• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

2CB combi

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

Ikbeneenfiets

Belezen gebruiker
Hey vriendjes en vriendinnetjes van het drugsforum. Ik ga vanavond lekker dansen bij liquicity meteen maat van mij. Hij heeft 2CB. We willen allebei ongeveer 12 mg doen. Nu zit ik op het moment aan de paroxetine, en gebruik ik mirtazipine om te slapen. Mijn dosis paroxetine is 16 mg en die van mirtazipine is 5 miligram. De eerste is relatief laag en die laatste is erg laag.

Ik weet dat drugs en psychiatrische issues geen goede combi zijn. Jullie mogen mij hier nogmaals op wijzen als jullie dat fijn vinden. Maar mijn voornaamste vraag is, hoe onverstandig is die combi, puur farmacologisch gezien. En heeft iemand hier weleens 2CB met antidepressiva gecombineerd. Zo ja, hoe was dat? Meer/minder gevoelig, kut ervaring of leuk?

Ik weet dat er een groot onderwerp is geschreven over antidepressiva in combi's, maar ik wilde graag vragen naar jullie persoonlijke ervaringen en inzichten.

Fiets
 

Psilocyloner

Bewuste gebruiker
De paroxetine als zijnde heropnameremmer van serotonine zal het effect van de 2C-B hoogstwaarschijnlijk doen dempen/afvlakken. Hoe de mirtazapine zal interacteren met de 2C-B durf ik niet met zekerheid te zeggen, al vermoed ik eveneens een vermindering van het effect van 2C-B. Mirtazapine is onder meer een 5-HT-2A receptor antagonist, daar 2C-B evenals vrijwel alle andere psychedelica (de serotonerge psychedelica) 5-HT-2A agonisten zijn. Farmacologisch lijkt mirtazapine dus direct tegengesteld te zijn aan (serotonerge) psychedelica.

Over de veiligheid van de combinatie paroxetine + mirtazapine + 2C-B durf ik geen harde uitspraken te doen.
 

benzzzy

Badass junkie
Ik zelf zit ook op een 7.5<mg dosis mirtazapine en heb nog nooit een minder sterk effect ervaren.
Heb zelf ook citalopram gehad en 2cb was een van de weinige psychedelica die werkte.
 

Ikbeneenfiets

Belezen gebruiker
Hey! Ik wil even terugrapporteren. Mn maat had toch twijfels over de 2CB, aangezien hij mijn voorgeschiedenis goed kent. Daarin kon ik hem alleen maar gelijk geven en dus hebben we het op alcohol gedaan. Super gave avond gehad. Het was wel iets minder liquid dan ik verwachtte, wat ik op zich chil vond want ik hou wel van stevige muziek, maar ik was toch wel blij dat ik er geen 2cb in had zitten. Helaas kakte we zonder drugzzz wel in rond een uur of kwart voor vier. Merk ik toch dat ik ouder word. Vroeger ging ik op alcohol altijd gewoon tot het eind door en dan kon ik nog wel ff. Aan de andere kant was dit de eerste keer dat ik uit ging in zes jaar, en heb ik net een griep gehad. En ik stond wel heel erg hard te dansen. Nu weet ik weer waarom ik zoveel van drum n bass hield! Altijd zo´n vreemde ervaring. Ik ben altijd er gecontroleerd en verlegen en val eigenlijk nooit op, behalve op de dansvloer, dan ga ik altijd het hardst! Dat voelt soms echt goed. Anyways, qua drugs een beetje een anticlimax, maar mooie avond gehad en nu weer veilig thuis in Utrecht. Bedankt voor het advies.

Fiets
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan