Beginnen met wiet

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

HierEnDaarEenFuifje

Belezen gebruiker
Hoi allemaal,

Ik, M24, ben sinds een jaartje of 2 rustig aan wat aan het experimenteren met o.a truffels/2cb/paddo's/LSD. De laatste maanden hebben truffels extra mijn aandacht getrokken en vind ik het een hele interessante gebeurtenis. Hoe gek misschien voor sommige, had ik tot op heden nog nooit wiet gerookt o.i.d.

Nu heb ik afgelopen zaterdag getript op truffels (15g Cosmic connectors) wat helaas tegenviel, maar rookte ik er voor het eerst een jointje bij. Dit voelde fijn en maakten de effecten wat leuker. Ook zie ik steeds meer om me heen dat mensen wiet roken na het gebruik van XTC en nog een hele hoop andere drugs. Ik zit al een tijdje te twijfelen om samen met mijn vriendin af en toe eens een gezellig avondje te maken met een jointje. Nu is mijn probleem dat ik niet rook. Ik heb nog nooit sigaretten gerookt en heb er ook echt afkeer tegen. Probleem dus met een joint is dat het mij voor geen meter lukt om het zonder hoesten binnen te houden. Dit zorgt er natuurlijk voor dat ik nooit de wiet goed binnen krijg en veel te veel van de joint verspil.

Vapen lijkt mij de beste uitkomst. We willen een vaporizer aanschaffen, maar hebben echt geen flauw idee wat nou goed of slecht is en waar we op moeten letten. Ik zie ze van 50 euro tot honderden euro's. Ik zat zelf te kijken naar de "Zeus Smite Vaporizer".

Iemand die me wat aanbevelingen kan doen of tips heeft?
Alvast bedankt!
 

henkie2

Belezen gebruiker
Heb je edibles overwogen? Dat zijn dus gerechten waarin marijuana is verwerkt. Ik maak regelmatig koffie met hasj erin. Daar word je ook superstoned van, en het effect duurt langer en is meer psychedelic dan het roken. Echt een aanrader voor een ervaren tripper zoals jij :wink:

Ik rook ook geen sigaretten, en joints draai ik altijd puur (zonder tabak dus, alleen wiet + optioneel hasj). Maar om eerlijk te zijn gaat er niets boven de almachtige BONG :grin:

Als je het echt niet wilt moet je het niet doen, maar ik vind het soms roken wel waard. Een paar jointjes meenemen bij een concert bijvoorbeeld, zul je geen spijt van krijgen hoor :wink:

Heb zelf (nog steeds) geen ervaring met vapen dus kan daar niet op reageren.
 

Martinus

Bewuste gebruiker
Ik gebruik zelf altijd een bong. Ik heb ook een afkeer voor tabak. Ik heb wel zat joints gerookt en het tabak brand heel scherp in je longen wat ik echt niet fijn vind.
Met een goede bong kun je in 1 grote rip je dosis wiet naar binnen roken. De smaak is wel intens en het effect ook.
Het water in de bong koelt de rook en wiet is sowieso niet zo scherp.
Ik heb ook wel eens een vaporizer geprobeerd. Was een beetje muf. Minder intens dan een bong.

Ik heb vaak spacecake gegeten en dat was in gezelschap altijd dolle pret. Wel heel sterk. Ik ben wel eens zo stoned geweest dat ik niet meer kon praten en dat de tijd bijna stil stond.

Met XTC heb ik het idee dat je niet stoned word van wiet maar alleen maar high.
Met ketamine liep ik in mijn onderbroek door het huis en dacht ik dat ik dood ging omdat ik dorst had.
Met truffels dacht ik dat ik in een simulatie zat. En dat er een boze AI was die iedereen dood maakte die door had dat hij in een simulatie zat.

Wiet maakt bij mij altijd alles wacky
 
Ik heb een klein glazen pijpje wat ik voor iets van15eu heb gekocht bij een smartshop en vaak gebruik. Ik heb echt een hekel aan tabak omdat ik niet rook en daardoor veel meer de nicotine lijk te voelen dan de wiet. Ook is het chill dat je niet hoeft te rollen en kleine beetjes wiet kan roken zonder meerdere keren dezelfde joint aan te steken.

Vaporizers kunnen ook fijn zijn, maar zoals door @Martinus al gezegd, het is een stuk minder intens dan bijvoorbeeld een pijpje of bong.
 

Vaag

Newbie
Ik zelf rook ook geen tabak en rol mijn jointjes dus altijd puur en soms met wat hasj erbij. ik rol ze eigelijk nooit met de hand, maar met de jointroller van futurola echt heel handig en snel. plus ze hebben dan de vorm en dikte van een sigaret en is vele minder opvallend voor in het openbaar 😅 een bong staat ook wel op men lijstje om eens te testen maar is er nog niet van gekomen. Een vaporizer vind ikzelf wat duur maar ben wel benieuwd naar de ervaringen hier mee.
 

Used&abused

Experimenterende gebruiker
Vaporizer is wel chill hoor, geeft een ander effect, meer een ‘high’. Maar mijn voorkeur gaat toch wel uit naar een goede bong. Heb inmiddels een hele collectie, waaronder van sponsor van dit forum. Voor onderweg doet een klein puurpijpje of een one hitter dienst. Ik heb zo’n plat pijpje in de vorm van een credit card.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan