Behoefte aan contact

Denaddict

Experimenterende gebruiker
Goeiedag zijn hier ook mensen die niet verslaafd zijn maar die behoefte hebben aan contact omdat de partner misschien verslaafd is .

Ik als iemand die aan het afkicken is heeft me partner best wel veel zeer gedaan met gebruiken. Alleen ik probeer me te focussen op het afkicken en probeer zo positief mogelijk te zijn en door te zetten waar mijn partner emotioneel is en blijft hangen en waar je samen niet uitkomt omdat de een machteloos is en de ander " ik " het probleem.

Ik snap de pijn en verdriet maar als ik me toe ga geven aan die emoties dan word ik alleen maar zwakker terwijl ik me nu juist heel sterk voel ...

Ik ben opzoek naar mensen die aan de andere kant van de verslaving staan en misschien evt met mijn partner in contact kan brengen om hierover te praten.
 

HappyMind

Badass junkie
Er zijn ook zelfhulpgroepen voor naasten van mensen met een verslaving. Wellicht is er zo'n groep bij jullie in de buurt waar je partner aansluiting en steun kan vinden bij andere lotgenoten?
 

_shikantaza

Badass junkie
Kijk hier eens rond, er zijn aardig wat opties voor naasten:


Als je ff Googlet vind je vast nog veel meer, ook bij jou in de buurt.
 
Laatst bewerkt:

LucidLucy

Verslaafde in herstel
Mijn moeder heeft veel baat bij Nar-Anon. Dat is nog best een kleine organisatie in Nederland, maar het groeit gestaag.

Van Al-Anon zijn al meer fysieke meetings op verschillende plekken te vinden.

Het kan heel veel steun geven heb ik gemerkt. En ook kan m'n ma beter grenzen naar mij stellen en tegelijkertijd minder in de controle zitten.
 
Bovenaan