1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Coke onderzoek

Discussie in 'Nieuws en actualiteiten!' gestart door שמש, 13 mrt 2019.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. שמש

  שמש Bewuste gebruiker

  Als ze nou beginnen met het buisje andersom beet te pakken. Amateurs... :sneeze:


  https://www.parool.nl/amsterdam/umc-zoekt-mannelijke-en-vrouwelijke-cokesnuivers~a4624404/
  UMC zoekt mannelijke en vrouwelijke cokesnuivers
  [​IMG]
  De vrijwilligers krijgen onder de MRI-scan foto's van cocaïne te zien © ANP

  Amsterdam UMC-onderzoeker Anne Marije Kaag zoekt 30 mannen en 30 vrouwen die regelmatig cocaïne snuiven. Ze moeten twee uur vragen beantwoorden en een half uur onder de MRI-scan. Beloning: 50 euro.

  Door: Tom Kieft 13 maart 2019, 09:50
  Met het onderzoek wil Kaag kijken of mannen en vrouwen die cocaïne gebruiken anders reageren op negatieve prikkels. Eerder deed zij vergelijkbaar onderzoek met mannelijke en vrouwelijke zware drinkers.

  Als de hypothese van Kaag klopt, liggen bij mannen en vrouwen verschillende processen aan problematisch drugsgebruik ten grondslag. "Zowel mannen als vrouwen gebruiken coke. Maar onderzoek tot nu toe heeft zich vooral gericht op mannen. Daarom weten we maar weinig over de processen die een rol spelen bij het ontstaan en de behandeling van verslaving bij vrouw."

  Afkickprogramma's
  Mochten er inderdaad verschillen worden gevonden, dan is het volgens Kaag een goed idee om verschillende afkick- en preventieprogramma's te introduceren voor mannen en vrouwen.

  Het vinden van vrijwilligers is niet eenvoudig. "Mannelijke gebruikers zijn relatief eenvoudig te vinden, het werven van vrouwen is lastiger," zegt Kaag. Vrouwen lopen volgens haar minder te koop met hun drugsgebruik.

  Vrijwilligers moeten vragenlijsten invullen over drugs- of alcoholgebruik, eventuele traumatische ervaringen en de psychische gesteldheid. Daarna krijgen ze onder de MRI-scan foto's met cocaïne te zien, afgewisseld met beelden die een negatieve emotionele lading kunnen opwekken.

  Een op de veertig Nederlanders tussen de 15 en 35 heeft volgens schattingen wel eens cocaïne gebruikt. Van hen raakt zo'n 20 procent verslaafd. Afkicken en ontwennen van de drug blijkt vaak zeer moeilijk.

  Aanmelden voor het onderzoek kan hier.
   
  Undercover Buster vindt dit leuk.
 2. OnionAddict

  OnionAddict Newbie

  Gewoon een grammetje per deelnemer eigenlijk :tongueout:
   
 3. Undercover Buster

  Undercover Buster Bewuste gebruiker

  Mooi initiatief. Ik denk dat als de vergoeding wat meer zou zijn ze minder moeite zouden hebben met vrijwilligers vinden. 50,- voor 2,5 uur ex reistijd en reiskosten is best schraal.
  Ik begrijp dat het voor een goed doel is maar het is niet echt aantrekkelijk genoeg om er aan deel te nemen denk ik. Jammer hoor. Hopelijk vinden ze toch genoeg deelnemers.
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...