De verschillende fases van amfetaminegebruik (theorie van SpunkySkunk347)

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Guapo Temudgin

Belezen gebruiker
Hallo mede junkies!

Ik wil dit super graag met jullie delen omdat het naar mijn inzicht belangrijke informatie beschikt over speed gebruik. Elke speed gebruiker zou dit gelezen MOETEN hebben, het stond op het oude forum en is denk ik in vergetenheid geraakt omdat het geen sticky had.

Dit is vrije informatie en mag door iedereen gedeeld worden! ( dat denk ik iig :stoned:)

________________________________________________________________________________

De meeste mensen die het speedforum frequenteren kennen de post over de verschillende fases van amfetaminegebruik op het BlueLight forum wel. Persoonlijk vind ik dit de interessantste tekst die ik ooit over dit onderwerp gelezen heb en reken ik het tot verplichte lectuur voor iedereen die eens speed zou willen proberen, al was het maar eenmalig.

Het grootste probleem met de post op BlueLight is dat het in het Engels is en dat er een aantal moeilijke termen in staan die door veel mensen opgezocht moeten worden.
Well say no more, hier volgt de vertaling. Credits voor deze post gaan volledig naar SpunkySkunk347 van http://www.bluelight.ru.

Feedback is altijd welkom

Indien iemand schrijffouten, grammaticafouten, etc vindt, post (of PM) ze gerust, hoe klein ze ook zijn.
Wetenschappelijke verklaringen zijn niet meer door mij (Ivo) gecheckt. Door de ontelbare mensen die deze post gelezen hebben kan je er van uit gaan dat de meeste grote fouten er uit gehaald zijn, maar ik maak dus geen garanties.


Begin originele post:

Ik zou graag een referentie creëren voor de verschillende fases van amfetaminegebruik, niet alleen voor verslaafden, maar ook voor recreatieve gebruikers en zelfs voor geheelonthouders. Deze post beschrijft de evolutie in de geest van de amfetaminegebruiker door te beschrijven welke effecten prominent zijn in welke fase, en wat er hierdoor verandert in de denkwijze van de gebruiker. Het grootste deel van deze post is door persoonlijke ervaring, maar een deel is ook tot stand gekomen door research en posts van andere leden over dit onderwerp.

Amfetamine (-derivaten) zijn uniek in vergelijking met andere drugs. De fases gaan subtiel in elkaar over. De gebruiker merkt hier vaak weinig van, ook omdat de verscheidene stadia niet perfect afgebakend zijn, de effecten lopen wat in elkaar over.
Een gebruiker ontwikkelt amfetaminetolerantie op een andere manier dan dat hij opiaten- of benzotolerantie zou ontwikkelen. Tolerantie treedt niet op doordat er meer bijbehorende receptoren aangemaakt worden, maar doordat de neurotransmitters die vrijgegeven worden (dopamine, norepinefrine en een beetje serotonine) opraken. Een andere reden voor tolerantie is de neurotoxiciteit van amfetamine. Niet alleen beschadigt de stof op zich neuronen, de oxidering door de verhoogde afgifte van de neurotransmitters doet dat ook. De verhoogde lichaamstemperatuur die speedgebruik met zich meebrengt verhoogt de kans op neuronsterfte nog wat.
Amfetaminetolerantie kan ook indirect het gevolg zijn van slaapgebrek en ondervoeding. Sommige mensen merken al tolerantie na een eenmalige amfetaminebinge, zelfs als ze genoeg eten.


De effecten van amfetamine blijven niet constant, zelfs niet na hogere dosissen door tolerantie. De effecten evolueren in functie van de tijd. Sommige effecten verdwijnen en nieuwe effecten steken de kop op. Hierdoor is het nuttig het gebruik in fases op te delen.
De overgang van de ene fase in de andere is niet perfect afgelijnd en kan verscheidene oorzaken hebben.
Fase 1 en 2 zijn de fases die iedere gebruiker (die meer dan 1 keer gebruikt) doorloopt. De overgang van fase 1-2 naar de hogere fases wordt meestal uitgelokt door een combinatie van slaapgebrek, ondervoeding, een te hoge dosis en een levensstijl met geen of weinig lichaamsbeweging.

Fase 1 van Amfetamine-gebruik
Dit is met kop en schouders de leukste fase. Euforie, empathie, motivatie, diepe filosofische gedachten en gesprekken, verhoging van de seksdrive. Hierna gaat het enkel maar bergaf…

Deze fase duurt 1-3 dagen met bingegebruik, 5-10 dagen dagelijks gebruik en 5-15 keer gebruiken als je een paar dagen tussen elke keer laat. Deze tijdsaanduidingen zijn voor iedereen anders natuurlijk.
Beginnend gebruik van amfetamine zorgt voor:

 • Euforie
  Empathie en socialer worden
  Verhoogde motivatie

Fase 2 van Amfetamine-gebruik
In deze fase verdwijnen de empatische gevoelens vlug, maar de leuke euforie en verhoogde motivatie zijn er nog. Het verdwijnen van het lichte love-gevoel is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de serotoninevoorraad opraakt, dezelfde boosdoener als bij MDMA.
Voor de meeste gebruikers is het na punt onmogelijk om terug te gaan naar fase 1, hoe lang er ook gestopt wordt met amfetamine. Dit suggereert dat er zoiets bestaat als permanente tolerantie voor amfetamine. Of dit gebeurt door psychologische gewenning aan de effecten of dat er effectief een neurologische reden is, is onbekend.
Dit is de fase waar dokters naar streven als ze amfetamine-achtige stoffen voorschrijven tegen AD(H)D.
Deze fase kan zeer lang duren met matig gebruik. Sommige dokters beweren zelfs dat mensen oneindig lang in deze fase kunnen blijven, als de dosis maar laag genoeg is en er voldoende gegeten en geslapen wordt.

Deze fase duurt een kleine week met binge-gebruik (zonder slaap dus), 2 weken tot 6+ maanden bij dagelijks gebruik, maar met een gezonde levensstijl (genoeg slapen en eten). Als je er elke keer een paar dagen tussen laat en gezond eet en slaapt kan je eeuwig in deze fase blijven.
Effecten van deze fase:

 • Verhoogde motivatie
  Lichte euforie

Fase 3 van Amfetamine-gebruik: De “werktuig”-fase
Op dit punt zijn (zo goed als) alle empatische effecten verdwenen. Deze fase wordt gekenmerkt door het feit dat speed de enige manier is om gemotiveerd te worden voor iets. Het wordt gebruikt als werktuig om dingen klaar te krijgen, vandaar dus de naam van deze fase. De negatieve effecten op het lichaam steken meer en meer de kop op.

De effecten worden al iets negatiever:

 • Onder invloed worden al negatieve effecten opgemerkt, waar deze vroeger enkel verschenen na uitwerking.
  De gebruiker moet amfetamine gebruiken om een minimum aan motivatie te behalen. Zonder amfetamine is de motivatie nul.
  De gebruiker ondervindt dat hij amfetamine moet gebruiken om toch iets van efficiëntie te behalen.
  De euforie is volledig verdwenen, men is niet meer euforisch dan andere, nuchtere mensen.

Fase 4 van Amfetamine-gebruik: Achteruitgang
Het gebruiken van speed als een werktuig om dingen klaar te krijgen is niet meer effectief. Deze fase wordt gekarakteriseerd door de kater die veel groter wordt. De kater kan zelfs al opkomen tijdens het gebruik, terwijl er nog positieve effecten gemerkt worden. De belasting van het lichaam wordt steeds meer merkbaar.

De meest prominente negatieve effecten zijn:

 • Pijnlijke lichaamsbelasting (body-load), waaronder spierpijn, hoge bloeddruk, aftakeling van de huid, onvoldoende bloedcirculatie, nog verergerd als er sprake is van uitdroging of ondervoeding
  Depressie
  Hevige angstgevoelens

Fase 5 van Amfetamine-gebruik: Uitstel
Niet iedereen gaat door deze fase.
In deze fase worden er bijna geen positieve effecten meer waargenomen. De opkomst van de dosis amfetamine wordt direct gevolgd door een spervuur van negatieve lichamelijke en geestelijke effecten.
Deze fase heeft de naam “uitstel” gekregen omdat de gebruiker vergeet hoe erg de negatieve effecten zich precies manifesteren. Dit komt omdat het brein niet meer efficiënt herinneringen kan aanmaken, vooral geen doel-georiënteerde herinneringen. De volgende dag zegt de gebruiker misschien tegen zichzelf dat hij nooit meer speed gaat nemen door die negatieve effecten, maar de dag erna neemt hij er weer. Dit komt omdat zijn brein geen motivatie kan aanmaken om het niet te nemen.
Dit is de pijnlijkste fase voor de gebruiker, hij weet niet waarom hij amfetamine blijft nemen terwijl hij er duidelijk geen positieve effecten meer van ondervindt.

Effecten:

 • De gebruiker blijft amfetamine nemen, ook al weet hij dat het enkel kwaad doet.

Fase 6 van Amfetamine-gebruik: Irritatie en pessimisme
Deze fase wordt gekenmerkt door (zoals de titel doet vermoeden) extreme irritatie. De gebruiker vergeet dat de drug de oorzaak is van de negatieve gevoelens en begint andere mensen en dingen hier de schuld van te geven. De gebruiker denkt dat hij er zo slecht voor staat door door de schuld van andere mensen en kan zich vijandig gaan gedragen, of zichzelf gaan afzonderen.
De gebruiker kijkt ook heel pessimistisch naar het leven.

In deze fase gaan de negatieve gevolgen een stuk verder:

 • Depressie
  Extreme angstgevoelens
  Irritatie, ook als de drug niet meer in zijn systeem zit
  Psychose
  Onvermogen te slapen
  Extreme rusteloosheid
  Gebrek aan wilskracht en motivatie
  De “juiste woorden” niet kunnen vinden in een gesprek
  Obsessief nadenken

Fase 7 van Amfetamine-gebruik: Nihilisme en dissociatie
Als verschijnselen van een psychose nog niet aanwezig waren in de vorige fase, verschijnen ze hier. In dit vergevorderde stadium maakt het niet veel meer uit of de gebruiker voldoende slaapt of eet. De gebruiker wordt nihilistisch, hij denkt dat niks in het leven nog nut heeft. Sommige gebruikers ervaren solipsisme, de gedachte dat je het enige bent op deze wereld dat nog echt is. Solipsisme gaat vaak gepaard met paranoia en gedachten dat anderen je kwaad willen doen.
Als de gebruiker filosofische of metacognitieve gedachtegangen ontwikkeld heeft in eerdere fasen, gaan deze gedachten de gebruiker van binnen opeten. De gebruiker heeft het gevoel dat hij niks anders kan doen dan gewoon te kijken hoe zijn geest ontrafeld wordt.
Zelfs al weet de gebruiker dat de schuld van zijn irritatie niet bij anderen ligt, hij kan zijn agressie vaak niet onder controle houden. Waarschijnlijk komt dit doordat zijn serotoninevoorraad op is en door het onvermogen van het brein om herinneringen aan te maken.
Het ego van de gebruiker wordt in deze fase ook afgebroken, hij heeft het gevoel dat hij alle wilskracht ontbreekt om iets te doen en heeft vaak last van extreme verwarring.

De negatieve effecten zijn nóg prominenter in deze fase:

 • Verwarring
  Paranoia
  Ondraaglijke depressie en angst
  Waanbeelden
  Frequentere vlagen van psychose
  Steeds pijnlijkere body-load
  Nog verminderende wilskracht
  Alles wat waargenomen wordt is verwarrend en onsamenhangend. De gebruiker kan klagen dat zijn geest “te luid” is of dat wat hij denkt onsamenhangend of onlogisch is. Hij voelt zich ook hulpeloos tegen deze gedachten.
  Paniekaanvallen
  Déjà vu-gevoelens
  Als de gebruiker afgevallen is in de eerdere stages stopt het hier. Vaak komt de gebruiker nu zelfs bij.
  Onvermogen plezier te beleven
  Extreme rusteloosheid
  Gevoelens dat de gebruiker geen vrije wil meer heeft
  Moeite om coherente zinnen te vormen en duidelijk te spreken

Fase 7b van Amfetamine-gebruik: Opgave
Niet elke gebruiker ervaart deze fase.
Sommige gebruikers ervaren zo’n ondraaglijke angst en stress, waardoor het brein het opgeeft. Het brein doet geen moeite meer om de waanbeelden te maken of in stand te houden. De negatieve effecten van de drug verdwijnen tijdelijk en de gebruiker heeft even rust in zijn hoofd.
Deze fase duurt meestal maar een paar uur (of minder) voor de gebruiker terug gaat naar fase 7. Omdat het brein gestopt is met de pogingen om een doel te stellen vindt de gebruiker het vaak moeilijk om voor zichzelf te zorgen. Maar tijdens deze fase kan de gebruiker effectief slapen. Hiervan moet hij natuurlijk gebruik maken.
Het is onduidelijk wat de neurologische verklaring hiervoor is. Misschien is dit het laatste redmiddel van je brein, zorgen voor een nonchalante en stressvrije ”stupor”, een staat waarin je brein enkel reageert op basisstimuli zoals pijn.
Misschien geeft het brein endorfines vrij tegen de ondraaglijke angsten?

Tijdelijke effecten:

 • Stupor
  Niet meer reageren
  Nonchalantheid, nalatigheid
  Ironisch genoeg, als de gebruiker in fase 7 niet uit zijn woorden kon komen, kan hij dat nu wel weer

Fase 8 van Amfetamine-gebruik: de Stupor, hersenschade
In deze fase geeft het gebruik van amfetamine geen enkel effect meer en de drang om amfetamine te nemen gaat omlaag, ook al is het een dagelijkse gewoonte. Zolang amfetamine gebruikt wordt kan de gebruiker niet “genezen”. De gebruiker reageert niet meer en ontkoppelt van de echte wereld.
Amfetamine zorgt dat de gebruiker veel moeite in alles steekt en dus geen mentale rust heeft, maar in dit stadium gebeurt het omgekeerde. De geest van de gebruiker is in een diepe slaap gegaan en zelfs denken wordt niet volbracht als de gedachte te veel moeite kost. In deze fase kan de intelligentie van de gebruiker zienderogen achteruit gaan.

Laatste effecten:

 • Langere periodes van stupor
  Extreme vermoeidheid
  Verminderde intelligentie en mental efficiëntie
  Onomkeerbare psychologische schade
  Mogelijks hersenschade
  De gebruiker kan beginnen stotteren, iets wat door gaat lang na de laatste amfetaminedosis
  Het kan voorkomen dat de gebruiker permanent moeite heeft met praten, juiste grammatica gebruiken en zinstructuur. Ook gedachten uitdrukken wordt moeilijk. De manier van praten kan nu erg lijken op dat van een schizofrene persoon.

Op dit punt is de geest van de gebruiker onomkeerbaar in het gedrang. Zijn persoonlijkheid kan voor altijd veranderd zijn, hij kan makkelijker irriteerbaar geworden zijn, en zo verder.
Hij zal nooit meer denken zoals hij hiervoor dacht. Ook al geneest de gebruiker zo goed als volledig, hij zal steeds met het gevoel blijven zitten dat er iets niet klopt in zijn hoofd, of dat er iets ontbreekt. Sommige mensen kunnen bijna volledig (en bijna miraculeus) herstellen en een productief lid van de samenleving worden maar jammer genoeg zijn er ook mensen die nooit meer hetzelfde gaan zijn.
 

StimsalaBanne

DF Stuff
Forumleiding
Moderator
Tripreport Analist
Tripreporter
Nu is het in ieder geval wel een sticky. Ik pas ook de titel even aan. Bedankt!
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
Ik vind bovenstaande tekst vooral een veralgemenisering van persoonlijke ervaring.

Welke fase ik in zou zitten wordt me niet duidelijk want ik herken mezelf in geen enkele van de bovenstaande fases wat dus wel zou moeten gezien deze claim:
Fase 1 en 2 zijn de fases die iedere gebruiker (die meer dan 1 keer gebruikt) doorloopt.
Dus volgens de schrijver heeft iedereen die ooit speed heeft gebruikt al in fase 2 gezeten waar het gaat over dagelijks gebruik. En in fase 1 is er al sprake van binges.

Dan roep ik voor mezelf wel een nieuwe fase op, en wel fase 0,5, een fase die de schrijver van bovenstaande tekst blijkbaar geheel heeft overgeslagen.
 
