• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Boswandeling met een Lysergine of een Tryptamine?

Lysergine vs tryptamine voor een boswandeling. Waar gaat je voorkeur naar uit?

 • LSD (1p-LSD)

 • AL-LAD

 • ALD-52

 • Paddo's (Psilocybine)

 • 4-HO-MET

 • 4-AcO-DMT


De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Goedemorgen allen,

Over een klein maandje ga ik met een maatje trippen door de bossen. Vlakbij mijn stacaravan waar alle faciliteiten aanwezig zijn. Rondom alleen maar bos met heides, naald- en loofbossen. Aan de omgeving gaat het zeker niet liggen. Vriendin blijft bij de stacaravan met de hondjes en ik ga dan met m'n maatje lekker trippend door de bossen vertoeven.

Nu zit ik zelf in dubio over wat ik zal gaan nemen. Maatje van me wil aan de 1p-lsd maar ik twijfel nog. Ik ben wel voorstander dat we hetzelfde nemen maar ik vind lsd voor mijn gevoel zo lang duren en ben met LSD niet zo vertrouwd. Al helemaal niet voor boswandelingen. Daarbij ben ik de laatste tijd iets gespannen waar ik ook wat rekening mee moet houden. Nou lees ik in het algemeen dat LSD iets makkelijker te handelen is en een iets meer fun gehalte heeft in vergelijking tot paddo's. Dus wat dat betreft neig ik ook naar LSD want wil gewoon een leuke gezellige trip en zijn wijze lessen niet zo belangrijk.

Maar nou heb ik ook AL-LAD liggen of 4-HO-MET of zelfs 4-AcO-DMT wat misschien allemaal leuke opties zijn voor boswandelingen. Misschien is voor mij AL-LAD een goede optie aangezien ik in een iets gespannen periode zit en AL-LAD erg word gezien als de makkelijke middelen onder de lysergines.

Keuzes keuzes keuzes.... :thinking:

Dus vandaar deze pol om een na te gaan wat anderen vinden. Zou natuurlijk mooi zijn als je je keuze ook even in een berichtje toelicht met eventueel de voor en nadelen.

Ik ben in in ieder geval erg benieuwd!

Fijne dag allen!
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Persoonlijk zou ik geen al-lad aanraden. Ik vond het spul maar een kille vibe hebben. Heel complexe visuals maar een afwezigheid van de typische positieve mentaliteit en energie van (1P)LSD/ALD-52. Maar dit is maar gebaseerd op 1 trip met al-lad (Daarna geen enkele behoefte gehad verder te experimenteren)

Stel dat ik mee ging met je de bossen in en er geen sprake was van hele stukken lopen (kleine stukjes oké...) dan had ik denk ik psilo gekozen ivm midden in de bossen zijn en de diepere connectie die psilo daarmee heeft. Staan er fikse wandelingen in de planning, dan eerder LSD ivm de energie en zin om te ondernemen.

De psilo analogen zou ik lekker laten voor wat ze zijn en het echte ding kiezen.

Maar ja, allemaal maar mijn mening dit natuurlijk. :wink:
 

KlaasVaak

Bewuste gebruiker
Ik zou zelf LSD nemen. Het is wat meer stimulerend dan de tryptamines die je noemt. Die geven toch een wat meer stoned gevoel.

LSD leent zich goed voor wandelen door de bossen. Dat je van alles ziet en meemaakt voorkomt dat je teveel in je hoofd gaat, wat met LSD thuis weleens voorkomt. AL-LAD is een prima alternatief, inderdaad wat oppervlakkiger en makkelijker dan LSD (in mijn ervaring). ALD-52 heb ik geen ervaring mee.

Bovenstaande is wat ik zelf zou doen, vanuit mijn ervaring. Je noemt echter ook dat je meer vertrouwd bent met paddo's en de tryptamines. Bij het buiten trippen lijkt me dat ook een belangrijke factor. Dat je de lange duur van LSD niet zo ziet zitten speelt ook mee. Dat zie ik zelf juist als een voordeel.

Als je twijfels hebt over LSD en het dan toch neemt, speelt dat misschien een negatieve rol in je trip. Ik zou dan voor een tryptamine kiezen. ITT tot Mindless zou ik juist een van de analogen aanraden. Paddo's geven in mijn ervaring wat meer lichamelijk ongemak, niet zo fijn als je door het bos aan het banjeren bent.

Dan is het nog kiezen. Mijns inziens is het verschil tussen 4-AcO-DMT en 4-HO-MET:
 • 4-AcO-DMT ligt dichter bij paddo's en is een meer complete trip, dus ook op mentaal vlak. Betekent natuurlijk niet dat je er geen lol mee kan beleven!
 • 4-HO-MET is wat lichter en oppervlakkiger op het mentale vlak. Gaat van zichzelf al snel richting het vrolijke.
Hopelijk helpt dit, in ieder geval veel plezier, ik denk dat je met geen van deze middelen een slechte dag zal hebben!

PS. Tot mijn schande had ik al op LSD gestemd voor ik de post las...
 

AphexTwin

Wijs gebruiker
Leuk vooruitzicht! Jaloers. :tongueout:

Rekening houdend met verschillende aspecten:
- stress / spanning;
- natuurlijke setting / bosrijke omgeving;
- beweging / wandelen

lijkt het me best een uitdagende keuze jah. :)

Omwille vd. natuurlijke omgeving zou ik eerder richting paddo's / truffels neigen, maar m.b.t. je spanningslevel (speelt op je emoties) en het feit dat jullie waarschijnlijk op wandel gaan (maakt je relatief lam), lijkt me dit niet de beste keus.
4-ho-met geeft mij altijd zin om te bewegen. Met 4-ho-met op ga ik dan ook meestal wandelen of fietsen. Bijkomend voordeel is dat de piek relatief kort duurt (2-3 uur), met een gelukzalige afterglow. Tenslotte vind ik het op gemiddelde dosis (20 - 25 mg) heel makkelijk te handelen. Nog een heel pak makkelijker dan LSD.
LSD is dus ook relatief stuurbaar (zeker vergeleken met truffels / paddo's) en geeft extra energie, maar zoals je zelf zegt duurt de piek relatief lang. Persoonlijk heb ik daar nooit problemen mee, maar dat moet ieder voor zichzelf uitmaken natuurlijk.

Anyway, ik ben benieuwd wat het zal worden! 🥳

Edit: ik koos in de poll dus voor 4-ho-met. 4-aco-dmt is hier, zeker op lagere / gemiddelde dosis, grotendeels gelijkaardig aan.

@Mindless
Al-lad, is dat dat middel waar je 'snoepjes(kleurige)' visuals van krijgt? Of heb jij hier een andere ervaring mee?
 
Laatst bewerkt:

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Paddo's geven in mijn ervaring wat meer lichamelijk ongemak, niet zo fijn als je door het bos aan het banjeren bent.
Bij mij is dat alleen in het eerste halfuurtje ofzo. En LSD geeft mij juist lichamelijk ongemak gedurende de gehele trip. (de piek maskeert dat wel)


@Mindless
Al-lad, is dat dat middel waar je 'snoepjes(kleurige)' visuals van krijgt? Of heb jij hier een andere ervaring mee?
Mijn visuals waren vrij eentonig van kleur, (veel donkergroen en blauw tinten als ik het me goed herinner) maar super complex. Ik zag een soort van objecten die uit allemaal onderdelen bestonden en in en uit elkaar draaiden.

Interessant, maar emotioneel liet het me koud.
 

KlaasVaak

Bewuste gebruiker
Bij mij is dat alleen in het eerste halfuurtje ofzo. En LSD geeft mij juist lichamelijk ongemak gedurende de gehele trip. (de piek maskeert dat wel
Grappig dat dat zo verschilt! Ik krijg van LSD helemaal geen lichamelijk ongemak. Het minste van alle psychedelica.
 

Neo-Shulginist

Wijs gebruiker
Ik heb heel veel tripmiddelen gebruikt, maar elke keer kom ik weer tot de conclusie dat ik (1P-)LSD het best vind.

Dat middel voelt gewoon het meest soepel aan in mijn lichaam. Ik vind het fijn dat het gestaag komt opzetten, en dus niet zo snel als paddo's. Ik word er eigenlijk nooit misselijk van. Andere bijwerkingen zoals hoofdpijn heb ik ook nooit gehad van LSD. De visuals vind ik prachtig en fantastisch: die geometrische patronen die overal overheen kruipen, de kleuren, en dan heb ik het nog niet over de fantastische details en de snelheid van de closed-eye visuals. Damn. De hallucinogene effecten kunnen verder eigenlijk alle kanten op. LSD heeft alle tripmiddelen een beetje in zich zitten.

Hands down LSD, dus.
 

Neo-Shulginist

Wijs gebruiker
Toch wil ik ook nog een eervolle vermelding doen voor mescaline. Dat middel is best lastig doseren, je wordt er vaak wel misselijk van, ik kreeg er ook hoofdpijn van en het duurt super lang voordat het werkt. Maar de space zelf vond ik echt heel bijzonder. Ik voelde me zó erg op mijn plek. Alsof alles vanzelfsprekend was, dat het gewoon zo hoorde. Ik vond dat niet per se echt het schoolvoorbeeld van trippen. Maar voor een boswandeling is het wel echt mega-geschikt. Je zult nooit zo van het bos genieten als dat je kunt met mescaline op. Dan voel je je gewoon volledig thuis daar.
 

F.E.A.R.

Bewuste gebruiker
Ik heb heel veel tripmiddelen gebruikt, maar elke keer kom ik weer tot de conclusie dat ik (1P-)LSD het best vind.

Dat middel voelt gewoon het meest soepel aan in mijn lichaam. Ik vind het fijn dat het gestaag komt opzetten, en dus niet zo snel als paddo's. Ik word er eigenlijk nooit misselijk van. Andere bijwerkingen zoals hoofdpijn heb ik ook nooit gehad van LSD. De visuals vind ik prachtig en fantastisch: die geometrische patronen die overal overheen kruipen, de kleuren, en dan heb ik het nog niet over de fantastische details en de snelheid van de closed-eye visuals. Damn. De hallucinogene effecten kunnen verder eigenlijk alle kanten op. LSD heeft alle tripmiddelen een beetje in zich zitten.

Hands down LSD, dus.
Heb je ook een voorkeur voor een bepaalde LSD analoog? Ik twijfel nog steeds of ik mijn eerste full trip met 1p-LSD of 1cp-LSD ga doen. Laatstgenoemde schijnt een wat minder zware headspace en bodyload te hebben. Wel iets potenter. Maar heel hard bewijs hiervoor is er niet.
 

Neo-Shulginist

Wijs gebruiker
Ik twijfel nog steeds of ik mijn eerste full trip met 1p-LSD of 1cp-LSD ga doen. Laatstgenoemde schijnt een wat minder zware headspace en bodyload te hebben.
Dit zou me verbazen. Maar subjectieve effecten lopen per trip sowieso sterk uiteen dus het is lastig de stoffen te vergelijken op basis van de ervaringen van personen. Van de lysergamides heb ik zelf geen verschil kunnen merken tussen 1P-LSD, LSD of ALD-52. Recent zag ik ook een studie dat in in vivo bij muizen heel snel uiteenvallen tot LSD, hoewel dat onderzoek toch wel heel kleine verschillen in metabolisme vond. Maar dat is dan weer het mooie met lysergamides: die zo zijn potent dat hun metabolieten zeer waarschijnlijk niet zo'n grote rol spelen, simpelweg omdat er zo weinig moleculen van zijn.

1cp-LSD is best nog wel een nieuwe stof die pas op de markt is sinds de nieuwe rc-wet in Duitsland vorig jaar zomer in ging. In die zin kan je beter voor 1P-LSD kiezen want die is er al een hele tijd en is door grotere groepen mensen gebruikt.
 

zandzakje

Experimenterende gebruiker
Ik heb op psilocybine, LSD en 4-HO-MET in de natuur getript.

LSD zou ik voor gaan als activiteiten of de wandeling voorop staan, ideaal voor een gebied verkennen.
Psilocybine geeft mij veel immersie in de natuur en ik vind het allemaal prachtig maar ik kan er loom en emotioneel van worden.
4-HO-MET kan visueel schitterend zijn ( zeker in de herfst :hearteyes:) maar de connectie met de natuur vind ik veel minder dan bij psilo. Werkt wel meer stimulerend
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Als de setting aardig ideaal is had ik het wel geweten. :hearteyes:
al is het wellicht wat zonde zou je 4-AcO-DMT delen met iemand die het niet weet te waarderen.

Maar allemaal solide opties natuurlijk.
Persoonlijk zou ik geen al-lad aanraden. Ik vond het spul maar een kille vibe hebben. Heel complexe visuals maar een afwezigheid van de typische positieve mentaliteit en energie van (1P)LSD/ALD-52. Maar dit is maar gebaseerd op 1 trip met al-lad (Daarna geen enkele behoefte gehad verder te experimenteren).
AL-LAD heb ik als een prima lysergamide ervaren. Een kennis van mij had toen AL-LAD net op de RC markt verscheen een sheet gekocht met 150*100µg AL-LAD en van wat ik begreep toch zeker de helft verkocht als LSD, ik kwam er zelf achter dat het geen LSD was omdat er letterlijk AL-LAD op de blotter stond. Op dat moment kende nog niemand RC lysergamides en waren mensen vaak vrij wanhopig op zoek naar LSD. Als je mensen niets verteld is AL-LAD dus blijkbaar niet te onderscheiden van LSD. ;p
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
AL-LAD heb ik als een prima lysergamide ervaren. Een kennis van mij had toen AL-LAD net op de RC markt verscheen een sheet gekocht met 150*100µg AL-LAD en van wat ik begreep toch zeker de helft verkocht als LSD, ik kwam er zelf achter dat het geen LSD was omdat er letterlijk AL-LAD op de blotter stond. Op dat moment kende nog niemand RC lysergamides en waren mensen vaak vrij wanhopig op zoek naar LSD. Als je mensen niets verteld is AL-LAD dus blijkbaar niet te onderscheiden van LSD. ;p
Bij mij stond er ook AL-LAD op de zegels. (staat eigenlijk, ik heb ze nog steeds)

Maar als ik af ga op mijn eigen ervaring ermee, kan ik me echt niet voorstellen hoe iemand dit kan verwarren met LSD. Mijn trip was totaal anders dan LSD trips.
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Over een klein maandje ga ik met een maatje trippen door de bossen. Vlakbij mijn stacaravan waar alle faciliteiten aanwezig zijn. Rondom alleen maar bos met heides, naald- en loofbossen. Aan de omgeving gaat het zeker niet liggen. Vriendin blijft bij de stacaravan met de hondjes en ik ga dan met m'n maatje lekker trippend door de bossen vertoeven.
OMG jaloers!!!

Ik ben wel voorstander dat we hetzelfde nemen maar ik vind lsd voor mijn gevoel zo lang duren en ben met LSD niet zo vertrouwd.
Ik zou sowieso voor het zelfde gaan als je maatje. Het is echt fijner om op dezelfde golflengte te zitten.

Daarbij ben ik de laatste tijd iets gespannen waar ik ook wat rekening mee moet houden. Nou lees ik in het algemeen dat LSD iets makkelijker te handelen is en een iets meer fun gehalte heeft in vergelijking tot paddo's. Dus wat dat betreft neig ik ook naar LSD want wil gewoon een leuke gezellige trip en zijn wijze lessen niet zo belangrijk.
Volgens mij kunnen beide middelen leuk zijn. Ik heb wel eens een psilotrip gedaan in het bos en dat was fantastisch. Met LSD is dat er nog niet van gekomen vanwege de lange duur. Toch zou mijn persoonlijke voorkeur uitgaan naar LSD omdat ik die wat makkelijker te handelen vind als je buiten in het openbaar gaat trippen en omdat het wat energieker is dan Psilo. Maar als jij aangeeft dat je het de laatste periode wat moeilijk hebt en dat je je meer vertrouwd voelt met psilo dan met LSD dan zou ik in jouw geval voor Psilo gaan als dat ook akkoord is voor je trip-maatje.

Geniet er in ieder geval van! Mij lukt het nu tijdens Corona met de kids steeds thuis niet om aan trippen toe te komen. Geniet dus maar een beetje extra voor mij okay?! :upsidedown:
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
heb je 2C-B Fly overwogen?
Nee totaal niet eigenlijk. Sowieso heb ik het niet in huis trouwens.
Wel 2c-B wat ook geweldig is voor een wandeling al zit daar de bodyload wel af en toe in de weg.


Verder iedereen bedankt voor de geweldige reacties en adviezen! echt top!

Ik denk dat ik toch wel met mijn maatje aan de (1p)LSD ga. Het zal er een beetje aan liggen hoe gespannen ik tegen die tijd ben of ik een hele neem of 3/4 zegel.
Ben wel heel wat wijzer geworden door jullie reacties ookal verschillen ze hier en daar wel. Maar er zal aardig wat gewandeld worden neem ik aan dus lijkt ook mij LSD de beste keuze. Daarbij is het wat nieuw voor me wat ook natuurlijk spannend is. Maar mede door de vele reacties dat LSD iets makkelijker lijkt dan paddo's, durf ik het wel aan :).

Goh nu kan ik eigenlijk niet wachten!! :grimacing:
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
@Mezelf
Mijn ervaring met (1P-)LSD/ALD-52 buiten doen is dat het een stuk minder heftig mentaal en visueel is dan binnen op 1 plek. Waarschijnlijk omdat je meer input van buitenaf hebt qua zien, horen, voelen. En omdat je je energie goed kwijt kunt. Als er flink wat gewandeld zal worden lijkt LSD me een goede keuze. :) Persoonlijk zou ik dan een hele doen om bovenstaande redenen maar luister naar je gevoel. :)
 

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Mijn trip was totaal anders dan LSD trips.
Mijn AL-LAD ervaring was ook wel anders hoor, meer bedoeld als grapje natuurlijk en om een beetje te concretiseren hoe dingen in de praktijk nog wel eens willen lopen. Voor een leek is het allemaal hetzelfde tenzij je ze er al bewust van maakt.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Mijn AL-LAD ervaring was ook wel anders hoor, meer bedoeld als grapje natuurlijk en om een beetje te concretiseren hoe dingen in de praktijk nog wel eens willen lopen. Voor een leek is het allemaal hetzelfde tenzij je ze er al bewust van maakt.
:wink:

Wel nogal misleidend om het als LSD te verkopen. Ten eerste omdat het gewoon niet LSD is en ten tweede omdat het iets heel anders is dan LSD. (itt 1P of ALD-52 bijv.)

Het rare is dat ik eerst urenlang helemaal geen effect had van 100 ug, maar toen ik daarna wiet ging roken er ineens allemaal complexe visuals kwamen. Ik heb nu natuurlijk ook geen echt goed beeld van al-lad. Misschien nog eens een zegeltje proberen, maar ik betwijfel of die nog wel wat doen na zo'n 5 jaar in de la te hebben gelegen...
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
:wink:

Wel nogal misleidend om het als LSD te verkopen. Ten eerste omdat het gewoon niet LSD is en ten tweede omdat het iets heel anders is dan LSD. (itt 1P of ALD-52 bijv.)

Het rare is dat ik eerst urenlang helemaal geen effect had van 100 ug, maar toen ik daarna wiet ging roken er ineens allemaal complexe visuals kwamen. Ik heb nu natuurlijk ook geen echt goed beeld van al-lad. Misschien nog eens een zegeltje proberen, maar ik betwijfel of die nog wel wat doen na zo'n 5 jaar in de la te hebben gelegen...
Ik lees wat wiet betreft wel vaker dat het een erge invloed heeft op LSD.

Is het nou zou dat wiet meer invloed heeft op een LSD trip dan op een paddo trip? Iemand?
 

KlaasVaak

Bewuste gebruiker
Ik lees wat wiet betreft wel vaker dat het een erge invloed heeft op LSD.

Is het nou zou dat wiet meer invloed heeft op een LSD trip dan op een paddo trip? Iemand?
Volgens mij niet. Ik heb het idee dat wiet alle psychedelica wel versterkt. Vind het altijd lekker tegen het eind van de trip om het nog even te rekken.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ik lees wat wiet betreft wel vaker dat het een erge invloed heeft op LSD.

Is het nou zou dat wiet meer invloed heeft op een LSD trip dan op een paddo trip? Iemand?
Geen idee, ik heb altijd zo'n fijne comedown en afterglow op psilo dat ik dat niet wil verpesten met wiet.
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Afgelopen dagen weer ontzettend genoten van de natuur bij de stacaravan en kon het niet helpen vaak al aan de trip van volgende maand te denken. Hoe zou dit en dit, dan en dan zijn met (hoogstwaarschijnlijk) LSD...? Heb er ongelofelijk veel zin in. Hier en daar lukt het zelfs steeds meer er ontspannen naar uit te kijken ipv gespannen. Uiteindelijk is het gespannen zijn ook wel echt een dingetje dat bij Mezelf hoort hoor. Vroeger ook vaak met naar feessies gaan was ik vaak ongezond gespannen. De weg er naar toe drie keer pissen en dan in rij weer moeten :confused: echt van die zenuwen plasjes. Pas zodra ik binnen ben, mijn jas etc in de kluisjes en drugs genomen te hebben, kom ik helemaal weer tot rust. Hoeft de drugs nog niet eens te werken.

Dus ergens is het niet raar voor Mezelf dat ik ook nu wat gespannen ben voor aankomende trip half juni. Natuurlijk ook omdat het een relatief nieuw middel voor me is. Heb echt wel eens LSD gehad maar dat is meer dan 15 jaar terug en tijdens zeer onbezorgde jaren toen weinig nog mij boeide. Daarbij waren dat volgens mij geen hoge doseringen en was ik nog onder invloed van andere lekkernij :).

Maar ook na afgelopen dagen veel over de verschillen gelezen te hebben tussen paddo's en LSD, zakt mijn gespannen gevoel. In het algemeen wordt toch wel gezegd dat LSD relatief gezien makkelijker te handelen is en duidelijk meer naar buiten is gericht in tegen stelling tot paddo's. Paddo's hebben meer de neiging om dingen te belichten waar je ontevreden over bent bewust of onbewust. LSD heeft dit minder al is het er wel natuurlijk, maar duidelijk minder dan bij paddo's.

Ik twijfel echt nog een beetje over de dosis en de lengte van de trip kan mij misschien wel eens tegenstaan.

Wat betreft de lengte kan ik eventueel wel met een benzo inkorten. Zal daarvoor oxazepam en diazepam bij me hebben mocht ik het echt zat zijn. Maar nog nooit een benzo gehad bij een trip dus dat zal dit keer ook echt niet zomaar gebeuren. Daarbij betwijfel ik of bij LSD en boswandelingen de tijd zo stil kan komen te staan als ik bij paddo's wel eens heb ervaren. Dus acht de kans erg klein dat ik het te lang vind duren.

Dosis is voor mij nog lastig in te schatten vooral omdat ik qua dosissen erg een controlfreak ben. Zo weet ik bij paddo's precies wat ik kan verwachten bij een bepaalde dosis. Paddo's worden vanaf 3gr echt serieus, daaronder leerzaam maar niet te confronterend, daarboven tot +- 6gr kan het juist zeer confronterend zijn maar boven de 6 gr is het alleen maar universa's bezoeken in een rollercoaster van gedachtes waarbij het te hard gaat om geconfronteerd te worden.

Ik denk zelf dus aan gewoon een hele zegel van 100mcg of misschien 3/4 zegel.

Ik lees dat gemiddeld genomen 100mcg (1P-)LSD te vergelijken is met 2,4gr gedroogde paddo's als we het hebben over eventuele confrontatie en headspace. En qua visuals is 100mcg (1P-)LSD te vergelijken met 3gr paddo's. Dit dus omdat LSD wat visueler is in verhouding tot de headspace in vergelijking tot paddo's. Kan iemand dit beamen toevallig?
 

Gympie

Wijs gebruiker
Afgelopen dagen weer ontzettend genoten van de natuur bij de stacaravan en kon het niet helpen vaak al aan de trip van volgende maand te denken. Hoe zou dit en dit, dan en dan zijn met (hoogstwaarschijnlijk) LSD...? Heb er ongelofelijk veel zin in. Hier en daar lukt het zelfs steeds meer er ontspannen naar uit te kijken ipv gespannen. Uiteindelijk is het gespannen zijn ook wel echt een dingetje dat bij Mezelf hoort hoor. Vroeger ook vaak met naar feessies gaan was ik vaak ongezond gespannen. De weg er naar toe drie keer pissen en dan in rij weer moeten :confused: echt van die zenuwen plasjes. Pas zodra ik binnen ben, mijn jas etc in de kluisjes en drugs genomen te hebben, kom ik helemaal weer tot rust. Hoeft de drugs nog niet eens te werken.

Dus ergens is het niet raar voor Mezelf dat ik ook nu wat gespannen ben voor aankomende trip half juni. Natuurlijk ook omdat het een relatief nieuw middel voor me is. Heb echt wel eens LSD gehad maar dat is meer dan 15 jaar terug en tijdens zeer onbezorgde jaren toen weinig nog mij boeide. Daarbij waren dat volgens mij geen hoge doseringen en was ik nog onder invloed van andere lekkernij :).

Maar ook na afgelopen dagen veel over de verschillen gelezen te hebben tussen paddo's en LSD, zakt mijn gespannen gevoel. In het algemeen wordt toch wel gezegd dat LSD relatief gezien makkelijker te handelen is en duidelijk meer naar buiten is gericht in tegen stelling tot paddo's. Paddo's hebben meer de neiging om dingen te belichten waar je ontevreden over bent bewust of onbewust. LSD heeft dit minder al is het er wel natuurlijk, maar duidelijk minder dan bij paddo's.

Ik twijfel echt nog een beetje over de dosis en de lengte van de trip kan mij misschien wel eens tegenstaan.

Wat betreft de lengte kan ik eventueel wel met een benzo inkorten. Zal daarvoor oxazepam en diazepam bij me hebben mocht ik het echt zat zijn. Maar nog nooit een benzo gehad bij een trip dus dat zal dit keer ook echt niet zomaar gebeuren. Daarbij betwijfel ik of bij LSD en boswandelingen de tijd zo stil kan komen te staan als ik bij paddo's wel eens heb ervaren. Dus acht de kans erg klein dat ik het te lang vind duren.

Dosis is voor mij nog lastig in te schatten vooral omdat ik qua dosissen erg een controlfreak ben. Zo weet ik bij paddo's precies wat ik kan verwachten bij een bepaalde dosis. Paddo's worden vanaf 3gr echt serieus, daaronder leerzaam maar niet te confronterend, daarboven tot +- 6gr kan het juist zeer confronterend zijn maar boven de 6 gr is het alleen maar universa's bezoeken in een rollercoaster van gedachtes waarbij het te hard gaat om geconfronteerd te worden.

Ik denk zelf dus aan gewoon een hele zegel van 100mcg of misschien 3/4 zegel.

Ik lees dat gemiddeld genomen 100mcg (1P-)LSD te vergelijken is met 2,4gr gedroogde paddo's als we het hebben over eventuele confrontatie en headspace. En qua visuals is 100mcg (1P-)LSD te vergelijken met 3gr paddo's. Dit dus omdat LSD wat visueler is in verhouding tot de headspace in vergelijking tot paddo's. Kan iemand dit beamen toevallig?
kzou het niet precies weten..
had echt decennia geen lsd op.. en toen voor het eerst weer een paar jaar geleden toen ik door een break-up ging..
uren in een balletje op de bank die shit liggen verwerken.. geen fijne ervaring.
recentelijk wat microdoosjes gedaan.. en zo weer de moed gevonden wat meer te doen
50 ug in een 3mmc staartje.. voelde heel fijn.. en laatst 50ug op zichzelf.
kzou er niet teveel over nadenken.. als snap ik je spanningen/controle neigingen wel..
gewoon doen als je je goed voelt.. komt 't vanzelf goed.. 't komt zwz altijd goed.
 

KlaasVaak

Bewuste gebruiker
Afgelopen dagen weer ontzettend genoten van de natuur bij de stacaravan en kon het niet helpen vaak al aan de trip van volgende maand te denken. Hoe zou dit en dit, dan en dan zijn met (hoogstwaarschijnlijk) LSD...? Heb er ongelofelijk veel zin in. Hier en daar lukt het zelfs steeds meer er ontspannen naar uit te kijken ipv gespannen. Uiteindelijk is het gespannen zijn ook wel echt een dingetje dat bij Mezelf hoort hoor. Vroeger ook vaak met naar feessies gaan was ik vaak ongezond gespannen. De weg er naar toe drie keer pissen en dan in rij weer moeten :confused: echt van die zenuwen plasjes. Pas zodra ik binnen ben, mijn jas etc in de kluisjes en drugs genomen te hebben, kom ik helemaal weer tot rust. Hoeft de drugs nog niet eens te werken.

Dus ergens is het niet raar voor Mezelf dat ik ook nu wat gespannen ben voor aankomende trip half juni. Natuurlijk ook omdat het een relatief nieuw middel voor me is. Heb echt wel eens LSD gehad maar dat is meer dan 15 jaar terug en tijdens zeer onbezorgde jaren toen weinig nog mij boeide. Daarbij waren dat volgens mij geen hoge doseringen en was ik nog onder invloed van andere lekkernij :).

Maar ook na afgelopen dagen veel over de verschillen gelezen te hebben tussen paddo's en LSD, zakt mijn gespannen gevoel. In het algemeen wordt toch wel gezegd dat LSD relatief gezien makkelijker te handelen is en duidelijk meer naar buiten is gericht in tegen stelling tot paddo's. Paddo's hebben meer de neiging om dingen te belichten waar je ontevreden over bent bewust of onbewust. LSD heeft dit minder al is het er wel natuurlijk, maar duidelijk minder dan bij paddo's.

Ik twijfel echt nog een beetje over de dosis en de lengte van de trip kan mij misschien wel eens tegenstaan.

Wat betreft de lengte kan ik eventueel wel met een benzo inkorten. Zal daarvoor oxazepam en diazepam bij me hebben mocht ik het echt zat zijn. Maar nog nooit een benzo gehad bij een trip dus dat zal dit keer ook echt niet zomaar gebeuren. Daarbij betwijfel ik of bij LSD en boswandelingen de tijd zo stil kan komen te staan als ik bij paddo's wel eens heb ervaren. Dus acht de kans erg klein dat ik het te lang vind duren.

Dosis is voor mij nog lastig in te schatten vooral omdat ik qua dosissen erg een controlfreak ben. Zo weet ik bij paddo's precies wat ik kan verwachten bij een bepaalde dosis. Paddo's worden vanaf 3gr echt serieus, daaronder leerzaam maar niet te confronterend, daarboven tot +- 6gr kan het juist zeer confronterend zijn maar boven de 6 gr is het alleen maar universa's bezoeken in een rollercoaster van gedachtes waarbij het te hard gaat om geconfronteerd te worden.

Ik denk zelf dus aan gewoon een hele zegel van 100mcg of misschien 3/4 zegel.

Ik lees dat gemiddeld genomen 100mcg (1P-)LSD te vergelijken is met 2,4gr gedroogde paddo's als we het hebben over eventuele confrontatie en headspace. En qua visuals is 100mcg (1P-)LSD te vergelijken met 3gr paddo's. Dit dus omdat LSD wat visueler is in verhouding tot de headspace in vergelijking tot paddo's. Kan iemand dit beamen toevallig?
Als je je zorgen maar over de duur, zou ik je aanraden vroeg te beginnen. Lekker op tijd eruit, dan zit je niet nog s avonds teveel te trippen waardoor het lastig wordt met slapen

Heb het afgelopen donderdag ook zo aangepakt (200 ug in de duinen) en het beviel erg goed.

Dat LSD makkelijker te handelen is geldt voor mij vooral als ik het buiten neem. Lekker veel dingen om op te focussen waardoor je niet teveel op bepaalde interne dingen blijft hangen.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ik lees dat gemiddeld genomen 100mcg (1P-)LSD te vergelijken is met 2,4gr gedroogde paddo's als we het hebben over eventuele confrontatie en headspace. En qua visuals is 100mcg (1P-)LSD te vergelijken met 3gr paddo's. Dit dus omdat LSD wat visueler is in verhouding tot de headspace in vergelijking tot paddo's. Kan iemand dit beamen toevallig?
Ik hoor dat wel vaker dat mensen LSD visueler vinden. Zelf merk ik dat niet, tenminste niet op normale doseringen van 100 - 150 ug (hoger ben ik ook nog niet gegaan). Sterker nog, een psilo trip op 30 gram paddo's is zonder overdrijven waarschijnlijk 10 keer visueler voor me dan een LSD trip op 100 microgram. Een trip op 15 gram truffels is ook zeker veel visueler voor me dan 100 ug LSD. In het begin heb ik weleens wat redelijk visuele LSD en ALD-52 trips gehad, maar nu ervaar ik de laatste tijd zelfs vrijwel altijd maar heel weinig visuele patronen/vervormingen. Kan gewoon aan mij liggen natuurlijk.


Dat LSD makkelijker te handelen is geldt voor mij vooral als ik het buiten neem. Lekker veel dingen om op te focussen waardoor je niet teveel op bepaalde interne dingen blijft hangen.
Precies. Ik denk ook dat dat de reden is dat LSD binnen doen soms weleens wat de paranoia kant op gaat bij mij aan het eind van een trip. Ik moet bewegen en buiten zijn op LSD. Maar helaas is het door de lange werkingsduur wat onrealistisch om de volledige tijd buiten te zijn. Ook al ben ik 4 uren onderweg op de fiets of zo, dan ben ik moe en ga ik weer naar huis, maar dan heb ik nog steeds uren te gaan. Eigenlijk kun je dus beter ergens in de natuur je basis hebben, eropuit gaan en dan daar naar terugkomen. Helaas is het hier (Friesland) toch vaak wat te druk op de fietspaden en mooie plekjes in de natuur. Dan ben je daar even en dan komt er een luide familie even verderop aan een picknick tafel zitten of zo... Nu met corona is dat ook nog veel erger geworden. :rage: Dat vind ik echt het jammere aan Nederland. Dat je praktisch nergens heen kan gaan waar je uren lang niemand tegenkomt en even alleen in de natuur kunt zijn. Er zullen zeker zulke plekjes zijn, maar niet veel.
 

F.E.A.R.

Bewuste gebruiker
Heb je weleens phenibut gebruikt? Wanneer je phenibut in de ochtend op lege maag neemt, is de kans op een ‘bad trip’ een stuk lager. Om maar eens een enorme cliche term te gebruiken; ‘het haalt de scherpe randjes eraf’. Bij psychedelische middelen kan dit zowel een voordeel als een nadeel zijn natuurlijk.
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Heb je weleens phenibut gebruikt? Wanneer je phenibut in de ochtend op lege maag neemt, is de kans op een ‘bad trip’ een stuk lager. Om maar eens een enorme cliche term te gebruiken; ‘het haalt de scherpe randjes eraf’. Bij psychedelische middelen kan dit zowel een voordeel als een nadeel zijn natuurlijk.
Nee nog nooit. Opzich geen slecht idee van wat ik allemaal over Phenibut heb gelezen.
Maar dit zal ik bij deze trip niet zomaar gaan nemen omdat Phenibut wat dat betreft een te onbekend middel voor me is om te mixen.
Ik zal dat eerst maar eens opzich zelf testen om te kijken wat het doet.

Dat vind ik echt het jammere aan Nederland. Dat je praktisch nergens heen kan gaan waar je uren lang niemand tegenkomt en even alleen in de natuur kunt zijn. Er zullen zeker zulke plekjes zijn, maar niet veel.
Helemaal waar @Mindless . Maar ze zijn er zeker nog wel gelukkig. Niet dat je dan "niemand" tegen komt maar wel waar het heel rustig is. Ik hou dat soort plekjes ook vaak geheim en geef ik slechte review op bijvoorbeeld google in de hoop dat vele dan ook weg blijven :tonguewink:.
Dat LSD makkelijker te handelen is geldt voor mij vooral als ik het buiten neem. Lekker veel dingen om op te focussen waardoor je niet teveel op bepaalde interne dingen blijft hangen.
Ja maar dat vind ik met paddo's ook. Buiten met veel afleiding is het vaak sowieso makkelijker te handelen. Dat geeft voor mij nog niet echt het verschil aan tussen paddo's en LSD. Zie wel dat vele beschrijven dat LSD je minder op je persoonlijke ongenoegen, ongemakken of spanning doet laten richten. Paddo's doen dit ook wel heel erg vind ik zelf. Meer nog dan bijvoorbeeld DMT. DMT is gewoon heftig wat het soms lastig kan maken en je paniekerig van kan worden.

Bij mij is het meer spanning dat ik kan krijgen bij het eerste uur na het inslaan. Gedachtes dat ik er vanaf wil maar het nog maar net is begonnen. Vind trippen nooit te heftig maar als ik wat gespannen ben dan kan ik daar ontzettend in blijven hangen met paddo's. Ja ik weet wat daar de oplossing voor is, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je met een maat gewoon een leuke tijd tegemoet wil.

Als dat bij LSD minder is dan ben ik al een stuk geruster:). Verder ben ik ook gewoon een angsthaas hoor als het om trippen gaat. En dit zegt iemand dat uitzonderlijk vaak heeft getript. Ik denk wel vaker dan 200x. Grappig ergens dat ik na al die trips me nog druk kan maken om een lsd trip van 100ug.:thinking:
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Als dat bij LSD minder is dan ben ik al een stuk geruster:). Verder ben ik ook gewoon een angsthaas hoor als het om trippen gaat. En dit zegt iemand dat uitzonderlijk vaak heeft getript. Ik denk wel vaker dan 200x. Grappig ergens dat ik na al die trips me nog druk kan maken om een lsd trip van 100ug.:thinking:
Ik heb niet zo vaak als jou getript, maar nog steeds erg vaak (kleine 100 keer misschien). En ik ben ook veel meer een angsthaas geworden, juist door mijn ervaringen met trippen. Ik weet dat als het verkeerd gaat, het ook heel erg verkeerd kan gaan (mogelijk).

Beter wat te voorzichtig met LSD dan het onderschatten, toch? :) Het is inderdaad een vrij luchtig/makkelijk tripmiddel, maar zelf heb ik ook ervaren dat wanneer ik na al die uren trippen wat moe wordt en de trip maar blijft gaan, dat ik dan wat makkelijker mee kan gaan in een eventuele duistere gedachte. Dat hoeft niet zo voor iedereen te zijn natuurlijk. Toch, ik doe veel makkelijker LSD dan psilo. De laatste weet ik gewoon van dat het me tot het uiterste gaat uitdagen en dat het een beproeving zal worden. Achteraf ben ik dan altijd (tenminste, bijna altijd) superblij dat ik dat allemaal ondergaan en ervaren heb, maar toch...
 

Buu

Bewuste gebruiker
ETH-LAD gaf echt magische visuals. Zou helemaal tot zijn recht komen in een bos, en duurt ook een heel klein beetje minder lang dan LSD.
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Toch, ik doe veel makkelijker LSD dan psilo. De laatste weet ik gewoon van dat het me tot het uiterste gaat uitdagen en dat het een beproeving zal worden.
Welke dosis gedroogde paddo's zou jij vergelijken met bijvoorbeeld 100ug LSD?
ETH-LAD gaf echt magische visuals. Zou helemaal tot zijn recht komen in een bos, en duurt ook een heel klein beetje minder lang dan LSD.
Ja aan die had ik even niet gedacht en dus niet in huis om uit te kiezen. Maar beetje minder lang klinkt wel goed opzich :)
Juist heerlijk toch als een trip lang duurt?
Ja en nee. Een paddo trip van 4 tot 6uur voelt vaak te kort en die verleng ik vaak met een dosis tussendoor. Maar 10 tot 12 uur is toch wel erg lang hoor. Met paddo's heb ik nog min of meer een keus voor de lengte maar met LSD zit ik er aan vast.

Maar ach ik zit nu weer in een moment dat ik zoiets heb van; Laat maar komen! neem zeker gewoon een hele zegel!!.. Maar ik weet dat er ook momenten komen dat ik erover nadenk eerst een halve of 3/4 te nemen. Hahaha kan nu ff lache om Mezelf.. Pieker pieker zenuwe spanning,, maar ook ontzettend zin in 🤪
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Welke dosis gedroogde paddo's zou jij vergelijken met bijvoorbeeld 100ug LSD?
Heb alleen verse paddo's gedaan. Maar ik vind het zo moeilijk vergelijken. Voor mij lijken LSD en psilo helemaal niet op elkaar. Hele verschillende tripmiddelen. Tja, op 15-20 gram vers heb je een gemiddelde sterkte paddo trip en op 100-150 ug heb je een gemiddelde sterkte LSD trip. Maar echt met elkaar vergelijken is heel moeilijk voor me. Hun intensiteit is heel verschillend. LSD is intens voor me qua gedachten activiteit en versterking zintuigen. Psilo is intens voor me qua visuals en gevoel. Natuurlijk overlappen ze op bepaalde gebieden ook.

Weet niet of je hier wat aan hebt. :laughing:
 

DéjàVoodoo

Experimenterende gebruiker
Nachtelijke wandeling bij volle maan in de omgeving met 50mg 4-ho-met. Geen bos, wel veel natuur. Prachtige ervaring met als klap op de vuurpijl een vallende ster net voordat ik weer de deur binnenliep. Leek eerder op een gigantische vuurbal. Enkele foto's van de omgeving genomen, maar die werden door bekenden eerder als angstaanjagend ervaren. Wie gaat er nu alleen wandelen in het donker tijdens een trip. Voor mij was het echter een sprookjesachtige ervaring die ik niet snel zal vergeten. De maan bijna zo fel als de zon en een sterrenhemel zoals ik die nog nooit eerder gezien had. Geuren en geluiden zo intens als wat. Krijg nog kippenvel als ik er aan denk.
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Nachtelijke wandeling bij volle maan in de omgeving met 50mg 4-ho-met. Geen bos, wel veel natuur. Prachtige ervaring met als klap op de vuurpijl een vallende ster net voordat ik weer de deur binnenliep. Leek eerder op een gigantische vuurbal. Enkele foto's van de omgeving genomen, maar die werden door bekenden eerder als angstaanjagend ervaren. Wie gaat er nu alleen wandelen in het donker tijdens een trip. Voor mij was het echter een sprookjesachtige ervaring die ik niet snel zal vergeten. De maan bijna zo fel als de zon en een sterrenhemel zoals ik die nog nooit eerder gezien had. Geuren en geluiden zo intens als wat. Krijg nog kippenvel als ik er aan denk.
Dat klink zeker als een mooie ervaring. Voor mij zou 50mg, zelfs met 4-HO-MET, wel een beetje veel zijn maar 4-HO-MET is zeker een goed middel voor boswandelingen. Dat heb ik ook zeker ondervonden :)

Als ik een inschatting mag geven; voor mij staat 7.5gram truffels ongeveer tot 100ug LSD:)
Maar 7,5 gr is een half portie. Hmmm :thinking: Dan moet jij LSD wel heel makkelijk vinden in verhouding tot Psilo's.

Weet niet of je hier wat aan hebt. :laughing:
Nee heb daar eigenlijk helemaal niks aan :grimacing:.
Evengoed bedankt hoor:relaxed:
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Het gaat aankomende zaterdag gebeuren!!! (ipv 20 juni) We kunnen niet wachten, wordt goed weer, maandag extra dagje vrij en we kunnen niet wachten :) .

Nou nog even hopen dat de bestelde zegeltjes op tijd binnenkomen. Ze zouden gister rond 12:00uur verstuurd moeten zijn dus verwacht het morgen.
 
 • Like
Waarderingen: Juun

DéjàVoodoo

Experimenterende gebruiker
Dat klink zeker als een mooie ervaring. Voor mij zou 50mg, zelfs met 4-HO-MET, wel een beetje veel zijn maar 4-HO-MET is zeker een goed middel voor boswandelingen. Dat heb ik ook zeker ondervonden :)
Tja 125mg is me gelukt en die viel nog wat sterk uit doordat ik een kruid wat ingenomen wat achteraf gezien wat mao-remmende effecten bleek te hebben.
Mijn eerste "ego-dood", al zo ik het zelf niet echt zo omschrijven. De wereld smolt dus ik zette wat muziek op en ging op de bank liggen en deed mijn ogen dicht. De mooiste visuals die ik ooit gezien heb op dat moment. Ik werd een draaikolk ingezogen boven mijn hoofd en na enige tijd onderweg door het universum stond ik daar oog in oog met mezelf en was er geen ontkomen mogelijk aan "m'n eigen onzin." De ervaring zelf tot het laatste gedeelte was totaal niet angstig, zelfs prachtig. Maar de afsluiter heeft me wel even wat tijd gekost om te verwerken. Het was tijd om me te ontdoen van mijn masker:fearscream::innocent:

Dat was dan ook de laatste keer dat ik een heroische dosis genomen heb. Als ik nu nog wat neem dan is het aan de lage kant. Clear headspace. Lekker filosoferen. Genieten van muziek. De natuur. Stille verwondering.

Tip: Zet eens een clip op van de Jabbawockeez onder invloed van Metocin. Je weet niet wat je ziet.
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan