1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Hey, waar zijn de Tripreports van de Maand gebleven?

  Ben je de Tripreports van de Maand en andere toptripreports kwijt? Deze hebben we onlangs verzameld in een eigen subforum, getiteld Tripreport Toppers. In dit subforum staan alle toppers in chronologische volgorde verzameld. Lekker makkelijk terugzoeken!

  Ontzet Notitie

2e keer xtc, beetje bad gegaan (oververhitting?)

Discussie in 'Trip reports' gestart door chipmunk, 2 jan 2017.

Worldherbals - Online smartshop and headshop
Worldherbals - Online smartshop and headshop
Worldherbals - Online smartshop and headshop
 1. chipmunk

  chipmunk Belezen gebruiker

  Beste forumleden,

  na per ongeluk heel mijn tekst te verwijderen een 2e poging om hier een verslagje neer te schrijven van mijn 2e en helaas zeer slechte xtc ervaring.

  De eerste keer dat ik xtc probeerde was deze zomer op een outdoor festival, ik heb toen maar een kwartje genomen en ging daar eigenlijk super lekker op. Had alle positieve xtc effecten, je kent het wel; aangename tintelingen, voelen alsof je in de lucht stijgt maar toch compleet helder met beide poten op de grond, alles was leuk, ik voelde me super gelukkig,... Ik had mezelf beloofd toen ik het nam dat ik het niet meer in 2016 zou nemen en dat heb ik dan ook niet meer gedaan tot 1 januari iets na middernacht.

  Dit keer had ik een halfje genomen omdat ik dacht dat mijn eerste keer misschien toch een beetje nét niet was, maar eigenlijk was het perfect. Misschien had alles wel goed gegaan op een kwartje. Het was dezelfde pil (dom perignon) als ik de eerste keer had genomen, maar wel niet getest.
  Ben zo stom geweest om hem op de wc te nemen zonder water haha, wat een vreselijke smaak!

  Na een 40-50 min voelde ik nog geen enkel positief xtc effect inslaan, maar ik merkte dat mijn kaken / tanden wel zin kregen om hun gang te gaan. Ik heb dit naar mijn gevoel wel goed onder controle kunnen houden. Ik besloot nog maar een joint te draaien en opeens besef ik dat mijn handen zeiknat zijn van het zweet. Zo nat dat ik mijn joint nog amper kon toedraaien, het vloeitje was doorweekt! (bij mijn eerste xtc ervaring heb ik de ene joint na de andere gedraaid en geen enkele keer iets van zweet gemerkt)

  Hierna gingen we drinken halen en ik had nu echt wel zin in een fris biertje. (enkele uren voor het feest bij een etentje enkele glazen wijn gedronken en op het begin van het feest nog 1 biertje, verder water en frisdrank, misschien iets te veel water)
  Het enige ietwat positieve effect dat ik van de xtc heb gehad is dat het biertje fantastisch smaakte.
  En toen ging het mis.

  Niet veel later na het biertje begon ik erger te zweten. (had het eerst dus vooral aan mijn handen, of ik merkte het vooral aan mijn handen, dat is misschien beter uitgedrukt)
  Ik zei tegen mijn vrienden dat ik zo meteen toch echt even mijn hemdje ging weghangen.
  De lockers waren maar een 50 meter verder maar het was voor mij toch een opdracht om alleen tot daar te stappen. Lichte paniek slaagt in.
  De lockers stonden buiten in de vrieskou, wat natuurlijk heeft geholpen om af te koelen.
  Terug naar binnen en het zweten begon weer en werd naar mijn gevoel toch echt heel serieus.

  Het water stroomde van mijn voorhoofd af, een vriendin begon mijn gezicht wat af te dippen met zakdoekjes. Terug wat buiten gaan staan, wat weer goed heeft gedaan maar toch weer snel overging in zweten toen ik terug naar binnen ging. Het voelde voor mij écht op het randje en ik denk dat ik wel goed heb gereageerd met op tijd afkoeling te zoeken.

  Tijdje later moesten mijn vrienden naar de wc en ik ben ook maar geweest.
  Ik was op het begin van het feest (waren er pas om 23u30) geweest en even later gingen we terug langs de wc en had ik eigenlijk wel het gevoel dat ik nog eens kon gaan. Maar ik was niet meer geweest toen die 2e maal.
  Ik doe een poging tot plassen, wat vrij goed lukte maar wel traag ging en ik voelde me instant beter worden.(1e keer xtc ook geen enkel probleem met plassen of eten; zelfs nog een bakje friet binnengespeeld toen tijdens de trip)
  Alle gevoelens van het slechtgaan voelde ik tijdens het plassen wegtrekken!
  Hierna was de paniek en het zweten gedaan, maar heb me helemaal niet gelukkig gevoeld.

  Op het feest hebben meerdere mensen met mij een praatje willen slaan en ik wou echt totaal met niemand praten. Ik vond iedereen kut behalve mijn vrienden en was in niemand geïnteresseerd. Zelfs niet als een mooie chick een praatje maakte terwijl het onder alcohol mij zelfs niet uitmaakt of ze mooi is haha. Het enige wat ik dacht was "ik wil dit helemaal niet, ik wil hier gewoon weg".
  Mijn maat verschoot dan ook toen hij hoorde dat ik het zeker niet erg vond om al door te gaan om 3u. Denk dat mijn vrienden niet echt beseften hoe slecht ik aan het gaan was.

  Wat misschien ook belangrijk is om te vermelden is dat ik het eigenlijk niet zo een vet feest vond. Normaal als ik het ergens naar mijn zin heb is de periode dat ik nog nuchter ben op het feest ook leuk. Vechtpartijen bevorderden de sfeer ook niet echt.
  Er gingen ook heel veel mensen out (echt neervallen dus wat bij mij gelukkig niet gebeurd is) wat misschien een waarschuwing moest zijn. De toegang tot de zaal was gewoon open verbonden met de buitenzone, wat volgens mij een heel vochtige ruimte maakt waardoor dit kan gebeuren?

  Ik heb nadien tot de ochtend gerust bij mijn vrienden en ik heb tot de volgende avond last gehad aan mijn gebit. Toen ik in de spiegel keek rond 5-6u in de ochtend walgde ik van de pillenkop, herkende mijzelf niet. Eerst lukte het echt niet om te slapen, mijn ogen bleven open staan ondanks nog een joint. Uiteindelijk toch een uurtje en half ofzo kunnen slapen met plaspauzes om de 20 min.

  De dag nadien volgde de ergste kater van mijn leven.
  Het voelde alsof iemand met een hamer op mijn kop heeft geslagen, wat ik eigenlijk nooit echt zo erg heb gehad van alcohol. Ik heb ontelbare keren overgegeven en liggen draaien in mijn bed, maar ik heb me nooit zo slecht gevoeld de dag nadien.
  Goed wat fruit gegeten en voedingssupplementen, wat zeker heeft bijgedragen tot herstel denk ik. Na thuis enkele uurtjes te rusten voelde ik me al veel minder slecht, maar nog lang niet ok.
  Deze nacht heel goed geslapen en ik voel me best weer fit nu, wel wat koortsig. (wat wil je als bij -5 met je t shirt buitenloopt?) Ook nog heel wat uitgezweet tijdens het slapen.

  Ben benieuwd of ik nog een dinsdagdip kan verwachten, ik zat eigenlijk in een dip vanaf de pil werkte tot gisterenavond.

  Tijdens het slechtgaan zei ik ook tegen mezelf dat ik nooit meer xtc zal nemen, want het risico dat dit ooit nog kan voorvallen is het mij niet waard.
  Zeer jammer, want misschien was dit niet gebeurd in een betere setting maar ik heb het middeltje blijkbaar toch onderschat. Dacht dat zo een dingen enkel gebeuren bij mensen die meerdere pillen nemen, zo zie je maar weer dat iedereen er anders op kan reageren zeker.

  Heb hier nog 4fmp liggen wat ik dacht te proberen in april op een groot indoor technofeest (waar de temperatuur wel goed geregeld zou moeten te zijn) maar misschien wacht ik beter tot een outdoor feest in de zomer en als het risico hierop even groot is bij 4f laat ik de harddrugs misschien beter links liggen?

  Dit was voor mij de 2e slechtste drugservaring ooit, na mijn bad trip op salvia van 10 jaar geleden die hier ook op het forum staat.

  Alvast bedankt aan degenen die het verslag hebben uitgelezen, best een lapje tekst denk ik.
  Jullie bevindingen zijn zeker welkom!
   
  StimsalaBanne vindt dit leuk.
 2. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  Dat is best wel minder voor je. :( En zoveel had je nou ook weer niet genomen... Het enige wat ik me kan bedenken is dat je 't hebt gemixt met alcohol. Mdma en alcohol is geen goede combinatie, ook al zijn er mensen waarbij dat goed gaat. Als je het toch weer eens probeert, zou ik het echt strikt alleen bij mdma houden als ik jou was. Waarom zou je überhaupt die lompe roes van alcohol willen voelen als je mdma doet? Maar ja zo denk ik erover. :wink:
   
 3. chipmunk

  chipmunk Belezen gebruiker

  Zo denk ik er eigenlijk ook over hoor, maar het ging puur om hoe lekker dat biertje op dat moment smaakte. Maarja die glazen wijn waren ook niet zo lang geleden eigenlijk + een biertje op het begin van de avond.
  Zeer jammer inderdaad, keek er ook zo hard naar uit . :(
  Ik dacht dus als ik het nog zou proberen, 4fmp te nemen. Omdat dit misschien wat lichter en constanter is qua effect, ik het al in huis heb en vooral omdat ik in de trip zei tegen mezelf dat ik geen mdma meer zal nemen. Misschien onnozel, ben een beetje autistisch op dat vlak denk ik.
  Heb ook al ontelbare keren gezegd dat ik nooit meer alcohol drink, maar van alcohol is het praktisch altijd als ik ga slapen dat ik gewoon veel te draaierig ben.
  De paniek op het feest was 100 maal erger.

  Heb 4fmp in pilvorm +/- 170 mg. Ik zou het liefst met een kwartje willen beginnen en later een kwartje willen bijnemen als alles goed gaat zodat ik me zeker geen zorgen moet maken. Maar ik lees dat je de dosis best in 1 keer neemt en misschien voel ik dan helemaal niets? Denk dat ik toch erg gevoelig ben voor stimulerende middelen.
   
 4. Helenas

  Helenas Bewuste gebruiker

  He bah, wat super vervelend zeg :( Volgende keer weer met een kwartje beginnen en zorgen voor voldoende afkoeling. Denk dat je nu ook niet zo lekker bent omdat je steeds van warm naar koud bent gegaan.
  Met 4fmp is het niet handig om kwartjes te nemen. Beter gewoon 1x je dosis en dan niet bijnemen. Je zou wel 3/4e kunnen proberen. Hoop dat je je snel beter voelt!
   
 5. chipmunk

  chipmunk Belezen gebruiker

  Halfje te weinig denk je? Heb natuurlijk de schrik te pakken door deze ervaring dus speel ik liever op safe.

  Volgens mij heeft het er toch ook wel mee te maken dat de zaal daar echt enorm vochtig was.
  Nog eens met mijn vrienden over gesproken en die konden toch ook bevestigen dat het zweet in belachelijke hoeveelheid van mijn voorhoofd stroomde.
  Kon misschien slechter aflopen?

  In disco's of clubs met slechte klimaatbeheersing is het vaak warm en vochtig. Door verdamping van zweet op de huid koelt de huid af. Is het vochtig en warm dan kan het zweet niet verdampen. Het druppelt dan van je lichaam af met als gevolg dat je niet afkoelt.

  Aan oververhitting kun je overlijden. Bij een temperatuur van 41 graden kan afbraak van het spierweefsel ontstaan, kunnen bloedstolsels optreden en kunnen verschillende organen ophouden met functioneren. Naar schatting overlijden er per jaar zo’n 4 mensen aan oververhitting


  We kunnen de tijd helaas niet terugdraaien maar ik ga toch nog het resterende halfje laten testen zodat ik exact weet hoeveel ik binnen heb gehad. (wat ik uiteraard van tevoren had moeten doen ja)
   
 6. Helenas

  Helenas Bewuste gebruiker

  Als jij je beter voelt bij een halve 4fmp moet je dat zeker doen! Beter dan dat je al in paniek raakt voordat hij er in zit. Je zal er wat minder van voelen. Verstandig dat je die andere helft laat testen voor je eigen gemoedsrust. Warme clubs zijn echt killing. Als ik erg begin te zweten en ik kan nergens binnen afkoelen dan ga ik vaak liever weg. Echt niet goed voor je gezondheid en gewoon vies!
   
 7. nada1234

  nada1234 Experimenterende gebruiker

  Balen zeg, jammer dat je al bij de tweede keer zo'n nare ervaring hebt. Ik persoonlijk drink altijd een drankje icm XTC en nooit ergens last van gehad. Wel even een momentje van inslaan dat je zoiets heb van Wow wat gebeurt er, en dan wel even super warm maar dat trekt altijd weer weg als ik er eenmaal lekker in zit.

  4fmp zou ik zeker geen kwartjes nemen, kun je beter in 1x nemen om het juiste effect te behalen. Een vriendin van mij had nog nooit iets gebruikt en begon met een halve fmp, waar ze echt niets van merkte. Later nog een keer een hele genomen en dat vond ze te gek!
   
 8. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Wauw wat een adviezen hier. Het klinkt inderdaad als oververhitting. Was je warm gekleed? had je bijvoorbeeld een pet op oid? Of was het gewoon heel erg warm in de zaal?

  Je wordt minder snel te heet en je hebt minder snel bijwerkingen als je minder doseert. Als je weet hoeveel er in je pil zit kun je er echt iets over zeggen. Halfjes en kwartjes zeggen niet zo veel. Ik zie hier zelfs iemand adviseren om volgende keer meer te nemen, dat is misschien niet zo'n goed idee. Als je op dat kwartje lekker ging is er geen enkele reden om een halfje te nemen, laat staan nog meer.

  1 biertje veroorzaakt dit niet. Veel drinken icm XTC is niet chill en kan je flink beroerd van worden maar als het echt maar 1 biertje is is dit sowieso niet de oorzaak.

  Je zei dat je een joint ging draaien, heb je deze ook opgerookt? Wiet en hasj kunnen het MDMA-gevoel mega versterken. Die combi kun je ook flink beroerd van worden als je te snel of te veel rookt.

  Mocht je het ooit nog eens echt te heet krijgen met XTC op, wat helpt om snel af te koelen is koud water langs de binnenkant van je onderarmen laten stromen. Daar lopen je aderen dicht op de huid en kun je dus snel je bloed koelen. Naar -5 lopen is iets te veel van het goede :wink:
   
 9. losbanditas

  losbanditas Experimenterende gebruiker

  Vriend van mij had ook zoiets bij z'n eerste keer. Was niet warm gekleed, verantwoorde dosis, geen alcohol, goede setting. Maar zodra je je druk gaat maken (om iets kleins) kan het snel veel slechter gaan terwijl er feitelijk niks verandert.

  Als je dan ook nog onbewust op dat moment het feest niet geweldig vond, je vrienden niet doorhebben dat je het niet leuk vindt en je denk dat je misschien te veel water heb gedronken etc. Dan kan je op dat moment van een mug een olifant maken. Misschien bij jou hier het geval?
   
 10. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Dat zou ook heel goed kunnen inderdaad. Je mindset speelt er behoorlijk in mee en als je je zorgen gaat maken kan dat inderdaad flink uit de hand lopen. Good point
   
 11. chipmunk

  chipmunk Belezen gebruiker

  Neen, had bewust geen pet op en niet warm gekleed, het was wel heel erg warm in de zaal ja.

  Ik heb de joint inderdaad opgerookt en het was ook niet de eerste. Denk dat ik hem wel sterk had gedraaid en ik had toen al last van zeiknatte vingers. Bij mijn eerste xtc ervaring had ik er enorm veel bij geblowd, maar ik denk dat ik er toen wel heb op gelet in het begin van de trip enkel kleine hasj jointjes te draaien.

  Ik denk zeker niet dat ik onnodig aan het panikeren was, mijn vrienden zeiden toch ook dat ze nog nooit iemand zo hebben zien zweten. Het was net alsof ik al 30 min de sauna zat.
   
 12. nada1234

  nada1234 Experimenterende gebruiker

  Ik denk toch echt dat het door je joint kwam.... zelf ook ervaren dat het effect van XTC onwijs versterkt wordt door een joint.

  Tevens even een reactie op hierboven, ik adviseer je niet nog meer XTC. Ik adviseer je alleen om geen kwartje van een fmp pil te nemen aangezien je daar hoogstwaarschijnlijk niks van zult merken.
   
 13. losbanditas

  losbanditas Experimenterende gebruiker

  Als het door de joint zou komen lijkt het me dat je er tijdens het draaien nog geen last van had. Zweet je niet gewoon erg snel? Mijn shirt is al zeiknat na een uurtjes dansen met X (of na een half uur hardlopen).

  De één zweet nou eenmaal wat sneller dan de ander, maar je hoeft daardoor niet sneller oververhit te raken.
   
 14. chipmunk

  chipmunk Belezen gebruiker

  Ja ik zweet misschien wel snel, maar ik stond gewoon stil dus van het dansen is het zeker niet geweest. :)
  Maar de joint heeft er misschien wel wat mee te maken. Zoals ik zei was het niet de eerste joint van de avond. Ik wou een fijn hasj jointje roken wanneer de trip zou komen opzetten maar dat jointje was dan op en de xtc leek maar niet in te slaan en dan had ik die dikke wietjoint gedraaid toen met mijn zeiknatte handen. Waar ik de eerste x een beetje voorzichtig was met hoe sterk ik mijn joints draaide, had ik nu wel iets van "maakt helemaal niet uit want veel voel je er toch niet van onder de x, smaakt alleen ontzettend lekker".

  Ik moet zeggen dat ik ook al meerdere malen mensen heb zien flauwvallen op enkel wiet. (bij shows waar het heel warm is en iedereen staat te blowen)
   
 15. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Probeer het volgende keer eens zonder of met minder blowen, denk dat het dan een stuk relaxter valt :)
   
 16. chipmunk

  chipmunk Belezen gebruiker

  Ja misschien wel of toch wachten tot hij inslaat, kan me zeker wel vinden in dat de wiet het wachten op het effect van de xtc misschien niet ten goede doet. (te veel nadenken)
  Ik heb natuurlijk eens zo veel behoefte om te roken als het pilletje werkt, maar een gewone peuk smaakt me niet zo. :grin:

  Denk dat ik me sowiso ook relaxter voel op een buitenfeest of als ik nog naar een indoorfeest ga dan toch ergens waar de temperatuur goed geregeld is en ik me gewoon goed voel.

  Maar de schrik is er nu wel dus weet niet of ik er nog van zal kunnen genieten.
  Ja zeer jammer allemaal; ik heb spijt dat ik een halfje ipv kwartje genomen, spijt dat ik misschien een glaasje en jointje te veel erbij heb gedaan en spijt dat ik heb gezegd dat ik nooit meer x zal nemen. :grin: (was wel nog onder invloed) Nuja, als zo hard zweten normaal is op xtc is het mij ook niet waard.

  Altijd een beetje schrik gehad van hard drugs door een échte bad trip op salvia 10 jaar geleden. Daarom is psychedelica ook niet echt iets voor mij denk ik, misschien wel 2cb in lage dosis maar veel partydrugs schiet er niet over als je ook niet wilt snuiven. :rolleyes:
  Vandaar de interesse naar 4FMP.
   
 17. mikoz

  mikoz Bewuste gebruiker

  Heb toch geen spijt, je weet nu beter wat je dosis is, daarmee kun je verder experimenteren!

  Als je nog eens gebruikt, hecht dan niet teveel waarde aan negatieve voorspellingen die in je opkomen, dat kan het badgaan triggeren, versterken of in stand houden.
  Wanneer er toch iets gebeurt, richt je dan op een oplossing en niet teveel op het probleem zelf.

  Combineer niet/weinig, rook aan het eind van de avond evt. een joint, is ook een optie.
  Drink voldoende (alcoholvrij).
  Zorg voor verkoeling.

  Je kunt altijd nog kiezen om het helemaal niet meer te doen.
   
 18. chipmunk

  chipmunk Belezen gebruiker

  Gisteren naar het testcentrum geweest, we weten alvast dat er enkel mdma in het pilletje zat en nu is het enkele weken wachten voor de exacte hoeveelheid.
  Trouwens echt een aanrader, het (enige) testcentrum in België; heel ontspannen sfeer en aangename mensen die je verder helpen en je kan er rustig een biertje drinken terwijl je op het resultaat van de test wacht. Ook zij waren van mening dat de setting toch een van de belangrijkste oorzaken kan zijn; misschien had mijn avond even slecht verlopen als ik 4fmp had genomen ipv xtc.

  Maar wel echt benieuwd naar de sterkte van de pil, zij vonden op een app een resultaat van een grijze dom perignon van 260 mg, maar even afwachten dus!
   
 19. chipmunk

  chipmunk Belezen gebruiker

  Uiteindelijk niet veel wijzer geworden..toen ik om de resultaten van het testen ging werd ik door iemand anders verder geholpen. Ik had duidelijk mijn ervaring aan de persoon uitgelegd waar ik het pilletje aan afgegeven heb en dat ik heel graag wil weten hoeveel mg er nu juist in zit. Had nog een halfje en hij nam er een stukje af en legde dit op de weegschaal. Ik vroeg hem of hij het hele halfje niet nodig had maar ze gingen dit omrekenen ofzo zei hij.
  Dus enkele weken later ga ik terug voor de uitslag en krijg ik te horen dat ze niet kunnen zeggen hoeveel mg er in zit omdat ze dan de hele pil nodig hadden. Ja, had ik duidelijk gezegd dat ik juist dat specifiek wou weten en daarom het halfje wou inleveren, zodat ik dan toch een idee had. (ok een pil is misschien niet gelijk verdeeld maar dan wist ik toch iets)

  Ik weet dat het zuiverheidspercentage van de MDMA 40 % is, dat konden ze wel zeggen, maar dat maakt mij niet zoveel wijzer..

  Heb ook 4FMP laten testen, had hier een hele pil van mee en ook duidelijk gezegd dat ik wou weten hoeveel mg er precies in zit. Hier hadden ze ook een stukje afgebroken en natuurlijk weet ik dus ook van de 4FMP enkel dat het 4FMP is, maar niet het aantal mg.

  Ik vind ze eerlijk gezegd hier toch niet zo snugger en er zouden misschien toch wat mensen met meer kennis van zaken moeten werken. (gaat om het testcentrum in Brussel) Volgende keer misschien toch liever naar NL voor te testen. Kan dat als buitenlander?
   
 20. SkittlesAndMe

  SkittlesAndMe Badass junkie Emeritus Mod

  Nee dat kan helaas niet. Testcentrum is alleen voor Nederlanders en voor drugs gekocht in Nederland.
   
 21. chipmunk

  chipmunk Belezen gebruiker

  Afgelopen weekend 4fmp geprobeerd en toch maar met een halve (85 mg) begonnen.
  Dacht ook wel dat het iets te weinig zou zijn, maar wou zeker niet in paniek geraken.
  Na een tijdje begon ik me enorm ontspannen te voelen toen we buiten neerzaten.
  Wat meer zin om met mensen te praten en (langzaam) te dansen.
  Ik was bewust niet op de tijd aan het letten voor me niet te hard te focussen of hij insloeg maar toen ik zag dat we al 2 u verder waren besefte ik dat het toch net niet genoeg was om te feesten en heb ik nog een kwartje bijgenomen.
  Dit heeft het hem wel gedaan, maar de euforie was wel zeer miniem.
  Vooral veel zin en energie om te dansen, eens ik hiermee begon kon ik niet meer stoppen.

  Totaal niet angstig gevoeld en helemaal geen last van zweten wat het voor mij al een top ervaring maakte.
  Wel weer aardig wat joints erbij gerookt ook, maar bewust niet te dik gedraaid.
  Merkte wel dat ik na het bijpakken ook vervelende bijwerkingen had zoals verwijde pupillen en lichte kaakspanning.
  Was niet aan het tandenknarsen denk ik maar wel wat met mijn tong aan het spelen.
  Ook moeite met plassen dus tegen het eind toch 2 biertjes genuttigd, wat wel heeft geholpen.

  Al bij al een zeer aangename kennismaking met 4fmp.
  Miste wel een beetje het lichte gevoel in de armen wat je bij xtc hebt, maar ik heb nog nooit zo veel zin gehad om te dansen! (wat ik dan weer niet had van xtc)
  Volgende keer eens 3/4 proberen zonder bijpakken. Hopelijk dan iets meer euforie en minder bijwerkingen?
   
 22. Jmths

  Jmths Wijs gebruiker Tripreporter

  Heb zelf ook wel eens last gehad van wat oververhitting tijdens MDMA gebruik, was de enige keer dat ik hier aanzienlijk last van had.
  Vriend was zo vriendelijk om twee glazen water over me heen te gooien, de held. :grimacing:

  Tegenwoordig ga ik regelmatig even buiten staan, beetje verfrissing doet altijd wel goed.
   
 23. chipmunk

  chipmunk Belezen gebruiker

  Tijd om dit topic eens te updaten. Sinds deze ervaring ben ik dus overgestapt op 4-FA wat elke keer goed is bevallen.
  Enkel word ik wat paranaoia bij de uitwerking, waar ik niet te hard over ga uitwijden aangezien ik het hierover heb in een ander topic (https://drugsforum.nl/threads/slapeloosheid-speed-i-t-t-4fa.64543/). Ik denk dat obsessief over de risico's lezen eigenlijk de grootste oorzaak is (lichtjes hypochondroon).

  Ik heb nog enkele malen xtc/mdma geprobeerd na mijn slechte ervaring.
  - Eenmaal in thuissetting bij vrienden: zéér lage dosis (<50 mg) waar ik tot 's ochtends wel effect van heb gehad, maar niet positief. Dit was tevens op nye het jaar nadien dus helaas weer iets van alcohol binnen gehad dus slechte vergelijking.
  - Eenmaal op een buitenfeest: tevens een lage dosis (+/- 80mg , maar deze maal wel een zeer korte pauze, 2 weken na 4-fa gebruik. Niet oncomfortabel gevoeld, maar ook niet veel positief effect van gehad. Eerder zwaardere benen en het gevoel hebben van 'dit wordt een lange dag/nacht'. Ging dit keer om mdma in capsule.
  - Nog een keer op een binnenfeest, na weer voldoende pauze (+/- 80 mg xtc + 30 mg redose): Het heeft enorm lang geduurd voor ik er iets van voelde (ik denk wel 2 uur, terwijl ik lang genoeg van tevoren had gegeten) en dit keer weer geen enkel positief effect. Helemaal geen zin in het feest, ook weer warm krijgen maar niet oncomfortabel. Tegen het einde kreeg ik er een beetje zin in maar weer was het eerder een 'dit gaat een lange nacht worden' stemming.

  Ik begin al te denken dat ik misschien een van de mensen ben met een MDMA allergie (cpy2d enzyme tekort?) waardoor ik gevoeliger ben voor de effecten zoals oververhitting. Dit zou verklaren waarom ik op minder dan 50 mg al sterke effecten voel.
  Wat ik wel zeker weet is dat ik lactose intolerant ben, wat verklaart waarom het zo lang duurt voor xtc werkt bij mij.
  Als ik het dus toch nog een keer probeer is het uiteraard mdma in capsulevorm en geen xtc pillen meer.

  Het hoeft op zich niet, ik zou wel graag de lichamelijke effecten die ik de eerste keer heb mogen ervaren nog eens meemaken maar het knuffelbeertjes emotionele mdma effect hoef ik eigenlijk niet meer.
  Dit vond ik dan ook zo leuk aan 4-fa; ik voel me comfortabel, zin om te dansen en te lullen, maar zonder dat 'ik hou van de wereld iedereen is fantastisch' gevoel. Als ik dit nu bij andere mensen zie vind ik het eigenlijk toch maar een beetje stom en fake.
  Ik zou het ook gerust op 4-fa kunnen houden vanaf nu, ik moet het enkel afleren van mezelf paranoia te maken over de risico's. De voorlaatste maal dat ik het nam heb ik bewust DF even niet meer opengedaan en hier niet op gefocust en ging alles nadien ook goed.

  Zo, een heel lapje tekst maar ik wou graag eens horen wat jullie bevindingen hierover zijn. :)
   
Laden...