Activiteiten

Mowgli33

Experimenterende gebruiker
Hallo allen,

Nu ik bijna twee weken afgekickt ben van opiaten merk ik dat ik continue op zoek ben naar allerlei dingen en activiteiten waar ik mij goed bij voel, zodat er dopamine aangemaakt zou kunnen worden??? Vandaag was ik bv in de sportschool en daar kwam ik een banner tegen waarop stond dat bij sporten dopamine/serotonine vrij komt waardoor je je goed voelt. Ik merk bijvoorbeeld ook dat ik leef op muziek. Of dat ik mijzelf verwen met allerlei leuke dingen zoals een bad nemen, langer douchen en lekker eten. Er wordt ook steeds gezegd rustig aan en lief zijn voor jezelf. Ook de sfeer van kerst deed mij goed.

Bij mijn verslaving kwam heel erg veel dopamine/serotonine vrij, waardoor ik nu last heb van de somberheid, geen zin in dingen hebben, snel uit concentratie raken e.d.

Ik ben eigenlijk een beetje bang dat ik met deze activiteiten juist uit balans raak en doorsla. Of is dat gek?

Hoe is dit voor anderen die verslaafd zijn aan opiaten?
 

_shikantaza

Badass junkie
Ik heb geen ervaring met opiatenverslaving maar als je 't nog niet kende is de Roadmap to Recovery wel goed leesmateriaal, dan krijg je een beetje zicht op de fases die je doormaakt in je herstel, en weet je ook beter wat je te wachten staat: https://thedacare.org/news-and-events/healthy-living/the-roadmap-to-recovery/

Als ik jouw verhaal zo lees denk ik dat je in The Wall fase zit. Duurt lang maar gaat ook weer over.

En pas op met cross addiction. Sportschool is prima maar 7 dagen per week obsessief is niet echt goed voor een herstellend verslaafde bijvoorbeeld.
 
Bovenaan