1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Dilemma fentanyl pleisters

Discussie in 'Opiaten' gestart door pelgrim, 16 apr 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. pelgrim

  pelgrim Experimenterende gebruiker

  Hallo 1ste post hier,

  Ik ben een 25 jarige man uit Belgie en zit met het volgende dilemma :

  Heb al eens een x aantal keren oxycontin 80mg gedaan en dat viel eerst tegen door misselijkheid en kotsen, maar nadien voelde ik mij zo relaxt als of er een warm deken over mij kwam te hangen. Gelukkig had ik maar 1 doos en heb daar 4 maand bijna mee gedaan en ik begrijp nu wel waarom mensen er zo verslaafd aan geraken.

  Nu is er onlangs wegens een familielid die overleden is aan kanker (keel en darm) :( hier een stock van enkele dozen fentanyl pleisters over gebleven. De persoon plakte er 2 tot max 3 (hij mocht) pleisters elke 48u.

  Nu heb ik al veel zitten lezen over hoe gevaarlijk fentanyl is, maar das dan allemaal poeder, analogen, versnijdingen of op zuigen. Dus allemaal niet de manier waarop het moet gedaan worden.

  Ik zit al 3 dagen te twijfelen om toch zo 1 pleister in 8 of 10 gelijke stukjes te snijden en te plakken. Wat denken jullie?

  Het noemt durogesic en het nummer is 100ug en er zitten 10 pleisters in 1 doos zo.

  Dank bij voorbaat om al een response te geven.
   
 2. Roze olifant

  Roze olifant DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Fentanyl is één van de sterkste opiaten die er bestaan en dus per definitie riskant, want verslavend als een malle. Ik denk dat je je serieus moet afvragen of aan zo'n doos pleisters beginnen je het risico waard is. 'Ik begrijp wel waarom mensen er verslaafd aan raken' kan het begin zijn van een gevaarlijkere gedachtegang en het feit dat je die doos oxycontin helemaal hebt opgemaakt doet ook sterk vermoeden dat fentanyl geen eenmalig experiment voor je gaat zijn.

  Ik heb te weinig verstand van doseringen van opiaten met gereguleerde afgifte om daar een veilig advies over te kunnen geven, er zijn hier anderen die dat waarschijnlijk beter kunnen. Maar pas er gewoon mee op.
   
  De Dunne vindt dit leuk.
 3. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Ik zie er de lol niet van om de ganse dag als sufkut al noddend op de bank te hangen. Maar goed, ieder z'n ding.
   
  Roze olifant vindt dit leuk.
 4. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Precies dit, voor recreatief gebruik zijn die plijsters echt kut aangezien je gewoon 1 a 2 dagen aaneen onder invloed bent.

  En wat @Roze olifant ook zegt, als je bij oxy al blij was dat je maar 1 doos had omdat je het eigenlijk te lekker vond, is het niet verstandig om aan fentanyl te beginnen als je meerdere dozen tot je beschikking hebt. Onderschat fentanyl niet, ook niet in vertraagde afgifte.
   
 5. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter Donateur

  Oxycodon 40 mg is hetzelfde als 25ug/hr fentanyl pleisters. Het duurt 12 uur voor het werkt na opplakken. In stukjes snijden kan niet de plakranden zijn alleen aan de zijkanten namelijk. Plus het is dan niet goed verdeeld. Het werkt goed tegen de pijn. Nul recreatieve waarden..

  Je wordt er moe van plus dat 100ug/hr overeenkomt met 315 tot 400mg morfine dagelijks per pleister. Zou dit niet nemen als ik jou was. Plus dat je ernstige obstipatie zal krijgen.

  Ik gebruik soms 75 ug/hr ipv 120mg oxycodon. Oxy is wel wat meer recreatief.

  Be safe!
   
 6. pelgrim

  pelgrim Experimenterende gebruiker

  Ok bedankt, indd zal het toch maar niet doen. Heb nog opgezocht en te veel risico en indd iedereen zegt geen recreatieve waarde.

  Dank allemaal :)
   
 7. souldeep

  souldeep Experimenterende gebruiker

  hoi ik heb ook fentanyl gehad voor mijn chronische pijn en het is een gigantische t... pleister, het jeukt en doet enz..

  ik heb heel wat pleisters ghead ondertussen oa temstec 52.5 mg afgifte per uur, ik heb momenteel pleisters van butrans dat zit net onder de fentanyl, valt ook onder de opiaten, deze heb je in 5 mg 10 mg en 20 mg.
  ik weet dat het per persoon veerschild hoe men erop reageerd.
  Ik heb de beste werking en het minste overlast van het ECHTE A MERK.
  deze pleisters kosten per stuk zo'n 8 tot 10 euro ligt aan de sterkte.
  Dit word gelukkig bij mij vergoed voor mijn pijn.

  Ik weet dat sommige mensen er enorme blaren van kunnen krijgen rode plekken enz, daarom was ik oorspronkelijk ook overgestapt op TEMGESIC tabletjes wat eigenlijk accuut helpt, in het begin was het voor mij een uitkomst, omdat i kdaardoor eindelijk kon slapen.

  inmiddels ben ik helaas terug moeten beginnen met de pleisters te plakken ivm steeds slijmbeursontstekingen in beide schouders en momenteel een slijmbeursontsteking bovenop een pees scheur in schouder,
  Ik heb ooit de tip van iemand gehad om busedon neusspray eronder te sprayen tegen de jeuk en bijwerkingen, tevens staat er oorspronkelijk 7 dagen voor de pleisters te gebruiken, ik kan ze zo'n 3 hooguit 4 dagen gebruiken.
  dan jeukt het te erg voor mij en werkt het spul veel minder,
  omdat ik het al langer gebruik merk ik er weinig van, van de temstec werd ik extreem ziek na een uur.

  pb sturen mag altijd voor meer info voor advies.
  ik heb in het verleden aan mijn ex nog eens een stel pleisters gegeven omdat die vering van de bpijn vd botbreuken
  dat hielp onwijs goed.

  vd temgesic kun je met 2 pilen al in een roes raken als je ze niet gewend bent.

  warme groet souldeep
   
 8. poppy

  poppy Newbie

  hallo
  Om antwoord op je vraag te geven ik kauw pleisters van 50 ug. Dit geeft in het begin een sterke high maar ik wil je niet aansporen tot gebruik.
  Ik ben 21 jaar en heb eerder een post gedaan erover en wil je aanraden al die fentanyl nu weg te gooien.
  ik ben die dingen gaan kauwen en ben er heel snel verslaafd aan geraakt vooral als je ze hebt liggen thuis ik ben naar de afkick gegaan en 1 week na dat ik terug was ben ik weer gaan gebruiken ik kon het niet weerstaan steeds als ik wil stoppen en alles op heb gooi ik de dag erna mijn hele huis overhoop in de hoop ergens naar een stukje pleister te vinden.
  deze verslaving is heel vervelend wat je tolerantie groeit heel snel en je veranderd er echt heel erg van ik zie bijna nooit meer mensen en daar heb ik ook geen behoefte aan ik lig liever op bed met een stukje pleister in mijn mond tv te kijken voorheen was ik altijd onder de mensen en de echte ik die is ook zo maar helaas is die gene ver weg.... werken lukt me ook niet meer. denk goed na wat je doet als je je leven wilt riskeren voor een stomme high moet je het proberen maar als je wilt leven laat je het liggen groetjes.
  en sorry voor mijn slechte text opbouw en zinnen
   
 9. souldeep

  souldeep Experimenterende gebruiker

  hoi thomass apart te lezen dat je daar zo op kickte, ik heb fentanyl gehad voor de chronische pijn echter ik had er last van de plaksel vd pleisters,en de enorme oedeemvorming in benen en heb op een gegeven moment gewoon zodner pardon de pleister eraf gerukt en er niet bij stilgestaan dat ik het beter had af kunnen bouwen, na 3 maanden gebruik heb ik het dus afgetrokken en cold turky gewoon gestopt.. daarna overgestapt op temstec waar ik niet tegen kon toen weer even terug op butranspleister maar ook temgesic (pilletjes voor onder de tong)voor de acute pijn aanvallen deze pillen was ik enorm blij mee toendertijd omdat dat voor mij ertoe leide dat ik gewoon endelijk na al die tijd in blokken kon slapen, wat voorheen niet ging vanwege pijn en vermoeidheid maar teveel gedachtegangen in me hoofd waardoor ik niet kon slapen..

  Butranspleister 10mg gebruik ik nou voor mijn chronische pijn en zaldiar temgesic diazepam oxazepam ibuprofen een behoorlijke lijst dus, je raakt eraan gewend, de butranspleister kun je wel gebruiken als alternatief hoor hij zit net onder de morfine de temgesic tabletten owrden oa voorgeschreven voor mensen die of afkicken of net een operatie gehad hebben.

  Een vriend van me heb ik toendertijd nog de fentanylpleisters gegeven en wat burtranspleisters omdat die niet tegen diclofinac kon en de rest gewoon te pijnlijk was na eeen ongeluk, en pas nog iemand wat temgesic gegeven ook voor pijn, en wat zijn sommige mensen dan blij dat je ze serieus neemt in de extreme hoeveelheid pijn die men kan hebben daar weet ik alles van nml..

  wil je meer weten over het verschil vd opiaten want heb ook oxycodon liggen die heb ik nml juist niet gebruikt wegens de evt bijwerkingen,,, dan liever de butrans, maar heb dus vrij veel ervaring met meerdere soorten pijnmedicatie en met de benzodines..
   
 10. poppy

  poppy Newbie

  behoorlijk wat ervaring heb je er mee zo te zien. ik ga morgen weer naar de verslavings zorg en word opnieuw op suboxone ingestelt waar ik heel blij mee ben.
  En ik moet je wel zeggen dat ik de pleisters ook geplakt heb, ook wel eens hoge dosissen maar daar ervaarde ik helemaal niet als plezierig.
   
 11. Jmths

  Jmths Wijs gebruiker Tripreporter

  Er zijn in de laatste jaren meerdere meldingen voorbij gekomen in Vlaanderen van mensen die zijn omgekomen als gevolg van fentanyl pleisters kauwen.

  Tolerantie kan enorm slingeren tijdens fentanyl gebruik en door de korte intense werking is het een van de meest compulsieve opiaten. Een gevaarlijke combinatie aangezien fentanyl sneller dan andere opiaten de ademhaling onderdrukt. Extra bedachtzaamheid is aan te raden voor zover dit op te brengen valt.

  Als je het op kunt opbrengen zou ik proberen even de risico's te googlen. Jezelf informeren is waarschijnlijk de beste zelfbescherming.

  Een 'voordeel' is dat fentanyl relatief intense en kort durende afkickverschijnselen veroorzaakt waardoor mensen na de ergste afkick (vergeleken met andere opiaten) fentanyl relatief snel achter zich kunnen laten zodra deze niet meer binnen handbereik zijn. Dat is mijn persoonlijke ervaring met opiaten in ieder geval, dit kan natuurlijk per persoon sterk verschillen. Het is vooralsnog een zeer verslavend middel natuurlijk.

  Welkom trouwens.
   
  Laatst bewerkt: 24 mei 2018
 12. alfamale123

  alfamale123 Newbie

  Kijk,ik heb een tijd geleden geexperimenteerd met fentanyl en mijn mening is
  dat als je geen morfine gewend bent dat je ZEKER geen fentanyl moet nemen
  en al zeker niet opeten.
  Ik had de pleisters van fentanyl teva omdat in deze pleisters het meeste fentanyl zit.
  Ik heb er gehad van 12,5ug tot 100ug en ben begonnen met 100ug te kleven.
  Dan na x aantal tijd had ik 200ug gekleefd,en dan de maximum wat ik gedaan had was 1 pleister van teva 75ug
  in stukjes gesneden en ingeslikt.
  Dit is mijn ervaring en advies dat ik gewoon wil delen.DON'T TRY THIS @ HOME
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Dilemma fentanyl pleisters
 1. Deamon
  Reacties:
  8
  Weergaven:
  3.345
 2. DaDutchDude
  Reacties:
  8
  Weergaven:
  5.343
 3. fishermansfriend
  Reacties:
  6
  Weergaven:
  1.672
 4. dodongo
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  740
 5. NorthernLightBE
  Reacties:
  6
  Weergaven:
  883