• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Alcohol is een van de minst leuke drugs!

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Rebell

Wijs gebruiker
Iedereen gaat uit en het enige wat je legaal in de discotheek of club kan kopen is alcohol.
Mensen gaan zuipen en worden wazig.
Kunnen snel verveld worden en ruzie is zo ontstaan.
Veel mensen hebben ook een vervelende dronk.

Daarnaast is de kater van lcohol ook altijd verschikkelijk. Zeker als je uit gaat en overal verschillende soorten bier drinkt en sterke drank.

Terwijl als je naar een feestje gaat waar andere drugs worden gebreukt de sfeer veel gemoedelijker is.

Alcohol is een van de minst leuke drug?
 

Quinn

Bewuste gebruiker
alcohol kan ook in een feestjes sfeer hardstikke leuk zijn, ik zie het zelf net zoals xtc, het kater is zoals het dinsdag dipje ( maar op een andere manier ). teveel ervan ga je gek van doen. zowel bij alcohol als xtc maar bij de juiste dosering/hoeveelheid valt alles op zijn plaats. daarbij was de alcohol industrie gewoon er wat eerder/groter om zichzelf neer te zetten als dat wat normaal is. daarintegen blijft het ook een harddrug.. <3
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Ik ben blij dat er tenminste nog een drug is waar niet moeilijk over wordt gedaan.

Dan is alcohol ook nog lekker, in tegenstelling tot de meeste andere drugs.

waar het fout gaat bij sommige mensen is gewoon simpele overdosering. Voor de rest vind ik het allemaal best meevallen, i like my alcohol en heb bijna nooit een kater, en ik heb al helemaal nooit ruzie gehad in het uitgaansleven, zowel onder invloed van alcohol of andere drugs.
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Alcohol is juist geweldig! Mits je maar niet te veel zuipt.

Je wordt er lekker los en sociaal van, het triggert in lichte mate je fantasie, is sociaal geaccepteerd dus de enige drug die je ook met je collega's en familie kan doen, verkrijgbaar in veel goede smaken, is relatief makkelijk te doseren en zorgt ervoor dat een avond veel langer leuk blijft.
(want nuchter heb ik het na 1 a 2 uur wel gezien in een bar of op een feest)

Ik vind het hele spectrum van licht aangeschoten tot een beetje dronken ook erg leuk, daarboven wordt het minder.

Er zijn echt wel goede redenen dat zoveel mensen alcohol consumeren. En die hebben niet alleen met de legale status te maken :)
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Eens met de reactie hierboven. Ik kan een goeie alcoholische versnapering erg waarderen :) de smaak vooral, maar ook het effect vind ik wel leuk, tot bepaalde hoogte. Aangeschoten is nice, warm, sociaal, gezellig, dommig, simpel en lollig, maar de marge is smal. Op het moment dat alcohol echt verdovend wordt, dat draaierige misselijke, vind ik het maar een vervelende asshole worden, om het over de kater maar niet te hebben. Als er één drug is die me in m’n jeugdjaren vaak hondsberoerd boven de pleepot heeft doen eindigen... en niet alleen boven de pleepot, helaas, hi ha ho. Oh yes those were the days.

Ironisch: ik schrijf deze post nadat ik net thuis gearriveerd ben, tipsy as fuck, van een receptie na een feestelijkheid op mijn werk. Blijft bizar om te beseffen dat het gebruik van deze drug sociaal geaccepteerd is, zelfs in de context van ‘ernstige’ formele aangelegenheden, terwijl het effect in principe bij meerdere drankjes heftiger is dan vele andere (hard)drugs waar iedereen steil van achterover slaat als je zegt dat je die wel eens hebt uitgeprobeerd. Ik zou zojuist eens semi-nonchalant een lijntje coke hebben moeten snuiven op die receptie, oeioei, oorlog verzekerd, ik zou vermoedelijk snel met ontslagbrief en wel op straat zijn geflikkerd. Snap werkelijk niet hoe zo’n overduidelijk scheef fenomeen standhoudt in onze maatschappij. Heeft de VVD daar een antwoord op?

Maar hey, mij hoor je eigenlijk verder niet klagen zo lang ik naar hartelust sappige Tripel Karmelietjes in de plaatselijke supermarkt kan kopen. :) Me gusta.
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Buiten de alcohollobby om denk ik dat het ook legaal is vanwege het gemak van doseren. Bier en wijn zijn nou eenmaal niet zwaar en je voelt de effecten geleidelijk opkomen. In ieder geval de eerste 5 drankjes ofzo. 5 drankjes is zo 50 slokken! Welke andere drugs doseer je nou 50x bij. Dus verstandige mensen gaan er verstandig mee om en stoppen met bijdoseren als ze een beetje aangeschoten zijn (zo gaat het in de realiteit niet altijd maar zo wordt er wel geredeneerd politiek en ook door de producenten. 'Geniet maar drink met mate')

Vergelijk dat eens met bijdoseren van veel illegale drugs. 1 snuifje extra en je gaat als een brandweerman door de bochten
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Buiten de alcohollobby om denk ik dat het ook legaal is vanwege het gemak van doseren. Bier en wijn zijn nou eenmaal niet zwaar en je voelt de effecten geleidelijk opkomen. In ieder geval de eerste 5 drankjes ofzo. 5 drankjes is zo 50 slokken! Welke andere drugs doseer je nou 50x bij. Dus verstandige mensen gaan er verstandig mee om en stoppen met bijdoseren als ze een beetje aangeschoten zijn (zo gaat het in de realiteit niet altijd maar zo wordt er wel geredeneerd politiek en ook door de producenten. 'Geniet maar drink met mate')

Vergelijk dat eens met bijdoseren van veel illegale drugs. 1 snuifje extra en je gaat als een brandweerman door de bochten
Hm, is dat zo? Heb me toch menigmaal daarop verkeken als ik dacht dat het nog wel prima politiek verantwoord zou zijn om nog één extra duveltje/kasteelbiertje te nemen, maar dat viel dan toch vies tegen.:wink: Laat ik zo zeggen: een speedbom van minimaal 50 mg had me minder gevloerd.

Maar ik snap je punt verder wel hoor. Iemand die een lekker ontspannend glaasje wijn drinkt op de bank voor het slapen gaan heeft toch net een ander doel dan iemand die een pil XTC naar binnen werkt. De intentie is (vaak) anders.
 

Mesh

Belezen gebruiker
Het is denk ik ook wel dat je alcohol kan gebruiken en misbruiken. Alhoewel ik echt geen fan ben van de effecten van alcohol gaat een biertje er altijd goed in, voel je niks van. Lijntje speed gaat er ook wel in, maar dat misbruik je dan weer sneller. (Niks mis mee overigens)

Alcohol is als suiker, gokken, tv, gamen etc. Je kan t gebruiken en misbruiken
 

Rebell

Wijs gebruiker
Blijft bizar om te beseffen dat het gebruik van deze drug sociaal geaccepteerd is, zelfs in de context van ‘ernstige’ formele aangelegenheden, terwijl het effect in principe bij meerdere drankjes heftiger is dan vele andere (hard)drugs waar iedereen steil van achterover slaat als je zegt dat je die wel eens hebt uitgeprobeerd. Ik zou zojuist eens semi-nonchalant een lijntje coke hebben moeten snuiven op die receptie, oeioei, oorlog verzekerd, ik zou vermoedelijk snel met ontslagbrief en wel op straat zijn geflikkerd. Snap werkelijk niet hoe zo’n overduidelijk scheef fenomeen standhoudt in onze maatschappij. Heeft de VVD daar een antwoord op?
Ja dat is ook wat ik eigelijk wou zeggen met deze post.
Er zijn veel leukere drugs dan Alcohol en waar het bij het uitgaansleven leven ook veel leuker is wanneer mensen zich niet klem zuipen. Maar andere dingen doen.
Maar dat dit maatschappelijk geaccepteerd is.

Ben gek op rode wijn.
Maar alcohol blijft onder aan het lijstje.
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
^ Hangt een beetje af wat je onder het uitgaansleven schaart toch? Alcohol is geschikt voor alle sociale settings maar overduidelijk geschikter op een terrasje dan in de club.

Hm, is dat zo?
In theorie wel! In het echt raak je natuurlijk overmoedig en giet je nog drie duvel je keelgat in.

Lekker.

De intentie is (vaak) anders.
Over de intentie had ik het nog niet perse gehad, alleen over het geleidelijk verloop van alcohol met mate. :) Maar intentie speelt ook zeker mee met de legale status. Net als historie.
 

DaveHagen

Experimenterende gebruiker
Het minst leuk zal ik het niet zo snel geven, wat ik het wel kan geven is dat als je een paar flesjes of glaasjes op hebt, probeer het voor jezelf en een ander gezellig te houden, zo vermijd je ruzies. En een kater hoef je niet te krijgen als je tussendoor (en daarvoor en ook daarna) goed eet
 

De Dunne

DF-koning
Voordat ik ooit “echte” drugs had leren kennen of had gebruikt dronk ik wel. Weekends dan en toen ik jong was elk weekend teveel. Regelmatig zo lam als een kanarie.
Nu ik andere middeltjes heb ontdekt vind ik alcohol echt niks meer aan. Ik drink echt heel af en toe een biertje of iets anders zwak alcoholisch. Echt meer dan 1 drankje doe ik eigenlijk maar 1 x per jaar. In de feestweek hier. Maar echt bezopen ben ik zeker al 15 jaar niet meer geweest.
Als je zoals ik zelden drinkt (vaak maaaaanden 0,0) kun je er ook niet tegen. Heel snel al teveel op en de katers zijn niet te doen... Dagen lang last van een kater. En een rot kater! Veel rottiger dan van de meeste (andere) drugs. Beroerd, misselijk, koppijn, diaree, moe, duf. Nou dat heb ik er niet voor over meer.
Dus ja, ik vind alcohol ook de minst leuke drug!
 
Laatst bewerkt:

ATGC

Belezen gebruiker
De hypocrisie van de maatschappij mbt alcohol in contrast met andere drugs is groot. Alcohol is geaccepteerd maar heeft een hele rits ongewenste effecten:

- bewezen carcinogeen en neurotoxisch
- significante kans op verslaving
- gebruikers "redosen" tot ze naar huis gaan of in slaap vallen of vervelend worden
- herinneringen aan de ervaring worden bij hoge consumptie onderdrukt

En toch drink ik :upsidedown:
 

Lytje pole

Bewuste gebruiker
De hypocrisie van de maatschappij mbt alcohol in contrast met andere drugs is groot. Alcohol is geaccepteerd maar heeft een hele rits ongewenste effecten:

- bewezen carcinogeen en neurotoxisch
- significante kans op verslaving
- gebruikers "redosen" tot ze naar huis gaan of in slaap vallen of vervelend worden
- herinneringen aan de ervaring worden bij hoge consumptie onderdrukt

En toch drink ik :upsidedown:
Het is een erg sociale drug. Ik kan ook erg genieten van een borreltje met een hapje voor het avondeten.
 

Rebell

Wijs gebruiker
Ik ga nu meestal naar feestjes waar iedereen water drinkt en cola.
Mensen zijn liever voor elkaar.
Intense gesprekken met onbekende.
Gekke situaties.
Daarom leveren die techno feestjes maar weinig op bij de bar omdat iedereen zijn eigen drugs mee heeft, tenzij je ballonetjes verkoopt :tearsofjoy:

Dan ga ik naar zo'n R&B party waar mensen allemaal hun eigen tafel hebben met flessen sterke drank. Is er altijd gezeik en ruzie in de tent om een meisje of eigelijk helemaal niks! Gewoon teveel gezopen.

Ik hou niet meer van feesten waar iedereen alleen maar aan het zuipen is.
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Ik ben het er helemaal mee eens dat alcohol een hard-drug is. Alcohol is namelijk gevaarlijker, verslavender en schadelijker voor de maatschappij dan de meeste "drugs". Toch vind ik een drankje op zijn tijd best lekker en gezellig. Alcohol heeft een aantal voordelen... het smaakt goed, het effect is sociaal (in bepertke dosis) en het is sociaal geaccepteerd. De eerste twee van deze voordelen hebben echt met alcohol te maken, de laatste heeft te maken met het onzinnige taboe dat nog steeds op andere drugs rust.
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Ik ben het er helemaal mee eens dat alcohol een hard-drug is. Alcohol is namelijk gevaarlijker, verslavender en schadelijker voor de maatschappij dan de meeste "drugs". Toch vind ik een drankje op zijn tijd best lekker en gezellig. Alcohol heeft een aantal voordelen... het smaakt goed, het effect is sociaal (in bepertke dosis) en het is sociaal geaccepteerd. De eerste twee van deze voordelen hebben echt met alcohol te maken, de laatste heeft te maken met het onzinnige taboe dat nog steeds op andere drugs rust.
P.S. Ik denk dat als we als "drugsliefhebbers" drugs willen destigmatiseren en de algemene bevolking willen informeren over verantwoord drugsgebruik we alcohol niet helemaal moeten verguisen. We kunnen beter gewoon aangeven dat de meeste drugs minder schadelijk en verslavend zijn.
 

Malafide

Experimenterende gebruiker
De keren dat ik een kater heb gehad zijn echt maximaal op 2 handen te tellen. Op de een of andere manier ben ik katerproof, het maakt echt niet uit hoeveel ik drink een kater komt er bijna nooit.
 

Stailoz

Experimenterende gebruiker
P.S. Ik denk dat als we als "drugsliefhebbers" drugs willen destigmatiseren en de algemene bevolking willen informeren over verantwoord drugsgebruik we alcohol niet helemaal moeten verguisen. We kunnen beter gewoon aangeven dat de meeste drugs minder schadelijk en verslavend zijn.
Al drink ik zelf helemaal geen alcohol, ben ik het wel met je eens. Alcohol heeft juist bewezen dat ook hardrugs een plek in de samenleving kan hebben. Miljoenen mensen in Nederland gebruiken het, hebben er veel plezier aan en zijn niet verslaafd of miserabel. Het zou zonde zijn als alcohol verboden zou raken en dus dit pleziertje ontnomen zou worden van al die mensen. Net zoals het zonde is dat andere drugs ontnomen word van zoveel mensen.
 

Casaan

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Al drink ik zelf helemaal geen alcohol, ben ik het wel met je eens. Alcohol heeft juist bewezen dat ook hardrugs een plek in de samenleving kan hebben. Miljoenen mensen in Nederland gebruiken het, hebben er veel plezier aan en zijn niet verslaafd of miserabel. Het zou zonde zijn als alcohol verboden zou raken en dus dit pleziertje ontnomen zou worden van al die mensen. Net zoals het zonde is dat andere drugs ontnomen word van zoveel mensen.
Hoezeer je ook gelijk hebt is de sociale acceptatie van alcohol juist het probleem van veel alcoholisten. Afstand nemen van alcohol is vrijwel onmogelijk aangezien je er overal mee geconfronteerd wordt. Sterker nog, het niet drinken van alcohol wordt gezien als niet sociaal. Daar heb je zelf misschien mee te maken als niet drinker, dat je steeds opnieuw moet uitleggen waarom je niet drinkt. Voor een (ex)alcoholist is dit iedere keer een nieuw gevecht tegen zijn verslaving.
 

Stailoz

Experimenterende gebruiker
Hoezeer je ook gelijk hebt is de sociale acceptatie van alcohol juist het probleem van veel alcoholisten. Afstand nemen van alcohol is vrijwel onmogelijk aangezien je er overal mee geconfronteerd wordt. Sterker nog, het niet drinken van alcohol wordt gezien als niet sociaal. Daar heb je zelf misschien mee te maken als niet drinker, dat je steeds opnieuw moet uitleggen waarom je niet drinkt. Voor een (ex)alcoholist is dit iedere keer een nieuw gevecht tegen zijn verslaving.
Ik vind dan ook dat men te ver is gegaan met alcohol. Ik pleit niet als andere hard drugs legaal worden ze gewoon in de supermarkt te koop zullen zijn. Alle hardrugs, net zoals alcohol en sigaretten horen in een speciale winkel thuis waar je alleen naar binnen mag als je ouder dan bijv. 18 bent. Alcohol is inderdaad iets te vrij verkrijgbaar en iets te geaccepteerd. Maar misschien komt dat juist doordat alcohol naast tabak de enige harddrug is die te verkrijgen is, maar zodra de alcoholdrinkers drugs proberen is de hype rondom alcohol volgens mij direct een stuk minder.
 

Generaal_Grafsteen

Experimenterende gebruiker
Ik vind dat alcohol mij op het moment zo doodziek maakt, misselijk, wazig, niet leuk, down, emotioneel. nee dankje, ik hou het maar bij de oppeppers en uppers.
 

Inguz

Experimenterende gebruiker
Ik ben blij dat er tenminste nog een drug is waar niet moeilijk over wordt gedaan.

Dan is alcohol ook nog lekker, in tegenstelling tot de meeste andere drugs.

waar het fout gaat bij sommige mensen is gewoon simpele overdosering. Voor de rest vind ik het allemaal best meevallen, i like my alcohol en heb bijna nooit een kater, en ik heb al helemaal nooit ruzie gehad in het uitgaansleven, zowel onder invloed van alcohol of andere drugs.
Eens. Ik houd van speciaal bier, whisky en een goede rode wijn! Witte wijn vind ik ook erg lekker maar heeft vreemde uitwerking op mij plus de kater ervan is verschrikkelijk.

Twee keer geprobeerd een ruzie te sussen tussen dronken mensen waarbij ik degene was die klappen kreeg :')

Ik ga nu meestal naar feestjes waar iedereen water drinkt en cola.

Mensen zijn liever voor elkaar.

Intense gesprekken met onbekende.

Gekke situaties.

Daarom leveren die techno feestjes maar weinig op bij de bar omdat iedereen zijn eigen drugs mee heeft, tenzij je ballonetjes verkoopt
Ik heb nu twee van dit soort feesten bezocht en dat was idd alleen maar liefde ❤
 

Anunnaki

Bewuste gebruiker
Leuk is het wel, maar te makkelijk om over je limiet te gaan.. tenminste dit is wat ik ervaar, ik lees hier ook dat mensen hier helemaal geen problemen mee hebben.

Als ik uit ga begin ik de avond met een whiskey, dan een biertje en weer een whiskey, zo voort.. Als ik echt geen zin heb om dronken te worden die avond dan stop ik er al gauw mee, maar als ik eenmaal een beetje aangeschoten ben dan gooi ik het zo naar binnen tot op het punt dat ik zwaar misselijk begin te worden, dan stop ik. Vaak krijg ik dan ook al niks meer bij de plekken waar ik heen ga, dan worden vrienden geinformeerd dat het mijn laatste drankje is en anders moeten zij het opruimen haha. Maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen dan het verstand op dat moment niet meer hebben om er mee op te houden en dan word het gevaarlijk. Ik weet niet zo goed wat ik over alcohol moet denken, of het nou wel of niet legaal moet wezen.

Maar als je echt 1 van de minst leuke drugs wil noemen is het wel Nicotine :wink: weg met die zooi, wereldwijd verbieden en zo snel mogelijk, alleen nog in combinatie met een gram wiet verkopen in de shop. En in clubs mag XTC wel achter de toonbank worden verkocht imo, flesjes water en een pakkie kauwgum erbij.
 

Tevil19

Belezen gebruiker
Alcohol heeft een hoop verpest voor mij. Ik heb grenzen overschreden, verkeerde inschattingen gemaakt, gewond geraakt, geliefden pijn gedaan, mezelf in gevaar gebracht. Over het algemeen lijkt alcohol toch een positief effect te hebben om mensen.

Positieve effecten:
- Ontspanning lichamelijk en geestelijk
- Socialer en geïnteresseerd in anderen

Negatieve effecten:
- Grenzen vervagen (in eerste instantie is dit leuk maar is in feite erg gevaarlijk)
- Uitdroging
- Slechter slapen
- Impotentie/erectieproblemen
- Slechtste seks ooits(uitgedroogd en lichaam totaal niet fit of in staat om zich zo in te spannen)
- Verslechterde algemene fitheid(snel buiten adem bij bijvoorbeeld rennen of traplopen)
- Kankerverwekkend en neurotoxisch
- Duizelig en/of misselijk
- Gevoel dat de wereld draait
- Verminderde concentratie
- Verschrikkelijk slecht en gestrest gevoel de dag erna
- Slaapverlamming
- Stinkt
- Agressief en geweldadig
- Onlogische gedachten

Je zou wel kunnen zeggen dat ik geen voorstander ben van alcohol .
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Ik kom even op dit topic terug want ik heb in de tussentijd meerdere andere ‘verdovers’ uitgeprobeerd (benzo’s, GHB, oxycodon) en ik moet zeggen: ik vind alcohol eigenlijk toch - als je het niet misbruikt - een van de leukere downers. De rest van de downers eindigt bij mij echt achteraan op de favorietenlijst. Alle negatieve effecten van alcohol zoals hierboven genoemd ken ik helaas ook als de beste, maar treden eigenlijk alleen op wanneer je teveel zuipt, dus in overdosis. Een drug daarop beoordelen is eigenlijk niet eerlijk.

Dus onpopulaire mening in drugsgebruikersland: alcohol = best oké.

Geef wel toe dat het soms wat lastig kan zijn om maat te houden en héél boeiend is het in in de vergelijking met sommige andere drugs gewoon niet. Maar het is wel lekker. :tongueout:
 

Tevil19

Belezen gebruiker
@Roze olifant ik vind benzos en GHB beter dan alcohol. Benzodiazepinen zijn niet echt euforisch maar wel ontspannend en geen kater. GHB wel euforisch, maar erg moeilijk te doseren. Dat is bij alcohol weer iets makkelijker.
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
@Roze olifant ik vind benzos en GHB beter dan alcohol. Benzodiazepinen zijn niet echt euforisch maar wel ontspannend en geen kater. GHB wel euforisch, maar erg moeilijk te doseren. Dat is bij alcohol weer iets makkelijker.
Benzo’s vind ik chill en cosy maar meer op functionele manier, dus om mee te gaan slapen. GHB persoonlijk nog geen euforie op ervaren, maar kan misschien aan de context hebben gelegen. En erg moeilijk doseren inderdaad. Vond het op (te) dronken zijn lijken.
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Dus onpopulaire mening in drugsgebruikersland: alcohol = best oké.
Ik denk dat je echt niet de enige bent op het forum die alcohol kan waarderen hoor. Zelf vind ik alcohol gezellig en lekker! Hetgene waar veel mensen tegen ageren op dit forum is de hypocriete houding waarmee de samenleving tegen alcohol en (andere) drugs aankijkt. Waarbij het negatieve effect van alcohol op gezondheid en maatschappij zwaar wordt onderschat terwijl dat bij andere drugs in de regel zwaar wordt overschat.

Volgens mij kunnen we prima het meten met twee maten ter discussie stellen terwijl we af en toe genieten van een lekker drankje :sunglasses:
 

Tevil19

Belezen gebruiker
Benzo’s vind ik chill en cosy maar meer op functionele manier, dus om mee te gaan slapen. GHB persoonlijk nog geen euforie op ervaren, maar kan misschien aan de context hebben gelegen. En erg moeilijk doseren inderdaad. Vond het op (te) dronken zijn lijken.

Ja precies, benzo's zijn functioneler en hebben weinig recreatieve doeleinden voor mij.

Hm het kan zijn dat je te weinig GHB op had. De dosering tussen helemaal euforisch voelen en out gaat is klein. Heb vaker gehad dat ik me helemaal geweldig voelde en kort daarna out ging. Nu weet ik het ook, als dat euforisch gevoel heel erg aanwezig is, ik rustig ergens moet gaan zitten of liggen want de kans bestaat dat ik out zal gaan.

Maar goed on topic:

Ik drink tegenwoordig geen alcohol meer. Dat komt ook doordat ik nu voor GHB kies en daarbij niet ga drinken.

Overigens heb ik ook dat als ik met alcohol drinken vroegtijdig stop (heel vroegtijdig op een feest rond 8 uur) dan begint het allemaal uit te werken rond 11 uur en dan voel ik me vaak ook al slecht, in de zin van beetje gestrest en ongemakkelijk in mijn vel en geen houding weten te geven. Dat heb ik na twee biertjes al. Iemand anders die dat ervaart?
 

Mesh

Belezen gebruiker
Hm het kan zijn dat je te weinig GHB op had. De dosering tussen helemaal euforisch voelen en out gaat is klein. Heb vaker gehad dat ik me helemaal geweldig voelde en kort daarna out ging. Nu weet ik het ook, als dat euforisch gevoel heel erg aanwezig is, ik rustig ergens moet gaan zitten of

Overigens heb ik ook dat als ik met alcohol drinken vroegtijdig stop (heel vroegtijdig op een feest rond 8 uur) dan begint het allemaal uit te werken rond 11 uur en dan voel ik me vaak ook al slecht, in de zin van beetje gestrest en ongemakkelijk in mijn vel en geen houding weten te geven. Dat heb ik na twee biertjes al. Iemand anders die dat ervaart?
Dit is opzich wel logisch, je lichaam krijgt best een klap als drugs uitwerken en in mijn ervaring is alcohol hier het meeste rotte in. (Overgeven, in slaap vallen, agressie)

Ieder lichaam gaat hier anders mee om.

Offtopic: Euforisch van ghb? Ik voel juist meestal weinig emotie op ghb, combineer je t dan met iets anders?
 

Tevil19

Belezen gebruiker
Dit is opzich wel logisch, je lichaam krijgt best een klap als drugs uitwerken en in mijn ervaring is alcohol hier het meeste rotte in. (Overgeven, in slaap vallen, agressie)

Ieder lichaam gaat hier anders mee om.

Offtopic: Euforisch van ghb? Ik voel juist meestal weinig emotie op ghb, combineer je t dan met iets anders?

Ja, klopt meestal speed ervoor. Dat is nogal een euforische drug natuurlijk. Dat zal het vast erger maken, maar ook zonder speed voel ik me zoals gezegd aangeschoten, beetje sloom maar ook mdma-achtig met tintelingen en warm gevoel.
 

Mesh

Belezen gebruiker
Ja, klopt meestal speed ervoor. Dat is nogal een euforische drug natuurlijk. Dat zal het vast erger maken, maar ook zonder speed voel ik me zoals gezegd aangeschoten, beetje sloom maar ook mdma-achtig met tintelingen en warm gevoel.
Speed en ghb is een gouden combi, dan snap ik t wel. Pas wel op, want ik ervaar die als extreem verslavend
 

Rebell

Wijs gebruiker
Alle negatieve effecten van alcohol zoals hierboven genoemd ken ik helaas ook als de beste, maar treden eigenlijk alleen op wanneer je teveel zuipt, dus in overdosis. Een drug daarop beoordelen is eigenlijk niet eerlijk.
Dat is dus het probleem als je uit gaat ga je niet 2 biertjes drinken.
Dan ga je snel doorzuipen omdat het gezellig is. Iemand komt met een rondje en hoppa je hebt er al weer 1 teveel op.
Misbruik van alcohol is iets wat het meest gebeurd en bij andere drugs doseer je meestal wel naar weten.
 

Rebell

Wijs gebruiker
GHB persoonlijk nog geen euforie op ervaren, maar kan misschien aan de context hebben gelegen.
Ghb is te vergelijken met MDMA als je het goed gebruikt.
Je hebt dan alleen dat lekkere gevoel van MDMA zonder dat je knetter hard gaat maar alleen dat liefde gevoel en je lekker voelen.

De eerste paar keer dat ik GHB deed ging alles draaien alsof ik dronken was.
Dus dat klopt wel wat je zegt het is even wennen.
 

Mesh

Belezen gebruiker
Ghb is te vergelijken met MDMA als je het goed gebruikt.
Je hebt dan alleen dat lekkere gevoel van MDMA zonder dat je knetter hard gaat maar alleen dat liefde gevoel en je lekker voelen.

De eerste paar keer dat ik GHB deed ging alles draaien alsof ik dronken was.
Dus dat klopt wel wat je zegt het is even wennen.
''Als je het goed gebruikt" .. bedoel je dan setting of hoeveelheid?
 

Rebell

Wijs gebruiker
De juiste dosering dat je lekker in je roest blijft, de liefdes roest van MDMA.
De setting maakt bij GHB geen moer uit jij bent sws goed. Het is totaal niet zoals met LSD of dat soort dingen te vergelijken.
Als ik op een after ben waar iedereen maar bezig is met die coke en de setting niet leuk is ben ik wel goed. En vaak bied ik mensen wat MDMA aan of GHB en verander de hele sfeer zoals ik afgelopen weekend had gedaan.

Iedereen was op de coke en wou maar meer en meer maar toen ik de fles ghb op tafel gooide (om maar zo te zeggen) werd de sfeer anders en mensen stopte met dat paranoia gedoe om coke.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan