1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Angstig/teveel nadenken na het roken van wiet

Discussie in 'De coffeeshop' gestart door XTStino, 12 jun 2019.

Tags:
Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
 1. XTStino

  XTStino Newbie

  Hallo iedereen, ik ben een jongen van 17 jaar, rond de 1.80m lang en weeg 57kg.

  De eerste keer dat ik een joint heb gerookt was op mijn eind 14e, en heb het daarna eigenlijk een hele tijd niet meer gedaan.
  Toen ik 16 was en in mijn examenjaar zat rookte ik zo af en toe nog wel eens een jointje in het weekend.
  Nadat ik geslaagd was, had ik een lange vakantie waar ik en mijn vrienden veel avonden gingen blowen en heb daar heel veel plezier in gehad. De vakantie ging voorbij en ik ging weer meer bezig met school en zo ging ik alleen nog in het weekend roken zoals eerst.
  Probleem is dat elke keer als ik nu een joint rook ik erg angstig wordt en veel ga stressen over wat andere mensen bijvoorbeeld over mij denken. Voorbeelden die langs gaan in mijn gedachten zijn dan: "Was dat raar wat ik net zei?", "Zit ik wel op een goede manier", "Dat meisje denkt sowieso raar over mij" en veel meer. Ook gaan mijn sociale skills daardoor omlaag, omdat ik continu aan het opletten ben of ik niks raars zeg. Wat me ook opvalt is dat ik erg ga trillen.
  Ik dacht zelf eerst dat het lag aan de mensen waarmee ik ging blowen, maar toen ik het weer ging oppakken met één van mijn beste vrienden gebeurde precies hetzelfde.
  Ik heb het nu al weer zo vaak geprobeerd, dat ik me haast niet meer kan herinneren hoe wiet eerst op een positieve manier voor mij werkte.
  Ik zou toch graag willen dat ik kan zorgen dat het goede effect weer terug komt.
   
 2. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  Wiet versterkt je gemoedstoestand van het moment.

  Waarschijnlijk heb je een wat mindere ervaring gehad met wiet, en ga je nu onbewust stressen als je blowt en wordt dat uitvergroot. Kan ook zijn dat je met een beginnende angststoornis zit die dus wordt uitvergroot als je blowt, al dan niet getriggerd door blowen. Of er is iets gebeurd wat je zelfvertrouwen heeft aangetast en wordt uitvergroot na wietgebruik. In die hoek moet je het in ieder geval gaan zoeken.

  Tja, je niet druk maken en gewoon schijt hebben aan wat anderen van je denken is de oplossing, maar dat heb je niet helemaal in de hand want een gedeelte is onbewust en heb je zo goed als geen invloed op.

  Succes met het weer vinden van positieve blowervaring.
   
 3. XTStino

  XTStino Newbie

  Dankjewel voor je reactie.
  Heb je nog tips over hoe ik kan regelen dat ik schijt aan andermans mening over mij kan krijgen.
  Ik denk zelf namelijk dat mijn zelfvertrouwen is aangetast een tijd geleden en zou dat graag willen oplossen.
   
  acht.zes vindt dit leuk.
 4. Eve's drop

  Eve's drop Experimenterende gebruiker

  Embrace yourself!!


  Probeer je niet van de wijs te brengen over wat menschen van je denken! En wat 8.6 zegt is uiteraard zo klaar als een klontje en hierbij ook te zoeken in je onzekerheid die je hebt over hoe mensen over je denken!

  Who cares dude! Iedereen is mooi en heeft recht op een mooi bestaan. We worden teveel omringd met artificial perfection en daarbij verliezen we ons eigen zelfverzekerdheid... probeer maar eens dat gevoel los te laten wat mensen van je denken en vanzelf dunt het vaste kliekje uit en blijft de echte klik met de juiste personen die bij je passen zodat jij jezelf kunt zijn in vol ornaat!
   
  Mindless en acht.zes vinden dit leuk.
 5. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  @XTStino
  Poeh, daar zeg je me wat.

  Ik denk dat een positieve instelling naar jezelf en anderen toe wel kan meewerken, geef jezelf bijvoorbeeld een schouderklopje als je iets goed gedaan hebt, en zie dingen die fout gaan als een ervaring waar je van kan leren bijvoorbeeld. Dan stijgt je eigenwaarde en daarmee ook je zelfvertrouwen. Dat soort dingen. Zo had ik bijvoorbeeld altijd de neiging om complimenten te bagatelliseren tot een wijs iemand mij vertelde dat dit niet goed voor je zelfvertrouwen was en je juist blij moest zijn met een compliment. Ook kleine details als recht lopen en naar voren kijken in plaats van gebogen naar de grond kijken bijvoorbeeld. En als je lekker in je vel zit, probeer dat uit te stralen, groet mensen op straat en maak een praatje met de cassiere of iemand die achter je staat in de rij bij de kassa.
  Wat @Eve's drop óok al zegt, niet iedereen past bij je, sommige mensen vreten energie en halen je alleen maar naar beneden terwijl anderen met wie je een klik hebt je juist energie geven, misschien is het wel tijd om bepaalde mensen in je leven wat meer op afstand te houden en de banden aan te halen met hen die je wel liggen.

  Er zijn wel boeken vol met dat soort hulpmiddelen en handvaten en als je googled op zelfvertrouwen verbeteren zal je ook wel wat goeie tips vinden denk ik.

  Succes in ieder geval!
   
  Eve's drop en Mindless vinden dit leuk.
 6. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  Ik heb in mijn leven veel geworsteld met dit zelfde (geven om wat anderen van mij denken). Zoals je zelf ook weet is het niet altijd zo makkelijk als 'gewoon niet geven om wat anderen van je denken'. Aan de ene kant wel, maar toch ook weer niet (je weet vast wat ik bedoel).

  Iets wat echt goed helpt, is je realiseren dat anderen niet geven om wat jij doet. Niet echt. Mensen lopen niet rond denkend aan jou en wat er mis met je is. Omdat ze het te druk met zichzelf hebben. Waarom? Omdat we dat zelf ook doen. Als ik bijvoorbeeld een rare snuiter op straat zie, dan denk ik daar wat van en daarna vergeet ik dat. Omdat het me niet interesseert. Andersom is dat hetzelfde. Iedereen is in hoofdzaak alleen met zichzelf bezig.

  Iedereen zal een oordeel hebben over een ander, positief of negatief. Daar doe je niets aan. Maar het zijn voornamelijk wijzelf die onszelf blijven veroordelen. Waarom? Omdat we geven om wat we van onszelf denken. En als we denken dat om positief over onszelf te kunnen denken, eerst anderen positief over ons moeten denken, dan saboteren we onszelf. Fuck it wat anderen over ons denken. De enige wiens acceptatie je nodig hebt, is jezelf.

  Maar als je wat vastzit in zo'n negatief zelfbeeld, dan kan dit alles wel wat oefening vereisen. Tenminste, dat is mijn ervaring hiermee. Blijf er naar terugkomen.
   
 7. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  Check ook deze relevante en briljante video hierover:

   
 8. XTStino

  XTStino Newbie

  Heel erg bedankt voor de reactie's!
  Ik ga de tips van jullie is proberen en kijken of dat gaat werken.
  Als ik een joint heb gerookt heb ik ook inderdaad het gevoel alsof iedereen op mij let, ik ga in mijn hoofd houden dat dit eigenlijk helemaal niet waar is.

  Ik laat jullie weten hoe het is gegaan,
   
 9. Undercover Buster

  Undercover Buster Bewuste gebruiker

  Niets ter minachting naar alle andere reacties hoor, heb ze ook niet echt gelezen.
  Maar wat ik zo lees in jouw topic en vraag,
  Dan denk ik meteen van waarom zou je blowen?
  Waarom wil je dat?

  Hoe ik het zo even vluchtig lees op de vroege ochtend heb ik het idee dat blowen jouw niet een goed bevoel geeft?
  Het brengt je niets positiefs?

  Waarom zou je dan blowen?
  Het is de bedoeling dat je het leuk vind, maar dat is bij jouw niet het geval toch?

  Dus waarom zou je dan blowen? Nuchter heb je het voor zover ik het zie meer naar je zin?
  Dan heb je niet die gedachtens? Of wel?

  Ik probeer het te begrijpen maar ik snap niet goed waarom je zou willen blowen als het je geen goed gevoel geeft?
   
 10. Eve's drop

  Eve's drop Experimenterende gebruiker

  In het kort.

  Hij vond het erg leuk in de beginfase en wilde dat gevoel weer oprakelen maar krijgt er nu paranoïde gevoelens van en vraagt hier of daar mee om te gaan is.

  Hij heeft daar wat handvaten voor gekregen en geeft het nog een kans en werkt dat niet dan zal hij er absoluut niet mee doorgaan. Maar na een keer een vervelend bij-effect van het blowen hoef je natuurlijk niet direct de handdoek in de ring te gooien en zeker niet wanneer je er in het begin leuke ervaringen mee hebt gehad toch?
   
  Undercover Buster vindt dit leuk.
 11. XTStino

  XTStino Newbie

  Blowen heeft mij een tijd terug hele goede ervaringen gegeven en heb daar nog steeds goede herinneringen aan.

  Ik denk in het algemeen al veel na, maar niet op een mate dat het mij stoort in het dagelijks leven, als ik nu een joint rook is dat wel het geval.
  Het zou gewoon mooi zijn als ik dat oude gevoel weer terug zou kunnen krijgen.
   
 12. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  Het is een veelvoorkomend iets. Mensen gebruiken een tijd probleemloos wiet, maar krijgen dan ineens paranoia klachten tijdens gebruik.

  Heb het ook een tijdje ervaren, maar dat kwam voornamelijk door een bad trip op LSD (+ wiet). Door mijn angsten te confronteren (nuchter, gaan zitten en voelen wat er in mij omgaat, zo'n half jaar lang), is die paranoia helemaal weggegaan. Ik denk dat wiet psychedelische kwaliteiten heeft, waardoor het dingen in ons omhoog haalt die we normaliter min of meer succesvol weten te onderdrukken. Kan het zijn dat er dingen spelen die je onderdrukt? Want dat onderdrukken werkt dus niet als je aan middelen gaat die in mindere of meerdere mate psychedelisch werken.

  Edit:

  Om hier nog aan toe te voegen. Ik denk dat je met regelmatig wietgebruik sowieso dingen gaat onderdrukken. Zelfs met 1x per week. In plaats van te voelen wat er in je om gaat, heb je bijvoorbeeld wekelijks je relax avondje waarop je al je wekelijkse stress, alle dingen die je dan even niet wilt voelen onder een comfortabel zacht dekentje schuift en daar op gaat liggen. Kun je nagaan wat dagelijks wiet gebruiken dan doet. Onderschat niet hoe je jezelf kunt opzadelen met een hoop ongemakkelijke gevoelens die net onder de oppervlakte liggen, maar zeker niet verdwenen zijn. Vandaar ook dat ik (onder andere) om deze reden een paar maanden geleden ben gestopt met wiet om mezelf niet die mogelijkheid meer te geven om dat te doen. Denk dat het voornamelijk ook hierom is waarom mensen na een tijd van wietgebruik pas deze klachten ondervinden. De onderdrukte shit moet eerst opbouwen, voordat het echt naar buiten moet komen. En wiet is een beetje een aparte categorie drugs. Het is een downer (het aspect dat ervoor zorgt dat je dingen kunt onderdrukken), kan ook een upper zijn en is daarnaast vaak ook nog licht psychedelisch...
   
  Laatst bewerkt: 17 jun 2019 om 15:48
 13. Woezoe

  Woezoe Belezen gebruiker

  Is typische wiet paranoia. Heb ik vrij vaak en dat betekent dat je gewoon in de verkeerde setting zit.
   
Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
Changes GGS Verslavingszorg
Laden...