1. Hey Bezoeker! Wil jij kans maken op €100 shoptegoed in de webwinkel van Azarius? Lees in dit topic hoe je met een foto mee kunt met de actie! Deze actie loopt tot en met 30 april, doe vandaag nog mee!
  Ontzet Notitie

Alcoholverslaving vaak makkelijk te verhelpen.

Discussie in 'Alcohol' gestart door someone, 6 sep 2015.

 1. someone

  someone Belezen gebruiker

  Vanwege de een of andere reden doet baclofen bij alcoholontwenning en terugvalpreventie maar nauwelijks haar intrede, dit terwijl er in, bijvoorbeeld Frankrijk, al ontzettend goede resultaten mee worden geboekt. Zie:

  http://nulpromille.nl/pompen-verzuipen/

  Het wordt hier tegengehouden met het excuus dat de langetermijngevolgen van hoog gedoseerde baclofen nog niet bekend zijn. Dit terwijl men weet dat de gevolgen van alcoholmisbruik vaak funest en/of fataal aflopen, en dit terwijl men niet eens gebonden is aan een blijvend hoog baclofengebruik. Na de ontwenning is het afbouwen van baclofen naar een onderhoudsdosering van 50-100mg vaak voldoende om een terugval te voorkomen (terugvalpreventie),(zie Ameisen), en heeft baclofen bij deze dosering bewezen een volstrekt onschuldig middel te zijn met weinig tot geen bijwerkingen.

  Het nalaten c.q. weigeren een alcoholist een behandeling met baclofen voor te stellen mag dan op zijn minst onethisch genoemd worden, en volgens mijzelf lijkt het meer op zakkenvullerij van de verslavingsinstanties zelf. Men weet immers dat 9 van de 10 alcoholisten uiteindelijk terug zal vallen, daar waar met baclofen 65% geheel van de alcohol af kan blijven en nog eens 15% in bescheiden mate blijft drinken, dus een 80% van de alcoholverslaafden is dankzij dit middel gered.

  Hoe lang pikken wij dit hier nog?

  http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/424 ... erslaving_
   
 2. leipebaviaan

  leipebaviaan Wijs gebruiker

  Werd baclofen ook niet voorgeschreven bij ontwenning van GHB?
   
 3. someone

  someone Belezen gebruiker

  Klopt.
  Ik ben zelf d.m.v. baclofen van gbl (ghb) afgekickt.
  Onderaan het verhaal van pompen of verzuipen vind je de link naar mijn verhaal en interview bij 1Vandaag.
   
 4. Snowblind

  Snowblind Belezen gebruiker

  Echt een goed plan: de ene verslaving voor de andere inruilen.
   
 5. MeejheM

  MeejheM Badass junkie

  baclofen heeft 0,0 recreatieve waarde, tenzij je bij een verhoging een paar dagen spontaan in slaap kan vallen als je ff zit, leuk vind. afbouwen is goed te doen, en er hoeft geen andere medicatie bij acute onthouding of afbouwen gebruikt te worden, al raad men acute onthouding af ivm kans op het ontdekken dat je toch epileptisch was.
   
 6. missPanda

  missPanda Newbie

  Ik heb ook veel goede verhalen gehoord en gelezen over baclofen. Echt erg dat t zo weinig wordt voorgeschreven omdat andere middelen meer geld opleveren.

  Ik ben ook wel erg benieuwd naar dit middel. Maar denk dat ik niet verslaafd genoeg ben om er baat bij te hebben. Is toch een middel dat je echt moet opbouwen en strikt gebruiken elke dag, en wat je weer moet afbouwen. dat schrikt me wel af. Ik ben pas afgekickt van de alprazolam en heb me toen voorgenomen nooit meer lichamelijk afhankelijk te worden van enig middel.

  Maar voor mensen die echt verslaafd zijn aan alcohol lijkt baclofen me een goed alternatief. Kunnen we een campagne opzetten om het middel te promoten en zorgen dat er meer onderzoek naar wordt gedaan?
   
 7. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator

  Te laat daar wordt het ook voor voorgeschreven en ook bij mensen met een GHB verslaving.
  Check wiki :smile:
   
 8. missPanda

  missPanda Newbie

  Daar las ik juist dat grote organisaties als het Jellinek het nog niet willen voorschrijven?
   

Deel Deze Pagina