1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Fenrir

  Fenrir DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Om een idee te geven van de BDSM-wereld heb ik een aantal posts van mijn favoriete blog over dit onderwerp uitgezocht, en citaten hieruit gebruikt om een korte inleiding te schrijven: de hyperlinks voeren je naar de geciteerde blogposts. (De blog en deze inleiding zijn in het Engels.)

  Onder deze inleiding staan links naar websites met uitleg over belangrijke aspecten van de BDSM-cultuur.

  "Assume there's a bell curve of sexual desire. Where do you fall on that curve?" Kinkyness is varied and complex, and so is the associated culture. "Some people just like to play dominance and/or pain games with their partners; some people are part of The Kink Community."
  "Everyone seems to have a different idea of what BDSM means. A lot of debates about BDSM get stuck because people assume they know the meaning of a physical action. The simplest, and most frustrating, problem is when someone interprets hitting to always mean attacking with anger and intent to harm."
  "Hitting in relationships bothers me." "At some point before he hits you, you have to talk about it. You sit face to face as equals and disclose your kinks like you're working out a takeout order."
  Something like: "I want to be raped. Okay, now, I don't want to be raped by a stranger, they might have diseases or something and they might smell funny and they might not be cute. So it should probably be someone I already know. Someone I'm already sleeping with, really."

  Communication is one of the most important skills you need. In BDSM, consent and negotiation are even more important than in vanilla relationships.
  "The way these things begin is: awkwardly. Sitting down and talking frankly about what you're doing in a relationship is awkward as fuck and I can't really sugarcoat that."
  Despite the community's emphasis on safe, sane and consensual relations, you might still encounter abusive people or sexual predators, just like anywhere else: "Newcomers shouldn't be hearing BDSM is all about consent. Newcomers should be hearing BDSM should be all about consent, but there are a few people here who won't respect that, and we don't know who they are."
  Here are some practical tips on how to get into the scene and what to expect, but also how to keep yourself and others safe and happy. I could quote the whole blog post but I'll just restrict myself to "Trust your gut. If something feels wrong, assume it is."

  After the serious topics that were just discussed I just want to end on this quote, which illustrates how kinky people are, when all's said and done, people: "If there was one fact about BDSM, just one, that I could communicate to the culture at large, it would be this: at just about every BDSM play party I've ever been to, there has been a bowl of M&Ms. We may be freaky perverts, but we still like candy just as much as anyone else."


  Links (allemaal in het Engels)

  Safe, sane and consensual: de belangrijkste regels. (Alle partijen zijn meerderjarig en bij verstand, en stemmen toe met de gekozen activiteit.)
  SSC vs. R.A.C.K.: "risk aware consensual kink", een alternatieve set regels.
  Korte introductie en korte lijst lectuur.
  De psychologie van BDSM vanuit een mentale gezondheidsperspectief
  Machtsverhoudingen en psychologie in BDSM.
  Een filosofisch-psychologische kijk op persoonlijke vrijheid en machtsverhoudingen in BDSM.
  Wat is de rol van macht in BDSM, spiegeling aan maatschappelijke situaties (sexisme, racisme, autoriteiten, ...)
  50 Shades of Grey heeft niets te maken met BDSM-cultuur.
  Dit is een beknopte historie en uitleg van de cultuur.
   
  Lytje pole en NiandraLades vinden dit leuk.
 2. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  'I want to be raped', lol.

  Dat kan niet, want verkrachting is namelijk ongewenst sexueel contact.
   
  Sally Tessio en Fenrir vinden dit leuk.
 3. Fenrir

  Fenrir DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Klopt. Je kunt wel een fantasie hebben en proberen die te vervullen. Het is uiteindelijk een rollenspel, maar de onderliggende psychologische mechanismen kunnen (grotendeels) hetzelfde zijn.
  Daarnaast kun je jezelf ook in een situatie plaatsen die aardig dicht in de buurt komt van the real deal, of waarvan je weet dat hij kan escaleren. Stable parties, om maar iets te noemen :tongueout:
   
 4. Lytje pole

  Lytje pole Bewuste gebruiker

  Zolang Stable parties geen Staple parties zijn ben ik mildly interested in het fenomeen.

  Zelf geen enkele ervaring mee, fysiek of visueel.
   
 5. Fenrir

  Fenrir DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Staple parties?
   
 6. Lytje pole

  Lytje pole Bewuste gebruiker

  Een stomme woordspeling. Verwar het alsjeblieft niet met het niet serieus nemen van je topic. Ik waardeer je bijdrage ten zeerste.

  De links waar je naar verwijst heb ik nog niet bekeken maar zal dit zeker doen. Je openheid is benijdenswaardig. Echt super.
   
  Laatst bewerkt: 26 okt 2018
 7. Fenrir

  Fenrir DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Don't worry, ik hou van woordgrapjes! Ik dacht in dit geval dat Staple party een bestaand fenomeen betrof dat ik niet kende.

  Dank je wel! :) Ik geloof in communicatie en openheid, en zeker op een plek als DF kan je denk ik goed terecht met dit soort zaken.
   
 8. Lytje pole

  Lytje pole Bewuste gebruiker

  Gelukkig! Het is voor mij soms lastig om in te schatten hoe serieus mensen zijn en of ik ongelukkig overkom.

  You’re welcome! :) Openheid en communicatie vind ik ook belangrijk maar is soms lastig haha. DF is een bijzondere plek, voor zover mijn ervaring reikt.
   
  Fenrir vindt dit leuk.
 9. Zweibeiner

  Zweibeiner Bewuste gebruiker

  Voor mijn vriend en mij is bdsm geen lifestyle maar een manier om de seks leuk te maken. Plain seks hebben we eigenlijk alleen onder invloed van mdma en ghb. Ik vond het bedrijven van de liefde met mdma op wel heel erg fijn, puur omdat ik nu eindelijk (voor mijn gevoel dan) eens kon mee maken hoe het is om gewoon de liefde te bedrijven en daar op en top van te genieten. Soms baal ik er wel van dat gewoon de liefde bedrijven moeilijk is voor me. Gewoon genieten van elkaar en liefdevol dicht bij elkaar zijn.

  Inderdaad, het is een rollenspel. Als je dit soort rollenspellen leuk vind dat is het totaal geen moeite om je in te leven en de gevoelens/hormoontjes etc naar boven te halen tijdens het spel. Plus, wij hebben ook attributen die we gebruiken om het zo even net wat meer echt te maken. Soms kruip ik in de rol van het hele bange meisje en de andere keer de rebel die het niet zomaar laat gebeuren. Ik vind het heerlijk om tijdens spel die rushes en stofjes naar boven te halen. Ik voel dan duidelijk een spanning, ik voel dat ik iets aan het doen ben. Ik voel me dan meer levend dan normaal, alsof ik even extra wakker word. Alsof je droomt dat je van een afstapje afstapt maar mist en even een schrik reactie krijgt. Dat herkennen we allemaal wel. Die schrik reactie, die stofjes die los komen duren dan niet een halve seconde maar een uur. Ik vind dat een heerlijk gevoel! Alsof je in een achtbaan zit die omlaag gaat, dat gevoel in je buik, maar dan een uur lang.

  Ik zou zelf niet snel naar party's gaan, dat is geen plek waar ik me op mijn gemak voel. Iets met wildvreemde doen, rape play, zou ik ook niet doen. Ik vind het zeer belangrijk dat ik de dom ken en hem vertrouw. Soms kunnen die spellen best heftig worden en dan moet ik 100% vertrouwen hebben. In mijn fantasie vind ik het wel erg spannend om een vreemde erbij te hebben. Sommige dingen zullen alleen in mijn fantasie blijven waarschijnlijk. Sommige dingen zijn te heftig om in het echt te willen doen.
  Safe, sane, consensual. De heilige woorden van de bdsm wereld.

  In de wereld lopen inderdaad hele lieve mensen rond. Ze zijn heel erg zorgzaam en letten goed op elkaar dat er niks mis kan gaan. Iemand word niet even met touw vastgebonden. Daar zit een techniek achter om ervoor te zorgen dat er geen bloedvaten afgekneld kunnen raken enzo. De dom checkt ook je armen/benen net wat vast zit of er nog bloed doorheen stroomt. Iedere bdsmer die met touw werkt heeft een schaar binnen handbereik liggen zodat een situatie direct beëindigd kan worden.
  Naderhand zijn er inderdaad knuffel sessie's, dan word er veel liefde gegeven aan elkaar en voor elkaar gezorgd. De sub is god, haar/zijn woord is wet. Zegt de sub haar stopwoord en je negeert dat, dan hoef je je gezicht niet meer te laten zien in de bdsm wereld.
  Op het eerste gezicht ziet bdsm er agressief en liefdesloos uit, als je niet bekend bent met het concept dan is het ook niet raar als je denkt dat het dat ook is. Maar dat is zeer zeker niet het geval, misschien komt er wel meer liefde bij kijken dan bij normale seks. Het gaat naar de ene kant extreem maar naar de andere kant ook, het blijft in verhouding.

  Bdsm is heel veel, er zijn heel erg veel type spellen en manieren om bdsm in je leven toe te voegen. Sommige mensen hebben een permanente d/s relatie. Andere alleen tijdens seks, andere alleen voor het weekend. De een kickt op een sub die heel erg submissive is en de ander wil juist graag een rebelse sub. Er zijn latex, leer, lak fetishen maar ook baby, animals, high heels. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het toe voegen in je bdsm spel. Voor ieder wat wils dus. Geen 2 bdsm koppels zijn hetzelfde.

  Wie hier op het forum heeft eigenlijk nog meer een voorkeur voor bdsm? Als je het wil delen natuurlijk. Wat is jouw reden dat bdsm je zo aantrekt. Wat haal je eruit, wat zoek je erin?
   
  NiandraLades en Fenrir vinden dit leuk.
 10. Fenrir

  Fenrir DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Dit was waarschijnlijk al duidelijk: ik dus ook :tongueout:

  Ik heb vooral een hele sterke academische interesse in BDSM. Zoals met zoveel dingen (bijvoorbeeld BDSM, gender en identity, kunst en design, drugs, zelfexpressie, religie, ...) vind ik de onderliggende mechanismen en intrinsieke motivaties van de beoefenaars en voor- en tegenstanders reuze interessant, alsook de technische details. Wat zijn de regels? Wat zijn de gebruikte methodes? Wie doet eraan mee, en waarom? Wat is de geschiedenis ervan, en de toekomst?
  Ik wil weten wat het is en hoe het werkt, hoe mensen het ervaren en ermee omgaan, welke invloed het heeft, en wat de psychologische en sociale oorzaken en gevolgen zijn.

  Een BDSM-relatie heb ik (nog) niet gehad, en ik kan uitstekend de rest van mijn leven zonder de praktische ervaring te hebben. Wel sta ik voor bijna alles open in toekomstige relaties.
  Veel belangrijker vind ik de lessen die ik uit BDSM heb geleerd en nog kan leren: over consent, respect, motivatie, onderhandelingen in relaties, machtsverhoudingen, de definitie van normaal, openstaan voor nieuwe of andere meningen/ervaringen/perspectieven, ...
  Ik denk oprecht dat ik, door mijn vrienden en familieleden die BDSM beoefenen, geleerd heb (alsook door mezelf zeer grondig in te lezen in de scene) hoe ik een opener, begrijpender, minder veroordelend en allround beter persoon kan zijn.
   
  Laatst bewerkt: 1 nov 2018
  Zweibeiner en NiandraLades vinden dit leuk.
 11. NiandraLades

  NiandraLades Bewuste gebruiker Tripreporter

  Ja, ik dus ook. :)

  Van kinds af aan heb ik al onderdanige gevoelens, al wist ik toen nog niet hoe het heette en kwam er nog geen seksualiteit bij kijken. Ik fantaseerde over ontvoerd worden, geslagen worden door gemene mannen, liet mezelf vastbinden aan een boom door andere kinderen etc. Vanaf dat ik 14 was wist ik wel ongeveer dat het BDSM was waar ik van hield en dat gewone seks niks met me deed, maar het duurde een paar jaar voordat ik over de schaamte heen was en echt actief werd. Ik heb meerdere D/s relaties gehad waar ik allemaal met veel plezier en warmte op terug kijk. Ik hou van diep en intens spelen, met pijn en vernedering spelen, angst en mentaal spel, bondage, breathplay, grenzen opzoeken. Maar wel met iemand die ik 100% vertrouw en met wie ik buiten het spel ook op z'n minst een goed vriendschappelijk contact heb. Iemand die snapt dat hij niet moet stoppen met me pijn doen als ik huil of gil (wel als ik mijn stopwoord geef, maar dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan omdat de dominanten waarmee ik heb gespeeld altijd exact aanvoelden tot hoever ze konden gaan), maar die me na het spel wel opvangt en troost en me weer opbouwt.
  Zonder BDSM kan ik niet, het is mijn uitlaatklep en het werkt ook therapeutisch voor me. Na een spel ben ik alle heftige emoties kwijt, ben ik helemaal ontspannen, vrolijk en vrij van stress. Het voelt dan alsof ik de wereld weer aan kan. :) Zelfs drugs geven me niet de high die ik krijg van een goed spel.

  Tegenwoordig heb ik geen D/s relatie meer omdat dat in de praktijk toch moeilijk vol te houden was en we (mijn man en ik) niet helemaal matchen als D en s. Daarom hebben we er nu een andere invulling aangegeven, namelijk dat we allebei op feesten met anderen spelen. Hier zijn we nog onze weg in aan het zoeken. Behalve om te spelen vind ik feesten ook top omdat niemand veroordeelt en je openlijk over je kinks kan praten zonder dat je raar gevonden wordt. Ik heb er al mooie vriendschappen aan overgehouden.

  Zitten er nog meer DF'ers op fetlife? De social media site voor kinksters. Het is een leuke manier om overzicht te krijgen van alle feesten en munches die er in Nederland zijn en het is makkelijk om op deze manier contact te houden met mensen die je daar hebt ontmoet. Maar het is ook erg informatief en er zijn vele discussieplatforms.
   
  Zweibeiner, ZERO- en Fenrir vinden dit leuk.
 12. Fenrir

  Fenrir DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Thanks voor het delen @NiandraLades :)
  Ik zit ook op FetLife maar ik hou mijn social media/forum accounts liever allemaal gescheiden, zelfs de anonieme. Bovendien ben ik al maanden niet meer actief online - afgezien van DF de afgelopen paar weken dan.
   
 13. Lytje pole

  Lytje pole Bewuste gebruiker

  Dat is een enorm breed geformuleerde vraag! Daar is bijna wel een academische studie seksuologie voor nodig, afstudeerrichting BDSM. Maar daarom niet minder interessant, in tegendeel. Hoe verhoudt BDSM zich tot verschillende religies/culturen bijvoorbeeld.

  Nu ik de verschillende verhalen lees komen bij mij eigenlijk direct al vragen op. De hoofdvraag is eigenlijk: het is dus een spel maar je ervaart het als echt. Lastig om voor te stellen als leek.
   
  Fenrir vindt dit leuk.
 14. Fenrir

  Fenrir DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Klopt! Ik benader het ook niet gestructureerd. Meestal is het zo dat ik in een gesprek of bij het lezen van een artikel of blogpost iets tegenkom wat mijn interesse wekt, en dat specifieke element grondig ga bestuderen.

  Mijn kennisgebied is, in bijna al mijn interesses, groot maar incompleet, en volgt geen logisch pad op de reis van onwetendheid naar expertise. Niet de meest efficiënte methode; wel de manier die werkt voor mij en me geboeid houdt.

  Zo vind ik geschiedenis, en dan vooral politiek en oorlog, heel interessant. Vraag me om een beknopt overzicht van de opkomst en val van het Romeinse Rijk en ik kom niet verder dan wat ik op de middelbare school geleerd heb; ik ben echter bijna een expert op het gebied van politiek, strategie, wapentuig en uitrusting, formaties, veldslagen en personen ten tijde van de Tweede Punische Oorlog :rolleyes:

  Argh, zó offtopic. Op mijn eigen topic nota bene. Foei, Fenrir.
   
  Lytje pole vindt dit leuk.
 15. Atwa

  Atwa Experimenterende gebruiker

  Dat zijn juist de topics waar het mag :)
   
  Fenrir vindt dit leuk.
 16. Lytje pole

  Lytje pole Bewuste gebruiker

  Dat herken ik, ik heb ook een brede interesse in van alles. Daarnaast studeer ik ook gestructureerd aan een universiteit.

  Hahaha, ik zal niet doorvragen over de punische oorlogen.
   
  Fenrir vindt dit leuk.
 17. ZERO-

  ZERO- Badass junkie Emeritus Mod

  Jullie zijn wel on fire met deze topics hè.
   
  Twirley Bird en Fenrir vinden dit leuk.
 18. Fenrir

  Fenrir DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  :sweatsmile:

  To be fair, ik heb deze aangemaakt als antwoord op een vraag van @Sally Tessio in een ander topic omdat ik dat topic niet wilde kapen. En hey, drie topics over zo'n omvangrijk onderwerp als seksualiteit valt nog best mee!
   
  ZERO- en Sally Tessio vinden dit leuk.
 19. Ghbeetje

  Ghbeetje Experimenterende gebruiker

  Ik kan me hier helemaal in vinden. Vooral het stukje over dat de mensen juist erg zorgzaam en liefdevol zijn in die wereld. Het zijn echt de mensen die een paar sokken om je voetjes doen als ze zien dat je het koud hebt bij wijze van spreken.

  Zelf ben ik niet bekend met de sub kant, wel met de dom kant. Vooral bondage en kan wel zeggen dat ik door de jaren heen technieken heb kunnen aanleren die als zeer fijn en erotisch kunnen worden ervaren zowel door de sub als door mij.

  Hoe dan ook staat of valt alles met de mindplay die er achter zit en is het niet zo snel iets dat je volledig naar de klote moet gaan beoefenen.
   
  Zweibeiner vindt dit leuk.
Laden...
Vergelijkbare Topics - BDSM
 1. nicolai
  Reacties:
  39
  Weergaven:
  2.149