• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Alternatief voor xtc

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Albertospaghetti

Belezen gebruiker
Hay hay, er is niks zoals xtc. Helaas kun je het maar een keer in de drie maanden gebruiken maar met een reden. Als je andere drugs die in de buurt komen van xtc wilt gebruiken, moet je alsnog je drie maandjes wachten. In principe alles wat op je serotonine werkt kun je wel vergeten. Je zou speed bijvoorbeeld eens kunnen proberen, of wat psychedelica. Succes.
 

Dirkjan

Belezen gebruiker
Hallo! Ik gebruik al een tijdje xtc.
(Enige drugs die ik ooit geprobeerd heb)
Omdat ik dat niet te vaak wil doen ben ik op zoek naar iets vergelijkbaars, wat is jullie ervaring hiermee? Ik hoor het graag!
Er zijn alternatieven voor MDMA, maar deze werken op vergelijkbare manieren. Het zorgt voor een verhoging van bepaalde neurotransmitters in het brein zoals serotonine en dopamine en zorgt ervoor dat deze tijdelijk niet her-opgenomen worden. Dat is nu eenmaal slecht voor je. Zoals men wel eens zegt: "there is no such thing as a free lunch." Met andere woorden, als je gaat knoeien met de chemie in je brein, zal daar altijd een herstel periode van moeten ondergaan. Hoe korter de pauzes en frequenter het gebruik hoe heviger de en langer de katers zullen zijn. Zo is het altijd geweest, en het zal nooit anders zijn.
 
Oké, dat dacht ik inderdaad al.. helaas! Ik weet inderdaad dat er een paar maanden tussen gebruik moet zitten. Speed lijkt mij echt niks moet ik eerlijk zeggen. Ben op zoek naar een beetje chill, ontspannen op xtc vind ik heerlijk namelijk.
 

HierEnDaarEenFuifje

Belezen gebruiker
Helaas is dit iets wat een hoop mensen zoeken, waaronder ik. Wen eraan om het speciaal te houden, zorg voor pauzes die lang genoeg zijn en je leert xtc vanzelf te waarderen voor die paar keer per jaar!

Speed is inderdaad een optie. Je zou 2-CB op lage dosering kunnen proberen. Ga er in ieder geval van uit dat er niets zoals xtc is wat je vaker zou kunnen gebruiken zonder je hersenen te frituren en behoud van effect.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan