1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Beter alternatief voor 2-FMA?

Discussie in 'Research Chemicals' gestart door dexedrine, 23 jan 2019.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. dexedrine

  dexedrine Experimenterende gebruiker

  Ik gebruik zo nu en dan een stimulant om mezelf beter te concentreren en m'n focus te behouden op één taak. Ik heb de afgelopen tijd 2-FMA daarvoor gebruikt. Ik merk daar helaas niet zoveel van als met dexamphetamine of ritalin. Ik word er wel rustiger van en een beetje geconcentreerder, maar als ik de dosis wat opvoer voel ik me meer ongemakkelijk dan 'blij', 'licht euforisch' of 'hyperfocussed' zoals je dat verwacht bij stimulanten.

  Iemand suggesties voor RC stimuli die je echt een drive geven maar waar je je niet ongemakkelijk van gaat voelen?

  ohja, met ongemakkelijk bedoel ik hoge hartslag, beetje afwezig gevoel en weinig zin om dingen te doen..
   
 2. Lysergine

  Lysergine Belezen gebruiker

  Je zou 4F-MPH, 2-FA, 3-FPM, of isopropylphenidate kunnen proberen waarvan vooral de laatste twee bekend staan om hun milde fysieke bijwerkingen. Wees voorzichtig met 4F-MPH dat een steile dosis-effectcurve heeft. Bij de meeste middelen is het belangrijk om verschillende doseringen te nemen voor je wat bekender met het effect bent en doorhebt welke dosis het best bij je past.
   
  Jmths en dexedrine vinden dit leuk.
 3. dexedrine

  dexedrine Experimenterende gebruiker

  Op een ander forum over drugs, waarvan ik niet zeker weet of ik deze hier mag aanhalen, werd iets verteld over de EC-50 waarden van een paar stimuli waaronder 2-FMA. 2-FMA schijnt een relatief hoge affiniteit te hebben op de noradrenaline receptoren. Dat zou mijn gevoel van een hoge hartslag kunnen verklaren, toch?

  EC-50 waardes
  Ik heb ergens wat EC-50 waardes kunnen vinden ter vergelijking (niet 100% zeker over de betrouwbaarheid van de EC-50 waarde van 2-FMA):

  4-FA
  DA : 33.3, NE : 18.3, 5-HT : 218

  3-FA
  DA : 24.2, NE : 16.1, 5-HT : 1937

  Dextroamphetamine
  DA : 8.0, NE : 7.2, 5-HT : 1756

  Methamphetamine
  DA : 4.67, NE : 6.47, 5-HT : 116

  2-FMA
  DA : 20, NE : 16, 5-HT : 750
  Ik ben dus op zoek naar een stimulant met hoge werking op het dopamine systeem maar lage werking op adrenaline systeem.

  @Lysergine bedankt voor de suggesties! Ik ga kijken naar deze stoffen.
   
 4. Jmths

  Jmths Wijs gebruiker Tripreporter

  Het interpreteren van XC-50 waarden is vrij lastig. Bij de cijfers die je aanhaalt moet er vooral gekeken worden naar hoe de dopamine (DA) affiniteit zich verhoud tot de noradrealine (NE) affiniteit. Wanneer er significant sprake is van serotonine affiniteit (5-HT) verandert het verhaal alweer aanzienlijk.

  Dexamfetamine staat in de literatuur bekend om zijn lage noradrenaline affiniteit ten opzichte van dopamine affiniteit. Als je dit tabel afleest zie je dat de noradrenaline affiniteit (met betrekking tot releasing facilitatie) van 2-FMA in verhouding tot dopamine affiniteit relatief lager is dan bij Dexamfetamine het geval is.

  Om eerlijk te zijn verbaast het mij dat 3-FA volgens dit tabel in vergelijking veruit de zwakste noradrenaline affiniteit zou hebben. 3-FA was zeker geen vervelende stimulant maar deze staat mij wel als meer fysiek stimulerend bij dan 2-FMA en Dexamfetamine.
  4-FA reken ik hier niet mee omdat deze een te sterke serotonine affiniteit heeft.

  Methamfetamine zal ondanks de relatief hoge (releaser) noradrenaline affiniteit ten opzichte van dopamine (releaser) affiniteit alsnog meer comfortabel aanvoelen dan de andere stimulanten door de significante serotonine bijslag. Het serotonine systeem wordt trouwens ten opzichte van de dopamine systeem grof zo'n 20x kleiner geschat, al valt hier eigenlijk geen exact nummer op te plakken.

  Wat ook wel interessant is is dat dit tabel concludeert dat 2-FMA lichte serotonine affiniteit heeft ongeveer half zo sterk als die van Methamfetamine. Deze lichte serotonine affiniteit van 2-FMA zal ook zeker merkbaar wezen qua fysiek comfort. Ik heb de DA en NE waarde opgeteld en door de 5-HT waarde gedeeld en kwam hier op uit:
  2-FMA = 20,547
  Methamfetamine = 10,41
  4-FA = 4,23

  Nu mist er echter nog wel een belangrijk deel hier, namelijk de IC-50 waardes ofwel de heropname remming affiniteit.
  Dan zoek je dus blijkbaar 3-FA. :'D
  Maar binnen de meer realistische criteria waar je naar zoekt (zogezegd minder ongemak) zou je uitkomen op Methamfetamine.
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...
Vergelijkbare Topics - Beter alternatief 2-FMA
 1. Robbbb
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  600
 2. flixpills
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  504
 3. Stonologie
  Reacties:
  28
  Weergaven:
  2.901
 4. Fenrir
  Reacties:
  70
  Weergaven:
  7.509
 5. therealburningman
  Reacties:
  16
  Weergaven:
  2.829