• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

’Drugs zijn veel te gemakkelijk te krijgen’

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

रति

Wijs gebruiker
Vinden DF leden ook dat drugs te gemakkelijk te verkrijgen zijn?


https://www.telegraaf.nl/nieuws/2874687/drugs-zijn-veel-te-gemakkelijk-te-krijgen

Artikel uit De Telegraaf 4-12-18
_______________________________________________________________________
Moeder overleden Naomi:

’Drugs zijn veel te gemakkelijk te krijgen’
Door Marcel Vink

Updated 2 uur geleden
3 uur geleden in BINNENLAND
Amsterdam - Het is alweer ruim vijf jaar geleden dat haar dochter Naomi overleed, maar bij Monique Klomp kwam het nieuws over Lisa Plukker – die in het weekeinde overleed na een fatale dosis mdma – keihard aan.


Naomi overleed in 2013 nadat ze een vervuilde pil zou hebben geslikt. Haar moeder Monique waarschuwt dat drugs veel te makkelijk verkrijgbaar is.
Ⓒ Monique Klomp

„Heel heftig, ik beleef alles weer opnieuw”, zegt de vrouw uit Sliedrecht, overduidelijk geraakt door het overlijden van de 17-jarige scholiere uit Dirkshorn. „Allerlei herinneringen uit die periode komen boven. Ik weet precies wat haar ouders moeten doormaken. Vreselijk.”

Naomi – destijds 16 jaar – had geen mdma – de werkzame stof in xtc – in kristalvorm genomen, maar een vervuilde pil geslikt. Klomp vindt dat drugs in talloze vormen veel te gemakkelijk te krijgen zijn, ook voor jongeren.

„Je kunt deze middelen op iedere hoek van de straat kopen. Een pil kost vaak maar drie euro. Mijn dochter bleek het nummer van een dealer uit onze woonplaats te hebben. Ze had mij een keer verteld dat ze weleens een pilletje had geslikt, daar schrok ik enorm van. Maar je kunt ze nu eenmaal niet 24 uur per dag, zeven dagen per week vasthouden.”

Monique Klomp hoopt vooral dat er veel harder wordt opgetreden door de overheid. „Nog meer voorlichting op scholen is belangrijk. Maar de straffen voor de personen die dit gevaarlijke spul verkopen, moeten ook veel hoger worden.”

MDMA-kristal
Daan van der Gouwe, onderzoeker bij het Trimbos-instituut, laat weten dat het innemen van mdma-kristal geregeld voorkomt. „Xtc in de vorm van pillen is het meest gebruikelijk, maar ook mdma in poedervorm of als kristal komt voor. Als je daar te veel van neemt, kan dat net zo riskant zijn. Het is ook zo dat mdma gemiddeld na een half uur à drie kwartier effect heeft. Als iemand voor die tijd al ’bijneemt’, mogelijk uit ongeduld, dan kan dat leiden tot een overdosering.”

Bovendien: „Hoe zwaarder de persoon, hoe meer die persoon nodig heeft. Bij een fragiel meisje van pakweg 17 of 18 jaar heeft het dus bij een lagere dosering al effect. Bij de eerste keer kunnen de effecten ook sterker worden gevoeld.”

De markt verandert ook zorgwekkend snel, voegt hij toe. „De sterkte van xtc-pillen is in de voorbije jaren flink toegenomen. De pil van vroeger bevatte gemiddeld 80 tot 100 milligram mdma, nu is dat vaak al bijna het dubbele.”
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Het spijt me voor de slachtoffers en begrijp helemaal de frustratie hierover, maar nóg strenger optreden gaat dit risico niet wegnemen. We hebben deze drugs illegaal gemaakt en daarom is er nu een illegale markt voor die je niet kunt tegenhouden met wat voor 'war on drugs' dan ook. Mensen zullen altijd manieren vinden om drugs te kopen en verkopen.

Waar het nu wél eens hoog tijd voor is, is legalisatie van drugs en productie onder toezicht van de overheid, zodat er geen kwestie meer is van bijvoorbeeld vervuilde pillen. Dat en betere voorlichting. Nog steeds denken mensen dat het oké is om meerdere pillen van 200 mg per stuk op een avond weg te werken. Kijk alleen al naar dit forum. De kennis over drugs en het veilig gebruiken daarvan is vaker dan niet bedroevend. Wij proberen hier nog wat aan te doen op DF, maar blijkbaar is de voorlichting op scholen lang niet voldoende.
 

रति

Wijs gebruiker
Het spijt me voor de slachtoffers en begrijp helemaal de frustratie hierover, maar nóg strenger optreden gaat dit risico niet wegnemen. We hebben deze drugs illegaal gemaakt en daarom is er nu een illegale markt voor die je niet kunt tegenhouden met wat voor 'war on drugs' dan ook. Mensen zullen altijd manieren vinden om drugs te kopen en verkopen.

Waar het nu wél eens hoog tijd voor is, is legalisatie van drugs en productie onder toezicht van de overheid, zodat er geen kwestie meer is van bijvoorbeeld vervuilde pillen. Dat en betere voorlichting. Nog steeds denken mensen dat het oké is om meerdere pillen van 200 mg per stuk op een avond weg te werken. Kijk alleen al naar dit forum. De kennis over drugs en het veilig gebruiken daarvan is vaker dan niet bedroevend.
Helemaal mee eens. Verbieden vergroot het probleem juist. We moeten juist de andere kant op; naar algehele legalisatie van alle drugs, tezamen met goede voorlichting. Er is overduidelijk behoefte aan drugs, of niet-gebruikers dat nou leuk vinden of niet. Dan moet je gewoon pragmatisch zijn en mensen begeleiden.

off topic: ik vraag me ondertussen af of er niet meer doden zijn gevallen door de war on drugs dan door druggebruik zelf.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Wellicht is het een idee om alleen de dealers die vervuilde troep verkopen flink hoger te straffen? Dan wordt het belang om zuiver spul te verkopen ook voor hun een stuk groter.
 

रति

Wijs gebruiker
Eigenlijk zou iemand (met een flinke zak geld waarschijnlijk) degenen die de War On Drugs in stand houden (overheden) moeten aanklagen voor misdaden tegen de menselijkheid of zelfs schuldig aan massamoord.
Hoeveel mensen zijn direct en indirect wel niet dood gegaan doordat drugs nog steeds niet gelegaliseerd zijn. En dan heb ik het dus niet over criminelen die elkaar en burgers afmaken of de overheden die hen afmaakt; maar ook iedereen die een overdosis heeft gehad door slechte voorlichting, vervuilde drugs door 0 toezicht, kids die doodgaan door slechte voorlichting. Dat is allemaal te herleiden tot de WOD.

Ik zeg niet dat het realistisch is iets te verwachten van zo'n proces, maar misschien dat iemand met teveel geld (Elon Musk of zo) daar zin in heeft...

Maar puur pragmatisch gezien snap ik gewoon niet wat er tegen legalisatie is. Ik zie alleen maar voordelen, ook voor overheden (belastinginkomsten, gezondheidszorg oa). Ofwel zijn er andere, veel grotere belangen die het interessant maken deze huidige illegaliteit in stand te houden. Misschien is er inmiddels een hele industrie achter de WOD? Of komen er teveel lijken uit de kast (van de overheden, etc.)? Ik vind het onderhand verdacht worden dat die legalisatie maar niet mogelijk is...
 
Laatst bewerkt:

रति

Wijs gebruiker
Wellicht is het een idee om alleen de dealers die vervuilde troep verkopen flink hoger te straffen? Dan wordt het belang om zuiver spul te verkopen ook voor hun een stuk groter.
Die marktplaatsen op het darkweb zijn daarom heel goed. Mss nog niet perfect, maar de beste transparantie welke je in deze illegale situatie kan verwachten. Puntensysteem, ratings van kopers, etc.
 

Prison

Bewuste gebruiker
Er zou veel betere voorlichting moeten komen, verplichte kost op basis en middelbare scholen.
 

Amfitamientje Power

Wijs gebruiker
Drugs zouden eigenlijk gewoon bij de apotheek verkrijgbaar moeten zijn zonder recept en op eigen verantwoording.

Lekker makkelijk en natuurlijk goed spul. Goede kwaliteitscontrole. Alleen legale drugs uit de beste fabrieken en laboratoria waar al onze andere medicijnen ook worden gemaakt.

Geen drugscriminaliteit en gedeal meer in de straat.
 

Zwijgrecht

Bewuste gebruiker
yes sterker nog we zaten nog wat te drinken toen de pizza kwam en tja eten is om te delen dus eindstand ook nog is halve pizza weg, kutleveranciers die op tijd zijn:grinning::relieved:

Nee drugs is inderdaad wel heel makkelijk verkrijgbaar. maar mis de tijden van vroeger niet ,wanhopig op zoek naar een pil weken gewacht om opgelicht te worden met ibuprofen ipv voor alles is er wel iemand die je kent die het verkoopt:grimacing:
 

Rebell

Wijs gebruiker
Verschikkelijk verhaal!
En dan die foto erbij van die meid.
Mensen die dat soort dingen verkopen hadden het moeten testen of weten.
Voor zulke mensen mogen de gevangenis straffen extreem hoog zijn!

Dus eigenlijk is goede drugs niet te makkelijk te verkrijgen.
Neem als voorbeeld coke.
Er word zoveel troep verkocht wat mensen in neus stoppen.
Mensen stoppen er van alles in.
Op zich is Nederland nog een land waar wel veel goede drugs word verkocht gelukkig.
Heb laatst een reportage gezien over een testcentrum in Engeland.
Daar bleek dus meer!!! dan 50% van de pillen geen MDMA te bevatten.
Maar een synthetische vorm van MDMA die behoorlijk gevaarlijk is.

Kan er nu niet zo snel op komen hoe dat programma heet maar ik ga het even opzoeken.
Heel indrukwekkend en ongelooflijk.
 

Zwijgrecht

Bewuste gebruiker
Drugs zouden eigenlijk gewoon bij de apotheek verkrijgbaar moeten zijn zonder recept en op eigen verantwoording.

Lekker makkelijk en natuurlijk goed spul. Goede kwaliteitscontrole. Alleen legale drugs uit de beste fabrieken en laboratoria waar al onze andere medicijnen ook worden gemaakt.

Geen drugscriminaliteit en gedeal meer in de straat.
Geen drugscriminaliteit meer? Ik weet niet hoe jij t voor je ziet als elke Barry die net 18 is gewoon bij de apotheek een grammetje sos een flugel g en twee snoepjes kan halen maar ik voorspel niet veel goeds

Laat staan ruud de simpele boerenzoon die opeens 80 procent pure sos krijgt met pillen van 250 mg
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Zwijgrecht
Dan weet Barry tenminste wat ie koopt, lijkt me toch een stuk beter dan mogelijk met atropine vervuilde shit van de eerste de beste op t schoolpleintje wat nu t geval is.
 

Zwijgrecht

Bewuste gebruiker
@Zwijgrecht
Dan weet Barry tenminste wat ie koopt, lijkt me toch een stuk beter dan mogelijk met atropine vervuilde shit van de eerste de beste op t schoolpleintje wat nu t geval is.
Ben t wel met je eens en snap t ook alleen denk ik niet dat legaliseren de oplossing is,

Er wordt niet voor niets een strijd tegen roken gevoerd om dat minder "normaal" te maken en weg te dringen uit t straatbeeld, (mijn mening daargelaten, rook zelf).

Denk niet dat t goed gaat als drugs normaal worden en het zo voor 't oprapen ligt, kan nooit goed gaan zeker niet van de een op andere dag wanneer mensen gewend zijn dat het ïllegaal is. Correct me als ik het fout heb, zijn maar gedachtespinsels
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Er wordt niet voor niets een strijd tegen roken gevoerd om dat minder "normaal" te maken en weg te dringen uit t straatbeeld, (mijn mening daargelaten, rook zelf).
Maar ondertussen wordt toegestaan dat er tientallen of honderden additieven worden toegevoegd aan sigaretten die ze extra verslavend maken. Omdat reclame maken niet meer is toegestaan, voegen producenten dus zoveel mogelijk verslavende rotzooi toe om te garanderen dat mensen verslaafd raken aan hun specifieke kankerverwekkende product en het daarom blijven gebruiken.

En dit mag wel allemaal. Is er hier niet iets heel erg krom? Die 'war on...' mentaliteit werkt gewoon niet. In het geval van roken is het al helemaal raar en heeft de 'anti-roken' campagne dus ook ernstige nadelige effecten. Er zitten door additieven nu veel meer kankerverwekkende stoffen in sigaretten dan vroeger. Nicotine is van zichzelf niet eens bewezen kankerverwekkend.
 

Zwijgrecht

Bewuste gebruiker
Maar ondertussen wordt toegestaan dat er tientallen of honderden additieven worden toegevoegd aan sigaretten die ze extra verslavend maken. Omdat reclame maken niet meer is toegestaan, voegen producenten dus zoveel mogelijk verslavende rotzooi toe om te garanderen dat mensen verslaafd raken aan hun specifieke kankerverwekkende product en het daarom blijven gebruiken.

En dit mag wel allemaal. Is er hier niet iets heel erg krom? Die 'war on...' mentaliteit werkt gewoon niet. In het geval van roken is het al helemaal raar en heeft de 'anti-roken' campagne dus ook ernstige nadelige effecten. Er zitten door additieven nu veel meer kankerverwekkende stoffen in sigaretten dan vroeger. Nicotine is van zichzelf niet eens bewezen kankerverwekkend.
Helemaal mee eens hoor daar niet van,
Maar hoe zie jij het dan voor je ? Het probleem dat ik aankaartte dan, de vrije verkoop van verdovende middelen en vooral de "gevaarlijkere" als G, sos etcetera. Ik zou zo gauw geen oplossing ofzo kunnen verzinnen zonder dat het een grote chaos wordt?

Ik typ dit al roerend in twee pannen en achter me de snijplank vol dus als t gehaast overkomt is t daarom
 

Chillax

Bewuste gebruiker
Ik las inderdaad ook over het overlijden van Lisa, zeer triest, zo jong nog. Ik kwam dit artikel tegel en stoor me toch wel weer over de berichtgeving van de media:
https://www.medemblikactueel.nl/2018/12/04/drugs-gewoon-op-bijna-elke-straathoek-te-krijgen/

Quotes uit dat nieuwsbericht:
Nu kan één pilletje XTC geen kwaad zolang deze zuiver is, dus gemaakt van MDMA en niet van andere stoffen en je zorgt dat je veel water drinkt.
Ja, vooral aanraden om VEEL water te drinken. Een pil van 320 mg met een paar liter water in een uur lijkt me niet zo slim. Naast oververhitting is watervergiftiging de grootste oorzaak van overlijden bij gebruik van MDMA.

Het Trimbos Instituut zegt er ook nadrukkelijk bij dat je aan XTC zelf niet dood kan gaan.
Ook niet echt de meest snuggere uitspraak natuurlijk. Ze bedoelen natuurlijk de werkzame stof MDMA in XTC, maar dit suggereert dat je er gewoon heel veel van kunt nemen zonder problemen. Bovendien kun je ook van MDMA zelf overlijden als je er genoeg van neemt (wel echt 80 pillen van 100 mg meen ik).

XTC zelf is wel zwaar verslavend, veel mensen kunnen niet meer uitgaan zonder een pilletje te nemen
Dat is volgens mij ook wel lichtelijk overdreven

Dit soort uitspraken zorgt alleen maar voor meer verwarringen en verkeerde interpretaties naar mijn idee.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Chillax
Ja, is duidelijk geschreven door een leek. Overigens was het in de jaren 90 nog gemakkelijker om aan drugs te komen, dus ook daar gaan ze de fout in.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Rebell
Het record staat op minstens 730mg. (bron: extacydatabase.org)
edit;
Dat is dan wel het totaalgewicht van de pil, dus MDMA +bindmiddel.
 
Laatst bewerkt:

Rebell

Wijs gebruiker
@acht.zes dat slaat helemaal nergens op!
280mg was het hoogst wat ik in mijn handen heb gehad. Tikt iemand die van 730mg weg dan kan je behoorlijke complicaties verwachten.

Vraag me ook af waarom iemand dat zou drukken. Lijkt mij niet rendabel voor de verkoop.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
@Chillax
Wat een amateurs man...

Met dat soort slechte informatie kun je dus gewoon doden op je geweten hebben. Heel veel mensen doen dus niet zelf onderzoek, horen 1x dat soort dingen en nemen dat dan maar aan.

Er zijn trouwens uitzonderingen waarbij mensen door 1 pil met enkel mdma komen te overlijden. Dit is dan door 1 of andere lichamelijke afwijking waarschijnlijk, maar het gebeurt. 80 pillen van 100mg zeg je? Dat is dan ook weer gevaarlijk om te zeggen hè. Het probleem is gewoon dat veel mensen zich niet zelf informeren en anderen na doen, dus moet je voorzichtig zijn met wat je zegt. Al helemaal als je in de media werkt, met duizenden mensen die je artikel lezen.
 

Rebell

Wijs gebruiker
Ben er zelfs nog een zwaardere tegengekomen, en wel een Audi RS van 820mg met daarin 319mg MDMA:
500mg voor niks..
Dat is dus het probleem dat het illegaal in.
Ook al ben ik niet zeker of het verstandig is om het legaal te maken.
Maar zulke jongens die dat drukken..
Wat moet je er van zeggen.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Rebell
Ja beetje vreemd inderdaad, 820mg met daarin 319mg MDMA zonder andere actieve stoffen. Beetje uitgeschoten met bindmiddel misschien?

Maar goed, er zijn ook zware pillen met wel ongeveer de juiste verhouding, zo zag ik ook een MDMA pil van ergens net onder de 500mg totaalgewicht met daar in 313mg MDMA, en dan kloppen de verhoudingen al een stuk beter.
 

Rebell

Wijs gebruiker
@acht.zes maar je komt ze niet vaak tegen.
Heel lang veel pillen gezien van 240mg.
De laatste tijd in mijn omgeving worden er pillen verkocht van 150mg dus ik zie een verandering komen.
Steeds meer mensen zijn op de hoogte hoe het moet gebruiken.
Dus ik denk dat er wel steeds verstandiger word gebruikt.
In de jaren 90 toen het internet er niet was deden we maar wat en tikte we ze er gewoon erin.
Nu valt alles op te zoeken ook dankzij dit forum.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Bij mij zit het nog steeds zo tussen de 200 en 250mg werkzame stof in ieder geval.

Overigens kan je met zo'n database eigenlijk helemaal niks. Er zijn zo veel batches met dezelfde pillenpers dat je de testresultaten van een bepaalde pil niet zo maar kan doorschuiven naar een identieke pil. Dus ik zou sowieso naar het testcentrum gaan, dus ook als diezelfde pil reeds getest op zo'n database staat.
 

Amfitamientje Power

Wijs gebruiker
Ik doe niet aan xtc pillen. Gewoon MDMA kristalletjes/brokken. Ik heb hier nog een brok van meer dan 20 gram liggen 80% puur liggen (getest door DIMS).

MDMA vind ik zowieso geen fijne drug. Je wordt er te wappie van. Totaal niet productief.

Dat grote brok heb ik dus maar geseald in een strijkzak. Dat blijft honderden jaren goed. Tja wat moet ik eigenlijk met MDMA? Geef mij maar pep.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Dat wappie zijn is juist de bedoeling bij MDMA lol

Dat je pep nodig hebt om te kunnen presteren zegt trouwens ook wel iets over hoe je zonder drugs bent, lui en niet gemotiveerd. Maar gelukkig is er voor die mensen dus pep zodat ook zij kunnen meedraaien in de samenleving. :tongueout:
 

Chillax

Bewuste gebruiker
@Chillax

Er zijn trouwens uitzonderingen waarbij mensen door 1 pil met enkel mdma komen te overlijden. Dit is dan door 1 of andere lichamelijke afwijking waarschijnlijk, maar het gebeurt. 80 pillen van 100mg zeg je? Dat is dan ook weer gevaarlijk om te zeggen hè. Het probleem is gewoon dat veel mensen zich niet zelf informeren en anderen na doen, dus moet je voorzichtig zijn met wat je zegt. Al helemaal als je in de media werkt, met duizenden mensen die je artikel lezen.
Heb je daar een bron van? Want ik heb nog geen enkel verhaal gelezen waarbij dat zo was. Het is vrijwel altijd een ongeteste pil, een "vingertopje", icm alcohol etc. Ik heb het ook wel voorbij zien komen maar echt een casus kan ik er niet van vinden. Ook is het enige dat ik kan vinden over allergie dat je er opgezette lippen of huiduitslag van kunt krijgen.

Sommige mensen zijn wel extra gevoelig voor MDMA. Als je dat hebt en je doet in 1x een zware pil en je bent erg klein dan zijn de risico's op oververhitting e.d. wel groter, maar is de oorzaak nog steeds de oververhitting, watervergiftiging, serotoninesyndroom etc. Wel allemaal een gevolg van MDMA uiteraard.
 
P

Pompen

Gast
Nouja moeilijk is het nooit geweest, maar tegenwoordig is het wel simpel.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan