Clean leven (in herstel)

Discussie in 'Verslaving' gestart door Kevin31, 18 nov 2016.

Sanelco zelftesten
Sanelco zelftesten
Sanelco zelftesten
 1. Kevin31

  Kevin31 Newbie

  Hallo allemaal,

  Zijn er mensen die ook clean leven en in herstel zijn via het 12 stappen programma (of op een andere manier). Ik ben zelf 7 maanden clean (totale abstinentie incl nicotine en alcohol) 4na 15 jaar verslaving (thc, xtc, coke) en ben erg tevreden met het 12 stappenprogramma...ik ben benieuwd hoe mensen deze nieuwe manier van leven ervaren.


  Groetjes
  Kevin
   
  DorahExplorah23 vindt dit leuk.
 2. IwasAgabster

  IwasAgabster Newbie

  Hoi Kevin,

  ik heb een drugsverslaving gehad en na een behandeling 7 jaar clean geweest (vanaf '99), in die zin dat ik geen alcohol en drugs heb gebruikt. Wel ben ik toen sigaretten blijven roken. Na die 7 jaar heb ik weer eens alcohol geprobeerd, omdat ik wel weer eens een glaasje wou drinken. Ik wou weten of ik daar mee om kon gaan aangezien ik geen alcoholverslaving had. Dit is goed gegaan, maar ben we wel altijd bewust geweest dat je als verslaafde overal gevoelig voor kan zijn. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat iemand na een drugsverslaving alcoholverslaafd wordt. Maar dat ging prima, dronk alleen als ik naar de kroeg ging of met feestjes. Wel was overduidelijk dat ik dan ook meteen los kon gaan, omdat dat mechanisme gewoon altijd in je blijft zitten.

  Tegenwoordig rook ik wel regelmatig een jointje, maar heb mezelf daar enkel toestemming voor gegeven vanwege omstandigheden met mijn gezondheid waardoor ik niet meer kan werken enz. Was dat met mijn gezondheid niet geweest, had ik die keuze zeker niet gemaakt.

  Ik vond het super toen ik na mijn behandeling clean was. Ik heb op een andere manier leren genieten en ik vond het fantastisch om weer écht mee te doen met het leven. Ik was weer bereikbaar voor iedereen en niet alleen voor de gabbers in de scene. Mijn familie en vrienden hadden weer wat aan me aan en het contact was weer echt.
  Ik heb een toptijd gehad als gabber, maar was op het eind helemaal gesloopt, lichamelijk en geestelijk. Het was gewoon tijd om te stoppen en die keuze heb ik zelf gemaakt. Ik heb een behandeling gedaan en ontzettend veel geleerd over mezelf. Daarna heb ik mijn leven helemaal omgegooid, waardoor ik niet alleen mezelf maar ook mijn familie trots heb gemaakt. Dat was een heerlijk gevoel. Ja, ik spreek in de verleden tijd, omdat het al een hele tijd geleden is en het op een gegeven moment eigenlijk gewoon ook normaal werd.

  Super dat je je verslaving overwonnen hebt en nu 7 maanden clean bent. Veel succes met het clean blijven!
   
 3. Nina

  Nina Newbie

  Hallo,

  Beide super knap van jullie. Jullie als ervaringsdeskundige kunnen mij vast helpen. Hoe kan ik er het beste voor iemand zijn die aan het afkicken is. Hij is opgenomen, depressief, alchol en coke verslaving. Ik ben zn domme koe en kom er gister pas achter dat hij niet alleen depressief was en daarom opgenomen is maar dus ook verslaafd. Hij ziet dus is dat het fout is, en dat het anders moet. Wat kan ik dan nu doen, en wat moet ik beslist niet doen?
   
 4. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

  Hallo @Kevin31 ,

  ik ben niet bekend met een 12stappenprogramma maar 1 jaar geleden ben ik een opname beëindigd met verder ambulante begeiding voor dagelijks gebruik afwisselend van speed, coke, xtc, catinones (3-mmc, 4mec,...) en jarenlang dagelijks wietgebruik en de samenhangende psychische klachten die mij op die weg gezet hebben. Ik had nooit echt problemen gehad met dergelijk destructief gebruik maar voor alles een eerste keer. Het stappenplan, de begeleiding, de afwerking,... ik had er veel inspraak in en ben er positief uitgekomen. Mijn doel was mezelf terugvinden en dat is me aardig gelukt. Ik ga niet zeggen dat ik nooit geen joint meer rook of dat ik op een festival geen partydrugs ga gebruiken maar door het gehele plan heb ik terug controle over mezelf en gebruik van verdovende middelen. Ik zie het niet meer als een uitweg maar enkel recreatief plezier daar waar het kan en mag voor mezelf.

  Ik wen jou alvast veel succes op verder herstel en clean blijven!!

  @IwasAgabster ook leuk te lezen dat jij er goed uitgekomen bent en de ommezwaai van je leven veel positief gebracht heeft!

  Hij ziet het in dat het anders moet. Als hij jou niet kwijt wil en aan zichzelf wil werken steun hem dan gewoon en sta paraat samen met behandelende artsen en specialisten. Steunfiguren zijn belangrijk tijdens herstel. Een domme koe ben je nooit. Een verslaafde kan bewust zijn verslaving verbergen om zijn naasten niet te kwetsen...
   
  Fruitvlieg vindt dit leuk.
 5. IwasAgabster

  IwasAgabster Newbie

  Dankje :)
  Ik zou zeggen: gewoon lekker jezelf zijn. Dat je er voor hem wil zijn, is al echt genoeg. Wat ik zelf prettig vind als ik het moeilijk heb (zoals toen) is een knuffel waaraan ik kan merken dat diegene er voor me wil zijn. Echt, dat scheelt al de wereld.
  Eb zoals al gezegd wordt, een domme koe ben je zeker niet. Mensen met een verslaving zijn over het algemeen meesters in het verbergen van hun verslaving. Toen ik mezelf liet opnemen, heb ik heel duidelijk uit moeten leggen aan o.a. mijn ouders dat ik echt verslaafd was en hulp nodig had. Dat zei niks over mijn ouders, maar alles over mezelf. Neem het jezelf niet kwalijk, je kan hier echt niets aan doen.

  @PsyTekZ, idem bij jou :) Ook positieve geluiden van jouw kant.
   
 6. rudieman

  rudieman Newbie

  Hoi Kevin, ik kan niet zeggen dat ik clean ben. Wel ben ik 8 maanden abstinent van alcohol. Ik blow dagelijks. 11 jaar clean van de heroine. Het leven zonder alcohol bevalt me goed. Ben weer maatschappelijk en sociaal actief, zorg beter voor mezelf. Contact met familie hersteld. Het vertrouwen moet nog komen. Ik vind het tof dat het 12 stappen plan voor jou werkt. Hou vol. Zelf ben ik 8 maanden opgenomen geweest. Ben nu met pensioen, zowel met harddrugs als met werk. ik heb mijn les geleerd [denk ik].
   
 7. lotske1984-

  lotske1984- Wijs gebruiker

  Ben nu in behandeling niet via het 12 stappe plan..ben nu 2 maande een 1 week clean..
   
 8. lysergic bink

  lysergic bink Bewuste gebruiker

  Mooi zo , en hoe bevalt het je Lotske? Blij te lezen dat je nog steeds op goede weg bent :) Ik ben er ook nog steeds van gebleven van de pep na men kleine terugval begin deze zomer !
   
 9. lotske1984-

  lotske1984- Wijs gebruiker

  Het leven zonder bevalt mij wel..maar ben bang als ik terug moet gaan werke in ploege en de vroege shift heb..moet dan 4u40 opstaan ongeveer..dat ik terug ga grijpen naar speed..ben bang dat het mij zonder niet gaat lukken dat opstaan enz..goed van jou dat je nimmer hervallen bent..houden zo..:wink: en hoe bevalt jou het leve zonder speed.?
   
 10. lysergic bink

  lysergic bink Bewuste gebruiker

  Jazeker , ik vind het leven zonder speed een beter leven.
  Betere nachtrust, meer kleur en emotie in het leven...
  Ik ken het struikelblok van het terug moeten gaan werken zonder speed ook, ik werkte vroeger in de haven en nam het in het begin als een goede vriend in de nacht ...maar al spoedig nam ik het als een kickstart in de vroege en voor de gezelligheid ook in de late shift...soms jaagde ik er meer dan een gram goed spul in per shift :tongueout:
  Slapen deed ik dan ook met benzo's.
  Na een tijd wordt je ondanks de speed ook gewoon down en depri gedurende je gebruik.
  Het gevaar is als je voor je werk neemt je vaak niet zomaar kan stoppen, omdat je dan enkele dagen niks meer kunt en vaak is het weekend dan te kort om af te kicken, en ik had dan vaak nog shifts in het weekend ook dusja
  Heb me dan destijds een week ziek gezet om te kunnen clean komen.
  Kun je geen dagjob zoeken ofzo als je die ploegen niet aankan zonder dope?
   
 11. lotske1984-

  lotske1984- Wijs gebruiker

  Tis te hopen dat ik het ga aankunnen in ploege das afwachte..ja gebruikte de laatste maande ook veel op werk..ja en slechte kwaliteits speed dat werkt niet goed he..dus das ook afzien als speed niet te goei werkt..ik neem nu ook benzo's ja ben er aan verslaaft wil het niet late afbouwen..heb ik schrik van..slechte ervaringen mee..
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Clean leven (in
 1. maxieme
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  1.643
 2. annoniemer
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  1.602
 3. groggle
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  1.578
 4. TigerTank42
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  1.615
 5. pietfriet
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  2.383

Deel Deze Pagina