1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Heb jij ook een vraag over drugs?

  Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

  Heb je een vraag? Stel deze hier!

  Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week Antwoord laag of geen libido bij opiaten

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 4 jan 2012.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Vraag:

  Antwoord:

  Er is wetenschappelijk bewijs dat opiaten bij bijna iedereen libidoverlagend werken, o.a door verlaging van testosteronspiegels bij mannen. Ook wordt de werking van testosteron verminderd door opiaten. Er is ook wetenschappelijk statistisch bewijs dat het libido zich eigenlijk (zo goed als) altijd herstelt na sterke vermindering of stoppen met opiaatgebruik. Dit gaat heel snel, vooral bij mannen. De behoefte aan seks zal in het heftige beginstadium van ontwenning misschien niet zo sterk zijn, maar de fysiologische werking van betrokken organen herstelt wel zeer snel. Bij de een zal het wat sneller gaan dan bij de ander, afhankelijk van gebruik en afbouwsnelheid. Bij een rustige afbouw kun je al na enkele dagen weer gewoon behoefte hebben aan seks en het lichaam zal daar ook , zeker als je niets meer gebruikt, klaar voor zijn.
   
 2. Telefoon

  Telefoon Wijs gebruiker

  als men dan testosteron zou slikken zou het dan weer op pijl komen?
  aan gezien dat een Medicijn is en dat kan worden voor geschreven.
   
 3. gastondm

  gastondm Experimenterende gebruiker

  Dat is nu iets waar ik geen probleem mee heb ze :)
  Ik ben al verschillende jaren gebruiker van heroine, maar mijn zin in sex neemt niet af, ik heb er nog altijd evenveel zin in als toen ik nog clean was, en problemen tijdens de sex??
  Ik denk niet dat ik het een probleem kan noemen, maar een voordeel :P
  Het enige dat er bij mij is, dat het langer duurt voor ik klaarkom tijdens de sex, maar ik kom wel.. Dus dat kan je nu niet echt een probleem noemen he :)
  Maar het lukt me keer op keer :P
  Grtz
   
Laden...