CBR Keuring

jw010101

Newbie
Goedemiddag!

Ik weet dat het hele forum vol staat met dit soort vragen, alleen voor de zekerheid wil ik toch even mijn verhaal kwijt.

Donderdag a.s. heb ik een rijbewijskeuring n.a.v. de gezondheidsverklaring. Hierop heb ik ja ingevuld bij middelenmisbruik (erg dom, ik weet het). Mij werd geadviseerd om de GV in te vullen na mijn vraag aan het CBR of ik strafbaar ben wanneer ik ga rijden met een medicijn met gele sticker (Methylfenidaat in dit geval). Na het invullen kwam ik in het circus terecht: psychiatrische keuring met urinetest. In april heb ik een keuring gehad met een negatief advies als gevolg (ik werd positief getest op cannabis). Ik was te naïef om een paar dagen voor de keuring nog een jointje te roken, omdat de medisch adviseur van het CBR me vertelde dat mijn huidig gebruik geen problemen op zou leveren (uiteraard is dit niet in het CBR dossier opgenomen). Bij dit rapport heb ik gebruik gemaakt van het blokkeringsrecht en zoals eerder gezegd heb ik donderdag a.s. de nieuwe keuring. Sinds de vorige keuring ben ik vrijwel helemaal gestopt met blowen en heb ik sinds die tijd nog een paar jointjes gerookt, waarvan 2 a 3 weken geleden de laatste.

De reden dat ik ja invulde was omdat ik tot november vorig jaar dagelijks blowde, achteraf gezien zelfmedicatie voor ADHD. In november kreeg ik de ADHD diagnose en door de medicijnen verdween de behoefte om dagelijks te blowen, en heb ik het gebruik teruggebracht tot enkel recreatief gebruik en dus sinds april vrijwel niets meer uit angst voor de CBR keuring. Omdat het CBR kijkt naar de afgelopen 12 maanden kan dat ook nog een probleem opleveren.

Omdat het CBR mij verkeerd heeft geadviseerd om de GV in te vullen (daar zijn ze het ook over eens bij het CBR) kan ik uiteindelijk mijn geld terug gaan krijgen, maar omdat de procedure loopt van de keuringen kunnen ze die niet stop zetten. Zucht..

Is er een reden om me zorgen te maken door die laatste joint van 2 weken terug? Daarvoor 2 maanden niets gerookt

Gaat het CBR/psychiater mijn verhaal verifiëren bij de huisarts? Zo niet kan ik eventueel wat spelen met de datum van ADHD diagnose en dus einde verslaving..

Al met al een zeer vervelende situatie, want het zou balen zijn mocht ik mijn rijbewijs voor 12 maanden (of tot november) kwijt raken.
 

De Zandman

Badass junkie
In dit geval lijkt mij van groot belang, wat en hoeveel precies je in de laatste 6 weken gebruikt hebt.
Je geeft aan dat het in de laatste 2 maanden 1 joint gerookt hebt.
Dan lijkt het mij zeer waarschijnlijk dat je niet ( meer) boven de grenswaarden zit.
N..B
De psychiater van het CBR kan alléén bij jouw huisarts gaan informeren, n a d a t
Jij daarvoor schriftelijk toestemming voor hebt gegeven. Op eigen houtje jouw huisarts benaderen en gaan informeren, dat is schending van de privacy wetgeving en kan dus niet.
Het is jammer dat je die ene joint nog gerookt hebt, maar ik denk, dat je er wel doorheen gaat komen.
Al was het veel en veel beter geweest, in jouw geval, dat je helemaal clean dat onderzoekstrajectcin gaat...
Succes!
 
Bovenaan