Laatst bewerkt:

8️⃣6️⃣

Badass junkie
Fase 0,5:

Je gebruikt speed incidenteel en alleen dan wanneer het kan. Je waagt je niet aan binges en je hebt geen enkele moeite om het stopmoment te bepalen en je daaraan te houden. Mocht je toch eens je speedgebruik wat kort achter elkaar geplanned hebben dan kan je daarna moeiteloos een langere periode zonder speed inplannen. En je waakt er voor dat je speedgebruik ver weg blijft van de beslommeringen van het dagelijkse leven.
Deze fase duurt net zo lang als dat je je aan de jezelf opgelegde spelregels kan houden, in mijn geval dus reeds zo'n 28 jaar.
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Hoe vaak gebruik jij speed gemiddeld genomen per maand/jaar?
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
@Eik
Dat verschilt nogal. Afgelopen jaar wat vaker, vooral het tweede gedeelte van het jaar. Toen heb ik wel een paar weken gehad van elk weekend. De laatste 5 a 6 weken heb ik dan weer geen speed op, een enkel puntje daargelaten vorige week.

De gemiddelde hoeveelheid ligt ook niet hoog (meer), de laatste keer dat ik een nacht heb overgeslagen is alweer van een maand of 3 geleden (laatste keer was een 24uur sessie gamen toen Red Dead Redemption 2 net uit was)

Na een periode van wat vaker heb ik het altijd wel weer even gezien voor een tijdje en ik bevind me nu in zo'n periode.
Er zijn in die 28 jaren ook periodes geweest dat ik maar 1 of hooguit 2 keer speed gebruikt heb in een jaar, en er waren ook jaren bij zonder speed gebruikt te hebben.
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Bedankt voor je antwoord. Ik heb zelf een paar maanden geleden voor het eerst (dex)amfetamine geprobeerd. Ik vond het een leuke maar vooral ook veraderlijk 'makkelijke' drug. Ik heb er een leuke dag mee beleeft en had er relatief weinig kater of last van achteraf. Ik ben voor mezelf nog een beetje aan het onderzoeken hoe vaak ik dit goedje van mezelf "mag" gebruiken. Ik ben daarin meestal behoorlijk streng voor mijzelf. Zo heb ik blowen tot 2 a 3 keer maand en XTC tot max 2 keer per jaar gelimiteerd. Ik denk dat ik speed ook tot max 2 maal per jaar wil limiteren. Dan geniet ik er lekker van zonder dat het al te schadelijk gaat worden en zonder dat ik een serieuze kans op een verslaving loop...
 
T

ToetjesMonster

Gast
Met deze fases krijg je te maken als je frequent en regelmatig speed gebruikt. Daarom wil ik ook benadrukken dat je speed het best sporadisch een keer kan nemen en pauzes tussen je gebruik van minimaal 2 maanden moet houden.

Speed maakt werkelijk meer kapot dan dat het oplevert als je het gebruik ervan onderschat.
 

CrazyOnSpeed

Belezen gebruiker
Ik gebruik speed ook veel te veel ik ben op mijn 15de begonnen maar toen ik 18 was ging ik echt ervoor !
Nu ben ik 31 en ik ben nu 7 dagen achter elkaar aan het gebruiken , iemand tips over te minderen ?
 

Syl

Badass junkie
Ik ben 8 jaar speed verslaafd geweest en nu 11 mnd clean.
Ik ben in die 8 jaar van dagelijks gebruik niet verder gekomen dan fase 5.
De rest van de fases hebt ik niet door staan.
Ik denk persoonlijk dat het van meerdere factoren afhangt hoe iemand zijn speed gebruik doorloopt.
Dat dit ook bij iedereen verschillend verloopt in ieder geval kwa tijdsgebruik.
 

Syl

Badass junkie
Ik gebruik speed ook veel te veel ik ben op mijn 15de begonnen maar toen ik 18 was ging ik echt ervoor !
Nu ben ik 31 en ik ben nu 7 dagen achter elkaar aan het gebruiken , iemand tips over te minderen ?

Zorg dat je niks meer in huis hebt
Met deze fases krijg je te maken als je frequent en regelmatig speed gebruikt. Daarom wil ik ook benadrukken dat je speed het best sporadisch een keer kan nemen en pauzes tussen je gebruik van minimaal 2 maanden moet houden.

Speed maakt werkelijk meer kapot dan dat het oplevert als je het gebruik ervan onderschat.

Dat is een ding wat zeker is!.
In het begin van mijn verslaving heb ik paar x pogingen gedaan te stoppen.
Na een dag of 3 begon de hel, wat een verschrikking was het.
Maar na 2 weken clean te zijn voelde ik me die keren echt herboren.
Ik voelde me weer energieker en kon weer echt intens genieten van dingen.
Toen ik 11 mnd geleden weer gestopt ben, nu dus na 8 jaar, dagelijks gebruik viel dit zwaar tegen.
Ik was heel naïef en ging er eerlijk gezegd vanuit dat ik nu ook wel na 2 weken me weer top zou voelen.
Wat natuurlijk helemaal niet haalbaar is na jaren van gebruik.
Maar speed is inderdaad een sluipmoordenaar.
 
Goedemorgen allemaal,

Goed stuk, interessant om in te schatten waar je staat en kan komen te staan als je niet oppast.

Hopelijk zijn er nog deskundigen op het gebied 'dagelijks speed gebruik' actief op dit topic, want ik zit met een vraag omtrent mijn eigen gebruik en de risico's hiervan.

Beginsitiuatie:
Gezonde jongeman die na wat turbulente jaren alles wel zo'n beetje onder controle heeft in zijn leven. Ik bevind mijzelf in fase 3 denk ik. Gebruik dagelijks en zorg dan ook zeer bewust voor met name een gezond eet/slaap patroon.
Ik gebruik dus al enige tijd dagelijks (+- 6 mnd met 1 keer een detox van 2 weken) tot 400mg pure speed per dag(70-73%) en vraag mij af in hoeverre dit op de lange termijn kwaad kan/erger wordt als je goed voor jezelf blijft zorgen.. Ik heb geen last meer van de bij effecten als niet kunnen slapen en moeilijk eten, eet dagelijks 3 a 4 gezonde maaltijden en slaap vanaf het begin af aan iedere nacht een uur of 8 (2mg etizolam) De speed zelf doet mij nauwelijks iets meer, op het feit na dat ik pro-actiever ben en beter/creatiever/toegewijder naar mijn werk en hobby's toe. Ik begin mij eigenlijk steeds meer 'normaal' te voelen.

Mijn vraag concreet:
In hoeverre is dagelijks gebruik schadelijk wanneer jij goed voor jezelf blijft zorgen dmv eten/slapen en beweging?

Kon nog geen topic met dit onderwerp vinden op het forum. Als ik hier aan t juiste adres ben Helemaal 👍 Zoniet maken we dr gewoon een nieuwe aan.

Greetz
 

Ganggang💯

Badass junkie
Goedemorgen allemaal,

Goed stuk, interessant om in te schatten waar je staat en kan komen te staan als je niet oppast.

Hopelijk zijn er nog deskundigen op het gebied 'dagelijks speed gebruik' actief op dit topic, want ik zit met een vraag omtrent mijn eigen gebruik en de risico's hiervan.

Beginsitiuatie:
Gezonde jongeman die na wat turbulente jaren alles wel zo'n beetje onder controle heeft in zijn leven. Ik bevind mijzelf in fase 3 denk ik. Gebruik dagelijks en zorg dan ook zeer bewust voor met name een gezond eet/slaap patroon.
Ik gebruik dus al enige tijd dagelijks (+- 6 mnd met 1 keer een detox van 2 weken) tot 400mg pure speed per dag(70-73%) en vraag mij af in hoeverre dit op de lange termijn kwaad kan/erger wordt als je goed voor jezelf blijft zorgen.. Ik heb geen last meer van de bij effecten als niet kunnen slapen en moeilijk eten, eet dagelijks 3 a 4 gezonde maaltijden en slaap vanaf het begin af aan iedere nacht een uur of 8 (2mg etizolam) De speed zelf doet mij nauwelijks iets meer, op het feit na dat ik pro-actiever ben en beter/creatiever/toegewijder naar mijn werk en hobby's toe. Ik begin mij eigenlijk steeds meer 'normaal' te voelen.

Mijn vraag concreet:
In hoeverre is dagelijks gebruik schadelijk wanneer jij goed voor jezelf blijft zorgen dmv eten/slapen en beweging?

Kon nog geen topic met dit onderwerp vinden op het forum. Als ik hier aan t juiste adres ben Helemaal 👍 Zoniet maken we dr gewoon een nieuwe aan.

Greetz
Je pleegt roofbouw op je lichaam. Je blijft namelijk dezelfde receptoren in je hersenen beschadigen en gunt ze geen kans om te herstellen.

Daarbovenop neem je 2mg etizolam (een voor de medische wereld onbekende analoog van benzodiazepinen, dus geen inzicht in de risico's) om te slapen. Dat verneukt ten eerste de kwaliteit van je slaap en dus je herstel en ten tweede bouw je zo naast je speedverslaving ook nog een benzoverslaving op. En die benzoverslaving is een stuk lastiger dan een upper toch @Zeelanddude @inner_search @transformated ?

Met gezond eten en toch wat slaap hou je het langer vol dan een dakloze die elke dag meth of speed neemt maar uiteindelijk delf je het onderspit met deze combinatie.

De speed zelf doet mij nauwelijks iets meer, op het feit na dat ik pro-actiever ben en beter/creatiever/toegewijder naar mijn werk en hobby's toe. Ik begin mij eigenlijk steeds meer 'normaal' te voelen.
Dit heet tolerantie. Als het je niks brengt, waarom neem je het dan kun je je ook afvragen?
 

Syl

Badass junkie
Sorry dat ik hetzeg hoor maar ik vind het echt super naief.
Om te denken dat jouw gebruik op langer termijn niet veel kwaad kan.
Dit omdat je gezond eet en gewoon slaapt.
Ik heb ruim 8 jaar dagelijks speed gebruikt.
Ik kon gewoon slapen omdat ik toen precies wist na hoelaat ik niks meer moest nemen.
Ook at ik gezond, ondanks ik wel minder eetlust had.
Maar er was 1 ding wat ik toch wel heel zeker wist...
Speed is enorme troep en brengt veel schade aan!!.
Er is nooit ook maar een momemt geweest dat ik dacht dat het wel ok was waar ik mee bezig was.
Dat er geen consequenties aan vast zaten.
Als je zegt dat je er al amper iets nog van voelt stop er gewoon mee.
 

transformated

Badass junkie
En die benzoverslaving is een stuk lastiger dan een upper toch @Zeelanddude @inner_search @transformated ?
Ben al een paar keer verslaafd geweest en het is niet altijd dezelfde afkick. Het verschilt soms. Maar een benzo verslaving vind ik wel lastigster dan een upper.
Heb er even snel over na gedacht en ik denk dat een benzo verslaving voor mij lastiger is omdat ik na een upper meestal een benzo gebruik. Dan vang je de upper op met de benzo.
Als je goed eet, werkt en sport kan je dit jarenlang uithouden maar er komt toch een moment dat je breekt. Bij mij was het de alcohol als ik het weekends uitging. Teveel benzo's, oxy en vroeger veel te veel xtc. Geld raakt op. Slapen lukt eigenlijk wel altijd maar als ik uitging zoop ik heel de nacht sterke drank en pakte ik de eerste tram naar me werk zonder slaap. Ging toen 3-4 keer op een week weg op café en heb dit een paar maanden volgehouden. Geld begon op te raken en ben gestopt met te werk zonder iets te zeggen. Toen nog een paar maanden "door gefeest" en toen was me geld op. Cold turkey moeten stoppen en dit was wel naar de hel en terug. Ben nu al een 8 maanden clean van de oxycodone en uppers gebruik ik niet meer echt.
Ben wel hervallen met Lormetazepam maar in mijn ogen vergeleken met de rest vind ik dit niet zo erg. Deze keer op me gemak afbouwen, zo zal ik minder rap hervallen.

Beetje veel tekst maar kan zo uren erover schrijven. Zoals @Syl zegt ben je naief en realiseer je nog niet volledig dat je verslaafd bent. Iedereen heeft ze breekpunt ongeacht wie je bent.

Edit: ondertussen situatie wat uitgelegd op me werk toen en ze hadden enorm begrip voor me. Dit had ik zeker niet verwacht want op het einde was ik wel een lul aan het worden. Mocht er weer werken zelfs maar helaas is hotel en restaurant verkocht.
 

Flower123

Bewuste gebruiker
Mijn vraag concreet:
In hoeverre is dagelijks gebruik schadelijk wanneer jij goed voor jezelf blijft zorgen dmv eten/slapen en beweging?
Ik ben nu zelf aan het herstellen van precies hetgeen wat jij nu doet. Vind het bijna verdrietig om dit te lezen, aangezien ik precies deze fase bij mezelf goed herken. Al moet ik zeggen dat ik niet goed at wat ook invloed heeft natuurlijk, maar ik deed precies hetzelfde. Speed, etizolam, speed, etizolam etc etc. Ook voor maanden lang zoals jij. Maar je hebt zelf niet door wat voor roof het is op je lichaam, totdat je ermee stopt. Ik ben nu precies een week clean van de speed zoals ze dat zeggen, en nog steeds heb ik veel moeite met alledaags functioneren omdat het m’n lichaam zodanig heeft gesloopt. Ik kan inmiddels weer een stuk lopen, zelf dit was te veel gevraagd zodra ik stopte. Die fase 3 lijkt lang te duren, maar de fases komen en gaan steeds sneller, totdat je in een van de laatste fasen staat en je spijt hebt dat je niet in een van die beginfases al bent gestopt. Dit is precies nu mijn situatie namelijk. Ondanks je misschien denkt dat je ‘goed voor je lichaam zorgt’, dit is echt alles behalve zo. Het maakt je lichaam kapot hoe langer je doorgaat, al lijkt dat niet zo omdat je door door etizolam kunt slapen en gewoon eet. Maar geloof me, de week die ik heb gehad afgelopen week die wil je niet. Ik hoop dat je er snel mee kunt stoppen, want iedere week doorgaan zoals je nu doet maakt het stoppen erna steeds een tandje zwaarder. En het is zo makkelijk vol te houden op deze manier, het is zo makkelijk en heerlijk. Maar uiteindelijk is dit een grote grap die je je lichaam voorhoudt. Maar je lichaam vind dit niet zo grappig, trust me.
 

transformated

Badass junkie
Ik kan inmiddels weer een stuk lopen, zelf dit was te veel gevraagd zodra ik stopte.
Had ik ook toen ik cold turkey was gestopt met Oxycodone en benzo's. Heb een week thuisgezeten en toen weer aan het werk. De eerste dagen van de week kon ik amper rechtstaan omdat ik fysiek naar de klote was. Moest om de 15 minuten zitten op een stoel anders ging ik nog flauwvallen maar toen begon dit te beteren en achter een 2 weken kon ik normaal werken zoals vroeger.

Die fase 3 lijkt lang te duren, maar de fases komen en gaan steeds sneller, totdat je in een van de laatste fasen staat en je spijt hebt dat je niet in een van die beginfases al bent gestopt. Dit is precies nu mijn situatie namelijk.
Same hier en ik denk voor alle verslaafden ook.
 

Ganggang💯

Badass junkie
Ik ben nu zelf aan het herstellen van precies hetgeen wat jij nu doet. Vind het bijna verdrietig om dit te lezen, aangezien ik precies deze fase bij mezelf goed herken. Al moet ik zeggen dat ik niet goed at wat ook invloed heeft natuurlijk, maar ik deed precies hetzelfde. Speed, etizolam, speed, etizolam etc etc. Ook voor maanden lang zoals jij. Maar je hebt zelf niet door wat voor roof het is op je lichaam, totdat je ermee stopt. Ik ben nu precies een week clean van de speed zoals ze dat zeggen, en nog steeds heb ik veel moeite met alledaags functioneren omdat het m’n lichaam zodanig heeft gesloopt. Ik kan inmiddels weer een stuk lopen, zelf dit was te veel gevraagd zodra ik stopte. Die fase 3 lijkt lang te duren, maar de fases komen en gaan steeds sneller, totdat je in een van de laatste fasen staat en je spijt hebt dat je niet in een van die beginfases al bent gestopt. Dit is precies nu mijn situatie namelijk. Ondanks je misschien denkt dat je ‘goed voor je lichaam zorgt’, dit is echt alles behalve zo. Het maakt je lichaam kapot hoe langer je doorgaat, al lijkt dat niet zo omdat je door door etizolam kunt slapen en gewoon eet. Maar geloof me, de week die ik heb gehad afgelopen week die wil je niet. Ik hoop dat je er snel mee kunt stoppen, want iedere week doorgaan zoals je nu doet maakt het stoppen erna steeds een tandje zwaarder. En het is zo makkelijk vol te houden op deze manier, het is zo makkelijk en heerlijk. Maar uiteindelijk is dit een grote grap die je je lichaam voorhoudt. Maar je lichaam vind dit niet zo grappig, trust me.
Deze mate van zelfreflectie ontbreekt het een heleboel gebruikers. Erg knap dat je dit zo snel al kunt herkennen en vergelijken met je eigen situatie.

👊👊👊👊 PowerFlower!
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan