijs opgewonden, maar een erectie is voor mij niet mogelijk. Ik heb er ook geen behoefte aan, mijn vrouw ook niet, want we zijn evengoed de hele tijd met elkaar bezig en het gaat ons op dat moment ook niet om neuken. Die verbondenheid vinden wij veel fijner. Seks is altijd al goed geweest al die jaren.

We hebben dit jaar ook nog twee keer 3-MMC gebruikt, vloeibaar in shotjes, en dat vonden we ook heel erg leuk. De werking is iets anders. Je bent wat meer in de realiteit, wat scherper en de piek is aangenaam maar duurt korter. Ook daar hebben we geen vervelende dip van .

We hebben nooit iets bijgenomen, ook niet met XTC. Dus geen 2e pil of zo en dat gaan we ook niet doen.

Ook houden we de 3 maanden regel als basis. We hebben wel een keer 2 maanden er tussen gehad met 3-MMC.

Ik moet bekennen dat ik sinds een maand GHB thuis heb liggen; dit is al helemaal gedoseerd op ons gewicht en er zit een instructie bij. Ik heb al veel horror verhalen hierover gelezen, maar ik ben wel nieuwsgierig en ga dit op het juiste moment een keer gebruiken (heel voorzichtig) en laat weten wat ik er van vind.

We hebben ons leven goed op orde en willen dit graag zo houden. Het mag niet ons leven beheersen.

Net als jullie allemaal kijken we heel erg uit naar een feestje, hopelijk kan dat weer ergens in 2021!

Hopelijk vonden jullie het leuk om een keer een tripreport te lezen van een 50 plusser, bedankt voor het lezen!
 

Snuffelaar

Badass junkie
Tripreporter
Wat leuk om te lezen! Knuffelen is idd leuker dan seks op MDMA haha.

Ik heb geen echte ervaring met GHB, misschien dat @Spyro je wat beter kan inlichten. Maar ik wil wel even zeggen dat ik veel bewondering heb voor zowel u als uw vrouw aangezien jullie ondanks de leeftijd er zo open-minded over zijn en toch de discipline hebben om verantwoord te gebruiken.

Dikke pluim! (en euh, geniet er van!)
 

Spyro

Badass junkie
Wat leuk om te lezen! Knuffelen is idd leuker dan seks op MDMA haha.

Ik heb geen echte ervaring met GHB, misschien dat @Spyro je wat beter kan inlichten. Maar ik wil wel even zeggen dat ik veel bewondering heb voor zowel u als uw vrouw aangezien jullie ondanks de leeftijd er zo open-minded over zijn en toch de discipline hebben om verantwoord te gebruiken.

Dikke pluim! (en euh, geniet er van!)
Inderdaad wat Snuffel zegt, wat enorm tof dat jullie zo open-minded en verstandig met drugs omgaan! Drugs forum is zeker een informatief en handig forum waar iedereen een beetje op elkaar let wat super fijn is!

Mocht je vragen hebben over GHB, mijn berichten staan altijd open! Ervaring is er zeker.

Geniet ervan samen! Nogmaals super tof 👌🏻
 

Zeehond

Bewuste gebruiker
Ik moet nog even zoeken hoe ik nou moet reageren op iemand z'n bericht, beetje onwennig nog. Bedankt voor het lezen en de positieve feedback!
Ik denk trouwens dat er best nog wel heel veel leeftijdsgenoten van ons zijn die zo af en toe XTC gebruiken op een feestje. Ik weet het niet helemaal zeker, want het is toch een gevoelig onderwerp wat je niet zomaar met je vrienden of collega's bespreekt. Althans, wij zijn daar heel voorzichtig mee.

@Snuffelaar; als je u tegen me gaat zeggen voel ik me nog ouder haha, dus je en jij heel graag :grinning:
@Spyro ; ik ga me zeker verdiepen in jouw GHB berichten, thanks.

We gaan zeker verstandig genieten!
 

Extase

Bewuste gebruiker
Leuk tripreport om te lezen Rowdy!
Klinkt als een hele mooie eerste ervaring met je vrouw!

Mijn vrouw en ik doen dit ook samen zo een 4x per jaar. Blijft een van mijn favoriete ervaringen.

Blijf vooral posten, gezellig! 😁
 

Spaceil

Experimenterende gebruiker
Mooi report en fijn dat meerdere generaties mensen geestverruimende middelen kunnen waarderen (en dat delen). Wat betreft GHB heb ik zelf redelijke ervaring. De meesten vinden het opzich niet zo denderend, een ontspannen alcohol-achtige roes zonder de duizeligheid is mijn inziens de meest duidelijke beschrijving. Ik raad je aan om vooral rustig te beginnen (2-2,5 ml). Aanvoelen hoe je GHB voelt. Vervolgens bij doseren. Over het algemeen de helft of 3/4 van je vorige dosering. Je voelt op een gegeven moment wel een chillheid/roes die redelijk subtiel is.

Als je het combineert, probeer dan GHB op de staart van MDMA te nemen (dat is echt relaxt en vrij onschuldig). Na een aantal keren leer je wel doseren/hoe jouw ghb zich verhoudt tot jouw lichaam en welke ml je dus kan pakken. Gebruik altijd een buisje. Na een tijdje verandert GHB bij de meesten van een 'subtiele drug' tot een echt go-to drug. Om verslaving te voorkomen zou ik het psychologisch koppelen aan bepaalde momenten. Als GHB bijvoorbeeld alleen een downer is voor na de XTC of enkel een feestelijk 'momentje' ipv een reguliere escapade raak je m.i. minder snel verslaafd. Veel plezier gewenst in ieder geval.
 

Zeehond

Bewuste gebruiker
Mooi report en fijn dat meerdere generaties mensen geestverruimende middelen kunnen waarderen (en dat delen). Wat betreft GHB heb ik zelf redelijke ervaring. De meesten vinden het opzich niet zo denderend, een ontspannen alcohol-achtige roes zonder de duizeligheid is mijn inziens de meest duidelijke beschrijving. Ik raad je aan om vooral rustig te beginnen (2-2,5 ml). Aanvoelen hoe je GHB voelt. Vervolgens bij doseren. Over het algemeen de helft of 3/4 van je vorige dosering. Je voelt op een gegeven moment wel een chillheid/roes die redelijk subtiel is.

Als je het combineert, probeer dan GHB op de staart van MDMA te nemen (dat is echt relaxt en vrij onschuldig). Na een aantal keren leer je wel doseren/hoe jouw ghb zich verhoudt tot jouw lichaam en welke ml je dus kan pakken. Gebruik altijd een buisje. Na een tijdje verandert GHB bij de meesten van een 'subtiele drug' tot een echt go-to drug. Om verslaving te voorkomen zou ik het psychologisch koppelen aan bepaalde momenten. Als GHB bijvoorbeeld alleen een downer is voor na de XTC of enkel een feestelijk 'momentje' ipv een reguliere escapade raak je m.i. minder snel verslaafd. Veel plezier gewenst in ieder geval.
Dank je wel voor deze hele goede tips Spaceil!!
 

Zeehond

Bewuste gebruiker
Leuk tripreport om te lezen Rowdy!
Klinkt als een hele mooie eerste ervaring met je vrouw!

Mijn vrouw en ik doen dit ook samen zo een 4x per jaar. Blijft een van mijn favoriete ervaringen.

Blijf vooral posten, gezellig! 😁
Leuk om deze positieve reacties allemaal te lezen, had ik niet zo verwacht.
Wij kijken er ook altijd erg naar uit, blijven hele bijzondere en intense avonden 😀
 

Kipcorn

Experimenterende gebruiker
Mooi report. Heerlijk toch, zo'n avond thuis. Ik vind t zelf fijn om wat vroeger op de dag te beginnen (12 / 13 uur). En verdeel 1 pil over de dag, begin met een halve en later op de middag nog een halve. Ik doe dit ook om niet teveel uit mijn slaapritme te raken. En als het zonnig is gaan we vaak een rondje lopen over de heide of door het bos. Kan het je aanraden.

Voor mij staat er morgen weer een moooe middag op de planning. 🎉
 

De Apotheker

Badass junkie
Mijn vader knalt nog mdma, speed en ketamine op techno party's.... En die is echt geen 50 meer. Verstandig gebruik is een schone zaak.
 

joetsie

Badass junkie
Heel leuk om te lezen!Zelf gebruik ik het niet,en ben 60 plusser.Ben een benzo slikker.Je doet het goed om de kinders er nog buiten te houden.Schrijf dat maar in het boek dat heet pappa vertel eens????
 

Zeehond

Bewuste gebruiker
Mooi report. Heerlijk toch, zo'n avond thuis. Ik vind t zelf fijn om wat vroeger op de dag te beginnen (12 / 13 uur). En verdeel 1 pil over de dag, begin met een halve en later op de middag nog een halve. Ik doe dit ook om niet teveel uit mijn slaapritme te raken. En als het zonnig is gaan we vaak een rondje lopen over de heide of door het bos. Kan het je aanraden.

Voor mij staat er morgen weer een moooe middag op de planning. 🎉
Leuk om je reactie te lezen en goed idee om eens vroeg in de middag te beginnen!
Geniet van een bijzondere middag!
 

Zeehond

Bewuste gebruiker
Nee helemaal niet, hij is extreem voorzichtig en doet het maar een paar keer per jaar... Daarnaast heeft die tot z'n 55e niks gebruikt naast wat blowen in zijn jeugd.

Ik vind het juist heerlijk om te zien en heeft het ook gezorgd voor een open band wat betreft drugs, hij weet alles wat ik uitvreet.
Lijkt me inderdaad heel bijzonder dat je dit met je vader kunt delen en dat jij het mooi vindt om te zien als hij geniet.
En zo te lezen heeft hij het gebruik prima onder controle en dat is ook een goed voorbeeld.
 

Zeehond

Bewuste gebruiker
Heel leuk om te lezen!Zelf gebruik ik het niet,en ben 60 plusser.Ben een benzo slikker.Je doet het goed om de kinders er nog buiten te houden.Schrijf dat maar in het boek dat heet pappa vertel eens????
Dank je wel voor je reactie.
Haha, ja dat is wel een mooi boek inderdaad. Ik heb dat boek nog niet van ze gekregen, maar dat is wel heel bijzonder om vol te schrijven voor je kinderen. Ik hou wel van verhalen schrijven.
 

geflipt

Wijs gebruiker
Hier een veertiger die begin dit jaar zijn eerste mdma-ervaring had. Het was met mijn beste vriendin, en de mindset en setting waren zo goed dat ook ik dagenlang in een afterglow zat... Echt fijn spul! Mijn favoriete drug tot nog toe... Bij ons waren het mdma kristallen, iets puurder dus. Ik vind het geweldig dat ik het nu pas leerde kennen, nu ik veel sterker in mijn schoenen sta en mij beter kan behoeden voor misbruik. Toen ik tiener was heb ik veel geëxperimenteerd met tripmiddelen, maar achteraf beschouwd was ik er te jong voor denk ik. Iedereen zou beter wachten tot hij/zij wat ouder is... Je ervaringen worden er mooier en rijker van!!

Ook fijn dat er vrienden waren die op je gelet hebben. Dat stukje over je vrouw die plots iets te hard ging herken ik. Mijn bestie heeft me ook wat moeten kalmeren toen het bij mij insloeg als een bom. Ik heb eens urenlang gewoon met haar op de bank gelegen, kijkend in mekaars ogen zonder een woord te zeggen. Dat was ook niet nodig. De zachte muziek op de achtergrond, en het weinige licht dat er was, zorgde op zich al voor genoeg bijzonderheid...

Een tijdje geleden heb ik voor het eerst 5-mapb (een rc, die lijkt op mdma) gebruikt, op iets hogere dosis. Man, wat was dat!! In mijn ogen was het beter dan mdma! Iets zachter, en nog liefdevoller zelfs, en het duurde 8u (!) lang. Perfect voor in een thuissetting, maar minder geschikt voor een feestje (je raakt je zetel écht niet meer uit! :sweatsmile: )...

Ik heb een zoon van 18, maar die weet het ook niet. Hij weet enkel dat ik blow, maar is nogal anti drugs... Als de tijd rijp is ga ik het hem wel vertellen, want eerlijk duurt het langst. Maar hij moet er klaar voor zijn. Hij heeft al zoveel misbruik gezien bij zijn vrienden, en heeft van dichtbij gezien wat misbruik teweeg kan brengen. Het is mede doordat we zo eerlijk en open over drugs kunnen praten dat hij telkens heeft opgebiecht waarmee hij zelf zoal experimenteerde. Conclusie: hij lust wel een slok, maar drugs zijn niets voor hem zegt hij altijd. Hij heeft wel altijd de volle vrijheid gekregen om te experimenteren.

Goed dat jullie je hebben ingelezen trouwens, en jullie aan de regels houden. Zo behoud je de kans om de magie te behouden. Zelf wist ik er in het begin niets over en heb het een tijd lang aardig misbruikt. Maar gelukkig weer met de beide beentjes op de grond geraakt door dit forum, en nu kan ik mij (meestal, op een uitzondering na...) goed houden aan de 2/3-maanden regel...

Veel plezier nog samen!!!
 

Zeehond

Bewuste gebruiker
Hier een veertiger die begin dit jaar zijn eerste mdma-ervaring had. Het was met mijn beste vriendin, en de mindset en setting waren zo goed dat ook ik dagenlang in een afterglow zat... Echt fijn spul! Mijn favoriete drug tot nog toe... Bij ons waren het mdma kristallen, iets puurder dus. Ik vind het geweldig dat ik het nu pas leerde kennen, nu ik veel sterker in mijn schoenen sta en mij beter kan behoeden voor misbruik. Toen ik tiener was heb ik veel geëxperimenteerd met tripmiddelen, maar achteraf beschouwd was ik er te jong voor denk ik. Iedereen zou beter wachten tot hij/zij wat ouder is... Je ervaringen worden er mooier en rijker van!!

Ook fijn dat er vrienden waren die op je gelet hebben. Dat stukje over je vrouw die plots iets te hard ging herken ik. Mijn bestie heeft me ook wat moeten kalmeren toen het bij mij insloeg als een bom. Ik heb eens urenlang gewoon met haar op de bank gelegen, kijkend in mekaars ogen zonder een woord te zeggen. Dat was ook niet nodig. De zachte muziek op de achtergrond, en het weinige licht dat er was, zorgde op zich al voor genoeg bijzonderheid...

Een tijdje geleden heb ik voor het eerst 5-mapb (een rc, die lijkt op mdma) gebruikt, op iets hogere dosis. Man, wat was dat!! In mijn ogen was het beter dan mdma! Iets zachter, en nog liefdevoller zelfs, en het duurde 8u (!) lang. Perfect voor in een thuissetting, maar minder geschikt voor een feestje (je raakt je zetel écht niet meer uit! :sweatsmile: )...

Ik heb een zoon van 18, maar die weet het ook niet. Hij weet enkel dat ik blow, maar is nogal anti drugs... Als de tijd rijp is ga ik het hem wel vertellen, want eerlijk duurt het langst. Maar hij moet er klaar voor zijn. Hij heeft al zoveel misbruik gezien bij zijn vrienden, en heeft van dichtbij gezien wat misbruik teweeg kan brengen. Het is mede doordat we zo eerlijk en open over drugs kunnen praten dat hij telkens heeft opgebiecht waarmee hij zelf zoal experimenteerde. Conclusie: hij lust wel een slok, maar drugs zijn niets voor hem zegt hij altijd. Hij heeft wel altijd de volle vrijheid gekregen om te experimenteren.

Goed dat jullie je hebben ingelezen trouwens, en jullie aan de regels houden. Zo behoud je de kans om de magie te behouden. Zelf wist ik er in het begin niets over en heb het een tijd lang aardig misbruikt. Maar gelukkig weer met de beide beentjes op de grond geraakt door dit forum, en nu kan ik mij (meestal, op een uitzondering na...) goed houden aan de 2/3-maanden regel...

Veel plezier nog samen!!!
Leuk om je hele uitgebreide reactie te lezen, dank je wel!
Wij vinden het ook wel goed dat we dit pas op latere leeftijd ontdekt hebben..
Dat moment wat je omschrijft dat je urenlang elkaar aan kunt kijken zonder wat te doen, prachtig 😍.
5-mapb heb ik nooit van gehoord, wel heel nieuwsgierig en meteen besteld 😀.
 

Rivalrie

Badass junkie
Hier een veertiger die begin dit jaar zijn eerste mdma-ervaring had. Het was met mijn beste vriendin, en de mindset en setting waren zo goed dat ook ik dagenlang in een afterglow zat... Echt fijn spul! Mijn favoriete drug tot nog toe... Bij ons waren het mdma kristallen, iets puurder dus. Ik vind het geweldig dat ik het nu pas leerde kennen, nu ik veel sterker in mijn schoenen sta en mij beter kan behoeden voor misbruik. Toen ik tiener was heb ik veel geëxperimenteerd met tripmiddelen, maar achteraf beschouwd was ik er te jong voor denk ik. Iedereen zou beter wachten tot hij/zij wat ouder is... Je ervaringen worden er mooier en rijker van!!

Ook fijn dat er vrienden waren die op je gelet hebben. Dat stukje over je vrouw die plots iets te hard ging herken ik. Mijn bestie heeft me ook wat moeten kalmeren toen het bij mij insloeg als een bom. Ik heb eens urenlang gewoon met haar op de bank gelegen, kijkend in mekaars ogen zonder een woord te zeggen. Dat was ook niet nodig. De zachte muziek op de achtergrond, en het weinige licht dat er was, zorgde op zich al voor genoeg bijzonderheid...

Een tijdje geleden heb ik voor het eerst 5-mapb (een rc, die lijkt op mdma) gebruikt, op iets hogere dosis. Man, wat was dat!! In mijn ogen was het beter dan mdma! Iets zachter, en nog liefdevoller zelfs, en het duurde 8u (!) lang. Perfect voor in een thuissetting, maar minder geschikt voor een feestje (je raakt je zetel écht niet meer uit! :sweatsmile: )...

Ik heb een zoon van 18, maar die weet het ook niet. Hij weet enkel dat ik blow, maar is nogal anti drugs... Als de tijd rijp is ga ik het hem wel vertellen, want eerlijk duurt het langst. Maar hij moet er klaar voor zijn. Hij heeft al zoveel misbruik gezien bij zijn vrienden, en heeft van dichtbij gezien wat misbruik teweeg kan brengen. Het is mede doordat we zo eerlijk en open over drugs kunnen praten dat hij telkens heeft opgebiecht waarmee hij zelf zoal experimenteerde. Conclusie: hij lust wel een slok, maar drugs zijn niets voor hem zegt hij altijd. Hij heeft wel altijd de volle vrijheid gekregen om te experimenteren.

Goed dat jullie je hebben ingelezen trouwens, en jullie aan de regels houden. Zo behoud je de kans om de magie te behouden. Zelf wist ik er in het begin niets over en heb het een tijd lang aardig misbruikt. Maar gelukkig weer met de beide beentjes op de grond geraakt door dit forum, en nu kan ik mij (meestal, op een uitzondering na...) goed houden aan de 2/3-maanden regel...

Veel plezier nog samen!!!
Je zou eens samen met je zoon mdma kunnen doen en dan lekker praten en muziek luisteren. Ik heb dit jaar voor het eerst met mn vader mdma gedaan en onze relatie heeft nu toch iets bijzonders gekregen.
 

geflipt

Wijs gebruiker
Je zou eens samen met je zoon mdma kunnen doen en dan lekker praten en muziek luisteren. Ik heb dit jaar voor het eerst met mn vader mdma gedaan en onze relatie heeft nu toch iets bijzonders gekregen.
Moet hem eerst wel over zijn angst krijgen. Kan nog effe duren. Momenteel heeft hij bang van alle drugs. Maar ooit komt die dag wel! :wink:
 

Frenk070

Experimenterende gebruiker
Ik ben een 60er die ook een paar keer per jaar gebruikt. Meestal xtc en GHB. Maar wanneer ik een party heb met wat meer mannen dan gebruiken we coke. We worden daar wat uitbundiger van en dan is het met meer mannen spelen lekkerder gezien ons euforisch gevoel. We worden er wel wat eigenwijzer van. Maar het loopt toch altijd heel plezierig . Enne we zijn allemaal boven de 60.
 

geflipt

Wijs gebruiker
Ik ben een 60er die ook een paar keer per jaar gebruikt. Meestal xtc en GHB. Maar wanneer ik een party heb met wat meer mannen dan gebruiken we coke. We worden daar wat uitbundiger van en dan is het met meer mannen spelen lekkerder gezien ons euforisch gevoel. We worden er wel wat eigenwijzer van. Maar het loopt toch altijd heel plezierig . Enne we zijn allemaal boven de 60.
Ook pas op latere leeftijd begonnen?
Of een die hard gebruiker?
 

Frenk070

Experimenterende gebruiker
Ik was bijna 60 toen ik voor het eerst xtc gebruikte. Ik vond het meteen fantastisch. Maar heb me zelf beperkt tot een keer of 4 per jaar. Maar dan gebruik ik best veel en ga liefst zo lang mogelijk door. Ik heb wel een behoorlijke later achteraf.
 

geflipt

Wijs gebruiker
Ik was bijna 60 toen ik voor het eerst xtc gebruikte. Ik vond het meteen fantastisch. Maar heb me zelf beperkt tot een keer of 4 per jaar. Maar dan gebruik ik best veel en ga liefst zo lang mogelijk door. Ik heb wel een behoorlijke later achteraf.
Was bij mij ook zo in het begin. Lekker blijven doorgaan... Nu is dat minder het geval. Ben wel gezegend. Heb zelden of nooit een kater!
 

Frenk070

Experimenterende gebruiker
Was bij mij ook zo in het begin. Lekker blijven doorgaan... Nu is dat minder het geval. Ben wel gezegend. Heb zelden of nooit een kater!
Enerzijds erg fijn, anderzijds bewaakt de kater mij om vaker te gaan wappen. Maar goed tussen het wappen is het genot subliem.
 

Hagedisje

Belezen gebruiker
In december 2019 gingen mijn vrouw en ik samen met een goed bevriend stel (mijn beste vriend en zijn vrouw) naar een house feest in Amsterdam (een house feest was ook nieuw voor me). Ik was toen 50 en mijn vrouw drie jaar jonger. We wisten dat zij af en toe op feestjes wel eens een pilletje namen en ik was nieuwsgierig geworden. Zeker omdat mijn vriend altijd heel behoudend is, maar heel enthousiast vertelde over de effecten, maar het niet opdrong aan ons. We hadden van tevoren gezegd dat we het wilden proberen en zij hadden voor ons pillen mee. De pillen hadden zij niet laten testen, maar hadden ze al eerder gebruikt.

We kwamen rond half vier in de middag aan bij het feest en liepen eerst een beetje rond. Lekkere muziek en mijn vrouw en ik hadden het naar onze zin. Viel op dat er juist heel veel mensen van onze leeftijd rondliepen en dansten. Na een uurtje namen we op hun advies een half pilletje en ze hadden ons gerustgesteld dat ze goed op ons zouden letten. Het werd donker buiten. Na zo’n drie kwartier voelden we nog helemaal niets, zij ook niet, en we namen nog een kwartje bij. Na een kwartier kwam het gevoel er nogal ineens in, jeetje zeg. Bij mijn vrouw ook en die wilde naar buiten en voelde zich daar snel beter en had zuurstof nodig. We hadden echt zo’n warm gevoel van binnen en een super relaxed gevoel in ons lijf. Ik hield haar de hele tijd vast en heb alleen maar lieve dingen tegen haar gezegd. Hoe mooi ik haar vind, hoe lief, hoe sexy, wat een goede moeder het is en dat ze ook zo lekker kan zoenen haha. En dus ook heel veel gezoend en geknuffeld. Ik wilde haar niet los laten. Ik voelde me zo goed en ‘connected’ . Onze vrienden kwamen regelmatig kijken om te zien of het goed met ons ging en hadden het zelf ontzettend naar hun zin. Ik voelde me absoluut de allerbeste versie van mezelf en dat was ik volgens mij ook. Natuurlijk hebben we gedanst en we hadden een super avond. Iedereen op dat feest was zo relaxed en aardig, iedereen was lief voor elkaar. Dat beviel ons heel goed. Die avond zullen we nooit meer vergeten.

Ik denk dat we zo rond 21.00 uur met de trein weer naar huis gingen. De sterkste love effecten van de XTC waren toen al flink afgenomen, maar we voelden ons nog steeds super prettig. Ik denk dat ik 1 of 2 biertjes heb gedronken en verder heb ik af en toe een beetje water gedronken, maar zeker niet te veel. Wel gek dat we dus geen honger hebben gehad en geen avondeten hebben gehad, dat was een bijzondere ervaring. Thuis in bed nog lekker met elkaar geknuffeld.

We waren voorbereid op een dip, maar die hebben we niet echt gehad. Beetje sloom op zondag, maar geen dinsdag dip. Wel bewust gezond gegeten. Zelf had ik een soort van ‘afterglow’, waarbij ik dagenlang (misschien wel weken) vol verwondering terug heb gedacht aan die bijzondere avond en het effect van alles; ik was erg onder de indruk.

Inmiddels zijn we een jaar verder en ik lees zeer regelmatig op DF. Valt me op dat er veel verstandige dingen worden geschreven en geen onzin. Op het forum passen mensen op elkaar en is er onderling respect voor elkaar. Bovenal is het erg informatief en leuk om ervaringen van anderen te lezen.

In onze jeugd zijn wij nooit met drugs in aanraking gekomen, behalve met alcohol. Mijn vrouw heeft wel eens wiet gerookt vroeger, maar meer niet.

Mijn vrouw en ik zijn zo’n 20 jaar met elkaar samen en we hebben twee puber kinderen. Zeker de eerste kinderjaren gaat alle tijd en aandacht uit naar het gezin. Het leven draait om de kinderen en je cijfert jezelf dan toch weg. Dat geeft helemaal niet en dit was ook een hele bijzondere tijd. Nu de kinderen ouder zijn krijgen we meer tijd voor ons eigen leven. We kunnen vaker samen uit eten of een avondje weg. Dat waarderen we dan heel erg, ook al zijn we altijd weer blij om ze te zien.

Maar wij zien een paar keer per jaar met XTC als een verrijking van ons leven. We houden dit wel weg van onze kinderen. Mocht het ooit in de komende jaren ter sprake komen, dan zullen we er open over willen zijn en ze goed informeren. Vooral informeren en in gesprek blijven met elkaar is heel belangrijk. Wij willen dat onze kinderen alles met ons kunnen bespreken en zo groeien ze op.

Helaas door Corona ging er geen feestje meer door in 2020, maar hebben we nog 2 keer thuis XTC gebruikt (kinderen waren logeren) en dat was heel anders, maar ook een echte aanrader. Lekker muziekje erbij, heel weinig licht met romantische kaarsjes. We worden dan allebei onwijs opgewonden, maar een erectie is voor mij niet mogelijk. Ik heb er ook geen behoefte aan, mijn vrouw ook niet, want we zijn evengoed de hele tijd met elkaar bezig en het gaat ons op dat moment ook niet om neuken. Die verbondenheid vinden wij veel fijner. Seks is altijd al goed geweest al die jaren.

We hebben dit jaar ook nog twee keer 3-MMC gebruikt, vloeibaar in shotjes, en dat vonden we ook heel erg leuk. De werking is iets anders. Je bent wat meer in de realiteit, wat scherper en de piek is aangenaam maar duurt korter. Ook daar hebben we geen vervelende dip van .

We hebben nooit iets bijgenomen, ook niet met XTC. Dus geen 2e pil of zo en dat gaan we ook niet doen.

Ook houden we de 3 maanden regel als basis. We hebben wel een keer 2 maanden er tussen gehad met 3-MMC.

Ik moet bekennen dat ik sinds een maand GHB thuis heb liggen; dit is al helemaal gedoseerd op ons gewicht en er zit een instructie bij. Ik heb al veel horror verhalen hierover gelezen, maar ik ben wel nieuwsgierig en ga dit op het juiste moment een keer gebruiken (heel voorzichtig) en laat weten wat ik er van vind.

We hebben ons leven goed op orde en willen dit graag zo houden. Het mag niet ons leven beheersen.

Net als jullie allemaal kijken we heel erg uit naar een feestje, hopelijk kan dat weer ergens in 2021!

Hopelijk vonden jullie het leuk om een keer een tripreport te lezen van een 50 plusser, bedankt voor het lezen!
Super leuk
 

transformated

Badass junkie
Mijn ouders zou ik graag leren kennismaken met mdma.
Het zijn beide zo'n piekeraars dat ik er zeker van ben dat het hen deugd zou doen.
Maar ik vrees ervoor... Die dag zal nooit komen...
Me pa had al eens xtc gebruikt in jaren 80-90 en toen ik thuiskwam zag hij aan me. Waardoor we eens te samen gebruikte. Wanneer we het samen deden was het wel lachen.
 

Technovibes

Newbie
Wat leuk om te lezen. Ik ben 40 en voor mij zijn techno feestje en festivals de uitlaatklep in mijn drukke werk en gezinsleven! 2 jaar geleden voor het eerst mijn vrouw meegenomen en nu gaan we regelmatig samen naar een feestje en lekker los op XTC! Dat met z’n tweeën doen is echt zo gaaf!
 

Zeehond

Bewuste gebruiker
Wat leuk om te lezen. Ik ben 40 en voor mij zijn techno feestje en festivals de uitlaatklep in mijn drukke werk en gezinsleven! 2 jaar geleden voor het eerst mijn vrouw meegenomen en nu gaan we regelmatig samen naar een feestje en lekker los op XTC! Dat met z’n tweeën doen is echt zo gaaf!
Heel herkenbaar om te lezen en helemaal mee eens. Hopelijk hebben we dit jaar weer eens een echt feestje.
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Je zou eens samen met je zoon mdma kunnen doen en dan lekker praten en muziek luisteren. Ik heb dit jaar voor het eerst met mn vader mdma gedaan en onze relatie heeft nu toch iets bijzonders gekregen.
Report!!

Maar serieus, dat is echt cool! Zie ik mijn pa nog niet zo gauw doen...
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan