1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Info Alcohol: informatie om risico's te beperken

Discussie in 'Alcohol' gestart door Tijdloos, 11 mrt 2011.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Feiten over alcohol:mixdrankjes

  * Een glas alcohol levert bier levert 110 calorieën op. Het zijn echter calorieën zonder voedingswaarde.
  Alcohol remt de verbranding van vet. Hierdoor word je vetter.
  * Alcohol wordt afgebroken door de lever. Een glas bier, wijn of sterke drank bevat ongeveer 10 gram alcohol. De lever doet 1 ½ uur over de afbraak van een glas.
  * Alcohol breekt een bepaalde soort ("het slechte") cholesterol af. Daarom kan het gezond zijn voor hart- en bloedvaten. Dit geldt echter alleen voor mannen boven de 50 en vrouwen boven de 40 en alleen bij matig gebruik. Bij meer wordt alcohol schadelijk voor het hart.
  * Alcohol komt bij vrouwen harder aan dan bij mannen. Alcohol verdeelt zich over al het lichaamsvocht. Bij mannen bestaat gemiddeld 60% van het lichaam uit lichaamsvocht, bij vrouwen is dat 50%. Vrouwen hebben dus sneller een hoger promillage.
  Als je 16 bent mag je zwakalcoholische dranken bestellen en kopen in een supermarkt. Voor sterke alcoholische dranken moet je 18 zijn. Als de verkoper twijfelt mag hij om je identiteitspapieren vragen.
  * Na 2 à 3 glazen ben je bij deelname aan het verkeer strafbaar. Als het alcoholgehalte in je bloed tussen 0,54 en 0,65 promille ligt kun je al een boete krijgen.

  Werking

  Consumenten noemen als werking:
  * Alert, vrolijk en zorgeloos
  * Zelfverzekerd
  * Praterig


  Consumenten noemen als bijwerking:
  * Zelfoverschatting, roekeloos
  * Afname reactiesnelheid
  * Coördinatie spieren neemt af en geheugen functioneert minder goed
  * Kater

  verkeers doden door alcoholRisico's

  Korte termijn:
  * Alcohol ontremt. Dat kan wel eens tot agressief gedrag leiden.
  * Alcohol vertraagt de reactiesnelheid. Bij 2 glazen duurt het een ½ seconde langer voordat je op de rem trapt. Bij 80 kilometer krijg je dan al een 11 meter langere remweg. Ook zie je niet meer goed wat er rechts of links van je gebeurt.


  Lange termijn:
  * Alcohol is slecht voor de lever. Doordat de lever voorrang geeft aan het afbreken van alcohol komt zij aan haar andere taken niet meer toe. Hierdoor kun je je moe voelen. Verder kunnen vetten zich in de lever ophopen. Uiteindelijk kan een levercirrose ontstaan. Hierbij sterft een stukje van de lever af.
  * Alcohol is slecht voor de hersenen. Met name de frontale delen kunnen aangetast raken. Deze spelen een rol bij redeneren, plannen en problemen oplossen. Ook het geheugen gaat dan achteruit.
  * De hersenen van jongeren zijn nog in ontwikkeling en verhoogd kwetsbaar voor de negatieve effecten van alcohol.
  * Alcohol kan leiden tot geestelijke- en lichamelijke afhankelijkheid. Drink je een half jaar 8 glazen per dag dan treden bij stoppen al onthoudingsverschijnselen op.
  * Zware drinkers hebben een vergrote kans op kanker van mond en keelholte, het strottenhoofd en de slokdarm. De kans op deze vormen van kanker is extra groot voor wie zowel drinkt als rookt. Alcohol geeft ook een verhoogde kans op borstkanker. (Zie alcoholinfo.nl).

  Het risico op borstkanker wordt groter naarmate een vrouw meer drinkt. Zware drinkers hebben bovendien kans op kanker aan de aan de lever en de dikke darm.
  Alcohol geeft een verhoogde kans op borstkanker.

  Verantwoord drinken / dosis
  Met alcohol kun je verantwoord omgaan. Het is dan lekker en zorgt dan voor een opgewekte gezellige sfeer. Alcohol wordt pas schadelijk bij overmatig gebruik

  Je drinkt verantwoord wanneer je matig drinkt. Dat wil zeggen voor mannen 3 alcoholische dranken (of minder). Voor vrouwen is dit aantal 2 dranken per dag (of minder) waarbij je twee dagen per week in het geheel niet drinkt. Dit laatste om gewoontevorming te voorkomen en je lever even rust te gunnen.

  Twee meiden met plezierTips:

  * Drink om te genieten niet om dronken te worden.
  * Neem de tijd om te genieten, drink niet te snel.
  * Drink alcohol omdat je het lekker vindt en water of fris tegen de dorst.
  * Wissel drankjes af. Drink tussendoor fris.
  * Wees jezelf, laat je niet overhalen alcohol te drinken als je daar geen zin in hebt.
  * Dring de ander geen alcohol op als hij dat niet wil.
  * Drink alleen in je vrije tijd.
  * Drink niet als je erg moe bent of je niet goed voelt.
  * Drink niet tijdens verkeer, sport, werk, studie of zwangerschap.
  * Drink niet bij ziekte of bij gebruik van medicijnen.
  * Drink niet om stress of problemen weg te drinken.
  * Neem voor het slapen gaan water. Dit voorkomt uitdroging en verkleint de kans op hoofdpijn.(kater)


  De kater ontstaat door: vochtverlies, aantasting van maagslijmvlies, de werking van de afbraakproducten van alcohol en door de invloed van de zogenaamde foezelalcoholen.

  * Alcohol stimuleert de vochtafscheiding . Je verliest meer vocht dan je tot je neemt. Hierdoor krijg je een droge mond en een slap gevoel.
  * Alcohol tast het slijmvlies in maag en darmen aan. Het slijmvlies raakt geïrriteerd en enigszins ontstoken. Hierdoor word je misselijk.
  * Alcohol wordt afgebroken door de lever. Daarbij ontstaat een giftige stof (aceetaldehyde) die op zijn beurt ook weer afgebroken moet worden. Deze giftige stof zorgt ervoor dat je misselijk wordt en hoofdpijn krijgt.
  * Bij de bereiding van alcohol (chemische naam: ethyl -alcohol) ontstaan in zeer kleine hoeveelheden de zogenaamde foezelalcoholen. Ze zijn giftig en worden langzamer afgebroken dan gewone alcohol waardoor ze de volgende dag nog nawerken. Ook de foezelalcoholen zorgen voor het kater effect

  Eerste hulp
  Indien je teveel gedronken hebt, kun je je verwonden, bewusteloos raken en stikken in braaksel. De eerste hulp heeft meestal ten doel het voorkomen of behandelen van vewondingen en bewusteloosheid. Leg bewusteloze mensen op hun zij en aarzel niet om 112 te bellen.
  Bron
   
 2. autysd

  autysd Bewuste gebruiker

  ik begrijp niet dat er geen reacties zijn op deze post :openmouth:

  met name het drinken van zuiver water tijdens en/of na het alcohol nuttigen is zeer essentieel want alcohol gebruikt je lichaamsvocht om zichzelf te verteren !
  alcohol gebruikt dus meer vocht dan het zelf meebrengt !
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Alcohol informatie risico's
 1. Juno
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  666
 2. Gun ainm
  Reacties:
  9
  Weergaven:
  927
 3. Pk24
  Reacties:
  9
  Weergaven:
  1.185
 4. zandzakje
  Reacties:
  14
  Weergaven:
  1.803
 5. genk123
  Reacties:
  8
  Weergaven:
  931