1. Hey Bezoeker! Wil jij kans maken op €100 shoptegoed in de webwinkel van Azarius? Lees in dit topic hoe je met een foto mee kunt met de actie! Deze actie loopt tot en met 30 april, doe vandaag nog mee!
  Ontzet Notitie

Antwoord week 15 Blindheid en trippen

Discussie in 'Vraag van de week' gestart door Drugs Infolijn, 2 sep 2010.

 1. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Trimbos Instituut Professional

  Vraag:
  Antwoord:
  Het lijkt er op dat een gedeelte van de mensen die blind zijn, inderdaad visuele hallucinaties kunnen krijgen. Waarschijnlijk is daarbij van belang welke aandoening de persoon heeft. Als de blindheid alleen door beschadiging van het oog (netvlies) wordt veroorzaakt, zijn er nog andere functies in de hersenen die de visuele hallucinaties mogelijk kunnen maken. Als de blindheid door een defect in de hersenen wordt veroorzaakt hangt het af van het defect of het mogelijk is.

  Er is in het verleden onderzoek gedaan met LSD bij blinden. Daaruit kwam naar voren dat alleen de mensen die ooit hebben kunnen zien visuele percepties kregen. Overigens rapporteerden de blinde mensen in het onderzoek vaker dan niet-blinden, andere soorten hallucinaties als reuk-, smaak- en gehoorshallucinaties. Dit kan te maken hebben met hun grotere opmerkzaamheid met hun andere zintuigen of doordat deze zintuigen bij hen gevoeliger/ontvankelijker zijn doordat zij daar afhankelijk van zijn in het dagelijks leven.
   
 2. Drugs Infolijn

  Drugs Infolijn Trimbos Instituut Professional

Deel Deze Pagina