• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Alcoholverslaving bestrijden met MDMA

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
https://www.demorgen.be/tech-wetenschap/mdma-kan-alcoholisme-bestrijden-zeggen-onderzoekers~b793cbe75/Wetenschap

MDMA kan alcoholisme bestrijden, zeggen onderzoekers


Beeld Photo News

Alcoholverslaving behandelen met het gebruik van een andere drug? Volgens een eerste studie is het veilig én effectief om met de synthetische drug MDMA alcoholisme te bestrijden.


JC - 19 augustus 2019, 20:10

Artsen in Bristol testen of enkele doses van de drug, samen met psychotherapie, patiënten kunnen helpen om hun alcoholverslaving te overwinnen. Het gaat pas om een eerste onderzoek, maar de voorlopige resultaten zijn veelbelovend, klinkt het. Op één na zijn de proefpersonen tot dusver niet hervallen en er zijn zo goed als geen fysieke en psychologische bijwerkingen gemeld.

Dat resultaat moet voorzichtig geïnterpreteerd worden. Tot nu toe hebben slechts 11 mensen de veiligheidsstudie afgerond, waarbij ze negen maanden opgevolgd werden. “Eén persoon is hervallen, vijf mensen staan volledig droog, en de anderen hebben een of twee keer alcohol gedronken”, licht psychiater Ben Sessa, die het onderzoek leidde, de resultaten toe.

TRAUMA
Dat MDMA gekozen werd om verslaving te bestrijden, is niet toevallig. De meeste verslavingen berusten op een onderliggend trauma, legt Sessa uit. “MDMA onderdrukt de angstrespons, waardoor je je pijnlijke herinneringen voor de geest kan halen zonder erdoor overweldigd te raken. In combinatie met psychotherapie kan je zo persoonlijke trauma’s aanpakken.”

De eerste fase van de studie moest aantonen dat de therapie veilig is. Verder onderzoek, waarbij de resultaten vergeleken zullen worden met een controlegroep die een placebo krijgt, zal moeten bevestigen of de behandeling werkt.
 
R

Revolutionair

Gast
Hier geloof ik zeker in!
Misschien alleen al omdat mensen dan al inxien dat er een veel betere drugs is dan MDMA.
Samen in combinatie met LSD zouden er nog meer inzichten ontstaan.
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Dat de ene drugsverslaving kan worden overwonnen door er met een andere drug mee te gaan behandelen, dat is toch eigenlijk niks nieuws.
Een heroïne verslaving kan behandeld worden met...methadon.
Dat is óók een opiaat en ook verslavend op zich, op de koop toe...
 

benzzzy

Badass junkie
Dat de ene drugsverslaving kan worden overwonnen door er met een andere drug mee te gaan behandelen, dat is toch eigenlijk niks nieuws.
Een heroïne verslaving kan behandeld worden met...methadon.
Dat is óók een opiaat en ook verslavend op zich, op de koop toe...
Of ibogaine.

MDMA is penicillin for the soul; you don't give up on penicillin when you see what it can do.

-Ann Shulgin
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan