1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

betekenis respecteer psychedelica

Discussie in 'Drugs' gestart door Hocuspocuspilatuspas, 12 mrt 2019.

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
 1. Ik hoor steeds vaker het gezegde : respecteer psychedelica, maar wat word daar precies mee bedoeld?
   
 2. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  Hiermee wordt bedoeld dat je niet begint aan een trip met de instelling dat jij het allemaal wel weet en dat jij bepaald hoe de trip zal verlopen. Het respect is niet zozeer voor de (psychoactieve) stof zelf, maar voor de psychedelische ervaring. Het is een instelling van nederigheid waarmee je je openstelt voor wat de ervaring je wil tonen/leren.
   
  Bee, Rupsen God ❤, Albedo en 4 anderen vinden dit leuk.
 3. Mezelf

  Mezelf Wijs gebruiker

  Omdat psychedelica iets bijzonders is en absoluut geen speelgoed. Psychedelica is ook niet zoals de meeste drugs een vluchtweg van het dagelijkse leven. Het vergroot juist jou gedachtes over hoe je tegen dingen aankijkt en hoe je je voelt. Maar het laat je ook dingen van een andere kant bekijken. Het probeert je vaak juist wat te leren. Het leert je over de mooie dingen van het leven maar ook de minder mooie. Als je daarvoor geen respect hebt, krijg je vaak je eigen respectloze houding terug als een boemerang. Die kan dan wel eens heel hard aankomen.
   
  Eik, Mindless, Rupsen God ❤ en 5 anderen vinden dit leuk.
 4. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  Ga op een respectvolle manier met psychedelica om en je zal beloond worden. Ze zijn zo veel meer dan zo maar een drug om een leuke avond mee te hebben.
   
  Bee, Mezelf, Mindless en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. Rupsen God ❤

  Rupsen God ❤ Bewuste gebruiker Tripreporter

  Persoonlijk zie ik psychedelica niet eens meer als drugs, maar meer als een soort sjamaan. Een leermeester. Het toont je een compleet nieuwe wereld die je normaliter nooit ziet, je leert jezelf kennen op een heel nieuw niveau, je gaat met de goede als de slechte dingen in je leven aan de slag.
  Psychedelica respecteren is er voorzichtig mee zijn. Weten waar de grens ligt, en die niet overschrijden. Niet eigenwijs zijn en erin meegaan, kijken wat het je toont, en er niet tegen vechten. Jezelf klein durven maken omdat je helemaal niks weet van die wereld - of na veel ervaring nog steeds heel veel te leren hebt, want wat mij aan gaat ben je nooit uitgeleerd. Ook ik voel me na enorm veel trips nog steeds als een klein kind dat naar school gaat.
  Psychedelica is buiten plezier, ook hard leren. En wie niet leren wilt, moet maar voelen.
   
  Eik, Bee, Mezelf en 2 anderen vinden dit leuk.
 6. Bee

  Bee Belezen gebruiker

  Tsja, valt bijna niks aan toe te voegen. Respecteren is openstaan voor wat er gaat gebeuren en te "luisteren" naar wat er allemaal gebeurt. Het niet behandelen als partydrug.
  Ik respecteerde het in het begin niet zo heel erg omdat ik niet echt goed wist wat het echt inhield. Dit heb ik mijn tweede trip hard terug gekregen :) toen ik op een redelijk lage dosering ineens enkel heftige visuals had en even vast zat in die wereld voor mijn gevoel. Toen werd het nog erger en zag ik allerlei beelden voor me langskomen en het duurde voor mijn gevoel uren *in realiteit minuten*, echt een wirwar van kleuren en patronen en Ganesha popte zelfs even langs. Hier ben ik zo van geschrokken destijds, en hiermee heeft het wel mijn respect afgedwongen en daar ben ik heel blij mee. De trips erna hebben me enorm veel opgeleverd. Wat ik wel merk is dat hoe meer waardering je ervoor krijgt, hoe meer je ook terug krijgt.
   
 7. Rupsen God ❤

  Rupsen God ❤ Bewuste gebruiker Tripreporter

  Hoe bedoel je dit precies? Psychedelica is toch meestal een grote wirwar aan kleuren en patronen? :tonguewink: Ik ervaar zelf op dingen als LSD, 2C-B echt een enorm druk circus uren lang, doch niet onprettig of beangstigend. Maar het is wel een gigantische rollercoaster aan dansende beelden altijd. Voor mij is het juist altijd de kunst om echt de realiteit en alle controle los te laten en met mijn bewustzijn vloeiend mee te bewegen met die beelden. 1 te worden met die beelden en los te raken van al het tastbare. Dat is echt de les die ik vaak te slikken krijg.
  *edit* maar kan ook met hogere doseringen te maken hebben bedenk ik me nu.. Ik trip meestal goed op 220, beginnend op 110. Op 110 zie ik ook geen patronen en visuele vervormingen.. Maar op 220 kan ik pas echt zeggen dat ik aan het trippen ben.
   
  Laatst bewerkt: 13 mrt 2019
 8. Bee

  Bee Belezen gebruiker

  Klopt, maar het was de eerste keer dat ik meer in de truffelwereld zat dan in de echte wereld. Bedoel het ook niet negatief, nu klap ik juist in mijn handjes bij die momenten. Toen was ik echter nog niet bekend met "echt" trippen en het heeft me in 0.2 seconden doen beseffen dat perceptie heel relatief is :tearsofjoy:
  EDIT: overigens, het is inderdaad sowieso een grote wirwar aan kleuren en patronen. Het was die trip alleen wel heel anders, ik kan eigenlijk niet goed omschrijven wat het was. Maar ja. Heb er een wakkerwordschop van gekregen waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben.
   
  Laatst bewerkt: 13 mrt 2019
  acht.zes en Mindless vinden dit leuk.
 9. Rupsen God ❤

  Rupsen God ❤ Bewuste gebruiker Tripreporter

  Ohh ja ik snap je wel :tonguewink:
  Ik weet mijn eerste keer nog. In een klap was het plafond voor de helft naar beneden gezakt en kropen er allemaal aliens boven me. Ik was zo amazed hierdoor dat ik echt alleen maar kon denken: "Wtf gebeurt er?" :tearsofjoy: kan me goed voorstellen dat dit voor veel mensen echt heel eng zou kunnen zijn hoor.

  Soms kun je inderdaad ook trips hebben waar je niet zo goed je vinger op kunt leggen. Trippen is niet alleen maar dingen zien natuurlijk, maar ook dingen voelen en ervaren. Je hebt er wel eens trips tussen zitten waarbij je niet iets engs ziet, of nare dingen ervaart. Het voelt gewoon paranoïde en niet goed. Ik denk dat dit echt heel erg te danken is aan de setting op zo'n moment. Psychedelica versterkt je zintuigen, en ik denk dat als dat bij een van die zintuigen verkeerd valt dat je je echt vervelend kunt gaan voelen. Ik had van het weekend een hele zure aardbei tijdens het trippen - en de smaak had direct invloed op alles hahaha :tonguewink: Alsof je zo'n hele rilling door je lichaam voelde lopen en dat verder sprankelt in je visuals.
   
  acht.zes en Mindless vinden dit leuk.
 10. Neo-Shulginist

  Neo-Shulginist Bewuste gebruiker

  Met respect voor psychedelica wordt bedoeld dat je je best doet om de psychs te verwelkomen en dat je zelf in opperste staat bent om de bijeenkomst te houden. Je weet wel: de bekende set en setting. Zorg dus dat je een goede omgeving hebt waar er niemand in de buurt is die aanstoot kan nemen aan dat je een tripmiddel hebt gebruikt. Zorg dat er een nuchtere tripsitter is die in de gaten houdt of alles wel goed gaat. En zorg dat je zelf in optimaal humeur bent om het te nemen. Als je een (winter)dipje hebt, een beetje gestrest bent, als net een relatie is verbroken of een bekende overleden, dan kan je beter even de afspraak verzetten naar een beter moment.
  Respect voor psychedelica betekent ook dat je conservatief bent in de dosering. Geniet, maar neem met mate
   
  acht.zes, Fenrir en Mindless vinden dit leuk.
 11. Dankjewel allemaal!! hele fijne uitleg. Ik ben er al een heel stuk wijzer uit. Dit zal mij zeker helpen bij de volgende keer lsd :grin:
   
  acht.zes vindt dit leuk.
 12. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Eens met bovenstaande reacties.

  Even heel praktisch samengevat: doe het wanneer je je goed voelt, zorg dat je een fijne en vertrouwde setting creëert van te voren waarin je niet gestoord kunt worden, bouw dosissen rustig op en ga er niet mee stunten omdat je denkt dat jij dat wel aankan als stoere bink, onderga de ervaring met een open mindset waarin ook minder leuke dingen er mogen zijn en doe het vooral niet te vaak het is immers geen vlucht middel van de realiteit.

  Als je je aan bovenstaande houdt verklein je de kans op een slechte ervaring aanzienlijk en is de kans dat je er iets positiefs uithaalt een stuk groter.
   
  Fenrir vindt dit leuk.
 13. stomme eend

  stomme eend Bewuste gebruiker

  Wat een mooi draadje :handok2:
   
  Casaan vindt dit leuk.
 14. Casaan

  Casaan Bewuste gebruiker Tripreporter

  Stomme eend is niet stom
   
  stomme eend vindt dit leuk.
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Laden...
Vergelijkbare Topics - betekenis respecteer psychedelica
 1. Mindgamer
  Reacties:
  19
  Weergaven:
  1.191