1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Heb jij ook een vraag over drugs?

  Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

  Heb je een vraag? Stel deze hier!

  Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week Antwoord 2011/6: Cocaïne valt niet meer lekker

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 11 feb 2011.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Vraag:
  Antwoord:
  Helaas hebben we hier geen duidelijke verklaring voor. Dat jouw cocaïne steeds van dezelfde persoon is gekomen zegt helemaal niets over de samenstelling ervan. Hier kan dus ook een oorzaak liggen, maar waarschijnlijk is een van onderstaande punten:

  1. Op het moment dat je gebruikte zat je niet lekker in je vel waardoor het niet zo lekker viel. Doordat je na die keer er rekening mee hield dat het weer niet lekker zou kunnen vallen is dat ook gebeurd. Het vervelende effect is dus eigenlijk een self-fulfilling prophecy geworden.

  2. Misschien zit je de laatste maanden sowieso minder goed in je vel. Of slik je medicijnen die invloed hebben op je dopaminerge systeem. Hierdoor kan dopamine, de belangrijkste stof in de hersenen bij de werking van cocaïne, zijn werk minder goed doen.

  3. Als je nog niet lang cocaïne gebruikt, kan je veel effect ervaring doordat het middel nieuw voor je is. De opwinding van het gebruik versterkt het effect van de coke dan. als je vaker cocaïne gebruikt zou het ook zo kunnen zijn dat je op een bepaald moment de effecten voor jezelf overschat of idealiseert. Op het moment dat je dan ook daadwerkelijk gaat gebruiken kan het alleen maar tegenvallen.

  We hebben deze vraag ook aan een externe deskundige voorgelegd. Als hier nog meer uitkomt zullen we het toevoegen aan dit antwoord.
   
 2. Cosmic Controler

  Cosmic Controler Bewuste gebruiker

  het perfecte moment om te stoppen tog ?
   
 3. LadySky

  LadySky Newbie

  je haalt de woorden uit me mond!
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Antwoord 2011 Cocaïne
 1. Drugs Infolijn
  Reacties:
  0
  Weergaven:
  19.968
 2. Drugs Infolijn
  Reacties:
  27
  Weergaven:
  28.066
 3. Drugs Infolijn
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  16.927
 4. Drugs Infolijn
  Reacties:
  18
  Weergaven:
  21.768
 5. Drugs Infolijn
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  15.972