Handboek Alles dat je wilt weten over paddo's!

Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds

Tijdloos

DF-koning
Tripreporter
Alle credits naar Psycho_Chrono geschreven op op 30 mei 2007 14:38

Naar aanleiding van een ander topic op dit forum leek het mij een goed idee eens een soort ‘faq’ samen te stellen over paddo’s. Nou here we go !

Gedroogde paddo’s zijn sterker dan verse paddo’s
Laten we voor eens en altijd dit gerucht de wereld uit helpen. Heb je 50 gram verse paddenstoelen en laat je deze drogen, hou je ongeveer 5 gram gedroogde over, deze 5 gram zijn nooit sterker dan die 50 gram verser. Dit is ook logisch aangezien er niet meer stoffen inkomen middels het droogproces. Heb je 50 gram gedroogde paddo’s en 50 gram verse, zijn die 50 gram gedroogde natuurlijk meer omdat dit in verhouding een halve kilo paddo’s is.

Drogen van paddo's
Paddo's kun je heel makkelijk zelf drogen. Leg ze ergens op een paar vellen keukenpapier, zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken (laat dus ongeveer 1cm tussen de paddo's) en doe er nog wat keukenrol overheen. Ververs het keukenrol om de dag of twee dagen (zelf even inschatten) en zorg ervoor dat je handen schoon zijn als je de paddo's aanraakt. Na een week zijn je paddo's een stuk kleiner en harder. Zijn ze totaal zwart geworden zijn ze rot en heb je waarschijnlijk het keukenrol niet op tijd ververst.
Gedroogde paddo's zijn verboden door de wet, het is dus illegaal om gedroogde paddo's in je bezit te hebben, ook de handel hierin is verboden.

Bewaartijd van paddo's
Paddo's in de ijskast zijn ongeveer 3 à 4 dagen te bewaren.
Paddo's buiten de ijskast zijn 1 à 2 dagen te bewaren (ligt aan de temperatuur)
Gedroogde paddo's zijn maanden houdbaar.

Paddo’s zijn verslavend
Nee, paddo’s zijn lichamelijk niet verslavend. Geestelijk kun je wel heel graag paddo’s willen doen maar je bouwt te snel tolerantie op om nog enig effect te mogen verwachten.

Tolerantie
Tussen alle paddosoorten bestaat een tolerantie. Dit betekend dat je een dag flink kunt trippen, twee dagen later dezelfde (of hogere) dosis neemt maar er niets van merkt. Je kunt de tolerantie omzeilen door ongeveer 2 weken tussen je trips te houden. Soms kun je na 1 week alweer flink trippen, allerbeste is wel om ongeveer een maand te wachten. Er bestaat overigens kruistolerantie tussen paddo’s en LSD.

Bad Trip
Iedereen kan een bad trip krijgen, dit word meestal veroorzaakt door het gebruik van te veel paddo’s of dat je niet lekker in je vel zit. Paddo’s kunnen hevige klappen op je denkwijze uitdelen, het is dus verstandig om goed in je vel te zitten en mentaal sterk te blijven. Meestal komt een bad trip voor als alles te hard gaat, mensen voelen zich dan niet meer op hun gemak en gaan tegenstribbelen, dit is de grootste fout die je kan maken. Laat je gaan, go with the flow en stribbel vooral niet tegen. Het is maar een trip, het gaat ook weer over.

Psychoses
Paddo's veroorzaken geen psychoses maar kunnen deze wel 'triggeren' ofwel losmaken. Als jij gevoelig bent voor psychoses is het niet slim om aan paddo's te beginnen. Psychoses kunnen erfelijk zijn, kijk naar familieleden of die last hebben van psychoses of andere geestelijke aandoeningen.

Set
Mindset, ik zou zeggen dat dat geestesgesteldheid is. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan hoe je je voelt wanneer je wilt trippen, omdat je gevoel doorgaans erg versterkt wordt tijdens een trip. Dus als je je ronduit klote voelt, is de kans groot dat dit zo blijft of verergert gedurende de ervaring. Waar je beter ook over nagedacht kan hebben voordat je paddo's neemt, is je persoonlijke verleden, je psychische bagage. Het zou kunnen dat bepaalde herinneringen uit je verleden onverwacht terugkomen, die je niet kunt verwerken tijdens je trip. Sta er op zijn minst van tevoren bij stil dat deze kans bestaat, en bedenk of je dat risico wilt nemen. Bij voorkeur is er iemand bij je die je kan steunen als dat nodig is.

Setting
besteed aandacht aan de materiële en sociale omgeving waar je wilt trippen. Als je onervaren bent kun je het best kiezen voor een rustige, vertrouwde plek met mensen die je goed kent en met alles bij de hand wat je nodig hebt om je op je gemak te voelen. Denk na over wat je eventueel zou willen doen tijdens een trip, welke muziek je (absoluut niet) wilt horen, wat voor eten en drinken er nodig is, et cetera. Bedenk je dat je waarschijnlijk niet gestoord zult willen worden tijdens de ervaring, bijvoorbeeld door de telefoon (niet dat iedereen zich hier aan stoort, maar ik persoonlijk heb 'm wel liever uit staan).

Verlichting en spiritualiteit
Veel mensen ervaren een trip als iets magisch, iets dat hun leven voorgoed verandert heeft. Soms zorgen paddo's voor een diepe spirituele ervaring, of andere inzichten in bepaalde problemen. Ook zijn er mensen die van bepaalde stoornissen genezen zijn na het gebruik van paddo's.

Leeftijdsgrens Smartshops
In Nederland bestaat er geen wettelijke verplichting om een leeftijdsgrens te hanteren voor Smartshops. De Smartshophouder mag helemaal zelf bepalen of 'ie paddo's aan 12- of 21-jarigen verkoopt. De algemene richtlijn die smartshops zelf hanteren is 16 of 18 jaar. Toch is het niet strafbaar om als minderjarige paddo's te kopen.

Soorten Paddo’s
Hier een lijstje met de meest voorkomende soorten paddo’s. Gerangschikt naar mijn mening van sterkte, beginnend bij de ‘zwakste’ :
Mexicaanse
Thaise
Truffels
Columbiaanse
Golden Teachers
Equadoriaanse
Hawaiiaanse

Let wel op, voor iedereen kan een paddo ervaring anders uitpakken, sommige mensen vinden bijvoorbeeld de columbiaanse oersterk.

Visueel
Vrijwel alle soorten paddo’s zijn bij de juiste dosis visueel, de paddo’s die naar mijn mening het meest visueel zijn zijn de Hawaiiaanse paddo’s. Onder visueel verstaan we geen kabouters en draken maar: verstoringen ; dus dingen een beetje anders zien ze zijn (kleuren, bewegingen van voorwerpen, patronen, dingen die in elkaar overlopen en al bestaande patronen bewegen en worden veel zichtbaarder etc.)

CEV's
CEV's oftewel "closed Eye Visuals" zijn de dingen die je ziet als je je ogen dichtdoet tijdens het trippen. Vaak kun je dan patronen zien met felle kleuren. Veel mensen beweren dat als je je goed focust je werkelijk alles kan zien wat je wilt.

Aantoonbaarheid
Hoe lang blijft het ongeveer aantoonbaar in je urine dat je paddo’s het gegeten ? Ongeveer 24 tot 48 uur, grofweg 2 dagen dus.

Trips versterken
Je kan je trips versterken en verlengen met zogenaamde MAO remmers, dit is bijvoorbeeld pure chocalade of passiebloem. Een MAO remmer zorgt ervoor dat de werkzame stof in paddo’s (Psilocybine, Psilocybe) minder snel in je lichaam word afgebroken. Wees dus voorzichtig met het combineren van paddo’s en MAO remmers.

Hier nog een goede informatie site over MAO remmers:
https://azarius.nl/encyclopedia/18/MAO-remmers/?a=168

Handige links over paddo's:
Paddo's, Onze kleine broeders
Hulpgids
Wikipedia Artikel
Magic mushroom kweeksets bestellen

Zo ik hoop dat er nu een hoop duidelijk is, mocht ik iets over het hoofd gezien hebben of iets beweren dat fout is, hoor ik het graag! :)
 

Tufnut

Badass junkie
Sinds enige tijd is het verboden om paddo's te verkopen in smartshops. Door een maas in de wet mogen truffels (met dezelfde werkzame stof) nog wel verkocht worden.
 

Kokosnoot

Experimenterende gebruiker
Vraagje; als iemand met ADHD paddos of andere tripmiddelen in neemt, kan dit voor ernstige problemen zorgen?
 

PepTalk

Badass junkie
Emeritus Mod
Ja.

Maar net zo goed als bij iemand zonder ADHD.

ADHD werkt eigenlijk heel simpel.
Je hebt een tekort aan dopamine in je hersenen.

Paddos of truffels werken totaal niet in op je dopamine huishouding, dus geen reden voor extra zorgen.

Wel is het zo dat ADHD'ers vaker psychosociale stoornissen (kunnen) ontwikkelen en dat ze een vergrootte kans op verslaving hebben. Dit laatste is bij de meeste tripmiddelen totaal niet van toepassing.
fokker zei:
Maar truffels zijn vies en je kunt er geen soepje van maken...

Waarom zou je er geen soep/thee van kunnen maken?
Kleine stukjes snijden/in de blender gooien en gaan..
 

jam

Bewuste gebruiker
Hoi,
ik heb nog een klein vraagje over het kweken, maar plaats het hier omdat er wel al genoeg topics over bestaan. Ik zou graag binnenkort eens beginnen met een kweeksetje en vervolgens ook een sporenspuit maken, maar op de site mushplanet.nl ziet de " gemakkelijkste" methode er ook niet super gemakkelijk uit, vooral het bereiden van de castinglaag enz vragen blijkbaar best veel ingrediënten. Daarom was mijn vraag of je ook gewoon een goede voedingsbodem kunt kopen die je dan direct in een bakje kan doen en vervolgens met je sporenspuit de sporen in kan injecteren? Iemand die zo een product kent of weet waar je het kan vinden, of bestaat het gewoon niet?
 

PepTalk

Badass junkie
Emeritus Mod
Er zijn verschillende manieren. De een vraagt meer benodigdheden dan de andere. Maar het idee van zelf je kitje maken, is er zelf wat werk in stoppen. Kant en klare bestaan al wel, maar die hebben ze dan ook al voor je gekoloniseerd en wel in een bakkie gestopt.
 

jam

Bewuste gebruiker
maar dus even voor de duidelijkheid, er is niet zoiets als een kant en klare voedingsbodem of potgrond ofzoiets waar ze gewoon in kunnen groeien als je de sporen geïnjecteerd hebt?
 

PepTalk

Badass junkie
Emeritus Mod
Het zijn gewoon hele simpele mixjes zelf maken.
Net als koken vanuit een maggi pakje of melk en suiker in je koffie gooien...

Het medium maken is bij lange na niet het grootste werk, als je daar al omheen wilt: Gewoon niet aan beginnen.
 

jam

Bewuste gebruiker
of heeft er iemand het hier al eens geprobeerd om op deze manier paddestoelen te planten, het lijkt me een heel goede goedkope en nuttige methode. Maar ik weet niet of het ook met de paddo's gaat.
 

Bobsacamano

Badass junkie
Hoe kan je zien dat je paddo's bijna klaar zijn om te oogsten. Ik heb geen idee hoe groot die dingen moeten worden namelijk? De Maten varieren nu van 3 tot 5-6 cm hoog en 1,5 en 2,5 cm dik.

Ook komen er alweer een hoop nieuwe omhoog die nog een stuk kleiner zijn.
 

gebruiker292744

Bewuste gebruiker
Weet iemand misschien of je nog wel truffels als minderjarige kan kopen? Als dat het geval is neem ik nu de eerste trein naar Amsterdam.
 

gebruiker292744

Bewuste gebruiker
Of je besteld ze gewoon online..
Nee joh. Echt verschrikkelijk duur bij de snoepwinkel waar wij langsgaan, 6 gram gedroogde paddo's kostte evenveel als een growkit waar je 500 gram mee oogst. Als je dat droogt hou je nog steeds veel meer over.
Reageer je even op mijn PM?
 

Buu

Wijs gebruiker
Nee joh. Echt verschrikkelijk duur bij de snoepwinkel waar wij langsgaan, 6 gram gedroogde paddo's kostte evenveel als een growkit waar je 500 gram mee oogst. Als je dat droogt hou je nog steeds veel meer over.
Reageer je even op mijn PM?
Heb ik al lang gedaan.
 

Anarcrim

Newbie
Dag mede-psychonauten
Even een vraag over paddos kweken en mycolochische principes.
Je koopt n kit, volgt de gebruiksaanwijzing maar je oogst te laat en dus sporen op je bodem.
Die sporen gaan koloniseren en je krijgt zwarte schimmel
als ik t goed heb gaan die concurreren met de bestaande "status quo"
Wat ik me nou afvraag....
Die bodem is al eens gekoloniseerd door de zelfde soort....... waarom concurreren ?
Door de kolonisatie krijg je geen vruchtvorming...... Waarom niet, de eerste keer gebeurt dat wel ?
Als je de boel nou laat staan zou je toch opnieuw vruchtvorming moeten krijgen....... zo niet, waarom niet ?
En wat zou je kunnen/moeten doen om wel weer vruchtvorming te krijgen ?
 

jam

Bewuste gebruiker
Dag mede-psychonauten
Even een vraag over paddos kweken en mycolochische principes.
Je koopt n kit, volgt de gebruiksaanwijzing maar je oogst te laat en dus sporen op je bodem.
Die sporen gaan koloniseren en je krijgt zwarte schimmel
als ik t goed heb gaan die concurreren met de bestaande "status quo"
Wat ik me nou afvraag....
Die bodem is al eens gekoloniseerd door de zelfde soort....... waarom concurreren ?
Door de kolonisatie krijg je geen vruchtvorming...... Waarom niet, de eerste keer gebeurt dat wel ?
Als je de boel nou laat staan zou je toch opnieuw vruchtvorming moeten krijgen....... zo niet, waarom niet ?
En wat zou je kunnen/moeten doen om wel weer vruchtvorming te krijgen ?

Dag Anacrim



Dit klopt niet volledig, als je te laat wacht met oogsten vallen de sporen van je paddenstoelen, en deze zorgen voor het zwarte poeder dat dan op je kit ligt.
Het zwarte poeder zijn de sporen, maar deze vormen geen zwarte schimmel. De schimmel of het mycelium van de paddo's ziet altijd wit (en dat is bij de meeste paddenstoelen wel zo).
Verder kunnen sporen niet opnieuw uitgroeien tot een mycelium als er al mycelium en vooral geen voeding meer in de kit aanwezig is.
Indien je na je eerste flush de paddo's te lang hebt laten staan en er sporen in je kit liggen, soak je best gewoon de kit opnieuw (24u in water steken) en zet je hem opnieuw in de kweekzak, dan groeien er meestal wel gewoon terug paddo's.
 

Anarcrim

Newbie
Ok thanks Jam,
en dan heb ik nog wat.....
Kun je een mycelium als die voedingsloos is, opbreken en in en verse ongekoloniseerde mycelium
stoppen/mengen/verdelen aangezien je oude mycelium al gekoloniseerd is ?
en
Kun je i.p.v. de growzak een plastic doorschijnende box gebruiken ?
Ik vind de ruimte in die zak wat krapjes en in de box komen ze niet tegen de wand aan ?
En in het geval van die box, zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden ?
( Opbergbox | Action.com )
 

Acoustic

Belezen gebruiker
Ok thanks Jam,
en dan heb ik nog wat.....
Kun je een mycelium als die voedingsloos is, opbreken en in en verse ongekoloniseerde mycelium
stoppen/mengen/verdelen aangezien je oude mycelium al gekoloniseerd is ?
en
Kun je i.p.v. de growzak een plastic doorschijnende box gebruiken ?
Ik vind de ruimte in die zak wat krapjes en in de box komen ze niet tegen de wand aan ?
En in het geval van die box, zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden ?
( Opbergbox | Action.com )
Ik gebruik zelf een kleine kweekkast ipv de zakken die met die setjes worden geleverd, werkt perfect
 

jam

Bewuste gebruiker
Zo een bakje of plastic bak kan inderdaad ook perfect, het is wel belangrijk om er af en toe wat lucht in te laten, of de bak even kort open te doen.
Meestal is 1x dag genoeg.
Om antwoord op je eerdere vraag te geven, je kan mycelium gebruiken om nieuwe voedingsbodems te koloniseren, maar het probleem is dat je dan vaak besmetting met andere schimmels krijgt. Als je echter zelf nieuwe pf tek cakes met bruin rijstmeel maakt of rogge hydrateert en nadien steriliseert is het misschien wel mogelijk. Maar het is gemakkelijk om met sporenspuiten of agar te werken, waar je je dan best nog even voor inleest.
 
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Wietzaadjes, kwaliteit wiet zaden kopen - Gold Seeds
Bovenaan