3-mmc/4-mmc nasaal risico

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Kibo3

Bewuste gebruiker
Beste leden,

Ik zag de afgelopen tijd wat vragen over de dosering van 3/4mmc. Met name bij snuiven kan het lastig zijn je aan de gestelde dosering te houden. Je kan altijd met een algemene startdosis beginnen. Vervolgens hou je de tijd bij tot het moment dat je wilt bijnemen. Zo kom je erachter wat voor jou persoonlijk wenselijk is qua tijd en hoeveelheid.

De eerste lijnen zijn nou eenmaal het beste. Nasaal werkt het in ongeveer 15 min in en zul je effect ervaren. Wanneer je bijneemt krijg je die “rush” weer te pakken. Uiteindelijk voel je deze rush nog maar nauwelijks of van korte duur. Op een gegeven moment kun je dat “zetje” niet meer geven. Wellicht zul jezelf wel eens betrappen of betrapt hebben dat je de dosissen hoger gaat maken. Je probeert telkens die rush na te jagen. Dit zorgt hooguit voor een iets intensere rush vlak na de inname die snel weg is. Je gaat dat eerste gevoel niet evenaren. Met als risico dat dit de kans op lichamelijke impact vergroot.

Vermoeidheid kan daarnaast zomaar inslaan. Als je dosis uitwerkt kun je in een dip terechtkomen. Neem je weer bij? Hetzelfde blijft zich eigenlijk herhalen een matige tot geen rush, je onderdrukt even de vermoeidheid en het gevoel van honger of een lege maag. Uiteindelijk is het enige wat deze dosissen nog doen is je wakker houden en je eetlust weer doen verdwijnen.

De rush najagen en het onderdrukken van die vermoeidheid kunnen dus resulteren in het eindeloos blijven bijnemen en schade aan je neus. Met name dus bij nasaal gebruik omdat je sneller (weer) effect hebt. Daarnaast het liever blijven ontwijken van de lichamelijke klachten dan toe te geven aan de neerslachtige gevoelens. Soms zo ver dat zij letterlijk van vermoeidheid omvielen.

Een andere optie is 3/4mmc oraal innemen. De inwerktijd duurt wat langer dan bij snuiven, heeft een langere werking en een wat minder intense rush (minder craving). Nasaal zorgt in vergelijking met oraal voor veel meer cravings.

Ik hoop dat ik er een beetje een goedlopende tekst van heb kunnen maken. Is niet mijn allersterkste punt namelijk. Toevoegingen en verbeteringen zijn altijd welkom.
 

mr.invo

Newbie
Inderdaad. De craving van 4mmc is niet normaal. Bij coke ket of 3mmc heb ik dat niet zo erg. Ook is 4mmc erg pijnlijk om te snuiven. Kan wellocht ook komen omdat ik het niet goed platgestampt heb.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan