Info Algemene informatie over wiet

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

Tijdloos

DF-koning
Tripreporter
Dacht misschien is het handig.

Wat is Wiet
Wiet is een softdrug, bereid uit fijngehakte vrouwelijke bloemen, knoppen en zaden van de hennepplant. De hennepplant is beter bekend als de Cannabis sativa. De Cannabis Sativa is een eenjarige netelachtige plant in de hennepfamilie. Niet alle hennep planten hebben een geestveruimende werking, Als men het over hennep heeft gaat het doorgaans over de niet geestveruimende soort. Gaat het wel om de geestveruimende plant dan spreekt met meestal over Cannabis of marijuana.

De werkzame stoffen in wiet noemt men Cannabinoiden, er zijn veel verschillende soorten cannabinoinden de bekendste zijn, tetrahydrocannabinol, cannabinol, cannabidiol, cannabinolidic acid, cannabigerol, en cannabichromene. Delta-9-tetrahydrocannabinol wordt gezien als de belangrijkste actieve stof voor het geestveruimende effect, Delta-9-tetrahydrocannabinol is beter bekend als THC. Hoe hoger het percentage THC des te sterker is het effect van de wiet merkbaar. De Cannabinoiden (CBD) beinvloeden de werking van de THC.


Hasj en wiet komen van de vrouwelijke hennepplant. Op de bloemtoppen en de bovenste bladeren van de hennepplant zitten kleine harskliertjes. Dit zijn een soort haartjes die hars afscheiden. Als je naar de bloemtoppen kijkt kun je die haartjes zien. De hars heeft als functie het aantrekken van stuifmeel. De hars bevat de THC. THC is de werkzame stof van hasj en wiet.De plant begint pas écht met het produceren van hars als de planten al zo'n 4/5 weken in bloei staan. Na ongeveer 2 weken is de plant klaar voor het ontvangen van stuifmeel.


Wiet
Wiet of marihuana is niets anders dan de gedroogde verkruimelde bloemtoppen en bladeren van de hennepplant.

Het ziet er uit als gedroogde bloemtopjes en varieert in kleur van grijsgroen tot groenbruin. Voor de sterkte van wiet maakt het uit of je alleen het bovenste gedeelte van de plant neemt of ook het middelste deel.

Hasj
Hasj is eigenlijk de zuivere hars. Bij de productie van hasj moet men de hars van de bloemtoppen scheiden. Dat doet men door de plant te drogen en te koelen. Daarna gaat men de plant zeven. De fijne harskorrels vallen dan door de zeef heen.

Dat zeven kan men nog enige keren herhalen. Vervolgens perst men het poeder. Dat kan met de hand of met een hulpmiddel zoals een fles of een pers.
Bij het persen komt er olie vrij die er voor zorgt dat het poeder aan elkaar blijft kleven. Er ontstaat dan een bruin plakje. En dat is de hasj. Er zijn meerdere/talloze manieren om hasj te maken zie google :)

Oorspronkelijk kwam hennep voor in West- en Centraal-Azië maar hij groeit nu bijna overal.

Geschiedenis van Cannabis

Cannabis wordt al eeuwen gebruikt, de vroegste bewijzen hiervoor zijn gevonden in china. 6000 jaar voor de geboorte van christus werden cannabiszaden al gebruikt als consumptie. Later werdt de hennep gebruikt in textiel en in 2700 vc is het eerste gebruik van de medicinale werking van cannabis terug gevonden.

Ook de Romeinen en Grieken waren op de hoogte van de werking van cannabis en gebruikten het als medicijn. In West-Europese landen werd cannabis in de Middeleeuwen vooral gebruikt voor het maken van touw, kleren en als windkering.

In de Verenigde Staten beleefde cannabis gebruik een belangrijke opleving gedurende het verbod op alcohol in de jaren twintig. In de jaren zestig werd cannabis een onderdeel van de "flowerpower" beweging en begon een groot deel van de jongeren uit alle lagen van de bevolking in de Verenigde Staten en Europa het te gebruiken.

Al in de 19 eeuw werdt in de nederlandse apotheken extracten van cannabis verkocht. Het geneesmiddel stond bekend onder de naam Extractum Cannabis indicae en werd toegepast bij toevallen, astma, krampen slaapstoornissen en migraine. Doordat er andere geneesmiddelen kwamen die beter waren is cannabis verdwenen uit de apotheek. Begin van de 21 ste kwam cannabis als geneesmiddel weer terug in de apotheek. Echter omdat de cannabis die verkocht wordt in Coffeeshops goedkoper en beter werkt is het product later weer verdwenen.

In 1972 verscheen de eerste coffeeshop in Nederland. Dit was Mellow Yellow aan de Weesperzijde 53 in Amsterdam. De coffeeshop zat in een gekraakt pand. De krakers dronken vaak een kopje koffie of thee en blowden gezamenlijk. Toen er steeds meer vrienden kwamen, kwamen Wernard Bruining en zijn kraakvrienden op het idee om een theehuis te beginnen. Dat kon, want er was toen geen vergunning nodig voor een theehuis. Er was toen wel veel handel over straat of via disco ‘s, maar er waren alleen coffeeshops voor bepaalde mensen onder elkaar. Dit was de eerste openbare coffeeshop. Een boek waarin je veel over de geschiedenis van cannabis kunt lezen is geschreven door Hans van Scharen, de Cannabisconnectie, uitgeverij Hadewijch (isbn 90 5240 387 2).

Soorten wiet

Medicinale cannabis
Behalve als drug zijn er in toenemende mate claims dat cannabis ook kan helpen tegen bepaalde aandoeningen.

Reden voor het ministerie van VWS om onderzoek hiernaar te stimuleren. Zij richtte in 2000 het Bureau Medicinale Cannabis (BMD) op. In september 2003 werd het mogelijk om cannabis voor bepaalde aandoeningen op doktersrecept via de apotheek te verkrijgen. Nederland is het eerste land waar dat kan.

De productie en levering van cannabis vindt onder verantwoordelijkheid van het BMC plaats. Aanvankelijk wees het BMD twee telers aan. Inmiddels is er daar nog een van over. De medicinale cannabis wordt Cannabis flos genoemd


Het geslacht Cannabis telt drie soorten, namelijk: Cannabis sativa, Cannabis indica en Cannabis ruderalis.
Ze verschillen qua groeiplaats, eigenschappen van de vruchtjes en de structuur. Ook ontstonden per soort, overal waar hennep werd ingevoerd, aan het klimaat aangepaste typen en allerlei kruisingen doordat kwekers de goede eigenschappen van verschillende soorten proberen te combineren. De twee belangrijkste hoofdsoorten zijn de Sativa en de Indica.

De Cannabis Sativa is een lange plant, deze kan 3 tot 4 meter hoog worden. De bladen zijn lang, dun en licht groen. De cannabis sativa bloemen zijn lang en dun en worden rood naarmate ze ouder worden in een warme omgeving. In koudere klimaten kan dit meer paars worden. De Cannabis Sativa plant ruikt zoet en fruitig en de rook is meestal mild. Het effect van de Sativa is meer energiek (high).

De Cannabis Indica komt veel voor in het midden oosten zoals in India ,Afghanistan en Pakistan. Het is een korte en stevige plant meestal wordt deze tussen de 1 en 2 meter hoog en zijn bladeren zijn kort en breed. De bladeren zijn meestal donker groen soms zelfs wat paars als ze volgroeid zijn. Het is een sterk ruikende plant met een doordringende geur. De rook is dik en heeft een sterke smaak wanneer deze geïnhaleerd wordt. De Indica wordt vaak gebruikt voor het maken van Hash. Het effect van de Indica is ontspannend (stoned).

Hennep

Hennep is de verzamel naam voor de planten die behoren tot hennepfamilie, Als we over hennep praten dan bedoelen we de groep planten welke niet gebruikt wordt voor zijn geestverruimende effecten maar de plant welke minder dan 1% THC bevat en voor talloze doeleinden wordt gebruikt.

Hennep is, zeker in vergelijking met katoen en wol, een milieuvriendelijk product. De plant groeit gemakkelijk zonder kunstmest en heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig tegen onkruid en schimmels vanwege het dichte bladerdek. Het diepgaande wortelsysteem verbetert de kwaliteit van de grond.


Effecten van wiet

De effecten van wiet kunnen per persoon verschillen, de volgende factoren hebben invloed op de effecten van wiet:

- Manier van inname (eten, roken, vaporiseren)
- De hoeveelheid wiet
- De sterkte van de wiet
- Het karakter van de persoon
- Het gewicht van de persoon
- De ervaringen met wiet/drugs van de Persoon

De volgende effecten worden vaak geconstateerd:

- Vrolijk, Zorgeloos, ontspannnen.
- Verandering waarneming, kleuren worden intenser, muziek mooier.
- Verandering van gevoel voor tijd en ruimte.
- Prikkeling fantasie.
- Concentreren gaat moeilijker.
- Geheugen. Dingen die net gebeurd zijn, vergeet je soms.
- bij hoge dosis: in zichzelf gekeerd, tripeffecten, misselijk.
- Verhoging hartslag, hartkloppingen (vooral de eerste keren)
- Eetlust neemt toe, vooral voor zoetigheid.
- Verslapping spieren. Hierdoor voelen ledematen zwaar aan.
- Daling bloeddruk. Vooral als je ineens gaat staan.
- Droge mond.
- Iets rood doorlopen ogen.


De sterkte van wiet

De sterkte van wiet wordt bepaalt door het percentage THC. Het gemiddelde percentage THC in de wiet van de nederlandse Coffeeshops in het jaar 2006 was 17,7 Procent. Volgens het trimbus instituut is het percentage de laatste drie jaar stabiel gebleven.

Het onderzoek naar het THC-gehalte in cannabis is inmiddels voor de zevende keer uitgevoerd. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat de sterkte van buitenlandse wiet sinds de start van het onderzoek niet is veranderd. Gemiddeld bevat geïmporteerde wiet iets meer dan 5% THC.

Heel anders is het gesteld met Nederlandse wiet (nederwiet). In de periode 1999-2004 viel een sterke stijging te constateren: van gemiddeld 8,6% in 1999 tot iets meer dan 20% eind 2004. Meer dan een verdubbeling. Maar sinds 2005 is de groei eruit en lijkt het THC-gehalte zich te stabiliseren rond de 17,5%. meer info op http://www.trimbos.nl

Het THC gehalte kan dus per soort nogal verschillen, over het algemeen zijn duurdere soorten sterker. Ook staan de witte soorten wiet bekend als sterke wiet maar andere soorten kunnen zeker net zo sterk zijn.

Kan geen nieuwere vinden op het moment. (klik eigenschappen afbeelding tonen voor complete plaatje..)
Boek genaamd: THC- concentratie in wiet, nederwiet en hasj in Nederlandse coffeeshops 2009 - 2010

De Wet

De Nederlandse wet maakt een onderscheid tussen drugs met een groot risico (harddrugs) en de hennepproducten hasj en wiet (softdrugs).

De wet maakt ook onderscheid tussen bezit en teelt voor eigen gebruik (tot 5 gram en minder dan 5 planten) en bezit en teelt voor de handel.

Handel en bedrijfsmatige teelt worden door de politie actief opgespoord en bestraft. Bezit en teelt voor eigen gebruik heeft MEESTAL geen gevolgen. Wel kunnen de hasj en wiet in beslag genomen worden, mensen die met een minimum van 1 plant, en een maximum van 5 planten toch een proces verbaal kregen met daarbij behorende boetes/straf van circa 500 euro betalen+bepaald bedrag als bekeuring.Wat uiteraard erg ligt aan het aantal planten.
Alle personen waarbij het ontdekt werd kregen die bekeuring ook.
Dank aan Peptalk
In december 2008 heeft het Gerechtshof Den Bosch een uitspraak gedaan die duidelijkheid geeft over hoeveel hennepplanten iemand mag kweken zonder gevaar te lopen voor vervolging.

In de betreffende zaak was de verdachte gedagvaard voor het telen dan wel aanwezig hebben van 6712 gram hennep. Uit het onderzoek ter terechtzitting bleek echter dat al deze hennep afkomstig was van een vijftal planten die de verdachte buiten haar woonwagen had staan.

In de ‘Aanwijzing Opiumwet’ van het Openbaar Ministerie staat dat bij teelt van maximaal 5 wietplanten wordt aangenomen dat er geen sprake is van bedrijfsmatige teelt. Er volgt dan een politiesepot, op voorwaarde dat de verdachte afstand doet van de hennepplanten.

Het Gerechtshof heeft geconstateerd dat er in de richtlijnen van het OM geen verdere details worden gegeven over de maximaal toegestane omvang van de hennepplanten of de daarvan te verwachten oogst. De burger mag er dus op vertrouwen dat hij voor het telen of aanwezig hebben van maximaal 5 planten, niet zal worden vervolgd. Ongeacht de omvang en de opbrengst van de planten.

Omdat de Officier van Justitie de verdachte - in strijd met deze richtlijnen - tóch had vervolgd, is het openbaar ministerie niet-ontvankelijk verklaard. De Officier van Justitie had niet het recht de verdachte te vervolgen.

De uitspraak is opmerkelijk omdat deze haaks staat op de wetgeving die zegt dat iemand maar 30 gram hennep aanwezig mag hebben. Volgens het Gerechtshof mag dat veel meer zijn, mits het maar afkomstig is van maximaal 5 planten en de verdachte afstand heeft gedaan van die planten.

Let op: het hebben van maximaal 5 hennepplanten is door deze uitspraak nog steeds strafbaar. Er zal echter niet mogen worden vervolgd.
Bron Ook meer informatie erover met reacties hier
Ja 5 wietplantjes kunnen 5 struiken worden. :sunglasses: Dit geval had hij zoiezo te veel in dit voorbeeld hierboven.

In Nederland mogen hasj en wiet in coffeeshops verkocht worden. In een stad of dorp kunnen de burgemeester, de hoofdcommissaris van politie en de plaatselijke officier van justitie besluiten om een coffeeshop te gedogen als ze zich aan bepaalde voorwaarden houden.

Een belangrijk voordeel van het Nederlandse coffeeshopbeleid is dat de verkoop van harddrugs op heel andere plekken plaatsvindt. Jongeren komen daardoor in coffeeshops niet met harddrugs in aanraking.

In het buitenland gelden vaak andere regels. Daar kan het bezit van een kleine hoeveelheid hasj of wiet al tot jarenlange gevangenisstraf leiden.


Feiten over wiet

- Er is nog nooit iemand doodgegaan aan wiet
- Wiet is niet lichamelijk verslavend
- Wiet kan geestelijk verslavend zijn
- Het THC gehalte is sinds 2004 niet meer gestegen
- 3% van de bevolking van 12 jaar en ouder heeft afgelopen maand geblowd
-Volgens de schatting van het Nederlands Instituut voor Alcohol en Drugs (NIAD) in Utrecht, zijn er in Nederland 675.000 gebruikers (die het regelmatig gebruiken) van cannabis
- Cannabis heeft geen blijvende invloed op de werking van de hersenen en deze raken ook niet beschadigd, echter er zijn veel onderzoeken die dit tegenspreken. Dus is nog niet met zekerheid te zeggen zover ik weet.
- Cannabis wordt al eeuwen lang gebruikt als medicijn
- Sinds 2003 is het mogelijk om op doktersrecept cannabis te krijgen bij de apotheker
Volgens een enquête van het NIPO uit 1991 heeft 12% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder wel eens cannabis gebruikt. Uit een enquête van het NIAD die in 1992 onder schoolgaande jeugd in de leeftijd 10-18 werd gehouden, kwam naar voren dat 12% wel eens cannabis had gebruikt.

Bronnen: Advocatenkantoor Breukelen, Jellinek, Trimbos,Uit je bol, Wietinfo, Wiki, Google voor afbeeldingen.

gebruik is op eigen risico uiteraard, geniet met mate!
 

edblok2

Bewuste gebruiker
is een geestelijke verslaving niet gewoon een lichamelijke? Als je bijv. stopt en niet kan slapen, zweet, angstig en zwaar onrustig bent (wat veel voorkomt), is dat toch een lichamelijke reactie? Dat zijn dus lichamelijke afkickverschijnselen, veroorzaakt door een lichamelijke verslaving (paniek wanneer er geen wiet is, er niet van kunnen slapen, onrust etc)... :P


Verder een mooie topic! :)
 

Tijdloos

DF-koning
Tripreporter
SmokedOver zei:
Kwil het wel lezen, maar het is zooooo focking lang XD
Is het ook haha, wou een mooi compleet topic ervan maken, maar word snel te lang vaak :wink:
@Edblok2
Ja denk dat het op hetzelfde neerkomt inderdaad zoals je het formuleert. Maar ben slechts iemand die teveel heeft gelezen over van alles/ervaring, ben benieuwd of iemand dat weet als feit. Maar lijkt er wel op zo in mijn ogen.
Peace!
 

fly--

Bewuste gebruiker
Bedankt voor de informatie,
Vind het altijd wel interessant om zulk soort dingen te lezen (:

25tolife zei:
@Edblok2
Ja denk dat het op hetzelfde neerkomt inderdaad zoals je het formuleert. Maar ben slechts iemand die teveel heeft gelezen over van alles/ervaring, ben benieuwd of iemand dat weet als feit. Maar lijkt er wel op zo in mijn ogen.
Peace!

Ik meende dat wiet ook lichtelijk lichamelijk verslavend is.
als je stopt kun je idd last krijgen van zweten en gebrek aan eetlust. [misschien nog wel meer maar dat weet ik niet]
Deze gevolgen zijn niet heel heftig en duren niet zo lang, maar een paar dagen, dus valt het opzich nog mee [ten opzichte van andere drugsverslavingen]
Maar deze gevolgen kunnen ook komen door de geestelijke verslaving, iemand die bijv. depressief is kan ook een gebrek aan eetlust hebben.

Ik kan het dus niet met 100% zekerheid zeggen.
Maar ik dacht het wel.
 

PepTalk

Badass junkie
Emeritus Mod
fly-- zei:
als je stopt kun je idd last krijgen van zweten en gebrek aan eetlust. [misschien nog wel meer maar dat weet ik niet]
Deze gevolgen zijn niet heel heftig en duren niet zo lang, maar een paar dagen, dus valt het opzich nog mee [ten opzichte van andere drugsverslavingen]
Maar deze gevolgen kunnen ook komen door de geestelijke verslaving, iemand die bijv. depressief is kan ook een gebrek aan eetlust hebben.

Zoals je zelf al zegt: eetlust kan bij andere psychische aandoeningen ook voorkomen.
Hoewel sommige afkickverschijnselen lichamelijk lijken te zijn (zoals zweten of niet kunnen slapen etc.) worden ze allemaal veroorzaakt door mentale afhankelijkheid.

Wanneer je cold turkey stopt, zijn er geen medische maatregelen nodig om je lichaam in stand te houden. Je lichaam heeft THC dus niet nodig om te functioneren, en is daarom niet afhankelijk.
Wanneer je lichaam niet afhankelijk is, is het dus ook niet lichamelijk verslavend.

Een herojunk, alcoholist of GHB verslaafde zal moeten afkicken (afhankelijk van ernst van de verslaving) onder medische begeleiding omdat het afkicken lichamelijk erg zwaar en gevaarlijk kan zijn. Iemand verslaafd aan heroïne heeft het geestelijk nodig, maar ook het lichaam is afhankelijk geworden en zal stoppen met functioneren (sommige organen) wanneer er geen heroine meer word toegedient.

En daarom is wiet niet lichamelijk verslavend.

Uiteraard kunnen die lichamelijke trekjes wel meehelpen aan een geestelijke verslaving, bijv. eetlust.
Ik vind de avondmaaltijd stukken minder aantrekkelijk zonder jointje ervoor, en zal de avondmaaltijd dus ook altijd uitstellen tot die joint gerookt is.
 

willemv

Wijs gebruiker
Tripreporter
PepTalk zei:
fly-- zei:
als je stopt kun je idd last krijgen van zweten en gebrek aan eetlust. [misschien nog wel meer maar dat weet ik niet]
Deze gevolgen zijn niet heel heftig en duren niet zo lang, maar een paar dagen, dus valt het opzich nog mee [ten opzichte van andere drugsverslavingen]
Maar deze gevolgen kunnen ook komen door de geestelijke verslaving, iemand die bijv. depressief is kan ook een gebrek aan eetlust hebben.

Zoals je zelf al zegt: eetlust kan bij andere psychische aandoeningen ook voorkomen.
Hoewel sommige afkickverschijnselen lichamelijk lijken te zijn (zoals zweten of niet kunnen slapen etc.) worden ze allemaal veroorzaakt door mentale afhankelijkheid.

Wanneer je cold turkey stopt, zijn er geen medische maatregelen nodig om je lichaam in stand te houden. Je lichaam heeft THC dus niet nodig om te functioneren, en is daarom niet afhankelijk.
Wanneer je lichaam niet afhankelijk is, is het dus ook niet lichamelijk verslavend.

Een herojunk, alcoholist of GHB verslaafde zal moeten afkicken (afhankelijk van ernst van de verslaving) onder medische begeleiding omdat het afkicken lichamelijk erg zwaar en gevaarlijk kan zijn. Iemand verslaafd aan heroïne heeft het geestelijk nodig, maar ook het lichaam is afhankelijk geworden en zal stoppen met functioneren (sommige organen) wanneer er geen heroine meer word toegedient.

En daarom is wiet niet lichamelijk verslavend.

Uiteraard kunnen die lichamelijke trekjes wel meehelpen aan een geestelijke verslaving, bijv. eetlust.
Ik vind de avondmaaltijd stukken minder aantrekkelijk zonder jointje ervoor, en zal de avondmaaltijd dus ook altijd uitstellen tot die joint gerookt is.


Weet je normaal zou ik na zoveel informatie zeggen het zal wel niet maar ik heb een paar keer jongens meegemaakt die lichamelijk verslaafd waren aan wiet. Bij het staken kregen ze hevige ontwenningsverschijnselen, braken, lusteloosheid, zeer agressief, zweten, bleek, trillen en de klachten die niet zichtbaar waren of besproken werden. Blowde ze weer dan was het weer goed heb het niet vaak gezien 2 keer maar dat was wel menens.
 

fly--

Bewuste gebruiker
willemvaag zei:
PepTalk zei:
fly-- zei:
als je stopt kun je idd last krijgen van zweten en gebrek aan eetlust. [misschien nog wel meer maar dat weet ik niet]
Deze gevolgen zijn niet heel heftig en duren niet zo lang, maar een paar dagen, dus valt het opzich nog mee [ten opzichte van andere drugsverslavingen]
Maar deze gevolgen kunnen ook komen door de geestelijke verslaving, iemand die bijv. depressief is kan ook een gebrek aan eetlust hebben.

Zoals je zelf al zegt: eetlust kan bij andere psychische aandoeningen ook voorkomen.
Hoewel sommige afkickverschijnselen lichamelijk lijken te zijn (zoals zweten of niet kunnen slapen etc.) worden ze allemaal veroorzaakt door mentale afhankelijkheid.

Wanneer je cold turkey stopt, zijn er geen medische maatregelen nodig om je lichaam in stand te houden. Je lichaam heeft THC dus niet nodig om te functioneren, en is daarom niet afhankelijk.
Wanneer je lichaam niet afhankelijk is, is het dus ook niet lichamelijk verslavend.

Een herojunk, alcoholist of GHB verslaafde zal moeten afkicken (afhankelijk van ernst van de verslaving) onder medische begeleiding omdat het afkicken lichamelijk erg zwaar en gevaarlijk kan zijn. Iemand verslaafd aan heroïne heeft het geestelijk nodig, maar ook het lichaam is afhankelijk geworden en zal stoppen met functioneren (sommige organen) wanneer er geen heroine meer word toegedient.

En daarom is wiet niet lichamelijk verslavend.

Uiteraard kunnen die lichamelijke trekjes wel meehelpen aan een geestelijke verslaving, bijv. eetlust.
Ik vind de avondmaaltijd stukken minder aantrekkelijk zonder jointje ervoor, en zal de avondmaaltijd dus ook altijd uitstellen tot die joint gerookt is.


Weet je normaal zou ik na zoveel informatie zeggen het zal wel niet maar ik heb een paar keer jongens meegemaakt die lichamelijk verslaafd waren aan wiet. Bij het staken kregen ze hevige ontwenningsverschijnselen, braken, lusteloosheid, zeer agressief, zweten, bleek, trillen en de klachten die niet zichtbaar waren of besproken werden. Blowde ze weer dan was het weer goed heb het niet vaak gezien 2 keer maar dat was wel menens.

Ja maar dit kunnen ook weer symptomen zijn van een psychische verslaving.
Dat trillen heb ik ook wel eens last van als ik niet/weinig blow, maar dat kan ook weer geestelijk zijn. Omdat wiet zorgt voor ontspanning, en als je dan niet blowt dan kan het zijn dat je je gespannen voelt, en daarom gaat trillen.
Het ligt trouwens wel dicht tegen elkaar merk ik nu, het trillen [lichamelijk] komt [denk ik] wel doordat je gespannen bent [geestelijk].

Maar goed, verder weet ik het ook niet precies.
De mensen die beweren dat wiet wel lichamelijk verslavend is, die zeggen dat het lichtelijk lichamelijk verslavend is, en dat ze afkickverschijnselen maar een paar dagen duren en niet zo heftig zijn.
Dus stel dat het lichamelijk ook verslavend is, dan is het niet heel erg.
 

willemv

Wijs gebruiker
Tripreporter
Dat is het ook niet maar duidelijkheid in iets is altijd fijn, zelf als ik niet blow tril ik ook en ben ik opgefokt maar dat is niet echt lichamelijk. Hoe meer ik over lichamelijke en geestelijke verslavingen nadenk hoe onduidelijker het wordt voor mezelf. Speed als voorbeeld is alleen geestelijk verslavend maar als je stopt slaap je een paar dagen veel, eet je meer en dat zijn lichamelijk dingen. Maar het lichaam protesteert niet als je daarmee stopt en als je lichaam protesteert of niet kan functioneren zonder dat is het een lichamelijke verslaving. Blowen zit vor mij op het randje van wel of niet lichamelijk verslavend. Als ik het gebruik zou staken krijg ik wel wat last en op één of andere manier zit ik al 10 minuten hierover na te denken.

Weet zelf ook niet in hoeverre die jongens er echt lichamelijk aan verslaafd waren. Ze werden wel helemaal gek als ze niet konden roken en ziek maar het kan ook psychofobische pijn zijn. Iemand beeld zich in heel ziek te worden en die wordt het op den duur, sommige mensen die denken zichzelf ziek. Misschien dat dit er ook in meespeelt, ook al weet ik niet zeker of dat ook van toepassing is op een verslaving. En ik begin een beetje radeloos te worden omdat het nu wel een hele onduidelijke zaak is geworden in mijn hoofd.
 

PepTalk

Badass junkie
Emeritus Mod
Onthou gewoon dat bij de ontwenningsverschijnselen bij een wietverslaving vrijwel alle lichamelijke symptomen worden veroorzaakt door de geestelijke afhankelijkheid.

Het is niet levensbedreigend als je er mee stopt, en je kunt (wellicht minder goed) nog steeds functioneren.

Ik lees inderdaad dat bij speed gezegd word dat het geen lichamelijke verslaving veroorzaakt, maar juist daar vind ik die grens een stuk vager.
Wanneer je regelmatig (elke dag) speed gebruikt voor een maand of wat, en je stopt hiermee, dan zul je niet alleen wat meer slapen. Je moet dan slapen, want je kunt vrij weinig anders..Je lichaam moet zich echt herstellen van het tekort aan speed. Het functioneert niet meer (goed) zonder.
 

willemv

Wijs gebruiker
Tripreporter
Ja ik snap wat je bedoelt zelf vind ik het bij speed ook wel twijfelachtig maar weet zelf dat het met speed niet zo is al met heroine of pammetjes. Als je met speed stopt heb je niet direct speed nodig om beter te worden. Weet zelf eerlijk gezegd niet eens waar de grens van lichamelijke verslaving getrokken wordt. Voor mezelf heb ik het gevoel gehad dat speed anders werkt als verslaving. Als je er direct mee stopt dat na een paar dagen gaat het wel weer maar met heroine het tegengestelde na 3 dagen ben je pas op het ziekst. Denk dat het het te maken heeft of je ziek wordt door het middel zelf zoals bij speed en coke, of je wordt ziek door het staken van gebruik van een middel zoals heroine. Het is wel interessant en zeg wat ik zelf denk kan het niet onderbouwen om eerlijk te zijn. Boeiend..
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan