• Hey, waar zijn de Tripreports van de Maand gebleven?

    Ben je de Tripreports van de Maand en andere toptripreports kwijt? Deze hebben we onlangs verzameld in een eigen subforum, getiteld Tripreport Toppers. In dit subforum staan alle toppers in chronologische volgorde verzameld. Lekker makkelijk terugzoeken!

1P-LSD (~ 75 µg) report - Het zonnetje in huis

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Wie? - Ik alleen. Man, 36 jaar. 188cm/~78KG
Wat? – 1P-LSD (~ 75µg)
Waar? - Thuis
Wanneer? - 15-5-2021/~10:45 uurHet gebeurt niet vaak meer dat ik de kriebels voel om weer eens te gaan trippen, dus toen ik dit fenomeen eerder deze week zogezegd aan den levenden lijve ondervond, wist ik dat ik hier op in moest gaan. Door de jaren heen ben ik er sterk van overtuigd geraakt dat luisteren naar deze intuïtie altijd een goed idee is, dus dat is tegenwoordig de modus operandi betreffende mijn psychonautische reizen.

Om er maar meteen in te vallen:

Na eerst magnesium en l-arginine supplementen te hebben genomen, respectievelijk tegen spierspanning en vaatvernauwing - waar ik nog weleens last van heb op LSD - heb ik gisteren rond kwart voor 11 ’s ochtends drie kwart zegel 1P-LSD (~ 75µg) onder mijn tong gelegd. Niet bepaald een stevige dosering, maar dit is me de afgelopen paar trips uitstekend bevallen, dus dat geeft niet. Vlak na innemen post ik op DF dat ik de LSD in heb genomen en kort daarna appt @Syl om me een goede trip te wensen. Syl blijkt later een geweldige digitale “tripsitter” of eerder nuchtere tripbuddy te zijn die heerlijk meedoet in de lol. Echt samen trippen lijkt mij nóg leuker maar dat is iets voor de toekomst! Om het inwerken te overbruggen pak ik mijn gitaar erbij en ga lichtelijk afgeleid wat liedjes zitten spelen. Mijn hoofd is eigenlijk bij het proberen te voelen van de eerste subtiele effecten. Gelukkig hoef ik daar niet lang op te wachten want al gauw voel ik licht de typische LSD spanning opkomen. Deze is niet zeer hinderlijk zoals laatst op mijn microdosering 1P-LSD, ik vraag me af of de l-arginine hiervoor verantwoordelijk is. Het maakt verder ook niet uit, ik ben klaar om de trip te laten komen hoe die komt.

Al binnen een uur na inname word ik overspoeld met blijdschap en ook liefde voor de wereld en de mensen in mijn leven. Weliswaar opgewekt door de LSD, maar komend van een ware plek. Ik app een tijdje met Syl en spreek uit hoeveel zij en onze bijzondere band voor mij betekent. Niet dat ik dat nuchter nooit heb gedaan, maar nu word ik even overmand door emoties en het moet er - samen met een paar traantjes van geluk - even uit op een meer sentimentele wijze. Maar ik zou mezelf niet zijn als de trip niet een meer existentiële minder persoonlijke kant op zou gaan, dus even na 12 uur (terug te zien in de Telegram geschiedenis, handig) zonder ik me ook even af van de digitale wereld en betreed het domein van objectieve perceptie en subjectieve beleving. En wat ziet alles er bijzonder uit… Nog zonder dat ik echt patronen of kleuren zie, heeft alles een andere kwaliteit over zich. ‘Gouden’ is het woord dat gevoelsmatig in me op komt. Alles heeft een gouden kwaliteit gekregen, kleuren zijn diep en sprankelend, zonder dat ik echt sprankelende glitters zie of iets dergelijks. Het is lastig om zoiets subtiels uit te leggen. Het is een soort onzichtbaar aura dat om alle objecten in mijn waargenomen omgeving heen hangt, maar dat ik toch “zie” op de een of andere manier.

Door de stimulatie en lichte opgelatenheid begin ik zoals ik eigenlijk altijd doe in het begin, door mijn huis heen te ijsberen. Soms kan ik de sterke energie even geen plekje geven. Dan weer laat ik me meevoeren door diezelfde energie waardoor de agitatie compleet verdwijnt. Op die momenten merk ik een kwalitatief verschil op in de manier hoe ik de realiteit ervaar. De woorden die normaal op ‘dingen’ worden geplakt gaan van de voor- naar de “achtergrond” en de eigenlijke dingen treden naar de voorgrond. Maar het ding is, zonder deze woorden zijn dingen geen dingen meer, als je begrijpt wat ik bedoel. Het was namelijk alleen het woord, het label, dat het ding het ding maakte. Met het verdwijnen van labels blijft er een naamloze zee van zintuiglijke prikkels over. Alles lijkt hetzelfde, maar alles is compleet anders dan normaal. Het is alsof het daadwerkelijke ‘nu’ in perfecte focus komt en verleden (herinnering) en toekomst (anticipatie) erdoor ‘outshined’ worden. Vergeef me de Engelse term, maar het Nederlandse woord ‘overtroffen’ dekt hier gevoelsmatig de lading niet. Het licht van de daadwerkelijke ervaring verblindt de concepten die ik in het dagelijkse leven gebruik om deze te interpreteren. Op momenten schrik ik een beetje van het effect dat deze manier van kijken op me heeft. Vanuit dit licht bekeken zie ik hoe wat ik normaal “mijn leven” noem, niet meer dan een soort film is. Een sequentie van opeenvolgende beelden, geluiden en sensaties waar ik zelf betekenis aan geef middels mijn gedachten, maar die van zichzelf geen betekenis hebben. Het is een spel, een dans zelfs, van bewustzijn. Wat bewustzijn dan ook precies mag zijn. Iets in mij heeft er moeite mee dat niets van zichzelf betekenis heeft. Ik wil vast kunnen grijpen aan betekenis. Ik wil dat het ding dat ik een naam heb gegeven, ook daadwerkelijk dát is. Maar in deze staat lukt me dat niet. Tegelijkertijd is er de immense vrijheid van niets een naam, een label te hoeven geven.

Ik kijk wat langer naar het ‘spul’ waar mijn omgeving van gemaakt is en zie hoe ongelofelijk magisch dit eigenlijk is. Want zonder het een naam te geven: wat ís het eigenlijk waar ik naar kijk? Er is geen conclusie. Want elke conclusie zal weer een woord zijn, een interpretatie. En woorden maken een ervaring dood. Terwijl ervaring springlevend is. De ervaring van bijvoorbeeld zien, is een levend iets. Ik weet niet wat het is, maar het leeft. Zelfs als iets stil staat, beweegt het. Maar het beweegt zo snel, dat het solide en stil lijkt. Dan merk ik op dat ik golven van beweging en patronen in bestaande oppervlaktes begin te zien. De mooiste bloemachtige patronen en subtiele lichtinvallen verschijnen op mijn joggingbroek, op de bank, in houtstructuren. Is deze ervaring minder echt dan wat ik nuchter zie, vraag ik me af. Wat is ‘echt’?

Dan neem ik plaats op de leuning van mijn fauteuil die voor het raam staat. Een plek waar ik veel van mijn trips heb doorgebracht. Meteen valt het gefluit van vogels buiten mij op. Bijna direct leidt dit me naar binnen toe, naar een ongelofelijk stille plek. Er is een onzichtbare wereld in deze stilte. Wat normaal “niets” lijkt, is niet niets, maar slechts niet-iets. Nothing in particular. Er is zoveel gaande in deze stilte die in ons is en buiten ons, overal. Het is informatie, maar voorbij woorden. Ik zie de onzichtbare “lijnen” die tussen alles lopen. Alles is letterlijk verbonden met elkaar, als een groot netwerk. Als een eenheid, die ik niet anders kan omschrijven dan Liefde, letterlijke verbondenheid. De vogels zijn letterlijk boodschappers die de informatie van deze stilte omzetten in hoorbaar geluid. Boodschappers van Liefde, van de onderliggende Eenheid. Luister naar een zingende vogel zonder dit een naam/betekenis te geven en dit zal je terugleiden naar Eenheid. Als je écht luistert. Maar ik zie dat dit opgaat voor alles. Mijn eigen stem komt voort uit diezelfde ondoorgrondelijke levendige stilte. Dat wat ik zie ook, dat wat ik voel, enzovoorts.

Na dit alles te hebben ervaren, pak ik mijn mobiel erbij en zie ik dat het nog maar een dik uur verder is. Syl heeft gevraagd hoe het gaat en ik vertel onder andere over de vogels. Dat het niet zomaar wat gefluit is dat ze doen, maar iets dat een diepe connectie met je eigen wezen heeft. Syl is het hier helemaal mee eens, zij geniet ook geregeld van het luisteren naar zingende vogels. Het is een magisch iets dat je uit je denken/interpreteren kan halen en terug naar die stilte/vrede in jezelf. Syl is vanaf dat moment wat meer actief onderdeel geweest van de trip, wat zorgde voor hilarische gesprekken. Zo ging het op een moment over haar chocolade mousse poepgrap op DF en over dat ze spontaan een nieuw woord voor poep had verzonnen: buttprut. Heerlijk niveau weer natuurlijk, maar ik lag helemaal krom hierom. :tearsofjoy: Ik vind het helemaal fantastisch hoe Syl lekker meedoet in het tripplezier en het is net alsof ze erbij is. Op een gegeven moment raak ik een klein beetje in de war door iets, wat mogelijk een nare wending had kunnen geven aan de trip. Zo was het al de hele dag vrij bewolkt, maar was het door mijn super positieve stemming in mijn beleving alsof het bijna zonnig was, wat dat ook moge betekenen... Ik maakte wat foto’s van mijn uitzicht hier buiten, maar deze kwamen helemaal niet overeen met mijn beleving. Op de foto’s leek alles erg donker en triest. Dit fuckte een klein beetje met me, waardoor ik aan mezelf begon te twijfelen. Waarop Syl zei: “Maakt niet uit joh” en dat simpele statement schudde me direct uit de twijfel. Laten gaan… Het maakt niet uit... Mijn beleving is wat telt, niet wat de zogenaamde “waarheid” is. Voor mij scheen de zon en dat is alles dat telt. Ik had letterlijk het gevoel alsof ik heerlijk in het zonnetje zat, binnen, met donkere wolken buiten! Ik voelde de zonnestralen op mijn huid. Vakantiegevoel!!

Even later heb ik mijn gitaar erbij gepakt om wat te pingelen. Erg goed spelen kon ik zo niet, maar ik was gefascineerd door de trillingen van de snaren. En hoe ik nu blijkbaar kon zien hoe de lucht om de snaren heen ook trilde. Nou ja, lucht… Dat is natuurlijk weer een interpretatie. Maar wat het ook is dat ik zag, het trilde. Weer was ik sprakeloos, wat ís dit spul? Wat is mijn ervaring, wanneer ik het geen naam geef?

De piekervaring zat er na een aantal uurtjes trippen op, waarna ik nog heerlijk muziek heb zitten luisteren, wat ook weer een fenomenale ervaring op zichzelf was. En later op de avond trad de moeheid in en daarmee het storen aan de onophoudelijke stimulatie. Dus hierom toch besloten even aan de wiet te gaan en dat hielp wederom het scherpe randje er wat af te halen. Al met al een super ervaring weer. Special thanks to Syl, die me goed heeft bijgestaan en vermaakt tijdens deze trip! Ik hoop dat we het ooit echt samen een keer kunnen beleven! :grinning:
 

Zeehond

Wijs gebruiker
Geweldig geschreven, je neemt me helemaal mee met je reis.
Lees zoveel herkenbaarheid in wat je schrijft.
Super dat het weer zo’n intense reis is geweest.
Dank je wel voor het delen van je ervaring.
 

Krypt0nite

Bewuste gebruiker
Prachtig stukje report weer!
Ik twijfel niet langer en ga het meteen
bestellen!

Zat ook te denken aan een dosis van 75 ug.
Wil niet dat de eerste keer te heftig is.

Zal ook een notitie blokje bijhouden.
Kan niet wachten😁😁
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Bedankt mensen :blush:

Prachtig stukje report weer!
Ik twijfel niet langer en ga het meteen
bestellen!

Zat ook te denken aan een dosis van 75 ug.
Wil niet dat de eerste keer te heftig is.

Zal ook een notitie blokje bijhouden.
Kan niet wachten😁😁
Eerste keer toch? Oh boy you're in for something! Al zou het ook kunnen dat 75 µg nog wat aan de lage kant is hoor. Maar beter eerst wat te weinig dan teveel.

Ook weleens een notitieblokje erbij gehad tijdens de trip, maar ik vond het afleiden. Beetje zoals op vakantie gaan en constant foto's maken. Je maakt alles mee, maar niet zo diep als het zou kunnen. In mijn ervaring komt alles de volgende dag wel weer goed terug, als ik er goed voor ga zitten. Muziekje en theetje erbij, lekker in die flow van het schrijven zitten en het komt wel. Niet té lang wachten.

Maar dat ben ik. Misschien werkt een notitieblokje bijhouden wel goed voor jou.
 
Mooi Report! Klinkt bekend die vaatvernauwing tijdens LSD. Ik ervaar dit ook wel eens op andere tripmiddelen (heeft al eens voor een vervelende bad-trip gezorgd). Ik probeer extra rekening te houden met mijn voeding de dag van de trip. Die magnesium en l-arginine supplementen vind ik een goede tip! Hoelang van te voren neem je deze in?
 

Flualhamdulillam

Badass junkie
Na eerst magnesium en l-arginine supplementen te hebben genomen, respectievelijk tegen spierspanning en vaatvernauwing
En, hoe heb jij het ervaren? Ik had zaterdag precies hetzelfde, magnesium en L-arginine. Ik heb helemaal geen last gehad van vasoconstrictor of iets dergelijks, en ik had 200ug (vorige keer 130, toen wel last zonder supplementen)!!

Echt prachtig geschreven, was een genot om te lezen!
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Mooi Report! Klinkt bekend die vaatvernauwing tijdens LSD. Ik ervaar dit ook wel eens op andere tripmiddelen (heeft al eens voor een vervelende bad-trip gezorgd). Ik probeer extra rekening te houden met mijn voeding de dag van de trip. Die magnesium en l-arginine supplementen vind ik een goede tip! Hoelang van te voren neem je deze in?
Bedankt :)

Ik heb ze ongeveer een halfuurtje van tevoren ingenomen. Ik weet niet of dat het beste is, dat had ik gelezen op een Engelstalig forum, dat iemand dat ook deed.

En, hoe heb jij het ervaren? Ik had zaterdag precies hetzelfde, magnesium en L-arginine. Ik heb helemaal geen last gehad van vasoconstrictor of iets dergelijks, en ik had 200ug (vorige keer 130, toen wel last zonder supplementen)!!

Echt prachtig geschreven, was een genot om te lezen!
Dank je!

Ik had nu geen last van druk op de borst, wat ik kort geleden nog wel had met een microdosering 1P-LSD. De lichamelijke spanning was er nog wel, maar daar had ik nu minder last van aangezien de tripeffecten dat soort van verbloemden en die er natuurlijk niet waren bij de microdosering laatst. Na de piek had ik dus wel weer last van lichamelijke spanning. Ik ben bang dat dat ook gewoon zo gaat blijven bij mij, maar er valt op zich mee te leven. Zeker met een wietje in de comedown. :blush:

Super dat het bij jou ook beviel! Wat voor specifieke bodyload effecten ervoer jij de vorige keer dan precies?
 

Flualhamdulillam

Badass junkie
Super dat het bij jou ook beviel! Wat voor specifieke bodyload effecten ervoer jij de vorige keer dan precies?
Ik had geen last van druk op de borst, maar had het koud, tintelende handen, voeten en lippen (die tintelende lippen waren ook nog droog, daardoor stoorde ze me het meest...). Ook had ik last van een vervelende spierspanning.
Maar afgelopen keer dus geen last van gehad! Vriend waarmee ik tripte ook niet 😃.
Heb je misschien normaal gesproken al een hoge bloeddruk, dat het daardoor komt?
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ik had geen last van druk op de borst, maar had het koud, tintelende handen, voeten en lippen (die tintelende lippen waren ook nog droog, daardoor stoorde ze me het meest...). Ook had ik last van een vervelende spierspanning.
Maar afgelopen keer dus geen last van gehad! Vriend waarmee ik tripte ook niet 😃.
Heb je misschien normaal gesproken al een hoge bloeddruk, dat het daardoor komt?
Nu je het zegt, soms heb ik ook weleens momenten dat ik het even koud had op LSD, maar nu niet!

Mijn bloeddruk was laatst nog opgenomen en die was niet hoog, eerder was die ook nooit te hoog.
 

Flualhamdulillam

Badass junkie
Nu je het zegt, soms heb ik ook weleens momenten dat ik het even koud had op LSD, maar nu niet!
Ah fijn! Wie weet komt het daardoor 😊
Mijn bloeddruk was laatst nog opgenomen en die was niet hoog, eerder was die ook nooit te hoog.
Hmm oke dat is fijn! Het zou natuurlijk ook kunnen dat ik gewoon geluk gehad heb deze keer, of ben erg vatbaar voor placebo effecten 😅
Ik zal het later nog eens proberen met een ander vaatvernauwend middel. Magnesium werkte de laatste keren dat ik xtc deed enorm goed tegen spierspanning, dus die houd ik er sowieso in!
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ah fijn! Wie weet komt het daardoor 😊

Hmm oke dat is fijn! Het zou natuurlijk ook kunnen dat ik gewoon geluk gehad heb deze keer, of ben erg vatbaar voor placebo effecten 😅
Ik zal het later nog eens proberen met een ander vaatvernauwend middel. Magnesium werkte de laatste keren dat ik xtc deed enorm goed tegen spierspanning, dus die houd ik er sowieso in!
Helaas werkte magnesium bij mij helemaal niet zo goed bij de spierspanning van MDMA. Misschien heb ik gewoon pech wat dat betreft. :confused:
 

Flualhamdulillam

Badass junkie
Helaas werkte magnesium bij mij helemaal niet zo goed bij de spierspanning van MDMA. Misschien heb ik gewoon pech wat dat betreft. :confused:
Neem aan dat je de bioavailability van je magnesium wel gecheckt hebt, want er zijn soorten die niet slecht worden opgenomen. Ik heb zuigtabletjes die je onder de tong moet leggen. Moet zeggen dat het in de groep ook verschillend viel, maar niemand had méér last 😅
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Neem aan dat je de bioavailability van je magnesium wel gecheckt hebt, want er zijn soorten die niet slecht worden opgenomen. Ik heb zuigtabletjes die je onder de tong moet leggen. Moet zeggen dat het in de groep ook verschillend viel, maar niemand had méér last 😅
Ik heb magnesium citraat, dat zou goed opgenomen moeten worden.
 

Boyman

Belezen gebruiker
Super mooi geschreven. Je weet bepaalde dingen onder woorden te brengen die ik zelf ook wel eens heb ervaren, maar niet wist te omschrijven. Leuk report!

Hoe vaak trip je eigenlijk nog? Ik kan me wel vinden in wat je zegt over luisteren naar je intuïtie. Hoewel ik ook wel hele mooie trips heb gehad op dagen dat ik niet zeker wist of ik er helemaal klaar voor was.
 

djiego

Bewuste gebruiker
Wat mooi en gedetailleerd geschreven. Die 'afterglow' nam me terug naar hoe ik kleuren en licht om objecten waarnam, alsof de sensitiviteir van je ogen op strandje ultra gaat. Mooi hoe je beschrijft over de vanzelfsprekendheid waarmee we 'normaal' de dingen labelen. Wat zijn we toch onbewust gevangen vaak. Fijne trip zo alleen en toch samen :)
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Super mooi geschreven. Je weet bepaalde dingen onder woorden te brengen die ik zelf ook wel eens heb ervaren, maar niet wist te omschrijven. Leuk report!

Hoe vaak trip je eigenlijk nog? Ik kan me wel vinden in wat je zegt over luisteren naar je intuïtie. Hoewel ik ook wel hele mooie trips heb gehad op dagen dat ik niet zeker wist of ik er helemaal klaar voor was.
Dankjewel!

Echte trips nu nog maar een paar keer in het jaar. Weleens wat vaker een microdosering. Ja, soms heb ik ook alsnog een mooie trip gehad toen ik er nog niet helemaal klaar voor was, maar toen ik nog echt vaak tripte (paar keer per maand) ging dat na een tijdje eigenlijk altijd de verkeerde kant weer op. Dus het heeft me wel gedwongen om sporadischer te trippen en dat vind ik nu eigenlijk ook het prettigst.

Wat mooi en gedetailleerd geschreven. Die 'afterglow' nam me terug naar hoe ik kleuren en licht om objecten waarnam, alsof de sensitiviteir van je ogen op strandje ultra gaat. Mooi hoe je beschrijft over de vanzelfsprekendheid waarmee we 'normaal' de dingen labelen. Wat zijn we toch onbewust gevangen vaak. Fijne trip zo alleen en toch samen :)
Dankje!

Het is iets waar ik me al jaren over fascineer, aanvankelijk in gang gezet door het trippen: Het feit dat hetgeen wat we interpreteren er al is, vóór onze interpretatie. Want dit betekent dat er een werkelijkheid is die onderzocht kan worden (door observatie, niet door het verstand), simpelweg door voor dat interpreteren te blijven. Het betekent ook dat we 'normaal' dus in een interpretatieve symbolische realiteit leven die helemaal niet de realiteit is, maar een soort matrix van woorden. Enorm fascinerend, waardoor ik er nuchter ook vaak mee bezig ben. En wat die realiteit dan wél echt is? Je kunt het nooit echt onder woorden brengen, maar je kunt het ervaren en dan gek genoeg ernaar proberen te (ver)wijzen met woorden. Terwijl je dus weet dat je het nooit echt zult kunnen omschrijven, want het gaat voorbij taal, of eigenlijk: het is vóór taal.
 

djiego

Bewuste gebruiker
[..]
Dankje!

Het is iets waar ik me al jaren over fascineer, aanvankelijk in gang gezet door het trippen: Het feit dat hetgeen wat we interpreteren er al is, vóór onze interpretatie. Want dit betekent dat er een werkelijkheid is die onderzocht kan worden (door observatie, niet door het verstand), simpelweg door voor dat interpreteren te blijven. Het betekent ook dat we 'normaal' dus in een interpretatieve symbolische realiteit leven die helemaal niet de realiteit is, maar een soort matrix van woorden. Enorm fascinerend, waardoor ik er nuchter ook vaak mee bezig ben. En wat die realiteit dan wél echt is? Je kunt het nooit echt onder woorden brengen, maar je kunt het ervaren en dan gek genoeg ernaar proberen te (ver)wijzen met woorden. Terwijl je dus weet dat je het nooit echt zult kunnen omschrijven, want het gaat voorbij taal, of eigenlijk: het is vóór taal.

Ja mooi dat je dat zo inziet en gaaf dat je dat tijdens deze trip zo nadrukkelijk ervaren hebt. Dit heeft me ook altijd al erg gefascineerd. Taal is functioneel prachtig en kan heel krachtig zijn, maar kan slechts verwijzen naar een idee, gevoel of object zonder dat het dat daadwerkelijk representeert. Of anders; Het is ontzettend beperkend in relatie tot ons voorstellingsvermogen; het woord voor 'banaan' is een label en heeft verder niets te maken met die unieke, geurende vrucht op hand of in je mond. Of zelfs in je voorstellingsvermogen als je die in gedachten voor je visualiseert. Ik denk dat de ontwikkeling van taal en het overontwikkelde denken als katalysator ook recht evenredig verbonden zijn met het minder gebruiken van het visueel voorstellingsvermogen. Ik geloof dat ik hier het eerst over las in de boeken van Tolle, met dit voorbeeld voordat ik het zelf ook kon ervaren. En vergelijkbaar met die banaan heb je ook een verhaal, woorden over jezelf samengesteld over wie je bent. En vooral tegen jezelf blijven vertellen, totdat je erin gelooft, zoals je, zonder er verder functioneel en emotioneel nog over na te denken en te voelen, dat label als je waarheid hebt geaccepteerd. Waanzin eigenlijk zodra je dat ziet, het denken en de taal die het gebruikt brengt je dus verder van de bron van wie je echt bent.

Maar ook in communicatie en contact met anderen. Ook hier wordt je beperkt tot het denken in woorden; het denken stopt, ontwikkeling ook. Een discussie is geen onderzoek naar de waarheid zodra je 'waar' of 'onwaar' hebt gelabeld (onder dwang van ego te overleven), het samen onderzoeken naar de nuances van een idee is verder onmogelijk. Het denken stopt. Krishnamurti omschrijft dat prachtig en heeft me dat doen gaan inzien en gebruiken. Ga het weer eens opzoeken en herlezen naar aanleiding hiervan :)

Gelukkig zijn er veel mensen die taal ontzettend goed kunnen gebruiken als krachtige pointers zodat je zelf een inzicht kunt vormen. Die woorden van mensen komen vaak ook uit een stilte, achter het denken waardoor ze zo krachtig zijn denk ik.

The good stuff :)

Ok ik ben wakker geloof ik :yum:

Kijk ernaar uit ook weer eens LSD te doen op het juiste moment. Ik heb het maar 1 keer gedaan eigenlijk, maar dat was samen met iemand waarbij het contact dermate de overhand had dat los van de visuals veel van mijn beschouwingen eigenlijk pas ruimte kregen in de comedown, alleen, na een ingewikkeld samenzijn. Alles op het perfecte moment :wink:
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ja mooi dat je dat zo inziet en gaaf dat je dat tijdens deze trip zo nadrukkelijk ervaren hebt. Dit heeft me ook altijd al erg gefascineerd. Taal is functioneel prachtig en kan heel krachtig zijn, maar kan slechts verwijzen naar een idee, gevoel of object zonder dat het dat daadwerkelijk representeert. Of anders; Het is ontzettend beperkend in relatie tot ons voorstellingsvermogen; het woord voor 'banaan' is een label en heeft verder niets te maken met die unieke, geurende vrucht op hand of in je mond. Of zelfs in je voorstellingsvermogen als je die in gedachten voor je visualiseert. Ik denk dat de ontwikkeling van taal en het overontwikkelde denken als katalysator ook recht evenredig verbonden zijn met het minder gebruiken van het visueel voorstellingsvermogen. Ik geloof dat ik hier het eerst over las in de boeken van Tolle, met dit voorbeeld voordat ik het zelf ook kon ervaren. En vergelijkbaar met die banaan heb je ook een verhaal, woorden over jezelf samengesteld over wie je bent. En vooral tegen jezelf blijven vertellen, totdat je erin gelooft, zoals je, zonder er verder functioneel en emotioneel nog over na te denken en te voelen, dat label als je waarheid hebt geaccepteerd. Waanzin eigenlijk zodra je dat ziet, het denken en de taal die het gebruikt brengt je dus verder van de bron van wie je echt bent.

Maar ook in communicatie en contact met anderen. Ook hier wordt je beperkt tot het denken in woorden; het denken stopt, ontwikkeling ook. Een discussie is geen onderzoek naar de waarheid zodra je 'waar' of 'onwaar' hebt gelabeld (onder dwang van ego te overleven), het samen onderzoeken naar de nuances van een idee is verder onmogelijk. Het denken stopt. Krishnamurti omschrijft dat prachtig en heeft me dat doen gaan inzien en gebruiken. Ga het weer eens opzoeken en herlezen naar aanleiding hiervan :)

Gelukkig zijn er veel mensen die taal ontzettend goed kunnen gebruiken als krachtige pointers zodat je zelf een inzicht kunt vormen. Die woorden van mensen komen vaak ook uit een stilte, achter het denken waardoor ze zo krachtig zijn denk ik.

The good stuff :)

Ok ik ben wakker geloof ik :yum:

Kijk ernaar uit ook weer eens LSD te doen op het juiste moment. Ik heb het maar 1 keer gedaan eigenlijk, maar dat was samen met iemand waarbij het contact dermate de overhand had dat los van de visuals veel van mijn beschouwingen eigenlijk pas ruimte kregen in de comedown, alleen, na een ingewikkeld samenzijn. Alles op het perfecte moment :wink:
Prachtige post en helemaal mee eens!!
 

MetalGuy

Badass junkie
Wie? - Ik alleen. Man, 36 jaar. 188cm/~78KG
Wat? – 1P-LSD (~ 75µg)
Waar? - Thuis
Wanneer? - 15-5-2021/~10:45 uurHet gebeurt niet vaak meer dat ik de kriebels voel om weer eens te gaan trippen, dus toen ik dit fenomeen eerder deze week zogezegd aan den levenden lijve ondervond, wist ik dat ik hier op in moest gaan. Door de jaren heen ben ik er sterk van overtuigd geraakt dat luisteren naar deze intuïtie altijd een goed idee is, dus dat is tegenwoordig de modus operandi betreffende mijn psychonautische reizen.

Om er maar meteen in te vallen:

Na eerst magnesium en l-arginine supplementen te hebben genomen, respectievelijk tegen spierspanning en vaatvernauwing - waar ik nog weleens last van heb op LSD - heb ik gisteren rond kwart voor 11 ’s ochtends drie kwart zegel 1P-LSD (~ 75µg) onder mijn tong gelegd. Niet bepaald een stevige dosering, maar dit is me de afgelopen paar trips uitstekend bevallen, dus dat geeft niet. Vlak na innemen post ik op DF dat ik de LSD in heb genomen en kort daarna appt @Syl om me een goede trip te wensen. Syl blijkt later een geweldige digitale “tripsitter” of eerder nuchtere tripbuddy te zijn die heerlijk meedoet in de lol. Echt samen trippen lijkt mij nóg leuker maar dat is iets voor de toekomst! Om het inwerken te overbruggen pak ik mijn gitaar erbij en ga lichtelijk afgeleid wat liedjes zitten spelen. Mijn hoofd is eigenlijk bij het proberen te voelen van de eerste subtiele effecten. Gelukkig hoef ik daar niet lang op te wachten want al gauw voel ik licht de typische LSD spanning opkomen. Deze is niet zeer hinderlijk zoals laatst op mijn microdosering 1P-LSD, ik vraag me af of de l-arginine hiervoor verantwoordelijk is. Het maakt verder ook niet uit, ik ben klaar om de trip te laten komen hoe die komt.

Al binnen een uur na inname word ik overspoeld met blijdschap en ook liefde voor de wereld en de mensen in mijn leven. Weliswaar opgewekt door de LSD, maar komend van een ware plek. Ik app een tijdje met Syl en spreek uit hoeveel zij en onze bijzondere band voor mij betekent. Niet dat ik dat nuchter nooit heb gedaan, maar nu word ik even overmand door emoties en het moet er - samen met een paar traantjes van geluk - even uit op een meer sentimentele wijze. Maar ik zou mezelf niet zijn als de trip niet een meer existentiële minder persoonlijke kant op zou gaan, dus even na 12 uur (terug te zien in de Telegram geschiedenis, handig) zonder ik me ook even af van de digitale wereld en betreed het domein van objectieve perceptie en subjectieve beleving. En wat ziet alles er bijzonder uit… Nog zonder dat ik echt patronen of kleuren zie, heeft alles een andere kwaliteit over zich. ‘Gouden’ is het woord dat gevoelsmatig in me op komt. Alles heeft een gouden kwaliteit gekregen, kleuren zijn diep en sprankelend, zonder dat ik echt sprankelende glitters zie of iets dergelijks. Het is lastig om zoiets subtiels uit te leggen. Het is een soort onzichtbaar aura dat om alle objecten in mijn waargenomen omgeving heen hangt, maar dat ik toch “zie” op de een of andere manier.

Door de stimulatie en lichte opgelatenheid begin ik zoals ik eigenlijk altijd doe in het begin, door mijn huis heen te ijsberen. Soms kan ik de sterke energie even geen plekje geven. Dan weer laat ik me meevoeren door diezelfde energie waardoor de agitatie compleet verdwijnt. Op die momenten merk ik een kwalitatief verschil op in de manier hoe ik de realiteit ervaar. De woorden die normaal op ‘dingen’ worden geplakt gaan van de voor- naar de “achtergrond” en de eigenlijke dingen treden naar de voorgrond. Maar het ding is, zonder deze woorden zijn dingen geen dingen meer, als je begrijpt wat ik bedoel. Het was namelijk alleen het woord, het label, dat het ding het ding maakte. Met het verdwijnen van labels blijft er een naamloze zee van zintuiglijke prikkels over. Alles lijkt hetzelfde, maar alles is compleet anders dan normaal. Het is alsof het daadwerkelijke ‘nu’ in perfecte focus komt en verleden (herinnering) en toekomst (anticipatie) erdoor ‘outshined’ worden. Vergeef me de Engelse term, maar het Nederlandse woord ‘overtroffen’ dekt hier gevoelsmatig de lading niet. Het licht van de daadwerkelijke ervaring verblindt de concepten die ik in het dagelijkse leven gebruik om deze te interpreteren. Op momenten schrik ik een beetje van het effect dat deze manier van kijken op me heeft. Vanuit dit licht bekeken zie ik hoe wat ik normaal “mijn leven” noem, niet meer dan een soort film is. Een sequentie van opeenvolgende beelden, geluiden en sensaties waar ik zelf betekenis aan geef middels mijn gedachten, maar die van zichzelf geen betekenis hebben. Het is een spel, een dans zelfs, van bewustzijn. Wat bewustzijn dan ook precies mag zijn. Iets in mij heeft er moeite mee dat niets van zichzelf betekenis heeft. Ik wil vast kunnen grijpen aan betekenis. Ik wil dat het ding dat ik een naam heb gegeven, ook daadwerkelijk dát is. Maar in deze staat lukt me dat niet. Tegelijkertijd is er de immense vrijheid van niets een naam, een label te hoeven geven.

Ik kijk wat langer naar het ‘spul’ waar mijn omgeving van gemaakt is en zie hoe ongelofelijk magisch dit eigenlijk is. Want zonder het een naam te geven: wat ís het eigenlijk waar ik naar kijk? Er is geen conclusie. Want elke conclusie zal weer een woord zijn, een interpretatie. En woorden maken een ervaring dood. Terwijl ervaring springlevend is. De ervaring van bijvoorbeeld zien, is een levend iets. Ik weet niet wat het is, maar het leeft. Zelfs als iets stil staat, beweegt het. Maar het beweegt zo snel, dat het solide en stil lijkt. Dan merk ik op dat ik golven van beweging en patronen in bestaande oppervlaktes begin te zien. De mooiste bloemachtige patronen en subtiele lichtinvallen verschijnen op mijn joggingbroek, op de bank, in houtstructuren. Is deze ervaring minder echt dan wat ik nuchter zie, vraag ik me af. Wat is ‘echt’?

Dan neem ik plaats op de leuning van mijn fauteuil die voor het raam staat. Een plek waar ik veel van mijn trips heb doorgebracht. Meteen valt het gefluit van vogels buiten mij op. Bijna direct leidt dit me naar binnen toe, naar een ongelofelijk stille plek. Er is een onzichtbare wereld in deze stilte. Wat normaal “niets” lijkt, is niet niets, maar slechts niet-iets. Nothing in particular. Er is zoveel gaande in deze stilte die in ons is en buiten ons, overal. Het is informatie, maar voorbij woorden. Ik zie de onzichtbare “lijnen” die tussen alles lopen. Alles is letterlijk verbonden met elkaar, als een groot netwerk. Als een eenheid, die ik niet anders kan omschrijven dan Liefde, letterlijke verbondenheid. De vogels zijn letterlijk boodschappers die de informatie van deze stilte omzetten in hoorbaar geluid. Boodschappers van Liefde, van de onderliggende Eenheid. Luister naar een zingende vogel zonder dit een naam/betekenis te geven en dit zal je terugleiden naar Eenheid. Als je écht luistert. Maar ik zie dat dit opgaat voor alles. Mijn eigen stem komt voort uit diezelfde ondoorgrondelijke levendige stilte. Dat wat ik zie ook, dat wat ik voel, enzovoorts.

Na dit alles te hebben ervaren, pak ik mijn mobiel erbij en zie ik dat het nog maar een dik uur verder is. Syl heeft gevraagd hoe het gaat en ik vertel onder andere over de vogels. Dat het niet zomaar wat gefluit is dat ze doen, maar iets dat een diepe connectie met je eigen wezen heeft. Syl is het hier helemaal mee eens, zij geniet ook geregeld van het luisteren naar zingende vogels. Het is een magisch iets dat je uit je denken/interpreteren kan halen en terug naar die stilte/vrede in jezelf. Syl is vanaf dat moment wat meer actief onderdeel geweest van de trip, wat zorgde voor hilarische gesprekken. Zo ging het op een moment over haar chocolade mousse poepgrap op DF en over dat ze spontaan een nieuw woord voor poep had verzonnen: buttprut. Heerlijk niveau weer natuurlijk, maar ik lag helemaal krom hierom. :tearsofjoy: Ik vind het helemaal fantastisch hoe Syl lekker meedoet in het tripplezier en het is net alsof ze erbij is. Op een gegeven moment raak ik een klein beetje in de war door iets, wat mogelijk een nare wending had kunnen geven aan de trip. Zo was het al de hele dag vrij bewolkt, maar was het door mijn super positieve stemming in mijn beleving alsof het bijna zonnig was, wat dat ook moge betekenen... Ik maakte wat foto’s van mijn uitzicht hier buiten, maar deze kwamen helemaal niet overeen met mijn beleving. Op de foto’s leek alles erg donker en triest. Dit fuckte een klein beetje met me, waardoor ik aan mezelf begon te twijfelen. Waarop Syl zei: “Maakt niet uit joh” en dat simpele statement schudde me direct uit de twijfel. Laten gaan… Het maakt niet uit... Mijn beleving is wat telt, niet wat de zogenaamde “waarheid” is. Voor mij scheen de zon en dat is alles dat telt. Ik had letterlijk het gevoel alsof ik heerlijk in het zonnetje zat, binnen, met donkere wolken buiten! Ik voelde de zonnestralen op mijn huid. Vakantiegevoel!!

Even later heb ik mijn gitaar erbij gepakt om wat te pingelen. Erg goed spelen kon ik zo niet, maar ik was gefascineerd door de trillingen van de snaren. En hoe ik nu blijkbaar kon zien hoe de lucht om de snaren heen ook trilde. Nou ja, lucht… Dat is natuurlijk weer een interpretatie. Maar wat het ook is dat ik zag, het trilde. Weer was ik sprakeloos, wat ís dit spul? Wat is mijn ervaring, wanneer ik het geen naam geef?

De piekervaring zat er na een aantal uurtjes trippen op, waarna ik nog heerlijk muziek heb zitten luisteren, wat ook weer een fenomenale ervaring op zichzelf was. En later op de avond trad de moeheid in en daarmee het storen aan de onophoudelijke stimulatie. Dus hierom toch besloten even aan de wiet te gaan en dat hielp wederom het scherpe randje er wat af te halen. Al met al een super ervaring weer. Special thanks to Syl, die me goed heeft bijgestaan en vermaakt tijdens deze trip! Ik hoop dat we het ooit echt samen een keer kunnen beleven! :grinning:
Kerel... Wat kun je heerlijk schrijven! ❤️

Wat 'n prachtig omschreven report. Je hebt me om, om het eens te proberen.😁😍
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Kerel... Wat kun je heerlijk schrijven! ❤️

Wat 'n prachtig omschreven report. Je hebt me om, om het eens te proberen.😁😍
Bedankt man :hearteyes:

Wauw de eerste keer LSD, dat gaat wat worden!! Heb je al wel ervaring met andere tripmiddelen?
 
Laatst bewerkt:

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ja, met paddo's/truffels, ayahuasca, DMT, 2C-B en uiteraard de originele LSD.

Ik ga het zien, maar is 1P een beetje vergelijkbaar?
Ohh en ik maar denken dat dit je allereerste keer trippen is. :sweatsmile:

1P-LSD is praktisch gezien gewoon LSD. Het wordt er zelfs letterlijk in omgezet in je lichaam.
 

MetalGuy

Badass junkie
Ohh en ik maar denken dat dit je allereerste keer trippen is. :sweatsmile:

1P-LSD is praktisch gezien gewoon LSD. Het wordt er zelfs letterlijk in omgezet in je lichaam.
Van de week maar effe bestellen dan. Meissie gaat dan voor me tripsitten. 😍

Draaien we de rollen een keer om. 😜
 

Mindless

DF-koning
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
leuk report, al je dit nog eens zou doen. wat voor dosis zou je dan nemen?
Dankje!

Ik denk dat ik de volgende keer weer eens ga voor 100 ug of iets hoger. Mijn ervaring is dat ik dan meer stabiel in de trip zit. Ik wil ook graag weer het absurde fenomeen verkennen dat ik nu al jaren bijna consistent ervaar met trips maar een bepaalde angst voor op heb gebouwd: dat alles heel stil wordt, tijd lijkt te verdwijnen, dieren in de buurt gek worden en auto's beginnen te toeteren. :sweatsmile: Alsof ik op het punt sta uit deze dimensie te treden. Het begin hiervan heb ik nu bij de meeste van mijn trips wanneer ik begin te mediteren maar omdat het zo overweldigend is kap ik het meestal af. Toch ben ik er zo gefascineerd door...
 

Adrift

Newbie
Vet report! Lekker spiritueel.

het is vóór taal.
Het is de kracht van het nu. Infinite. En ja, als puur bewustzijn aanwezig bij het nu, dat is ervaring. Dat zijn geen woorden, dat is Mindless :)

Ik heb een soortgelijke ervaring gehad waarbij ik inzag dat 'everything in its right place' is, altijd en overal. Door het universeel bewustzijn te betreden en met een hyperfocus op het nu gaat het leven door je werken. Een soort van omgekeerde deja-vu's krijg je dan. En een heel nieuw perspectief op wie je zelf nu eigenlijk bent :wink: LEUK HE
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan