• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Coke onderzoek

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

रति

Wijs gebruiker
Als ze nou beginnen met het buisje andersom beet te pakken. Amateurs... :sneeze:


https://www.parool.nl/amsterdam/umc-zoekt-mannelijke-en-vrouwelijke-cokesnuivers~a4624404/
UMC zoekt mannelijke en vrouwelijke cokesnuivers

De vrijwilligers krijgen onder de MRI-scan foto's van cocaïne te zien © ANP

Amsterdam UMC-onderzoeker Anne Marije Kaag zoekt 30 mannen en 30 vrouwen die regelmatig cocaïne snuiven. Ze moeten twee uur vragen beantwoorden en een half uur onder de MRI-scan. Beloning: 50 euro.

Door: Tom Kieft 13 maart 2019, 09:50
Met het onderzoek wil Kaag kijken of mannen en vrouwen die cocaïne gebruiken anders reageren op negatieve prikkels. Eerder deed zij vergelijkbaar onderzoek met mannelijke en vrouwelijke zware drinkers.

Als de hypothese van Kaag klopt, liggen bij mannen en vrouwen verschillende processen aan problematisch drugsgebruik ten grondslag. "Zowel mannen als vrouwen gebruiken coke. Maar onderzoek tot nu toe heeft zich vooral gericht op mannen. Daarom weten we maar weinig over de processen die een rol spelen bij het ontstaan en de behandeling van verslaving bij vrouw."

Afkickprogramma's
Mochten er inderdaad verschillen worden gevonden, dan is het volgens Kaag een goed idee om verschillende afkick- en preventieprogramma's te introduceren voor mannen en vrouwen.

Het vinden van vrijwilligers is niet eenvoudig. "Mannelijke gebruikers zijn relatief eenvoudig te vinden, het werven van vrouwen is lastiger," zegt Kaag. Vrouwen lopen volgens haar minder te koop met hun drugsgebruik.

Vrijwilligers moeten vragenlijsten invullen over drugs- of alcoholgebruik, eventuele traumatische ervaringen en de psychische gesteldheid. Daarna krijgen ze onder de MRI-scan foto's met cocaïne te zien, afgewisseld met beelden die een negatieve emotionele lading kunnen opwekken.

Een op de veertig Nederlanders tussen de 15 en 35 heeft volgens schattingen wel eens cocaïne gebruikt. Van hen raakt zo'n 20 procent verslaafd. Afkicken en ontwennen van de drug blijkt vaak zeer moeilijk.

Aanmelden voor het onderzoek kan hier.
 

Undercover Buster

Bewuste gebruiker
Mooi initiatief. Ik denk dat als de vergoeding wat meer zou zijn ze minder moeite zouden hebben met vrijwilligers vinden. 50,- voor 2,5 uur ex reistijd en reiskosten is best schraal.
Ik begrijp dat het voor een goed doel is maar het is niet echt aantrekkelijk genoeg om er aan deel te nemen denk ik. Jammer hoor. Hopelijk vinden ze toch genoeg deelnemers.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan