• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Bloedresultaten na T.R.T., Ketamine en medicatie

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

ujjain1

Newbie
Ik heb net een bloedtest gedaan voor de zekerheid. Mijn medische achtergrond:
 • Ik heb inmiddels al anderhalf jaar HRT (hormoonvervangingstherapie testosteron).
 • Ik gebruik inmiddels al een half jaar ongeveer 2x per week een gram ketamine. Ik weet niet of ik me hier ongerust over moet maken.
 • Ik slik 2x per dag medicatie van de huisarts voor een auto-immuun-ziekte. Het is niet erg heftige medicatie, maar wel voor de zekerheid zo nu en dan een bloedtest.31/M. Kunnen jullie de resultaten interpreteren?
 

De Dunne

DF-koning
Waarom ga je niet met deze lijst naar je behandelend arts of huisarts? Zij weten er echt meer van dan de gemiddelde DF’er.
 

रति

Wijs gebruiker
Nee dit is echt niet te begrijpen voor de gemiddelde persoon. Waarom vraag je je huisarts niet? Die weet het zeker. Nog sterker, best kans dat hij dit overzicht ook digitaal heeft ontvangen.
 

KropSla

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Vraag het aan je huisarts en vertel daarbij ook eerlijk van je gebruik, denk ik. Je kunt je eventueel van te voren inlezen als je specifieke vragen / vragen over specifieke afwijkende waardes hebt, maar je kunt dat toch het beste checken met de huisarts. We kunnen hier er wel over speculeren (bijvoorbeeld dat ketamine niet erg goed is voor je nieren en dat een licht verhoogd ureum ook "iets met je nieren" te maken heeft), maar daar schiet je toch weinig mee op.
 

Memento

Experimenterende gebruiker
Zoals hierboven al gezegd, vraag zeker na bij je huisarts of er nog meer onderzoek gedaan moet worden naar de verhoogde CK en Ureum waarde.

Van wat ik nog weet uit mijn opleiding is een verhoogde CK waarde in het bloed duidend op spierafbraak, dit kan komen doordat er wellicht iets in je lichaam aan de hand is waardoor je spieren afbreekt (verhoogd stress gehalte door een ziekte etc.) of bijvoorbeeld omdat je bewust aan het afvallen bent geweest door veel trainen en momenteel een calorietekort hanteert.

Een verhoogd ureum gehalte in het bloed kan een gevolg zijn van die hoge spierafbraak, maar kan ook duiden op verslechterde nierfunctie of problemen in de urineweg. En laat ketamine nou net niet zo lekker zijn voor de nieren, urinewegen en blaas.

Ik kan je niet vertellen of er met de waardes die jij heb iets aan de hand is, alleen wat er zou kunnen spelen bij verhoogde waardes. Echter is 2 gram keta per week niet niks en kan het geen kwaad om met deze informatie eens lang je huisarts te gaan voor verder onderzoek, hoop dat je er iets aan heb en succes !
 

ketcetera

Newbie
In ieder geval dat ook daar de ketamine goed is gemixt met creatine hahah

Of je gebruikt het als supplement bij fitness natuurlijk
 

De Dunne

DF-koning
Zo belangrijk vind TS het allemaal niet. Is niet meer online geweest sinds het plaatsen van het bericht zaterdag....
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan