1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 2. Heb jij ook een vraag over drugs?

  Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

  Heb je een vraag? Stel deze hier!

  Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week Antwoord: Maagzuurremmers verlengen mdma-trip?

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 5 okt 2011.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Gevalideerde professional Professional

  Vraag:
  Antwoord:

  De maagzuurremmers op de gegeven site (http://www.drugs-forum.com/forum/showth ... p?t=108415) zijn basische stoffen als kalk (calciumcarbonaat) of maagzout (natriumbicarbonaat). Het is niet zo dat deze stoffen het maagzuur neutraliseren zodat er minder XTC oplost (XTC is helemaal opgelost in de maag). Wel is het zo dat door deze stoffen de zuursterkte van de maaginhoud verlaagt (hogere pH). Daardoor kan er al in de maag iets meer XTC worden opgenomen, maar dat is een miniem verschil. Het merendeel wordt gewoon in de dunne darm opgenomen.

  Een heel ander verhaal is dat door deze middelen de urine minder zuur wordt. Daardoor blijft XTC veel langer in het bloed. De halfwaardetijd van XTC (de tijd die nodig is om de helft van de XTC in je bloed af te breken of te verwijderen via de urine) is normaal zo'n 7 uur, maar kan bij een basische urine door bijv natriumbicarbonaat wel oplopen tot 20 uur. Je hebt dan veel langer een werkzame hoeveelheid XTC in je bloed. Overigens dient men voorzichtig te zijn met het gebruik van natriumbicarbonaat. Het kan bij te veel gebruik vervelende gevolgen hebben voor o.a. nieren en de zoutbalans in het bloed.
   
 2. nlmeursnl

  nlmeursnl Newbie

  ik slik maagzuur remmers nexium maar nooit iets van gemerkt dat t langer duurden of t effect meer was
   
 3. Cosmic Controler

  Cosmic Controler Bewuste gebruiker

  weer iets geleerd :wink:
   
 4. straatmadelief

  straatmadelief Belezen gebruiker

  Dus het slikken van een maagzuurremmer verlengt de mdma-trip zonder dat het link is? Waarom wist ik dit niet eerder!
   
 5. straatmadelief

  straatmadelief Belezen gebruiker

  Of is het wel gevaarlijk wegens het verstoren van de nierfunctie en de zoutbalans, omdat xtc dit ook al verstoort? Hoewel ik eerder het idee heb dat xtc de zoutbalans omlaag brengt en een maagzuurremmer omhoog?
  Ik heb het over omeprazol en ranitidine
   
 6. Snowblind

  Snowblind Belezen gebruiker

  Hoe zit het dan met Norrit? Die zwarte koolstofpillen die maag en darmen weer in balans brengen als je last van diaree hebt. Of andere medicamenten die de stoelgang tot rust brengen?
   
 7. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  De drugsinfolijn zegt eigenlijk niks over of het effect nou daadwerkelijk verlengd wordt door maagzuurremmers. Wat ze zeggen is dat de halfwaardetijd verlengt kan worden. Meestal hangt de duur van het effect wel redelijk samen met de halfwaardetijd, echter is het goed je te realiseren dat de halfwaardetijd bij MDMA veel langer is dan het effect. Met andere woorden, er is nog een behoorlijke hoeveelheid MDMA in je lichaam aanwezig terwijl het alweer is uitgewerkt voor je gevoel. Waarschijnlijk komt dit omdat MDMA je serotonine voorraad zo snel leeg trekt, waarna het nog aanwezig is maar niet meer het gewenste effect kan geven. De vraag is dan of je het effect wel significant kunt verlengen met MDMA, of dat het gewoon klaar is na 5 a 6 uur. Ik denk persoonlijk het laatste, ook gezien hoe ineffectief bijdoseren na een tijdje wordt.
   
 8. Medic

  Medic Belezen gebruiker

  Dat is ook een maagzuurremmer, maar deze wordt niet bedoeld, zie bericht van Trimbos.
   
 9. Trinity

  Trinity Belezen gebruiker

  @Psychedelibee: je hebt helemaal gelijk en als je internet afstruint heb je genoeg goede (wetenschappelijke) info die dit bevestigt. XTC werkt omdat het je serotonine-voorraad in je hersenen/cellen versneld leegt. Aangezien serotonine verantwoordelijk is voor een goede stemming geeft een overload door de XTC je dus dat euforische :hearteyes: Hetzelfde gebeurd overigens (maar chemisch/neurologisch ietsje anders) met stoffen als LSD en psilocibine (paddo's).
  Probleem bij XTC is dus dat die voorraad op een gegeven moment gewoon op is... Vandaar dat velen na gebruik ('dinsdagdip') een depri gevoel krijgen :( , want gebrek aan Serotonine maakt je depressief... En... het herstel van je serotonine id hersenen duurt nogal lang. Snel zo'n 3-6 weken, hetgeen maakt dat elke week XTC slikken je steeds minder dat fijne gevoel gaat geven. De 'speed' component in XTC blijf je dan wel nog voelen, waardoor je lekker door kan gaan :rock: Ook bijslikken tijdens een nachtje heeft helemaal geen zin. De hoeveelheid XTC in tegenwoordige pillen is al zo hoog (kwam net een pil tegen van 240 mg! :openmouth: ), dat deze al op een halve dosering je voorraad leegtrekt. Bijslikken maakt dat je alleen maar meer negatieve bij-effecten krijgt, zoals kaak-kramp, kramp in je benen, verhoogde hartslag en dat 'upper' gevoel.
  Mijn ervaring (en advies) zou zijn om nooit meer dan 1 pil per party (uitgaande van dosering rond de 120-140 mg) te gebruiken en deze in kwartjes elke 1,5 uur in te nemen (dus 4x). Dan heb ik zelf de lekkerste trip/avond. Vervolgens minimaal 6-8 weken wachten voor ene volgende ervaring met XTC. Succes! :wave:
   
 10. MeejheM

  MeejheM Badass junkie

  Trinity:

  Waarom 4x een kwart dosis innemen, tegenover 100-120-140mg in 1 keer?

  mijn persoonlijke ervaring is dat je ervaring beter is wanneer je 1 keer goed doseert, dan dat je meerdere doseringen inneemt, om tot een vergelijkbare dosering in totaal te komen?
   
  Dropje vindt dit leuk.
 11. Trinity

  Trinity Belezen gebruiker

  Dank hiervoor! Mss moet ik het toch weer eens gaan proberen. Obv theorie zou het nl in principe niet uit moeten maken. Ik ben ooit begonnen (op advies van mijn zus en zwager) met opbouwen in kwartjes (om te kijken hoe het viel). Die ervaring was super. Tweede keer toen in één keer een pil genomen vlak voor naar binnengaan (rond 22u) en toen was ik er na 3 uur al helemaal uit... Wel bijgeslikt ( 1/2 pil en puur MDMA likjes), deed helemaal niets meer. Had ik wel een baal van :confused: Vandaar terug gegaan op volgende parties naar deze geleidelijke opbouw. Dat gaf weer de ouderwetse 'kick' (hoewel nooit meer zo goed als de eerste :grin: ), voor echt de hele nacht (6-8 uur) en gaf me ook minder bijwerkingen.

  Vandaar dus...
   
Laden...