1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Dilemma fentanyl pleisters

Discussie in 'Opiaten' gestart door pelgrim, 16 apr 2018 om 11:32.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. pelgrim

  pelgrim Newbie

  Hallo 1ste post hier,

  Ik ben een 25 jarige man uit Belgie en zit met het volgende dilemma :

  Heb al eens een x aantal keren oxycontin 80mg gedaan en dat viel eerst tegen door misselijkheid en kotsen, maar nadien voelde ik mij zo relaxt als of er een warm deken over mij kwam te hangen. Gelukkig had ik maar 1 doos en heb daar 4 maand bijna mee gedaan en ik begrijp nu wel waarom mensen er zo verslaafd aan geraken.

  Nu is er onlangs wegens een familielid die overleden is aan kanker (keel en darm) :( hier een stock van enkele dozen fentanyl pleisters over gebleven. De persoon plakte er 2 tot max 3 (hij mocht) pleisters elke 48u.

  Nu heb ik al veel zitten lezen over hoe gevaarlijk fentanyl is, maar das dan allemaal poeder, analogen, versnijdingen of op zuigen. Dus allemaal niet de manier waarop het moet gedaan worden.

  Ik zit al 3 dagen te twijfelen om toch zo 1 pleister in 8 of 10 gelijke stukjes te snijden en te plakken. Wat denken jullie?

  Het noemt durogesic en het nummer is 100ug en er zitten 10 pleisters in 1 doos zo.

  Dank bij voorbaat om al een response te geven.
   
 2. Roze olifant

  Roze olifant DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter Donateur

  Fentanyl is één van de sterkste opiaten die er bestaan en dus per definitie riskant, want verslavend als een malle. Ik denk dat je je serieus moet afvragen of aan zo'n doos pleisters beginnen je het risico waard is. 'Ik begrijp wel waarom mensen er verslaafd aan raken' kan het begin zijn van een gevaarlijkere gedachtegang en het feit dat je die doos oxycontin helemaal hebt opgemaakt doet ook sterk vermoeden dat fentanyl geen eenmalig experiment voor je gaat zijn.

  Ik heb te weinig verstand van doseringen van opiaten met gereguleerde afgifte om daar een veilig advies over te kunnen geven, er zijn hier anderen die dat waarschijnlijk beter kunnen. Maar pas er gewoon mee op.
   
  De Dunne vindt dit leuk.
 3. acht.zes

  acht.zes Wijs gebruiker

  Ik zie er de lol niet van om de ganse dag als sufkut al noddend op de bank te hangen. Maar goed, ieder z'n ding.
   
  Roze olifant vindt dit leuk.
 4. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Precies dit, voor recreatief gebruik zijn die plijsters echt kut aangezien je gewoon 1 a 2 dagen aaneen onder invloed bent.

  En wat @Roze olifant ook zegt, als je bij oxy al blij was dat je maar 1 doos had omdat je het eigenlijk te lekker vond, is het niet verstandig om aan fentanyl te beginnen als je meerdere dozen tot je beschikking hebt. Onderschat fentanyl niet, ook niet in vertraagde afgifte.
   
 5. Tijdloos

  Tijdloos DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter Donateur

  Oxycodon 40 mg is hetzelfde als 25ug/hr fentanyl pleisters. Het duurt 12 uur voor het werkt na opplakken. In stukjes snijden kan niet de plakranden zijn alleen aan de zijkanten namelijk. Plus het is dan niet goed verdeeld. Het werkt goed tegen de pijn. Nul recreatieve waarden..

  Je wordt er moe van plus dat 100ug/hr overeenkomt met 315 tot 400mg morfine dagelijks per pleister. Zou dit niet nemen als ik jou was. Plus dat je ernstige obstipatie zal krijgen.

  Ik gebruik soms 75 ug/hr ipv 120mg oxycodon. Oxy is wel wat meer recreatief.

  Be safe!
   
 6. pelgrim

  pelgrim Newbie

  Ok bedankt, indd zal het toch maar niet doen. Heb nog opgezocht en te veel risico en indd iedereen zegt geen recreatieve waarde.

  Dank allemaal :)
   
Laden...
Vergelijkbare Topics - Dilemma fentanyl pleisters
 1. Deamon
  Reacties:
  8
  Weergaven:
  3.165
 2. DaDutchDude
  Reacties:
  8
  Weergaven:
  5.222
 3. fishermansfriend
  Reacties:
  6
  Weergaven:
  1.563
 4. dodongo
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  672
 5. NorthernLightBE
  Reacties:
  6
  Weergaven:
  813

Deel Deze Pagina