Caffeïne pillen ervaringen

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Hoi allemaal,

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met caffeïne pillen? Ik heb gistermiddag 2 stuks geslikt van 200 mg, in totaal dus 400 mg. Volgens het internet is dit een hoge dosis. Ik heb zoals vrijwel iedereen ervaring met caffeïne in de vorm van koffie frisdranken en chocola, maar heb het nog nooit in pure vorm gebruikt.

Er vielen mij vier dingen op.

  1. Het effect was veel sterker dan wanneer ik koffie drink.
  2. De prijs. Het is zo spotgoedkoop dat je je afvraagt hoe ze er ooit winst op kunnen maken.
  3. De euforie. Er was zeker een sterke euforie aanwezig. Bij lange na niet zo intens als MDMA of Amfetamine, maar er was zeker een euforisch gevoel, niet alleen lichamelijk (een warm lekker gevoel, lichte tintelingen en het gevoel dat bewegen makkelijker ging) maar ook mentaal (zin om dingen te doen, alert, motivatie versterking, energiek en opgewekt.)
  4. Het derde wat mij opviel heeft kleine toelichting nodig. Ik heb relatief vaak speed gebruikt en elke keer als ik dit deed kreeg ik een aantal uur nadat ik gebruikt had een vreemde lichaamsgeur die ik niet kon plaatsen. Een ietwat zoete penetrante zweetgeur die compleet uniek was, en alleen voorkwam bij speed gebruik. Douchen hielp niet, deodorant hielp niet, niets hielp. Dit bleef zeker 24 uur hangen na mijn laatste gebruik. Gek genoeg kreeg ik dit ook bij deze caffeïne pillen. Gewoon exact hetzelfde. Mijn eerste gedachte was "leuk, het lijkt op speed", maar meteen hierna dacht ik: "heb ik al die tijd gewoon halve caffeïne flutspeed lopen gebruiken!"
Wie heeft er ervaring met deze dingen? Ik ben benieuwd.
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Dat het effect veel sterker was dan wanneer je koffie drinkt is op die dosering niet zo gek. Een kop koffie bevat afhankelijk van de sterkte maar zo’n 90 tot 150 mg cafeïne. Dan moet je dus al zo’n vier koppen redelijk snel achter elkaar naar binnen gooien wil je op een hetzelfde effect als die 400 mg uitkomen. Lijkt me niet heel smakelijk trouwens :tongueout:

Ik heb zelf geen ervaring met cafeïne pillen, althans niet waar puur en alleen cafeïne in zat. Het effect was dus wel aangenaam? In waarin verschilde het van speed?

Over je laatste punt: had je je speed niet laten testen dan? Want dat is echt de enige manier om te achterhalen of er cafeïne in zat, en hoeveel. De kans is niet klein dat je best wat cafeïne naar binnen snuift als je speed niet test en niet wast.
 
Dat het effect veel sterker was dan wanneer je koffie drinkt is op die dosering niet zo gek. Een kop koffie bevat afhankelijk van de sterkte maar zo’n 90 tot 150 mg cafeïne. Dan moet je dus al zo’n vier koppen achter elkaar naar binnen gooien wil je op hetzelfde uitkomen. Lijkt me niet smakelijk :tongueout:

Ik heb mij research gedaan en ik weet dat dit een hogere dosis was dan een paar koppen koffie. Dit was ook precies mijn doel. Ik wilde caffeine puur gebruiken in recreatieve zin op een dosis die hoger is dan de gemiddelde koffiedrinker tot zich neemt, gewoon om te kijken wat het was.

Het effect was dus wel aangenaam? Was het ook concentratie-verhogend?

Het was zeker aangenaam, verrassend aangenaam zelfs. Zoals ik zei er waren zeker sterk euforische gevoelens. maar ik was zo helder en gefocust het was heerlijk. Ik ben snel afgeleid maar nu wist ik wat ik moest doen, en hoe ik het moest doen".

Ik zat toevallig in de bus omdat ik iets moest ophalen, maar toen het begon in te kicken dacht ik: "damn I feel goooooood". Ik moest mijn glimlach bedwingen. Ik had echt zin om alles in mijn leven te plannen en op te schrijven, mijn huiswerk te doen, mijn financieen in een excel sheet te zetten, gewoon lekker bezig te zijn. Ik was zo gefocust.

Over je laatste punt: had je je speed niet laten testen dan? Want dat is echt de enige manier om te achterhalen of er cafeïne in zat, en hoeveel. De kans is niet klein dat je best wat cafeïne naar binnen snuift als je speed niet test en niet wast.

Ik ben er niet trots op maar, nee, ik heb mijn speed praktisch nooit laten testen. De kans is zeer groot dat ik veel caffeine heb lopen snuiven. Dit was alleen zoveel anders dan het effect van speed wat ik normaal heb.

Het verbaast me hoe sterk caffeine is. Niet hoe speed het doet, waarin het kneedt met je brein, maar hoe sterk pure caffiene kan zijn. Het is een wereld apart, niet te vergelijken met welke drug die ik geprobeerd heb, maar zeker een sterke drug.
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Cafeïne pillen heb ik nog nooit gehad, maar wel gewoon pure cafeïne poeder. Het spul is bijna gratis, heb er ooit eens 200gr van besteld voor weinig. Heb het meeste ook nog steeds over, want als ik behoefte heb aan cafeïne vind ik een kopje koffie toch nog steeds het lekkerst.

400mg is echt veel dus dat het veel sterker dan koffie voelde is logisch zoals roze ook al zei. Ik heb ook wel eens dat soort doseringen op en dat voel je wel inderdaad. Ik heb ook wel eens 200mg gesnoven, maar daar werd ik echt heel zenuwachtig van.

Ik ben geen fan van teveel cafeïne eerlijk gezegd, vind het effect maar onrustig en vies aanvoelen. Maargoed ook ik ben er jaren aan verslaafd geweest zoals elke Nederlander, dronk op het hoogtepunt zo'n 10 tot 12 bakken dubbele espresso. En het dan raar vinden dat ik in het weekend zo'n hoofdpijn had...
 
Er zit een degelijk verschil in het gevoel van cafeïne in koffievorm en cafeïne in pil vorm. Dat de effecten sterker zijn komt doordat je 400mg cafeïne hebt genomen waarbij een bak koffie zo rond de 100mg zit.

De werking van cafeïne in pil vorm is ook zeker anders, naar mijn ervaring voelt dit 'schoner' aan dan de werking van koffie. Daarnaast lijkt het ook langer door te gaan en lijkt de energie meer gefocust te zijn dan wanneer ik koffie drink. Dit komt door dat koffie andere voedingsstoffen bevat naast de cafeïne en hierdoor dus een ander effect heeft op je lichaam.

Waar het voor mij op neerkomt wanneer ik een boost nodig heb is: 'Koffie is lekker en cafeïne pillen zijn handig.'
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
Caffeine zal heel gemakkelijk te maken zijn, volgens mij is de prijs iets van tussen de 5 a 15 cent de gram, afhankelijk van de hoeveelheid die je koopt. Volgens mij verkoopt de plaatselijke smartshop het hier voor zo'n 15 euro de ons en met die prijs wordt zelfs speed versnijden lucratief.
 

Fool

Badass junkie
Gek genoeg kreeg ik dit ook bij deze caffeïne pillen. Gewoon exact hetzelfde. Mijn eerste gedachte was "leuk, het lijkt op speed", maar meteen hierna dacht ik: "heb ik al die tijd gewoon halve caffeïne flutspeed lopen gebruiken!"
Waar komen je cafeïne-pillen vandaan? Zitten daar nog andere stoffen in? Ik vindt het eerlijk gezegd meer klinken alsof je pillen geen zuivere koffie zijn, dan dat er gare stimulanten in mn bakkie pleur zitten.
 

Fool

Badass junkie
Het verbaast me hoe sterk caffeine is. Niet hoe speed het doet, waarin het kneedt met je brein, maar hoe sterk pure caffiene kan zijn. Het is een wereld apart, niet te vergelijken met welke drug die ik geprobeerd heb, maar zeker een sterke drug.
Overigens, pas ook op dat je je niet net iets te laat verbaast over hoe snel/sterke gewenning optreedt bij cafeïne. Vooral met zulke hoge doseringen.
 

Lemonade

Experimenterende gebruiker
Omdat je het hebt over dat je zweet een rare geur kreeg begin ik bijna te denken dat er ook efedrine in je pillen zat, toen ik caffeïne pillen gebruikte had ik echt niet zo’n heftig effect als jij nu beschrijft.
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Omdat je het hebt over dat je zweet een rare geur kreeg begin ik bijna te denken dat er ook efedrine in je pillen zat, toen ik caffeïne pillen gebruikte had ik echt niet zo’n heftig effect als jij nu beschrijft.
Aangezien efedrine veel duurder is dan cafeïne lijkt me dat onwaarschijnlijk. Bovendien reageert niet iedereen exact hetzelfde op cafeïne.
 

Kevin.B

Newbie
Tot 400 gram cafeïne is veilig voor de gemiddelde persoon. Echter is de kans groot dat je over de 400 gram bent gegaan, omdat cafeïne zoals je zelf zegt ook in voeding/dranken zit. Het effect van een cafeïne pil is uiteraard veel sterker, omdat je een veel hogere dosering cafeïne binnen krijgt. Bron: https://www.spierbouwers.nl/voeding/supplementen/cafeine-pillen-kopen/.

Hoe dan ook: cafeïne supplementen kun je prima gebruiken, maar met mate :) Ik zou zelf niet meer dan 1 per dag nemen (200 mg).
 

Stonologie

Wijs gebruiker
Ik word ook erg blij en gemotiveerd van koffie, sorry voor het terughalen van deze oude post maar ik zie dat mensen twijfelen of het wel echt caffeine is. Een tijdje geleden dronk ik 8 espresso in een paar uur, en had precies hetzelfde.
@Roze Olifant heerlijk trouwens!! :wink:, koffie is zo lekker..

Het rare aan caffeine is dat het niet altijd op deze manier werkt. Soms word ik er disfories van (minder leuk dan nuchter) en soms euforisch. Dit verschilt per keer omdat je er snel "jittery" van word.

Soms is het geweldig, uren euforisch dansen met een zwevend gevoel, gemotiveerd en al! En dan ook echt gemotiveerd, sommige stimulaten geven mij het gevoel "je moet iets doen, maar alles tegelijk". Koffie is meer doelbewust.

Caffeine is zeer onderschat en niet minder sterk dan bijvoorbeeld 3-FPM of 2/3-FA.
 

Zonnetje

Belezen gebruiker
Neem wel eens een caffeine pil mee als ik een avondje uit ga op alcohol en als ik die dag al gewerkt heb. Van alcohol alleen kak je uit eindelijk zo hard in. Met caffeine wordt je in iedergeval mentaal niet moe.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
Ik snap het niet helemaal met caffeine.

Ik hou wel van een stevige bak koffie en de espresso koffie die ik drink zit toch wel 100mg caffeine in en daar heb ik nooit problemen mee ook niet als ik er een paar drink achter elkaar. En ik drink ook gewoon zo een bak koffie als ik (zuivere) speed neem, das ook geen probleem.

Maar als er caffeine door mijn speed zit dan merk ik dat wel, dan ben ik veel gejaagder dan zonder caffeine door de speed en krijg ik ook last van een onplezierige comedown waarin ik onrustig ben. En zo veel speed neem ik nooit, dus de hoeveelheid cafeïne die ik binnen krijg door versneden speed (verleden tijd gelukkig want ik heb een flinke voorraad die ik heb laten testen en 72% is) is evenredig aan maximaal 2 bakken koffie.

Iemand die hetzelfde heeft als ik? En hoe zou dit kunnen komen? Wordt caffeine anders opgenomen of zo als het in koffie zit?
Ik heb geen idee.
 

Stonologie

Wijs gebruiker
Ik snap het niet helemaal met caffeine.

Ik hou wel van een stevige bak koffie en de espresso koffie die ik drink zit toch wel 100mg caffeine in en daar heb ik nooit problemen mee ook niet als ik er een paar drink achter elkaar. En ik drink ook gewoon zo een bak koffie als ik (zuivere) speed neem, das ook geen probleem.

Maar als er caffeine door mijn speed zit dan merk ik dat wel, dan ben ik veel gejaagder dan zonder caffeine door de speed en krijg ik ook last van een onplezierige comedown waarin ik onrustig ben. En zo veel speed neem ik nooit, dus de hoeveelheid cafeïne die ik binnen krijg door versneden speed (verleden tijd gelukkig want ik heb een flinke voorraad die ik heb laten testen en 72% is) is evenredig aan maximaal 2 bakken koffie.

Iemand die hetzelfde heeft als ik? En hoe zou dit kunnen komen? Wordt caffeine anders opgenomen of zo als het in koffie zit?
Ik heb geen idee.
Dat is wat ik bedoel ja, het kan heel fijn zijn, of niet. Heel gek en onbetrouwbaar.
 

Sjappiewappie

Experimenterende gebruiker
Heb de rest van de reacties niet gelezen, maar really? Een artikel over caffeïne? Het is met een rede dat ondanks dat het een legale drug is, geen breed gamma heeft online. Ik nam voor mijn fitnes vroeger een keertje pre-workout, zo 1 scoop bevatte onder andere 300mg cafeine. Hart gaat tekeer als een malle, concentratie naar de klote en de meest klunzige workout ooit volgde daarop. Wat een rommel is cafeine toch.
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan